Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• omgfx

tag

válasz blakey #926 üzenetére

Megpróbálom szemléltetni a jelenséget egy rövid videóval alább. Bekapcsoltam a Plex DLNA kiszolgálóját, és az LG C1 gyári médialejátszójával próbálok tallózni, és lejátszani. A Synology gyári Média Server DLNA esetén is ez a helyzet. Lassú tallózás. Mindegy, hogy milyen méretű fájl van a könyvtárban. Ha újból megpróbálom akkor már gyors, de ha kiakpcsolom a tv-t akkor előlről kezdődik a lassúság.
    Még a régi Samsung TV pikk pakk tallózza minden esetben.

https://www.youtube.com/watch?v=Npr9HfsA0R0

• omgfx

tag

válasz blakey #926 üzenetére

Megtortent. Regi Samsung tv-n minden esetben gyorsan megy. LG-n lassu.

• omgfx

tag

válasz bzoley #924 üzenetére

Nem zavar, csak meglepett, mert ezt alapbol szurnie kellene.
    https://support.plex.tv/articles/201381883-special-keyword-file-folder-exclusion/

• omgfx

tag

válasz Aftershock11 #920 üzenetére

Plex dlna eseten is lassu a tallozas. Tvn a plex appbol mar jo. Hdr, 4k, dv lejatszas mind dlna, mind plex eseten problemamentes. Plex eseten helyi halozaton direct lejatszas tortenik, nem mokol vele semmit. Kizarolag azert tetszett meg a plex, mert automatikusan rendberakta a tartalmakat (cimek, leirasok, boritokepek, stb), es igy jol nez ki, bar nem hianyzott.
    Volt egy film 4k, hdr amit plex app akadozva jatszott, plex dlna-n pedig akadas nelkul lement.
    Az lg plex app nemelyik filmnel szamol a sample video fajllal, es mas verziokent jeloli, holott a plex leirasa szerint a 300 Mb alatti sample elnevezesu fajlokat, konyvtarakat automatikusan ki kellene szurnie.

• omgfx

tag

válasz ricsip #914 üzenetére

Igen. És a facebook LG webos csoportban más is erre panaszkodott C1 esetén.

Van a lakásban 2 tv, most az LG C1 és egy sok éves egyszerű Samsung led (6-7 éves).
    Van egy Synology nas-om, amin a letöltött filmek, gyerek mesék vannak. Ezen eddig csak a gyári Synology Media Server alkalmazás futott, ami biztosította a DLNA hozzáférést.
    Minden eszköz vezetékesen, közös switch-be csatlakozik.

A Samsung tv-n korábban és most is a beépített média lejátszójával tallózom be dlna-n a tartalmakat a nasról. Mind a tallózás, mind a lejátszás gyors, azonnal megtörténik.

Az LG C1 esetén is így akartam használni, a gyári média lejátszóján tallózom dlna-n a nas-t, de ennél véletlenszerűen a tallózások lassúk, nem mindig, de mondjuk minden második/harmadik esetben. Van a mikor már a gyökérkönyvtár is, van amikor egy film könyvtára. Ilyenkor 1-2 perc várakozás után lép csak be, addig homokóra. Mindegy ha a tartalom 100MB-os, vagy 30GB-os.
    Ha már belépett, akkor tartalom elindításával, lejátszásával nincs gond, gyorsan elindítja, megfelelően lejátsza.
    Sok mindent próbáltam mind a nas, mind a tv oldalán, de nem változott semmi.
    Konkrétan komplett nas-t is cseréltem közben, egy újabb Synology-ra, ami amúgy is tervezve volt.
    Miután nem sikerült előrébb jutni, Plex szerver lett a nas, és az LG Plex appjával már működik rendesen. Még tetszik is, de egyébként nem szerettem volna bonyolítan a dolgokat. Ha volna rá megoldás, megszüntetném a Plex-et.

• omgfx

tag

válasz omgfx #908 üzenetére

A jelenséget megírtam az LG ügyfélszolgálatnak is, az alábbi választ kaptam. Mi lehet ez a helyi sötétítés/local dimming? Nem találtam ilyet.

"Az LG OLED TV elsötétül, ha az "átlagos" kép több mint 60 másodpercig változatlan marad. A készülék menüjében a felhasználó által nem kikapcsolható funkcióról van szó. Amit meg lehet tenni, hogy az intelligens vezérlést kikapcsolja, amit még javasolni tudunk, hogy a fényerő állításánál a helyi sötétítés kikapcsolását, mikor a Netflix alkalmazást használja."

• omgfx

tag

válasz chros #911 üzenetére

Köszi, valószínű ki fogom kapcsolni én is, mert a média lejátszóján (DLNA-n helyi Synology nas-ról véletlenszerűen baromi lassan tallózza a fájlokat, ha már betallózta a lejátszással nincs gondja, csak ezért használok Plex szerver/klinest) és ezen az ASBL-en kívül nagyon tetszik.

Pár kérdés ezzel kapcsolatban:
    - Az ASBL kikapcsolásához a TPC & GSR kikapcsolása is kell, vagy elég csak a TPC-t? Vagy a TPC kikapcsolása esetén a GSR (logó halványítás) amúgy sem működik?
    - SDR-ben általában a filmmaker profilok vannak használva, 50 alatti oled fénnyel. Valóban csak SDR esetén lényeges, hogy ne hagyjam ott hosszabb időre? SDR tartalom esetén, ha megállítom akkor ha jól rémlik screen saver elindul 1-2 perc után.
    PS5 esetén érdekes, bár úgy általában nem nagyon szoktam otthagyni semmit.

• omgfx

tag

Sziasztok,

ASBL:
    Van egy pár hetes, garis LG OLED55C1 készülékem, és a hétvégén belefutottam az itt és a OLED topicban/összefoglalóban is említett ASBL "feature"-be, ami engem baromira zavar, főleg mert már kimondottan figyelem. Sötét lassú jeleneteknél (pl beszélgetnek egy sötétebb szobában), kb percenként csökken a fényerő, a már zavaró szintre, illetve jelenetváltáskor elég határozottan látszik a fényerő feltolása a normál szintre.
    Netflix Dolby Vision tartalomnál fixen jelen, másnál nem vettem észre, vagyis nem figyeltem, Netflixet nézek mostanában többet.
    Az energy saving és az ai funciók ki vannak kapcsolva. A cinema profilt használom a Dolby Vision alatt (itt nincs filmmaker mode), amit a HDTVTest yt csatrona alapján szabtam át kicsit.

Nincs más opció ennek a megoldására, csak az ASBL kikapcsolása? Ennek a kikapcsolása garivesztéssel jár (esetlegesen látja a szerviz), illetve károsíthatja a panelt az alábbi felhasználások esetén?
    Van android app-os service távirányítóm.

A tv felhasználása elsősorban nagyfelbontású tartalmak nézése Netflixről, és Plex-en nas-ról, esetleg YouTube-ról a gyári appokból. Ez kb esti film/sorozatnézést jelent, esetleg hétvégente több.
    Van PS5-öm, de csak néha játszok én is és a gyerekeim is, mondjuk hétvégente 2-3 óra, de változó, van amikor hetekig be sincs kapcsolva, nem vagyunk hardcore gamer-ek.
    TV adás, sportműsorok (F1, foci, stb), kb nulla.

Más téma:
    - A TV 2021/10 havi gyártás, és WBC panel van benne, ez a régi ha jól értelmezem.
    - HDCP 2.2 hdmi problémám nem volt és nincs a PS5-el, ha jól rémlik .15 végű fw-vel kaptam, azóta volt egy .65 végű, és most hétvégn kaptam a .80 végűt (03.20.80).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés