- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
kleinguru #459 üzenetére
Nem, nem ugyanaz... Van 5-ös meg van 6-os. Nyilván ha ugyanaz lenne, nem 5-ös meg 6-os végű lenne...
De ha visszaolvasol, akkor már leírták ezt mások is. A 6osban gyakorlatilag finomhangolások történtek, kicsit halkabban működhet, frissebb támogatás stb.Sajna láttam egyébként, hogy törölték a cuccokat amiket feltettem - sry. Jó hogy van mindig egy ember aki képes tenni is valamit a közért, és összekapja a cuccokat, thx <Adamsky>
-
FefeeX
veterán
Itt vagyok újra, mert már nem az első kérdés érkezett, miszerint nem jók a régi linkek. Kérek mindenkit, kifelé ne reklámozza a linket amit most fogok adni. Szóval a flashelés:
itt a linkBeletettem az 1.18 FW-t kernellel meg a Media Code Speed Editort, valamint a 2.5ös flashelőt.
Akinek 1.22 vagy újabb FW-je van fenn - se rá fütty. Itt nem érdekes az hogy régebbire flashelsz. Fogod, letöltöd, és a 21. hsz. szerint felteszed. Ezután pedig leszeded a legújabb FW-t a gyártó oldaláról (természetesen már a 215L - S15J -hez valót) és egy nyikkanás nélkül fogja frissíteni.
-
FefeeX
veterán
Nem teljesen értem kérdésed. Tehát beteszed a lemezt, felpörög. Aztán kiválasztod amit le akarsz játszani, és bejön a media player, de nem indul egyből a film... Ez codec függő is lehet, nekem pl régebben codec keresés miatt gépről is ~30sec volt míg magára talált a media player...
De nem tudom erre gondolsz-e...
-
FefeeX
veterán
Hát ez azért nem teljesen jó így... Az új írók már nem 4x-es sebességű írásra vannak optimalizálva, ha utána olvasol, a legjobb minőségű írást 6-8-12X sebességgel lehet elérni, sőt van olyan, ahol az adott lemezzel a 16x írás a leg célravezetőbb... Szóval alapesetben azt gondolnád, a legjobb lassan lesz, de az írás optimalizációk miatt már nem teljesen igaz ez így...
Pl tény, a 4x-esen írt Verba -R 16x lemezek 215-el írva rosszabb minőségűek, mint a 8x-osan írt társaik... (teszteltem)
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
audi100td #268 üzenetére
Engem nem érdekel a lassú elérése, ráérek, sose sietek...
Ha valami gyorsan kell - SCC pendrive neki...Nem tudom biztosan mennyi meg hogy oldják meg, a szivaccsal csak saccoltam
Lehet hogy kemény motorikai kérdés... Mindenesetre ami eddig legjobban tetszett, az a régi Philips CD írók külseje volt
-
FefeeX
veterán
válasz
Flashget #266 üzenetére
arról még én sem próbáltam, igazából kell egy boot lemez meg hogy minden egymás mellett legyen és hajrá... mondjuk én boot wines cd-ről szoktam ilyeneket - ja de ha azt akarod flesslni akkor az bukó
Ha bebootolsz és rajt a cucc is a floppy-n akkor megnézed mi a drive betüjele és mehet neki... ugyanúgy... szerintem
-
FefeeX
veterán
válasz
audi100td #264 üzenetére
Ez nem fejlesztés, hanem +50-100 forint anyag költség, mert szerintem valami habszivacs-szerűség foghatja meg az erre kihegyezett drájvokban a tálcát...
Flashget: sajna nem tudok mit mondani rá, valószínűleg a Te gépeddel, vagy folyamatoddal lehet a probléma, eddig mindenki másnak sikerült.
-
FefeeX
veterán
Hát, nekem van 110em, 212-m meg 215-öm, és nem érzek konkrét különbséget a csukódások között. Amíg nem láttál és hallottál S16J-t élőben, inkább ne nyilatkozz róla
Itt még mindig a műanyag csapódik, nézd meg az LG-t, abban is van olyan, amiben meg se hallod hogy becsukja a kaput -
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
audi100td #246 üzenetére
Nem csak az előlap más, finomabb mechanikus szerkezet is, halkabb és sokkal esztétikusabb...
Amíg nincs Ray Ban-ed addig nem tudod észérvekkel alátámasztani, miért kerül több, mint duplájába, mint a Polaroid, de ha egyszer megveszed, már nem kell olcsóbb cucc... Magyarázni nem lehet, érezni kell...
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
halkabb lesz olvasásnál (meg lassabb, mert az írható lemezeknél 12X lesz a max sebesség), viszont pontosabban, biztosabban olvas. Emellett ír RAM-ot, meg tud LF-et.
Először énis féltem (anno Pio 110D --> 110), de azóta már nagyon sokat nyomtam ( 110 --> A10XL; 212D --> 212; 215D --> 215L ) oda-vissza, próbálgattam ezt-azt és egyszer sem lett gáz. Ha betartod a már egyszer a fórum eleje felé leírtakat, nálad sem lesz...
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
Az asztali Optiarcoknál is tapasztalható ugyanez, a gyenge minőségű, gyengén írt DVD-kkel kapcsolatban főleg (de a jobbaknál is előfordul) - ez főleg a 16x-os max olvasási sebességnek köszönhető, pörgeti mint állat, de szar a lemez és annyival nem olvasható. Erre megoldás a 215L-lé flesselés, mert ott korlátozott a max olvasás, lassabban megy neki és így általában jobban végződik az egész dolog. A másik megoldás: Yuden és MKM Verbatim lemezek kizárólagos használata - ezeket vagy 10 évig szinte tutira minden olvasni fogja.
-
-
FefeeX
veterán
Ez azért nem ér semmit, mert a Philips nem gyárt saját lemezt, hanem épp ahol legolcsóbb onnan veszi az anyagot majd átszitázza - tehát a médiakód fontosabb mint hogy philips...
Ha biztosra akarsz menni, CSAK Verbatim (MKM) és Ricoh (Ricohjpn) MID-es +R DL lemezeket veszel. -
FefeeX
veterán
Elmentem nyaralni és felpörgött a topic...
A visszaflesselés D-re ugyanúgy kellene h működjön mint az átflesselés, elvileg ott van hozzá a FW is...
-
FefeeX
veterán
válasz
audi100td #163 üzenetére
Ez a teszt még elmegy kategória, nem rossz ez... Mondjuk TDK lemezt én hanyagolnám...
nighti: akkor nincs ötlet, vissza 215D és vissza bolt...
antee-g: hát, szerintem ez a normál, mivel a filmnél halkabban is olvas mint a normál lemezeknél... Kérdés az is hogy mikor mivel csináltad (gyári lemezzel alapvetően sokkal gyorsabb mint írottal)
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
canniball #117 üzenetére
egyik sem.
a) továbbra tuti nem lesz csúnya a görbe, ill. 99%
b) a flesstől max akkor romlik el ha nem a meghajtóhoz tartozót rakod fel, vagy elmegy az áram közben, de akkor már nincs visszaút...Amennyiben ettől függetlenül tönkremegy (nem olvas lemezt, nem ír vmit stb) és vissza akarod vinni gariztatni, akkor kell visszacsinálni, hogy a boltban meglegyen a garid hozzá (mondjuk szerintem nem foglalkoznának vele de az ördög nem alszik...)
-
FefeeX
veterán
válasz
kleinguru #115 üzenetére
Hát nem érzem hogy melegedne, főleg az előd NEC-hez képest, az kiakasztotta a mellette lévő hőmérőpanelt is...
Majd este olvastatok vele meg írok egyhuzamban, aztán megnézem mennyire melegedett fel. De mivel hasonló sebességgel olvas, és nem írsz 20x-osan, így valszeg annyira nem melegszik... -
FefeeX
veterán
válasz
canniball #111 üzenetére
Miközben olvastam a postod, pont a flasht akartam javasolni, szerintem csináld meg most, max ha rossz lesz visszaflesseled, utána gari... Azért ilyen a görbe, mert nagy a sebesség, nálam is csinált hasonlót, sőt a 212 speedflash után csúnyábbat is... Hangja se lesz utána...
(Győrből amúgy tudtam volna neked hozatni, mert ott tanul egy jó barátom...)
-
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #104 üzenetére
Csatlakozom a kollegához, NO ALCOHOL!!! Mondjuk nekem a Nero is jól kiírja az imidzseket...
-
FefeeX
veterán
Nem nagyon jönnek a bejegyzések, ez valószínűleg azt jelzi, hogy szinte mindenkinél tökéletesen megy a cucc
-
FefeeX
veterán
Szia
Hivatalosan az oldalon még nem jelent meg a 1.19 FW, vagyis a 215-höz nem.. Szóval előtte mindenképp ellenőrizd, nem-e a 212-t vetted meg...
Amúgy ha utána vissza akarod tenni, akkor csak az 1.18ast tudod egyelőre, de ezt senki nem fogja nézni garizásnál sem. (Már ha tényleg 215D) -
FefeeX
veterán
Az a baj hogy ha szoftveres a gond akkor nem fog megszűnni a másik íróval sem... mondjuk ilyenkor kölcsönbe jó szerezni egyet, hogy lásd, azzal is is mevan-e a probléma. Ha nincs meg az azért is lehet mert az író kevésbé érzékeny adott dolgokra. Érdemes a problémákat és nem a tüneteket kezelni...
-
FefeeX
veterán
Van az is. Meg volt 212 meg 110 meg NEC 4571. Ezen kívül volt még dolgom ismerősi körben elég sok íróval...
A 215L csak LF-ben meg RAM-ban tud többet mint a 215D, írásminőség ugyanaz. Olvasásban mondjuk a FW miatt lassabb meg halkabb lesz...
Procid amúgy alapfeszen viszi a 3 gigát?
-
FefeeX
veterán
Pioneer 215D vagy 215 átflesselés 215L-re
Amire szükséged van:
DVRFlash 2.5.1: itt
Pioneer S15J Firmware (215L FW): itt
Esetleg MCSE: ittA flashelés menete:
A gépet frissen indítod tuning nélkül, majd bezársz minden futó programot, ami bezavarhat. A meghajtóban ne legyen lemez. Egy mappába másolod a dvrflash.exe-t és a FW tömörített fájlból a 2 fájlt ami tartalmazza a kernelt és a firmwaret. Ezután vagy parancssor kell, vagy Total Commander. Parancssor a Start/Futtatás menüben a cmd paranccsal elérhető, majd abba a mappába kell beállni ahová a fájlokat másoltad. Total Commanderben is ugyanez a helyzet, beállsz a mappába és alul beírod a következőt:dvrflash -ff h: S0414430.114 S0414431.118
Ahol a h: a meghajtó betűjele, nálam h: volt, nálad valószínű más, minden mást hagysz úgy ahogy van. Elkezdi, amikor megáll, y-t kell nyomni majd Entert, egymás után 2szer áll meg majd végigfut. A procedúra végén bezárja az ablakot, vagy ha cmd-ből indítottad akkor újra a mappa nevét látod és a villogó kurzort - tehát végeztél.
Újraindít és használ
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen egeret válasszak?
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Peugeot, Citroën topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest