- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
j0k3r! #10191 üzenetére
"ja meg ugye erdemes lenne a camelCase nevkonvenciot kovetni"
Na, jó is, hogy nyitottad a témát, már akartam ebben a témában veletek eszmecserét folytatni.
A PHP beépített függvényei sem mindig konzekvensek, sokszor kevertek a névkonvenciók, de azért a legtöbb "globális" függvény neve következetesen underscore-ral ellátott, míg az objektumorientált kód (lásd PDO, DateTime class, stb.) metódusai a camelCase-konvenciót követik. Aztán a .NET-es konvenciókhoz hasonlóan lehet látni egy-két kódban Pascal case-t is, de ez a ritkább eset, már amennyire legalábbis én eddig észrevettem.Én általában inkább követem az eredeti szokásokat, tehát osztályon belüli metódusoknak én is camelCase-neveket adok, globális függvényeknek pedig underscore-ral ellátottat, de néha a mai napig belekavarodom, és van, hogy keverem a kettőt, aztán utólag persze javíthatom következetes névre. Bár általában törekszem az objektum-orientált kódra, van, amikor ezt mellőznöm kell, pl. a Drupal használatánál, ami egyelőre erősen procedurális (okok itt olvashatók, amúgy is érdekes cikk), és itt is az underscore használata a jellemző a függvényeknél.
Nálatok mi a bevett szokás?
Maradtok annál, hogy OOP-s jellegű kódolásnál camelCase, procedurális kódolásnál underscore, vagy következetesen ragaszkodtok az egyik konvencióhoz? -
Soak
veterán
válasz
j0k3r! #10191 üzenetére
a $logged_in természetesen az osztályon belül van, csak nem egyszerre copyztam és így sikerült kutyafuttában. A zárójelezés is copy hiba.
egyelőre ez tökéletesen működik, persze, percről percre változik. A camelCase-t használom, de csak html-ben, nekem php-ben úgy összefolynak a dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged