Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kocsisg73

    csendes tag

    Sziasztok,
    Egy kis segítséget kérnék tőletek.
    A történet a következő:
    Skoda Octavia, 2000 évjárat, 1,6 benzin, AEE motorkód.
    A termosztátházam elrepedt, így vettem egy új házat, termosztáttal, jeladóval együtt.
    Kicseréltük, és nagy meglepetésemre a víz nem hajlandó melegedni. Pontosabban álló helyzetben illetve városban oké, de ahogy rámegyek az M0-ra és nyomom neki 80-100-al, szemmel láthatóan megy le a vízhőfok óra. Gondoltam a termosztát rossz, egyfolytában nyitva van. Kicseréltem a régire (a repedtből kiszedtem a termosztát betétet), azzal nem volt melegedési probléma előtte. A tünet maradt, a víz nem melegszik. Gondoltam talán az új ház rossz, talán valami öntési hiba. Vettem másik házat, termosztáttal és új jeladóval. A hiba maradt. A rendszert leengedtem, feltöltöttem sima desztvízzel, többször is leengedtem, majd vissza a fagyálló, de semmi változás. Megint beszereztem egy új termosztátot, lecseréltem, de semmi változás.
    Úgy gondolom nem az a megoldás, ha letakarom a hűtő elejét, hiszen kint még +25 fok van! Mi lesz, ha bejön a -10??? Megfagy a család?
    Ismétlem magam, városban vagy sportosabb vezetésnél (értsd 3000-4000 fordulaton) jobb a helyzet.
    A reggeli munkába menetkor, amikor bőven pólós idő van, gyakorlatilag fekvő vízhőfok órával megyek dolgozni... Miért? Mi lehet a baj?
    Több mindenre gondoltam, hengerfej tömités, hengerfej, hűtő, légzsák (azaz a vízrendszerben megragadt buborék valahol), de ezen hibák mindegyikétől inkább túlmelegednie kellene, nem pont fordítva.
    Eddig mégha télen is elindultam otthonról (Pestlőrinc), mentem 3 km-t, rámentem az M0-ra és bőven bemelegedett a víz. Most nem hogy 3, de 20 km alatt sem. Sőt, Budapest-Gárdony-Budapest vonalat (azaz 2x100km) gyakorlatilag 1/3 vízhőfok állással mentem végig. Ennek megfelelően a fogyasztásom is több lett.
    A meleg levegőt néztem a fűtésnél, azaz ha a visszajelző szerint is hűl a vizem, a valóságban is langyosabb.

    Azt észrevettem, hogy ahogy beindítom a hideg motort, a termosztátházról jövő vízcsövek 30 másodperc után már melegednek.

    Mi lehet a baj? Mindent cseréltem már, nem is egyszer. Levegő a rendszerben?

Új hozzászólás Aktív témák