Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya

veterán

válasz bitpork #56695 üzenetére

Annyiban egyetértek, hogy ezek a megoldások úgy szarok, ahogy vannak.
    Értem én, hogy mi a cél, de ha megnézzük a sort, akkor az látszik, hogy az idiotizmus győzedelmeskedett, csúnyán.
    3 nap kötelező gondolkodási idő, meg megmentjük a devizahiteleseket, meg hasonló fasságok.

Ahelyett, hogy annyit csináltak volna, hogy a bank nem hajthat be utólag más ingóságot/ingatlant, mint amire a hitelt kiadta. Ha a lakás kevesebbet ér, mint az aktuális tőketartozás, és nem fizet az adós, akkor a maradékot tessék leírni buktaként. Autónál ugyanez. Ez ugyanúgy fájt volna a bankoknak, mint az árfolyamkorlát, viszont egy sokkal racionálisabb és nevelőbb célzatú intézkedés lett volna az egész piacnak: arra vegyél fel hitelt, amit ki tudsz fizetni, és ne nulla önrésszel.
    Cserébe nem adóforintokból támogattuk volna azt, aki a saját lakását használta fedezetként arra, hogy JPY-t vagy CHF-t shortol, nagy tételben.

• Viszlát

addikt

válasz bitpork #56695 üzenetére

Nyilván elkerülte a figyelmed, de szó sincs magyar különlegességről, mint említettem nem egyedi szabályozásról van szó.

Természetesen mindenki magáért felel, de ez nem egyenlő azzal, hogy teljesen magára is kell hagyni az embereket. Ennyi erővel felesleges minden intézkedés, információ, szabályozás, hiszen felnőttek vagyunk. Hagyjuk a francba a KRESZ-t, felnőttek vagyunk, oldja meg mindenki maga.

Szíved joga egyébként úgy pocskondiázni a dolgot ahogy csak szeretnéd, eszem ágában sincs megváltoztatni a véleményed. Az viszont tény, hogy ez a folyamat köztudott része, így semmilyen alap nincs kártérítést emlegetni, hiszen a kárt saját magának okozza Gipsz Jakab ha nem veszi figyelembe a várakozási időt és elbaltázza a költözése szervezését.

Új hozzászólás Aktív témák