Hirdetés
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lator
tag
Nekem volt szerencsém mind az APO-s Sigma 70-300-hoz, mind pedig a Tamron 70-300-as macrojához.
A tapasztalataim:
A Tamron valahol a nem APO-s és az APO-s Sigma között van, ami tény, hogy a nem APO-s áráért! A tamron motorja (ha jól emlékszem) nem ultrahangos, pontos, de kicsit lassúcska.Nekem rossz élményem van a Tamronnal, mert 1 év 2 hónap után zoomolás közben egy reccsenés hallatszott és megszorult ~230mm-nél... a javítás 30.000 (nem kértem, hisz 45.000-volt az obi).
Egy barátom most is használja az övét (2éves), ezért nem tudom mennyire tartós...

Viszont amíg ment remekül tette a dolgát... (Aki csak a macro miatt venné, az azért ne tegye!)
Remek obi annak aki keveset költene, de kell az erős zoom.
-
Lator
tag
válasz
kiskornel
üzenetére
Nagyon örülök, hogy az általában szót hozzátetted,
mert egy kollégám járt ki rendgeteget terepre éső pedig arra panaszkodott, hogy azért választott IF-est (többek között), hogy ne menjen tele az obi mindennel.. és mégis elmocskolódott.
Jegyzem meg nem az a sárban túrós disznó fajta... kultúráltan teszi (amennyire lehet persze) -
Lator
tag
válasz
rumos14
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkitől aki hozzászólt!
Ami most van jelenleg:
Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S DX

Ezt egy remek utazó obinak tartom, szeretem a képeit, de mondjuk
szerényebb fényben, zárt térben (templompl) elég szenvedős.Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG MACRO

Ezt főként a zoom miatt használom, de előfordul az is, hogy
macrozom vele (ez sajnos macrora nem végleges megoldás, de pillanatnyilag meg vagyok elégedve vele)és persze megvan egy
Nikkor 18-55mm f3.5-5.6G AF-S DX VR

ezt nem tartom jó optikának a VR ellenére sem! Nem tetszik és igazából ezt szeretném kiváltani egy jóval használhatóbb optikára!Köszönöm

-
Lator
tag
Elnézést kérek elírtam...
ez a rövidebbik optika: (a másik kicsit drága nekem
Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC HSM Macro

-
Lator
tag
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni a következőről:
Van egy Nikon D80-asom és szeretnék választani hozzá egy átlagos árú, de a kit obinál
jóval használhatóbb portré-zoom optikát.
(most Nikkor 18-135mm 3,5-5,6-ot használok ami remek utazó optika, de...)Amik felmerültek bennem ár/érték arányban azok a következők votlak:
Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC OS HSM MACRO
Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSMTisztában vagyok azzal, hogy a macro és a nagyobb gyújtótávolság miatt drágább a 70-es, de számomra a macro az nem mérvadó, ahhoz van optikám, viszont a 70mmt jóval használhatóbbnak érzem (rendezvényeken sokat fotózom), ám a fányerő... nagy dilemma

Akinek van tapasztalata ezekkel, az kérem bátran írja le, hogy mennyire szerette vagy nem és miért, mi volt a gyengéje, erőssége.
Illetve ha van más alternatívátok hasonló áron, akkor azt is szívesen fogadomNagyon köszönöm mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macrodroid
- iPhone topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Lehet kaleidoszkóp