- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing: március 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sh4rKy
senior tag
Sose volt semmi ilyen jelenség, max 90%-on mintha egy picit már zörgős lenne a venti... de alapból semmi
Normál esetben (ha emlékszel mostoha körülmények vannak nálam ) 70-75 fok között megáll, ha stock minden érték és ilyen 50% körül megy a venti, ha hagyom, hogy ő vezérelje... kipróbáltam múltkor asztalon kívül a gépet, mert kíváncsi voltam, ha nem ott lenne bent, a 70-et nem érte el egyszer se (60-66 között mozgott) és 50% alatt megállt...
Az a baj, hogy az előző kártyám volt túl hűvös és csendes ehhez képest, és mint tudjuk a jót könnyű megszokni...[ Szerkesztve ]
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
Sh4rKy
senior tag
válasz Foglalt név #532 üzenetére
Én most kb eddig jutottam, itt voltam 2000/7900 környékén... picit finomítani lehet még rajta, de így hétköznap több időm nincs rá, hogy megtaláljam a megfelelő párosítást a dolgokban... mondjuk, ha úgy nézzük, hogy gyári értékre 10% többletet rá lehet csavarni, az nem egy sz*r kártyát feltételez...
Most nézem, hogy egyre hűvősebbnek tűnik a kártyám
Valójában, csak feltoltam 90% fixre a ventit az utolsó tesztnél, mielőtt valaki beleköt[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
Mivel mindenki ezen tesztel, gondoltam én is bebökök ide a friss driverrel eredményt....
OC-vel jelentős teljesítményt hozott...
Azért hűvősebb az OC-s teszt, mert ott rányomtam az összes hűtést, míg a stockon inkább a halkságon van a hangsúly...[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
Több, mint két évesen adtam el 17-ezerrel olcsóbban a vásárláskori BRUTTÓ! áránál a régi GTX 1060-at... amennyiben ez a széria is ugyan olyan jól sikerül, mint a régi akkor szerintem egyhamar újan 100k alatt nem veszik meg jó darabig ezt a kártyát...
-
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok, megbarátkoztam a kártyával, úgy döntöttem megmarad, nem cseréltem be, ~30K többletet nem ér egy jobb hűtésű asus, annyiból már erre is össze rakok egy jó hűtést, valamint ahogy méregettem egész OC barát kártyát fogtam ki...
Viszont a kérdésem az volna, hogy valaki tud e trükköt a Ventusokhoz, hogy bizonyos hőmérséklet alatt kikényszerítsem belőle, hogy lekapcsolja a ventiket?
Csak mert MSI Afterburnel sajnos 23% a legalacsonyabb szint és ezen még pont hallom, mikor éjszaka csend van és csak olvasgatnék, ami viszont zavar benne...Köszi a tippeket előre is.
-
Sh4rKy
senior tag
MSAA HIGH-on, ugyan az a pálya és helyzet:
Avg: 69.793 - Min: 56 - Max: 90
OC-vel (core +115MHz, mem + 600MHz, nyugalom itt már megszellőztettem a házat )
Avg: 73.326 - Min: 59 - Max: 90
Napos időjárás után pedig következő:
Gyári értékek:
Avg: 115.907 - Min: 81 - Max: 150
OC-vel:
Avg: 115.402 - Min: 102 - Max: 144snecy20
Semmi értelme a 30FPS-nek, csak valaki kérdezte, hogy mit tud SS-el, ezért böktem be ide[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
Project Cars 2-t beszéltétek itt néhányan...
Brands Hatch, viharos időjárás, 3 körön át a tömeggel haladva, minden maxra húzva, 1080p.
Amit kikapcsoltam az a Motion Blur, mert nekem attól kifolyik a szememi5 7400 + 16GB DDR4 + MSI RTX 2060 Ventus, minden gyári értéken hagyva az alábbi eredmény született.
Min: 28FPS
Átlag: 34.548FPS
Max: 45FPSAmi a közben felvett értékekből számomra látszik, hogy a fő probléma a kártyával a hőfök (ezáltal a zaj is), bár nem ideális környezetben van a gépház, de ettől független ahogy már egy korábbi posztban említettem a régi Gigabyte 1060 ugyan ezen a helyen ~10 fokkal hidegebb volt...
Annyit hozzátennék, hogy napos időben bekapcsolt V-SYNC-el ugyan ezekkel a beállításokkal már más helyzet volt egy Red Bull Ringen
Min: 45
Átlag: 57.275
Max: 60[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #194 üzenetére
Én most váltottam Gigabyte Windforce GTX 1060-ról MSI RTX 2060 Ventusra.
Óriási a különbség (1080p max) még így is, DE!!!
Ahhoz képest baromi hangos, sőt, engem már már zavar és lehet, hogy holnap vissza is cserélem valami másikra, mert ez engem idegileg tönkretesz, főleg, hogy nem tudom lekapcsolni a ventiket és 23% a minimum értéke... (más típusúaknál egy visszajelzésre kíváncsi volnék amúgy, hogy mennyire zajos...)
Műanyag a backplate, amit nem értek túlzottan, "de legalább van"...
Teljesítményben alapból is jó, ezzel nem is lenne gondom, még a kialakítás is amúgy ránézésre dizájnos.
Nekem több pénzt a gyári OC-s teljesítmény ugyan nem érne, mert relatív bárki fel tudja húzni azokra a szintekre minimális hozzáértéssel, de a csendesebb ventik igen, ezért elég erősen gondolkozok, hogy mit kellene vele tennem...
Viszonyítás képpen az alábbiakat tudom mondani.
Hőfök ugyan abban a házban 1060<2060 +10 fok... zajban kb 40%-on ugyan az a 2060, mint 1060 volt maxon terhelve...Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- RAM topik
- Asszociációs játék. :)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest