-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
gyurkikrisz #11700 üzenetére
Én is úgy csinálom, ahogyan ő. Egyszerűen nem ismertünk másik módszert.
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #11659 üzenetére
Valszeg nem a legjobb teszt, de sajna mással nem is igazán mértem anno.
Szerintem itt a 960at a sávszélesség foghatja vissza leginkább, és ezért nem tud igazán elhúzni. Látható, hogy annak a gpu-ja jobban meg lett rántva.
Shaderekre éhesebb környezetben biztosan nagyobb a difi a 960 javára. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11638 üzenetére
Vagy 2 éven keresztül jönni fognak az átnevezett kártyák, mint 9800 GTX+ után a GTS 250.
Én arra leszek még kíváncsi, hogy vajon az 1060 alatti kategóriában is bevetik-e a pacalt, vagy maradni fog a Maxwell átnevezgetve. Lenne például GT 1040, ami egy átnevezett 750 Ti vagy akár 950 lenne. -
mcs
veterán
válasz
Trailblazer #11621 üzenetére
Addig is jó hokizást azzal az vacak HD 4600al, legalábbis én nem sokáig szoktam bírni vele.
RX 470re vagy 480ra pályázol? -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11612 üzenetére
Hát a közel 7 éves Optiarc-om megadta magát, így kellett másik. Az ázusz dobozos és 2 év garanciás is. Zacsis LG helyett már inkább az, még ha nem is Giga.
Számomra alap, hogy legyen valamilyen optikai nyavalya, viszont Blu-Ray íróra már sajnálok 20at kiadni, mert sokáig közöm se lesz olyan lemezhez. Max egy következő életemben. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11609 üzenetére
Én sokkal nagyobb bűnt követtem el ma: Asus dvd írót vettem. Csak a Giga lapomat ki ne égesse.
-
mcs
veterán
Tegnap óta arra lettem figyelmes, hogy néha szeretnek váltakozni a ledstátuszok a kártyámon üresjáratban, pedig nem is pörögnek a ventik. Mi okozhatja?
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11473 üzenetére
Ramokat nem cibáltad még?
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11467 üzenetére
A feszedet nem figyeltem előbb, ezért picit alálőttem.
Két századdal alacsonyabban jár, mint a legtöbb 70es. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11465 üzenetére
Akkor az 65-70% közötti asic lehet.
Nálam a mini wf 960nak volt 71,2, és 1341re búsztolt. Amikor elérte a 65 fokot, levitte 1329re. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11462 üzenetére
12vel kell osztani, mert annyit léptet visszafele a boost limit elérésekor. Régen én is 13ról tudtam, de valójában 12.
Alapon 1380ra boostol a tied? -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11455 üzenetére
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11453 üzenetére
Ritka az olyan 950 és 960, ami nem bírja az 1500at. Nekem sajna a kék keretes Giga 960 ilyen volt, mert kb 1490et bírt stabilan hiba nélkül. Valakinek itt a topikban az Evga pedig 1475nél állt meg.
Amúgy az a 770 rpm yo derék.
Kis túlzással szinte meg se mozdulnak a ventik. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11451 üzenetére
Orbitális gyorsulásra ne számíts. 10, jó esetben 15% javulás lesz csak.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11449 üzenetére
Majd alaposan húzd meg a bajszát neki.
Amúgy az MSi Gaming a legcsendesebbek egyike. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11441 üzenetére
Na mi van, nem vitte a Mariot stabil 60 fps-el a 950?
-
mcs
veterán
válasz
Grave_444 #11418 üzenetére
Az Xtreme 950en is szuperül működik egyelőre a WF2. Terheléskor alig van hallható szélzaja úgy, hogy a ház és prociventik ,,silent" módban járnak. Élvezet volt kibontás után is kézbe venni, mint valami ékszert.
Egyedül a ventik minőségén csiszolhatna még a Giga egy picit, és vastagíthatná az olcsóbb kártyáik bordáit, de alapvetően stabilan működnek. Azért a következő kártyám csak azért is MSi lesz, mert újan sose vettem olyat. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11412 üzenetére
És még engem vádolnak meg időnként azzal, hogy elfogult Gigás vagyok. Pedig szokásom ajánlani más gyártók kártyáit is, mint ahogyan múltkor az 50 k-s Asus Echelont is vagy az MSi Gaminget.
Az egy ventis Gigáról pedig talán mindenki elismeri, hogy ócska. -
mcs
veterán
-
mcs
veterán
Na becsúszott 50 alá az extrém 950 iponnál.
Addig, amíg így marad, semmi mást nem fogok ajánlani 950ből. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11279 üzenetére
Jut eszembe. Neked az Xtreme matrica alján volt védőpapír, amit le kellett húzni? Az enyémet valamelyik kotsog boltos szűzteleníthette, mert nélküle volt a dobozban.
Viszont a kártyát szerencsére én rontottam meg. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11277 üzenetére
Azt legutóbb a 960nál se kérték a mark topikokban. Amúgy 1530ra lőttem be, hogy biztosan le tudjon futni minden.
-
-
-
mcs
veterán
válasz
Ed3r_X_ #11224 üzenetére
Engem azért néhány játék már majdnem őrületbe kergetett, amikor a WD Blueról futtattam. Lehet, hogy a te vinyód jobban bírja a megterhelést.
Az UTnél például szörnyen gáz, amikor 20-30 mp tökölés után még 2 óriásit is beakad pluszba a meccs. SSD-ről 3-5 mp a töltés, és csak akkor akad be, ha éppen bepingel a szerver vagy csatlakoznak rá. -
mcs
veterán
válasz
Grave_444 #11203 üzenetére
A 950 vétele előtt elgondolkoztam, hogy újra 4 gigás 960 legyen-e, de csak nem úgy tettem, mert a játékaim java részéhez felesleges lett volna. A Project Cars és új UT se azzal, se a 950el nem megy tökéletesen max grafikán, és highon is nagyon kevés, csak frapsel kimutatható különbség van közöttük. Több gigás kártyából legközelebb csak erősebb, közel felső kategóriásat fogok venni, ahol a gpu kevésbé lesz szűk keresztmetszet.
-
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11195 üzenetére
Ha az MSi Gaming 49, akkor ez a backplate-el és a kicsivel magasabb alap órajelekkel együtt már simán jó altenatíva.
Persze az űber elit kategóriás Gigát semmi áron nem cserélném rá. -
mcs
veterán
Wow, az Asus Echelon 950 ára jól lement.
-
mcs
veterán
Tud meglepetéseket okozni ez a vacak 950. Grid Autosportban kb. ugyanannyit megy ultrán, mint a 960.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11129 üzenetére
Még régebben 750el a BF4 engem is megszívatott kb 1 óra single után, bár akkor még nem Valleyztam.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11127 üzenetére
Nekem a Valley mindig előbb fingatott, mint bármi más. Ha az ottani maxtól kb 15-20 mhzel vesz visszább, nagy eséllyel stabil lesz játékokban is.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11114 üzenetére
Biztonság kedvéért lepucoltam, mert a progi dumált miatta.
-
mcs
veterán
válasz
Tikakukac #11103 üzenetére
Nem egyszer tapasztaltam, hogy mennyire okostojás eladók dolgoznak egyes helyeken. A legtöbbjük eszén nagyon könnyen túl is lehet járni ráadásul.
Ennek az új optimális teljesítmény energiasémának driverben már több kárát láttam, mint hasznát. UT3ban hajlamosak tőle akadozni menüben az átemeneti animációk.
-
mcs
veterán
Azt nem tudom, hogy megbízhatóbb-e, de talán a legcsendesebb az összes közül. Azt a hűtést tökéletesen eltalálta az MSi. Garivesztés akkor jár, ha például letörsz valamit a kártyáról, megreped vagy eltörik a díszkeret, vagy a hűtést rögzítő csavarokat teljesen kikoptatod. Nem tudom, hogy a bios babrálást mennyire nézik a szervízben, de egy végzetes túlhúzást nem tudnak bizonyítani.
-
mcs
veterán
Akkor már érthető, hogy melyik az a nagy bolt.
Döntsd el, hogy mi a fontos. Az egyventiseket kerüld, mert jobban melegszenek, és hangosabbak is. Ha olcsón akarsz venni, akkor jó a 45 ezres Windforce Giga, de az nem fogja leállítani a ventiket üresjáratban (kivéve, ha megpiszkálod a biosát). 50ért az MSi már leállítja, és terheléskor is csendes. Asus Strix is jó lenne, csak az Xtreme Gamingnél is drágább, pedig az MSi Gaminggel azonos tudású és felszereltségű. Az Xtreme Gamingen van backplate, és világító feliratok, amit plexis házzal vagy levett oldallappal fogsz csak látni. Az órajel igazából lényegtelen, mert mindegyik kártyát hasonló mértékben lehet húzni. -
-
-
mcs
veterán
válasz
Tikakukac #11079 üzenetére
8 pinről jut eszembe. Először majdnem fordítva dugtam be a 6 és 2 pines végeket.
Alapvetően nem értem, hogy ezen a 950en miért 8 pin van, amikor például 100% fogyasztás közelében elkezdi visszaboostolni 12 mhzel a gpu-t, hiába tolom ki a limitet 108ra és állítok be hőmérsékleti prioritást. -
mcs
veterán
válasz
4264adam #11075 üzenetére
Köszi!
Mondjuk az árával nem voltam a legszerencsésebb, mert egy ezressel olcsóbb lett, ami egy 28as pizza ára.laychi: Amikor a WF1 Giga 960am volt, asszem 85xx volt a max graphic scoreom hasonló, vagy inkább akörüli gpu órajelen, mint nálad. Az enyém gyengécske volt tuningban, mert 1490en végződött stabilan, de a ramok simán vitték a 8000et. Ami furcsa, hogy a gpuja sose fagyott, hanem fekete pacákat kezdett el dobálgatni.
Most a 950en természetes minden, mert a gpu fagy, a ram pedig szemetel. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11070 üzenetére
Már csak az alsó házventit kellene kicserélnem ledesre, és full giccses lenne az összkép.
Amúgy ennek a Windforce nyavalyának lehet változtatni a színét, és a világításának módját is, hogy pulzáljon, vagy bevillanjon. Értelemszerűen pinken a legszexibb. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #11061 üzenetére
8000ig nem mindegyiknek bírják a ramjai. A legtöbb teszt alapján 7600-8000ig voltak a maximumok.
-
mcs
veterán
válasz
thomeef #11063 üzenetére
Időnként hasonlóan félremért a mini WF 960al, de azzal ellentétben ennek legalább nincs felpörgős nyavalyája.
Előbb Valley alatt kikapcsoltam a szobaventimet, meg a hangszórót is, és 1400on alig van hangja. Bírom, hogy gyorsan felkúszik 60 fokra, de onnantól kezdve ahogy felpörögnek a ventik, 62nél nem engedi tovább.
Amúgy üresben is felpörög néha fél-1 perc erejéig, de ez gondolom csak időnkénti portalanítás lehet, mert a silent-stop feliratok ezalatt is világítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest