Hirdetés
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Nincs több titok a OnePlus 15R-t illetően, megjött Európába
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTT
aktív tag
nah jol eldumálok magamba )
a feszeket sikerült még lejebb vinni, így 16x100mhz en is 1V alatt van. én is követtem a minimum+2lépték határt, így tán stabil lesz. prime most fut, egyelőre nem jelzett hibát.
viszont van egy érdekes dolog. feljebb említettem már a FuSikhoz adott power manager nevü cuccot, ami leszabályozza 50Mhzre az FSB-t. namost azt vettem észre hogy ha nincs bekapcsolva azaz 100 az FSB akkor az NHC szerint ACPI bigyónál 49°Cnál kapcsol be a venti és 63nál kapcsol második fokozatra. de ha be van kapcsolva és 50Mhz az FSB akkor csak 63foknál kapcsol be a és 77nél kapcsol második fokozatra a venti.
vajon ez miért van? és hogy lehetne változtatni? szerintem elég lenne ha full kakaón is csak mondjuk 55-60 körül kapcsolna be a venti, mivel így alacsony feszen hamar lehűti a ventillátor. és ha csak netezgetek és 100az FSB akkor kb 50fok körül van a proci és folyton bekapcsol a venti, de csak rövid ideig, mig lenyomja 49 alá.. szal így elég idegesítő.
mi is ez az acpi tulképp? eltudná vki mesélni pls?
változtatni ha jol vettem ki csak vhogy ugy lehet ha írok hozzá vmi class filet.
thx!
Matt -
MaTT
aktív tag
3óra 50percet bírt a gép

6@0.716V
8@0.780V
10@0.860V
12@0.972V
14@1.036V
16@1.116V
feszértékekkel, minimál fényerőn, wlan bekapcsolva, hangszórók nem nagyon mentek, ventillátor egyszer sem kapcsolt be
dynamic switching volt végig
FuSi Amilo M4770g, P4 M 725 dothan, 15'' lcd,
akku: 4400mAh, 61800mWh full capacity, több mint 1 éves, wear 5%
feszugrálást a custom dynamic switching meogldaná? -
MaTT
aktív tag
Nah pár kérdésemet meg is válaszolom

fusi felező, azaz 50% FSB progijával nem akad össze az NHC.
beállítottam kisebb feszeket és egyelőre semmi gond.
viszont néha azt írja statusnál az nhc- mintha a névleges feszen menne. aztán meg kis idő után visszaugrik a beállítottra. ez miért lehet? vajon tényleg így ugrál? ha igen akkor az lehet nem biztos h jot tesz a gépnek, nem?
thx!
Matt -
MaTT
aktív tag
Haliho!
adott egy FuSi noti 1.6os P4M procival.
fusi-hoz kaptam egy power manager nevü programot amivel le lehet venni felére, 50mhz-re az fsb-t. így most pl 300Mhz-en megy a gép.
olvastam hogy NHC-lal feszt is lehet szabályozni, így gondolom 0.988Vról lejebb is lehetne venni. Oolvastam hogy 6x100mhz-en kb 0.7V-ra lehet állítani, vajon 50mhz FSBnél mehetne még lejebb? konkrétan mennyi percet lehet feszállítgatással max. nyerni? tudom sokmindentől függ, de ha csak 10perc akkor nem biztos h elkezdek szórakozni )
vajon a két program összegerjedne? nem probálta valaki?
a gép így is elég csendes evvel a ''felezővel'' csak gondoltam mégjobb is lehet a helyzet
előre is thx!
Matt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- PlayStation 5
- Íme az év legszebb játékai - a Digital Foundry szerint
- The Game Awards 2025 - Íme a nyertesek!
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Elektromos cigaretta 🔞
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Prémium minőségi Érintős Laptop Ultrabook 13,5" -65% i5-7300 8/256 Tűéles Retina
- Itt az igazi AJÁNDÉK ÁR! - ÚJ, bontatlan Macbook Air 16/256GB AZONNAL! - Midnight
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest