Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A Honor Magic7 és Magic7 Pro is beszálltak az Elite buliba
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy Mobilnet Medium + Mifi csomagot. A futár múlt szerdán hozta volna ki de nem voltam otthon. Telefonban mondtam neki, hogy a héten (múlt héten) ez így is lesz. Ő pedig mindenáron múlt héten akarta kiszállítani.
Van még esély hogy megpróbálják kihozni?
Üdv,
J -
feco70
senior tag
Néztem a jó dolgokat, lehet küldeni bárkinek 5gb netet. Küldtem a fiamnak, utána magamnak. De miért csak három napra szól?
-
siege5
aktív tag
Sziasztok! Vodafonhoz számhordozással hoztam át több elöfizetést, azonban egyik esetben ez a számhordozási müvelet megszakadt (elöző szolgáltató hiányos adatkitöltése miatt). Nos utána járva a dolgoknak van 60 napom újraindítani a műveletet, de ehhez el kell küldenem a vodafonhoz sms.ben egy ugynevezett SZH kódot (vodafone gyik), amit nem tudom hol kellene keresnem. Szerződéskötéskor csak a szokásos első havi számlát kaptam.
Ha tudtok róla a segítséget megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
bucihost
senior tag
válasz siege5 #50809 üzenetére
Megvan a kód amit el kell küldened, akkor mit keresel? [link] el tudod több módon is intézni, vagy ha megtörtént az adatok korrigálása az átadó szolgáltatónál, akkor egy üzletben is újra tudod indíttatni a folyamatot. (valamint mivel 2 időablak van, így automatán is próbálkozni fog a voda még1x)
-
ph2012
senior tag
A Media Marktban telefon vásárláshoz ingyen kaptam egy TUTI feltöltős SIM kártyát. Ezt: [link].
Ilyen SIM kártyát a Vodafone üzletben mennyiért adnak? Ha jól tudom ingyen?
Köszi a választ.
-
siege5
aktív tag
válasz bucihost #50810 üzenetére
A kód lehet megvan csak épp nem tudom mi az, sehol sincs az adatokban hogy hé ez az SZH kód (ha csak nem magát azt kell küldeni, hogy "SZH", végül is ha így visszakérdeztél gobdolom, bár nekem a gyik után az szh mint számhordozás kód jött le, és amolyan ügyfélkódszerüséget kerestem). De ahogy írtad legfeljebb telefon vagy személyesen, csak el akartam kerülni az sms.el a fél napos gépi várakoztatást, illetve üzletük sincs helyben, így bemennem sem egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Ide is beteszem a kérdésem.
Köszi! -
draco31
veterán
Hello!
Új előfizetéshez kell még ugyan úgy valami közüzemi számla?
Ha igen, akkor elég ha csak ugyan arra a házszámra szól?
Meg személyi-lakcim, más kell még?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
akadt egy kis problémám a vodafone-al, vagyis igazából nem nekem, hanem a barátnőmnek, de ez lényegében mind1 is. Az eset az, hogy barátnőmnek sajnos volt (vagyis van) egy elég nagy összegű számlatartozása (nem az ő hibájából amennyire én tudom a testvérkéje nem fizette a számla rá eső részét de ez is mind1). Most nyáron telefonon felhívta egy ügyintéző a vodától ezzel kapcsolatban, és megállapodtak egy részletfizetési kondícióban. Itt lehetett valami félreértés, mert barátnőm azt hitte a fizetési határidő ugyanúgy az adott hónap 27.-e, mint kiderült a vodafone szerint meg adott hónap 14.-e. Barátnőm mindig fizetgette is az aktuális részletet a hónap vége környékén, mindig személyesen ment be, senki nem szólt neki egy mukkot se, hogy későn fizet vagy bármi, de értesítés se jött egészen november közepéig amikor kapott egy homályos sms-t arról, hogy a fizetési kötelezettségének határideje hamarosan lejár, ha nem fizet következményei lesznek.
November végén ment szépen befizetni a következő részletet amikor bent közölték, hogy kéve fizetés miatt átadták a tartozás kezelését egy külső cégnek (Inhold kft.).
Na most ezt én nem tudom hova rakni, mert én úgy érzem ez a tájékoztatás teljes hiánya a szolgáltató részéről, és nem érzem jogosnak, hogy amúgy egy folyamatosan fizetett tartozást fél hónap késés miatt átadják bármiféle tartozáskezelő cégnek bármiféle konkrét figyelmeztetés nélkül.
Van valakinek bármi tapasztalata ez ügyben?
-
Joker88
őstag
válasz draco31 #50820 üzenetére
ha még aktuális.. :
" Amennyiben havidíjas szerződést szeretnél nálunk kötni, az alábbi dokumentumokra van szükséged:
személyi igazolvány (vagy útlevél, vagy új típusú jogosítvány)
lakcímkártya
és egy három hónapnál nem régebbi közüzemi számla (víz-, gáz- vagy villanyszámla), ami a lakcímkártyádon lévő címre szól – nem kell, hogy a te nevedre, csak az állandó címedre szóljon. A közüzemi számla helyett megfelel a három hónapnál nem régebbi vezetékestelefon-számla, kábeltévé- vagy internetszámla, illetve bankszámlakivonat is.
Emellett szükséged van egy E-mail címre is, mivel már nem papír, hanem elektronikus formában készítjük el a szerződésedet, melyet az általad megadott E-mail címre küldünk el.Amire mindenképpen számítanod kell, hogy havidíj előleget kérünk tőled; ez az általad választott tarifacsomag egy teljes havidíját jelenti, illetve ha vásárolsz hozzá készüléket, annak a kezdőrészletét (amennyiben nem 1 forintos kategóriában választasz). "
Forrás : [link]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
4Grider
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #50821 üzenetére
Nem kötekedésképpen írom, de a hozzászólásodból az jön le, hogy a barátnőd nagyon nem olvassa el/fogja fel azokat a szerződéseket/felszólításokat, amiket aláír/befogad.
Ennek meg általában szokott következménye lenni. -
radio100jozs
őstag
A Vodának valaki találkozott már ilyen 2100 MHz-es cellával, ami nem 3G-t, hanem 4G-t szór?
Mert a Voda sajtóközlemény szerint már használják erre is ezt a sávot.
Azért is érdekes, mert a Voda azért ebből a szempontból tényleg próbálja kihasználni a rendelkezésre álló frekvenciákat, gondolok itt arra, hogy a 3G-t bevezették a 900 MHz-en, meg most meg akkor a 4G-re használják már a 2100 MHz-es sávot is.
Így lehet akkor barátkozni a B20 melett a B1-el is a készülékeken, hogy az is szükséges lehet. Bár ahogy nézem pl. a Huawei/Honor szériában ez a B1 LTE-re is alap már. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz 4Grider #50823 üzenetére
Ebben van igazság, de az egész szerződéskötés telefonon történt, papírt erről ő nem látott. Azt a felszólítást meg én is láttam, de semmi konkrétumot nem tartalmazott. Ő azt állítja telefonon ők a 27.-ében maradtak mint fizetési határidő, a vodafone meg azt állítja hogy 14.-e.
-
4Grider
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #50825 üzenetére
Távoli felek között kötött szerződések esetében is kötelesek a megkötött szerződést írásba foglalni. Ez lehet elektronikus formátumú is, a lényeg, hogy vagy papír vagy elektronikus formában az ügyfél felé el kell juttatni. Elektronikusan ez vagy e-mailben érkezik, vagy az előfizetéshez tartozó fiókban helyezik el.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz radio100jozs #50824 üzenetére
Találkoztam, nálunk is B1-en megy a 4G kb. 2 hónapja.
[kép]Sőt ha jól látom akkor nálunk a 3G-t teljesen lelőtték a 2100Mhzről, csak 4G megy 2100-on, a 3G hívás pedig maradt 900Mhz.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz 4Grider #50826 üzenetére
hát e-mail ben biztos nem kapott azt kérdeztem, a fiókjába meg sztem azt se tudja hogy kell belépni. Ő személyesen szereti ezeket a dolgokat intézni, ezért is tartom elfogadhatatlannak, hogy együk üzletben se figyelmeztették, és hogy egyetlen, semmi konkrétumot nem tartalmazó sms után ilyen rövid időn belül átadták harmadik félnek, főleg hogy nem nemfizetés esete áll fent. Meg ha már ekkora félreértés volt a határidő kapcsán a szerződéskötéskor alkalmazott ügyféltájékoztatást is elég hiányosnak vélem az ügyintéző részéről.
Én csak az után érdeklődök vajon mit érdemes lépnem ez ügyben és hol.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #50828 üzenetére
A jövőre nézve: Ha nem tudja hogyan lehet belépni a fiókjába, akkor kérjen papír alakú szerződést. Ha ezt nem tudják neki prezentálni (távoli szerződés esetén nem kötelező a papír), akkor nem kössön ilyen szerződést!
Ne várd el egy személyes ügyfélszolgálati befizetés során, hogy a szerződést felolvassák neked, vagy csak figyelmeztetnek a benne foglaltak pontos betartására.
A félreértést tisztázhatjátok: Ki kell kérni a hangfelvételt (kötelesek megőrizni és kiadni). Az alapján eldönthető, hogy mennyire van igazatok. -
thomas77
senior tag
válasz janeszgol #50831 üzenetére
Nem ismerem a spektrum pontos kiosztását, de valószínűleg jól el van különítve egymástól a különböző generációk frekvenciái. Mint a 900-as gsm és 3G esetében. De hasonlóan működik az amerikai AWS1700/2100 sáv is. Ott is van 3G és 4G szolgáltatás egyszerre, mégsem okoz problémát.
Ha a készülék támogatja, akkor használhatja a mindkét megoldást gond nélkül. De hogy ilyenkor mi a preferencia, azt majd egy nálam okosabb megmondja. -
janeszgol
félisten
Köszi mindkettőtöknek. Én nem a vegyes használatra voltam kíváncsi thomas77, hanem amikor teljesen lefoglalják egy technológiának. Ezek a frekvenciák úgy vannak, ahogy írtad, hogy sávokra vannak osztva. Nem kell priorizálni, mivel a szolgáltató dönti el, melyik sávon mit szolgáltat. Engem az érdekelt, amikor csak 4G megy mondjuk 2100 MHz-en vagy a 900MHz-en (összes sávján) és azt hogy kezeli az a telefon, amelyik ismeri ezeket a frekvenciákat, de 3G-t használtak rajtuk.
Feletted lévő megválaszolta a kérdésem. -
radio100jozs
őstag
válasz M@Db0Y #50827 üzenetére
Köszi.
Közben néztem a Cseh Vodafone oldalát, ott aztán elég sokszínű a frekvenciahasználat 4G-re, van 800-900-1800-2100 MHz-en is. (jobbra a 4G fület kell lenyitni, és pipálható a frekvenciasávonkénti lefedettség)
[link]Az másik kérdés, hogy ilyen részletes térképet itthon miért nem lehet csinálni, ahol frekinként van a lefedettség, sőt még az LTE-A+-ot hozza.
Ja érdekes, a Cseh Vodánál van VoLTE, van VoWIFI is.
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
válasz radio100jozs #50835 üzenetére
Nálunk meg végre van HD hang a szolgáltatók között is. Ez azért szép teljesítmény! Még ha kicsit megkésve is...
-
veterán
Ebből is látszik, hogy a magyar voda igazából érdektelen a brit tulajnak. Bevallom azon csodálkozom, hogy még nem adták el.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Diák66
őstag
Hát nálunk is elég sokszínű. Van 800/1800/2100/2600 MHz-en 4G a vodánál. A 4G+ LTE-A Többnyire 800+1800 MHz-en megy. Egy ilyen térképet nálunk nem fognak felvállalni. Még a telenor is felhagyot vele, pedig neki hasonló volt.
-
Diák66
őstag
válasz radio100jozs #50824 üzenetére
-
trec12
addikt
-
radio100jozs
őstag
válasz szabogabor10 #50837 üzenetére
Mivel a Voda megvette az UPC-t, így azért itthon már nem olyan kicsi cég jön ebből ki. Persze a Telenor marad akkor az egyedüli önálló mobillábas, mert a Telekom, Digi (ha elindul valaha a mobil) mellett a Voda is az UPC-vel már mobil, vezetékes piacon is ott van. Sőt ne felejtsük el a SZIP-ben a Voda is építi saját maga az optikai vezetékes szolgáltatást több járásban. Pld. Cegléd, Ráckeve.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz radio100jozs #50841 üzenetére
Igen, most azért erősebbek lesznek, és ennek a technikai fejlesztésekben is meg kéne végre jelennie.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
polonic
félisten
Abból, hogy nincs volte A magyar vodanal, mégis hogy jön le az, hogy nem fontos az anyacégnek.
-
veterán
-
asdf_
veterán
Ebből is látszik, hogy a magyar voda igazából érdektelen a brit tulajnak. Bevallom azon csodálkozom, hogy még nem adták el
Epp ellenkezoleg, most vettek meg a UPC-t (* versenyhatosago jovahagyasra var), most kezd majd csak erdekes lenni a tortenet...
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
Vodafone-ból szeretnék venni egy Mate 20 Pro-t viszont az oldalukon az van írva, hogy Jelenleg nincs raktáron. Ilyen esetben mennyi idő mire beszerzik a telefont?
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
bucihost
senior tag
válasz Ra's al Ghul #50848 üzenetére
Erre a kérdésre nem itt fogsz választ kapni.. hacsak nem van itt egy voda beszerzési emberke amúgy általában 2-3 nap szokott lenni, de kérdés miért nincs raktáron. iPhone hetek óta nem kapható...
-
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #50846 üzenetére
Épp azért kérdeztem, mert szerintem nagyon is fontos. Ha már most vásároltak fel a UPC-t a magyar piacon.
Egy adott vendorral kapcsolatban levő ügyfelekre van némi rálátásom.
Voda csapatból van 4 ismerősöm. De őszintén nem nagyon -beszéltünk volte-ról. Lehet el sem árulnak. de egy kérdést megérhet legközelebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest