-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
No és mondok még egy szépet ha belegondolsz a van olyan bicikli amivel manapság kis erőfeszítéssel egy hétköznapi ember is súrolja a 40km/h ás határt ami bizonyos részeken már gyorshajtásra is alkalmas.
Csak azért írom, mert nálunk a lakótelepen 30 lenne a megengedett de rendszeresen vannak akik csak úgy átsuhannak a járdán úttesten és mindenen a köcsög biciklijükkel, ami nem túl egészséges mondjuk a parkban épp babakocsit tologató anyák között.De ugyan ez megvan gyalogosok között motorosok között és lássuk be sok autós is egy hülye pöcs.
Renault power
-
tresh
veterán
Az volt a szerencséje hogy nem lett baja Meg hogy birka türelmem van. Rendőrt nem hívok mert vagy ki se jön vagy mire ki ér letelik a nap..igazából csak attól félek hogy egyszer egy ilyen rossz passzban talál meg és véletlen önbíráskodni fogok..akkor meg nem lesz jó napja az tuti
rob210: teljesen egyet értek
-
Reaper04
aktív tag
hát ne is mond ... vacak az egész rendszer.
Ha a biciklis úgy gondolja elhajt. Nincs biztosítás, nincs semmi. Ha kárt okoz KP-ban kellene fizetnie... ugyan dehogy. Gyors elhajt amíg kiszállsz az autóból.Postán voltam csomagot feladni régebben. Mentem vissza az autóhoz, és látom, hogy egy kis család (anya-apa- kislány) bickiliznek a parkolón keresztül.
Kislány kicsit félre megy, neki a parkoló autónak. Apuka megáll, oda megy, felülteti a bicóra és mennek tovább, mintha semmi nem történt volna. Pedig elég csúnya hangja volt, ráadásul a kormány ért hozzá először az autóhoz.
Nem néztem meg, de biztos hogy legalább 1 sérülés lett az autón -
tresh
veterán
válasz Reaper04 #19104 üzenetére
Hát igen elég érdekesen állnak dolgokhoz itthon a közlekedő emberek.. én csak azt nem értem hogy miért nem lehet a másik értékére is vigyázni úgy ahogy a sajátjára..pl céges autók a kedvencem mert annak nem számít semmit majd a cég megcsinálja de az hogy lehúzza a kocsim oldalát az le van sz@rva...
-
lajo
senior tag
M2-je valakinek csinál olyat néha, hogy indításra nem indít hanem reszel? Ilyenkor gomb megnyom mégegyszer, abbahagyja, következőre megy.
-
FerNandor
őstag
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]a hátsókat nem tudom felrakni, nem férek hozzá, majd elugrok a szerelöhöz aztán megemeljük, meg leszedi a kerekeket.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
be biza
-------
mondjuk a hátsókat nem tudom, hogyan fogom tudni felrakni.. hátul ugyanis sokkal beljebb van a doblemez a sárvédötöl, mint elöl (ott se tökéletesen szintben van, de még pont jó), kb 1,5 centire, egységesen.. rakok alá egy anyacsavart, vagy fogalmam sincs..
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz rob210 #19111 üzenetére
univerzális ez, finom puha gumi(szerü valami?) úgyhogy rá tud feküdni szerintem simán. nagyon jó. nem tünik rossznak, szépen beleolvad az autóba, jól néz ki. nem durung, meg ilyenek, de a domborulatnál le lehet vágni, ha kisebbre szeretné valaki. én egyelöre így hagyom.
-
Ghandi
aktív tag
Bocs gyerekek,irtam a legutolsó hszemben hogy megyek a telekre pár napra.Azért visszaolvastam az irásokat.Én már nagyon összekeveredtem a felszereltségekbe.Szerintem enyém is az átlag sok kis extrás. 6légzsák,gyári CD kormánytávval,auto fényszoró(halogén,nem xenon)esős ablaktörlő,középső kartámasz tárolóval,4elektromos ablak,abs,hátsó könyöklő pohártartóval és tárolóval,manuális klíma,hűthető kesztyűtartó,asszem ennyi.Nem tudom mi az a szabad kéz funkció,a kilincseimben nincsen nyomógomb.
Más.Ismét nagyon megszívtam!Kiégett a vezető oldalivfényszoró izzóm.Egy régebbi izzócsere után sikerült elhagynom a doblemez szerelőajtaját és a fényszoró kupakot,ami az izzónál van.Ezt a kupakot kaptam bontóban,ajtót nem ezért a lyukat beragasztottam duct tape-el.Most hogy cser3lnemm kelett izzót letéptem a duct tapet,tekerném le a kupakot,de megint nincsen meg!!!!! Pedig direkt figyeltem amikor felraktam hogy biztos a helyén legyen....mindegy,nem ez a lényeg.
Benyulok,elnyomom oldalra a drótot ami tartja az izzót,erre a drót kiesik....bameg.
Probáltam visszatenni a helyére,mert nem tört le semmi,de nem tudtam.Próbáltam bevilágítani a lyukon hogy lássam hova is kell mennie a drót tartónak,de nem látni mert nem a lyukkal szemben van hanem felett.
Nem volt mit tenni ki kelett venni a fényszorót,de ahoz le kell bontani az autó teljes elejét.
Nemrég értem utól egy másik autót,de nem volt olyan vészes kivűlröl,alug látszodott valami csak festékbsérülés meg mozgott kicsit a jobb első fényszoró,de nem vészesen,Na ahogy levettem a lökhárítót szépen széthulott minden.
A lökhárító belseje ripityára van törve,csak ugy hulottak k a darabok,és a jobb fényszoró is szépen széttört.Igy már nem tudtam összerakni,föleg hogy a fényszoró plexijének alja darabosra tört igy be tud menni oda víz/pára.Na futás egy müanyagoshoz,megmutat,majd arra jutottunk hogy a fényszorót megcsinálja,a lökös most marad,majd amkor fényezik elötte megjavítja,addig vissza lehet igy tenni,még ha kicsit mozog is.
Szép kis izzócsere volt,5000 Ft és fél nap.....Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
rob210
Topikgazda
Na ma reggel megadta magát a hátsó motortartó bakom.
Indítózáskor akkorát rántott a motoron meg koppant, hogy öröm volt halgatni.
Kedden állhatok neki kicserélni, még jó hogy addig csak kétszer kell a kocsi, mert így nem szívesen használomMegint egy bosszantó hiba ami egyszerű kopó alkatrész bárhol bármikor bárkinél előfordulhat, na de kicserélni az nem lesz egyszerű.
Még jó, hogy nem rég beszélgettünk erről Treshel, akkor a haverét ki is cseréltem, erre most az enyém minden tünet nélkül szétszakadt.
2-3 órás meló, de hiányzott.
Renault power
-
wertigo1984
őstag
válasz rob210 #19119 üzenetére
Gyakorlat teszi a mestert. Igaz hogy csak az alkatreszert fizetsz, de legalabb nem kell elvinned szerelohoz igy megsporolod a szerelesi dijat. Milyen lenne ha a topikbol mindenki hozzad vinne az autot?
[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
giigz
veterán
válasz wertigo1984 #19120 üzenetére
Akkor 0-24 dolgoznia kellene, mert ezek olyan autók, hogy soha az életben nem lesz tökéletes, max. 1 hétig, mert utána megint jön a következő hiba...
[ Szerkesztve ]
-
wertigo1984
őstag
Tavaly aprilis vegen asszony osszetorte az enyemet amikor ment dolgozni. Szerencsere csak 2 elso lampat, hutot es motorhaztetot kellett cserelni de megjobb hogy neki nem lett baja. 1 eve nem voltam szerelonel az enyemmel, csakis tankolom de lasssan erik az olaj-szurok csere.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
tresh
veterán
válasz rob210 #19123 üzenetére
+1 mióta rendbe raktam minden téren már csak akkor van szerelés alatt amikor úgy van kedvem és kicserélek ezt azt amit úgy gondolok hogy még nem cseréltem de nem nagy összeg Nekem már egyedül a hátsó fékeim vannak hátra hogy kapjanak egy kis karban tartást,azt viszont látásra.(de azt hozzá teszem hogy rengeteget dolgoztam apránként rajta hogy olyan állapotba legyen mint amilyenbe most van )...a lényeg szerintem is az hogy karban legyen tartva az autó és akkor nem lesz gond.. ezek a megane 1-ek meg nem arról híresek hogy folyton szervizbe kéne állniuk..van egy két típus hiba orvoslód és autózol boldogan
más:
gumedlikkel eddig elégedett vagyok tényleg nagyon jól lehet esősebb vizes úton is haladni vele és szépen tolja ki maga alól a vizet..eddig kb 2000-3000km-t mentem a gumikon, kíváncsian várom nyár végére hogy milyen állapotba lesznek kopás plszerk: viszont nem tudom hogy miért írták hogy zajos a gumi, haverom michelin jóval zajosabb volt amit ő is megjegyzett mikor múltkor az én kocsimmal mentünk
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
Uraim ma ismét tanúbizonyságát tette egy Megane II sedanal egy okos ember, hogy a hülyeség ostobaság határtalan.
Gondolom lecseréltette az alu. felnijén a gumit nyárira aztán otthon szépen amikor bejött a jó idő lecserélte a felniket.Na de most jön a poén az idiótája nem szedte le a minősítő bilétát a futó felületről, ami rá van tűző szegezve minden új gumira.
Arra lettem figyelmes, hogy amikor a kétsávosban mellém gurult mi az isten csattog úgy mellettem.
Amikor elment mellettem akkor pedig szembesültem a ritmusosan gyorsuló csattogással, és hogy nem kavicsot szedett össze hanem egy f@sz.Renault power
-
giigz
veterán
Az a holtponti jeladó, amiről szoktunk beszélni, az "főtengely holtpont jeladó" néven fut?
Ha igen, mi az amivel fel tudom mérni a mostani jeladóm állapotát? Ha venni kell újat, melyik márkát érdemes kerülni?
Meat&Doria-Hoffer 5,9k
Facet 8,9k
Hella 17kEgyébként meg márkán belül is van 5,9k, 8k, stb... Tehát van vagy 10 féle legalább
-
giigz
veterán
Nézegetem az árakat a Bárdinál, gondoltam rámegyek a kiegyenlítő tartályra...
Kis szar műanyag valami, biztos valami jó anyagból készülhet, gondoltam 1.500-3.500 Ft körül lesz valahol... Aztán kiderült, hogy 13.500 Ft + még a kupak 2.200 Ft Hát b+ ezt el sem hiszem... Mi a franc kerül ebbe ilyen sokba? Meg ahogy nézegetem, minden szar apróság 10.000 Ft körül van...
-
giigz
veterán
Ja, és ha már belejöttem ennyire, akkor a múltkor az egyik kocsiban hallható csörgésre azt mondta rob, hogy a hővédő lemez lesz... Ez a hővédő lemez ugye nem ez "motorvédő lemez - sárfogó lap (motor alatt)" lenne? Csak mert 33k
-
rob210
Topikgazda
Nem a hővédő lemez a kipufogó körül van.
Ez meg a motor alatt a sártól esőtől védi szokták haspáncélnak is hívni.A tartályon ne csodálkozz, tágulásra képes hőtűrő műanyagból van és a kiképzése se egyszerű, szóval az annyi amennyi.
A felső holtponti jeladó kell neked én a facetet javaslom, ha kompatibilis a csatlakozóddal.
De ilyet te úgy vegyél, ha beviszed azt amit most nyúzol a kocsiban, mert különben tuti, hogy nem lesz jó.2 db 10es csavar tartja a váltó motor felöli oldalánál van.
2 perc leszerelni.Renault power
-
FerNandor
őstag
válasz rob210 #19126 üzenetére
nem csak ragasztva vannak ezek? múltkor én is láttam egy ilyen nagy ford transit-szerüséget, az is ilyen matricákkal ment, szépen csattogtak
-
FRENK1988
veterán
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
laszlo168
senior tag
válasz wertigo1984 #19136 üzenetére
Az hogy van alatta kerék?
-
tresh
veterán
LPG?
-
kisninja
őstag
Én félek az LPG től ...(idő előtt a gáz szétbassza a motort)