- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy játékokban mekkora gyorsulás érezhető ha 1 RAM 1200mhz-n megy 5-5-5-15-ös időzítésekkel a 800mhz 4-4-4-12 helyett?
Van érezhető különbség vagy nincs?
Ha van akkor kb. mennyit jelent ez fps-be egy olyan játéknál mondjuk ami 25-30fps-el megy a 800mhz-s RAM-okkal?Let’s go Brandon!
-
Laraxior
titán
válasz SSJPeter #17802 üzenetére
1FPS-t ha hoz akkor már örülhetsz...de az meg belefér abba hogy mérési hiba. Játéknál nem a minőség,hanem a mennyiség a lényeg. Az sem baj ha kettő vegyítve van Az ő nevük: Crucial,Team Xtreem, Cellshock, OCZ Mondjuk a Kingmax is megy ha éppen olyat fogszki...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz SSJPeter #17805 üzenetére
2x2-re érdemes... vagy végy mellé még 2x1et. A 4G kicsit gyengébb modullal is jobban jársz mint 2x1GB 1300MHz-es Teem Xtreem-mel Kingmaxból úgyis ingyen adják a 2G-os modulokat
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
pont ezt nézegettem tegnap
shteer: Azért ha kimonitorozod hogy menyit is zabálnak a játékok... hát az NFSU nekem 1.5GB-ot szippant be, mondjuk lehet azért mert van miből,de akkoris..szerintem nagyon sok
-
killmz
csendes tag
válasz killmz #17796 üzenetére
most úgy néz ki hogy 5-5-5-15 2,15V on műxik a FarCry2 is
hülye kérdés: amúgy a timing utolsó jegyének (15) a növelése lassítás?
mert a Dominator RAMom netes pdfében az van h :
"Tested at latency settings (5-5-5-15-2T) at 2.1V
at 1066MHz"
és
"SPD programmed at:
JEDEC standard 5-5-5-18 values at 800MHz
EPP: 1066 MHz, 5-5-5-15-2T, 2.1V"azaz a 800Mhz-hez rendeli a nagyobb értéket..
Ezt magyarázza el nekem valaki. (vagy ez az SPD v. JEDEC v. mi valami extra ram kezelést takar ezért lazítják 800-on? )Remélem a winben sem hibázik.
üdv.[ Szerkesztve ]
-
SSJPeter
őstag
válasz Laraxior #17806 üzenetére
Ja, már vettem is mellé + 2x1gb-ot a 2x2-höz képest bagóért volt csak még nem próbáltam ki. . .remélem műxik majd a lapomban.Ahogy olvasgattam a fórumokat kb. 50% esélyem van rá, hogy fogja kezelni a 4x1 modult.Van akinek kezeli van akinek nem . . .
remélem az enyim pont olyan ami kezeli. . .a tunigot mindenesetre jól bírja, hátha. . . de a kingmax sztem szar márka ha ddr2-ről van szó.
Amikor megvettem még 32K volt egy 1gb-os kingmax modul. . .rá 2 hónapra lement kb. 10K-ra az ára. . .ez volt 2 éve.
Kingston rulez. . .az asus lapok szeretik mindenesetre.[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
Laraxior
titán
válasz Vasinger! #17817 üzenetére
Próbáld meg egyesével.
-
hanso
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék,hogy szerintetek:
-van 2x1gb geil value(dualban) egy giga ds4-es lapon,c2 6300 mellett,ami 7x440-en ketyeg(3080mhz).
Kérdésem,hogy bővíteném ezt még +2gb memóriával,érdemesebb-e 4gb-os (2x2),kit-et vennem vagy a meglévő slotba berakhatok egy másik 2x1gb kit-et(talán más márka)
-másik kérdésem,hogy érdemes-e egyáltalán(többnyire játszom vele)?
-milyen ddr2-800-as kitet javasolnátok,ami bírja ezt a kis tuningot, ami a procinál van?
Válaszokat köszönöm
Üdv
hs -
Laraxior
titán
válasz Vasinger! #17820 üzenetére
adj az északi hídnak egy kis pluszfeszt..+0.1V aztán ha úgy sem jó,akkor nézd meg egyesével a ramokat. Csak mindkettővel csinálja-e vagy csak az egyikkel esetleg.
-
-
skoos
őstag
Mi az a secondary information a memóriaidőzítéseknél? Írjam be ugyan azt amit megadtam a primary nél?
Köszi!
-
csny75
csendes tag
Akkor úgy néz ki a Q9300-as lesz, Artic Cooling Freezer 7 PRO hűtővel, Gigabyte GA-EP45-DS4, vagy GA-EP45-DS3P lapban.
Ehhez talán a legjobb 2x2 GB 1066MHz-es CL5-ös KIT lenne, de milyen márka?
Előre is köszi a segítséget: Cs. -
lsc
nagyúr
válasz Lizard01 #17830 üzenetére
Mire akarod használni a géped, mert ha játékra akkor az a platform nem a legjobb választás . Marha drága, játékok alatt nem sokkal jobb mint a mostaniak . Ramra nem igazán van tapasztalat még szerintem ddr 3 ügyben, ráadásul csak 1600-as órajel körül jön ki az előnye a ddr2-höz képest . Szerintem keress guglival teszteket /proci teszt is lehet, a konfigban írják a ramot is/. Nekem ez a véleményem, talán más többet tud segíteni .
Az élet kegyetlen .
-
Lizard01
tag
Főleg render, grafika és videóvágás, de azért játékra is kéne. (Teszteket is nézegettem, meg is fordult a fejemben, hogy 775-öset veszek, de kiderült, hogy nem sokkal többe kerül egy corei7-es rendszer. (Amúgy P4-ről váltok.) Izmosabb vidikari azért kell, mert 24" monitorom van, és azért jó lenne natívba nyomni a játékokat).
-
Lizard01
tag
Idéznék Beteg-től (remélem nem harakszik meg érte):
"mihez képest drága?
egy maximus extreme br. 72k, egy p6t del 76k
q9400 69k, 920 73k
2x2gb 1600mhz-s ocz plati 51k, 3x2gb kingmax 1333 40k
összesen 192k vs 189, vagyis a gyorsabb, erősebb és 2gigával több i7: olcsóbb!
vagy ne ezekhez hasonlítsuk? akkor mihez? jaaaa: igaz, manapság minden drága! még a kenyér is."Amúgy a deszka tényleg húzós, de hosszútávra veszem a gépet. (Sandy Bridge nálam tuti kimarad, de lehet, hogy az azutáni architektúra is. Ha egy P4-gyel kibírtam eddig, akkor egy nehalemmel... (Megj. Ezt főleg renderre értem).
-
nagyúr
válasz Lizard01 #17835 üzenetére
Nade Beteg, beteg. Maximus Extreme minek? Q9450 55k. DDR3 minek? Persze össze lehet állítani giga drága konfigot C2Q-ból is, de nem árt vizsgálni ár/érték arányt, ár/teljesítmény arányt is.
Persze kicsit elkanyarodtunk a témától, sorry!
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Lizard01
tag
No problem. Csak még annyit, hogy életemben most nyílik alkalmam egy brutális gép vásárlására először és nagyvalószínűséggel utoljára is. Ezután már csak a saját fizubúl vehetek gépet. (Szüleimtől kaptam egy kis pénzügyi támogatást a vasra karácsonyra, de mivel Apám vállalkozása januártól megszűnik, az áfá-s számlának is búcsut inthetünk. (A gép árának kb. fele sajátzsebből lesz, de ez nem jelenti azt, hogy nem fizetem majd vissza szüleimnek a "kölcsönt").
-
hanso
tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni?
#17821-es hozzászólás.
köszönöm -
nagyúr
A lapod elvisz 4*1GB-ot, az oprendszertől függ, hogy használni is tudod-e. Tuning terén általában jobban húzható, ha 2*2GB-os felállásban vannak a memók. Itt a topicban elég sok tuningeredményt találsz 800-as kit-ekről is.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
EyEsOnU
tag
sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, adott két szgép amit bővíteni kéne memóriával. az egyik gépben most ddr1 266mhz-es van, a másikban ddr1 333mhz-es. a kérdésem az volna, hogy ha veszek hozzá 1-1 gb 400mhz-es memóriát, lesznek e kompatibilitási problémák vagy csak simán lejjebb veszem a frekvenciát és megy flottul!?
ui. mindegyikbe csak az 1 gigás modulokat hagyom benne.
-
frenkilacy
csendes tag
Üdv!!!
Segítség kellene mert most veszek majd gépet és nem tom milyen ramot vegyek bele mert olvastam már sok mindent.
CPU: AM2 6000+ FSB 1000Mhz
Alaplap: gigabyte MA78G-DS3H
Videókari: gigabyte R487-512H-BElőször mindenképp 2*1 Gb kellene és majd még veszek később még egyszer 2*1gb-ot.
Geilről már olvastam sok jót és rosszat meg hogy ezzel a lappal már használták és nem volt vmi jó nem ment 4-4-4-12 ön.
Azt olvastam, hogy Kingmax nem éppen a legjobb.
RAM kérdésbe kellene a help elég sürgős lenne.Előre is THX a helpet.
-
lsc
nagyúr
válasz frenkilacy #17844 üzenetére
A kingmaxokat szeretik a giga lapok, az 1066-osak egész jó áron vannak . A procid elég harmatos lesz a videokártyához, hacsak nem 19xx felbontásban fog menni .
Az élet kegyetlen .
-
frenkilacy
csendes tag
Akkora felbontáson nem tok még mert gyonge hozzá a monitor azért jó lesz ez a proci?
egyenlőre 1024*768 lesz aztán majd egy másik monitor lesz.
menni fog vele a kari?[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz frenkilacy #17846 üzenetére
Menni menni fog, de így igen gyenge lesz abban a felbontásban . Intelben nem gondolkodtál ?
Az élet kegyetlen .
-
MEKK
aktív tag
Hali.
Kérdésem az lenne hogy volt a laptopomba 1GB 667es ram most raktam mellé még 1 GB 667es ram-t.
Elvileg dual-ba fut de az everest azt irja hogy dual ddr2 533.
Ez miért van, miért nem 667? -
NFree
addikt
Sziasztok tapasztalatokatra lennék kiváncsi G.skill F2-8500CL5D-4GBPK memcsivel kapcsolatban.
Mennyit sikerült belőlle kicsikarni? mennyi fesszel? milyen időzítésekkel?
Előre isvga
-
Badman 4ever
őstag
Nézz utána a BIOS beállításokban.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest