- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Szerintetek az X58-as laphoz való 3 csatornás ramokból ha csak kettőt használnék egy 775-ös lapban dual channelben akkor az működne normálisan?
-
elfelejtette
veterán
válasz tome.jr #18854 üzenetére
Nem a ram 3 csatornás, hanem a vezérlő...
Használhatod akár egyenként, akár párosával."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
tome.jr
addikt
Ok, köszönöm a gyors választ. Egy 790 SLi laphoz szeretnék ramot választani, de kicsit gondban vagyok mert a hozzá ajánlott SLI Ready memóriák elég durva áron mennek ami meg nem SLI Ready az nem biztos hogy azon a sebességen fog menni mint ami rá van írva. Jártam úgy a mostani 780 SLI lapommal, hogy nem SLI Ready 1066-os memóriát raktam bele és 1066 helyett csak 800-on volt hajlandó elindulni, hiába varázsoltam BIOS-ban 1066-nál már csak kékhalál volt. Szóval valami olyan ram kellene ami nem SLI Ready de mégis normálisan megy a 790-es lapban. Gondolom minimum 1600-as kellene. Esetleg valami ötlet?
-
tookie
tag
Sziasztok!
Előre leszegezem, hogy nem vagyok számítógép zseni, ezért előre is bocsánat ha valami hülyeséget kérdezek.
Szeretnék több memóriát beletenni a gépemebe.A kérdés, hogy érdemes-e és ha igen mennyit,milyet, hány Hz-est?Nekem PCChips M935D alaplapom van (ha jól tudom ez csak 333Hz-est támogat), 384 DDR SDRAM van benne.A CPU típusa Intel Celeron 1700 Mhz.Tudom, hogy ez nem valami jó számítógép, de segítenétek kihozni belőle valamit.Ja még valami.Szerintetek normális hőmérsékleti értékek ezek(Alaplap:36, CPU:24 fok, CPU Mag:1.7) Előre is köszi a válaszokért.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz tome.jr #18857 üzenetére
Az SLI ready RAM parasztvakítás...
A RAMnak semmi köze az SLIhez és viszont.
Ez olyan, mintha az egérre írnák rá, hogy SLI ready...
Lehet, hogy nem adtál elég feszt a ramoknak, vagy túl szorosak voltak az időzítések.
MOD.
Az 1600-as RAM az DDR3. A DDR2-es RAMok közzül a leggyorsabb 1200MHz. A két foglalat nem kompatibilis egymással.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
stevewonder
aktív tag
Jó napot az uraknak. Lenne egy kérdésem. Szeretnék a meglévő csx 2*1gb memóriáimhoz venni még 2*1gb-ot. A jelenlegi ramokon E0816-T-GER , U08109161 sorozatszám van. A kiszemelet példányok pedig E0811-T-GER , U08109040 sozozatszámúak.(van még vmi négyjegyű szám is, de azt elfelejtettem...nem tudom, hogy fontos-e?) Szerintetek mennének dualban?
-
barnam_
nagyúr
válasz stevewonder #18861 üzenetére
A sorozatszámnak nem kell egyeznie, menni fog dual-ban.
-
Badman 4ever
őstag
válasz tookie #18858 üzenetére
Ha találsz olcsón DDR-I-es RAM-ot, akkor vedd meg. Mondjuk 512-re minimum bővítsd ki.
A géped jéghideg, azzal nincs gond.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
tome.jr
addikt
válasz [CS]Blade2 #18860 üzenetére
Már új ramjaim vannak, úgyhogy nem tudom tesztelgetni. Hidd el minden elképzelhető beállítással próbálkoztam BIOS-ban és nem ment. Amit helyette vettem 2x2 gb OCZ 1000 SLI Ready és szó nélkül elindulnak 1000-en. Szerencsére ez a kit nem volt amiatt drágább hogy SLI Ready.
elfejeltette: azt vágom hogy az 1600 Mhz az DDR3, (a 790-es lap amit akarok venni az DDR3-as) csak arra voltam kíváncsi hogy DDR3-ból mi az a minimum ami már érezhető előrelépés a DDR2-höz képest.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz tookie #18858 üzenetére
Gondolom 1db 256MB-s, és 1db 128MB-s modul van most a gépben.
Veszel egy akármilyen sima 512Mb-s DDR 400Mhz-es ramot, durván 3.500Ft-ért. Ha csak 2db foglalat van, akkor a 128mb-as modul helyére teszed be, és így lesz 768Mb. Ha van rá lehetőség, akkor lehet valami márkásabb, mondjuk KINGMAX SuperRam 512Mb DDR 400Mhz - 3.600Ft, vagy Kingstone. 6.500Ft-ért már 1GB-os ddr-400-at kapsz. -
lacos001
senior tag
hella
Buta kérdés,de nemtudom rá a választ!
Rendelkezem 2x1 giga 1066 mhz crucial ballistic tracer-el és 2x1 giga ocz reaper 1200 mhz memóval,ha ezt betolom a deszkába "mindet !!!" ,az,hogy elindul talán még oké,de a működésüket hogyan akadályozná a különbségük? (ha igy van,márpedig........)
köcce -
Draken
őstag
hello
P5KC alaplapba mit ajánlotok, 4gb ddr2 1066 vagy ddr3 2gb? -
addikt
Hi! Mi a vélemény a Geilről mostanában? Régebben a DDR1 korszakban minőségnek számított. DDR2-nél egy olcsóbb gagyibb szegmensnek számít? Pl Corsair DHX-ekhez viszonyítva a Geil Ultra? Időzítése a 800asoknak ugyan úgy cl4-4-4-12. Sőt egyes Geileknek elég gyárilag 1.9-2.0V, amit fel is tűntetnek a ramon.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Eagl3
veterán
Helló!
Hogy is van most ez a memória kezelési mizéria?
Vettem még 2x1 giga ramot a gépbe, most van bent 4x1Gb.32bites Vista van fent, látja is mind a 4giga ramot + ugye ott van a videókari 512-je, ami nem tudom, hogy számít e. Most akkor egy alkalmazásra mennyi memóriát tud kiosztani? Vagy hogyan működik ez? Kéne egy 64bites Vista?
-
addikt
válasz [CS]Blade2 #18874 üzenetére
És miben más a dragon? Az hogy világít? Ha jól láttam még borda sincs rajta. Elég csálé ramnak tűnik nekem..
Eagle: 32bites win, összesen tud 4gb-ot kezelni. Hiába írja ki neked, hogy 4GB ram. Nem tudja mind megcímezni, csak detektálja és odaírja. Beleszámít a videokártyád memóriája is és még pár egyéb dolog. Tehát érdemes felrakni a 64 biteset.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
barnam_
nagyúr
A 32bites windows 4GB-t tud címezni a virtuális memóriából, de ebbe benne van a vga memória is. Ezért tud csak kb. 3500MB-t használni.
Alapból úgy van, hogy 2GB-t használhatnak a felhasználói szintű programok, és 2GB-t a kernel szintűek (OS). Van a /3GB kapcsoló (amit Vista-n máshogy hívnak), azzal 3GB-t használhatnak a felhasználói szintű programok, és 1-t a kernel programok. -
Eagl3
veterán
Értem, de azért gondolom számít így is valamit a + 2giga ram nem?
-
elfelejtette
veterán
-
tookie
tag
válasz gtasystem #18870 üzenetére
Még egy kérdés.Ha veszek egy 1gb-os memóriát azt melyik foglalatba tegyem bele(2-ő van:egy 256-os és egy 128-as)?És még valami, én úgy tudom hogy az alaplapom csak a 333 hz-est támogatja. Az nem gond, ha 400hz-est teszek bele?Bocs, hogy zargatlak titeket, de szeretnék tisztábalenni vele.A válaszotokért előre is köszi.Ja és B.Ú.É.K. MINDENKINEK!
[ Szerkesztve ]
-
tookie
tag
Még valami.Mindenféle képpen 1gb-osat akarok venni.Az lenne a kérdésem, hogy 2 512-eset vagy egy 1gb-osat vegyek?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz tookie #18880 üzenetére
Ha veszel egy 1GB-os 400Mhz-est, akkor az 333Mhz-en fog ketyegni, de jobb késleltetéssel (CL3 CL2,5). Szóval menni fog.
Ha támogatja az alaplap (a könyvében benne van), akkor vehetsz 1db 1GB-os modult.
Ha nem, akkor marad a 2x512mb-s KIT.
És mind1 melyik foglalatba teszed, csak ha a 128mb-s helyett, akkor azt ki kell venni. Ha 2x512mb-st veszel, és csak 2 foglalat van az alaplapon, akkor értelemszerűen mindkét régi modult ki kell venned.[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
A következők közül melyiket választanátok?
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL4 KIT
OCZ OCZ2T800C44GK spec.: 2x2 800 4-4-4 - TItanium ősembertől
MUSHKIN 996587 spec.: HP2-6400 2x2 800 5-4-4-12 ősembertőlA-DATA Vitesta+ 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT
G-SKILL F2-8500CL5D-4GBPK spec.: 2x2 1066 5-5-5-15 ősembertőlÁrban nem sok különbség van köztük, szal az nem mérv adó.
64 bites Vista alá lesz.Előre is köszi!
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Rockybro
tag
üdv új év elsején mindenkinek! lenne egy nagy problémám... 64 bites vista van fenn a gépemen... ha újraindítom a gépet, akkor semmi gáz, minden működik faszán... ha lekapcsolom és vissza, akkor sincs semmi gáz, minden működik... de ha lekapcsolás után lekapcsolom az elosztót is (pl. éjszakára), akkor visszakapcsolásnál a következő történik: először elérek addig h mutatja az alaplapom képét (ahol lehet választani h belépek-e a biosba avagy sem stb.), ezután újraindul... ezt még megismétli párszor... utána eljutok addig, h kiírja h windows failed to start blablabla, ott alatta pedig mindig írja egy .sys fájllal kapcsolatban h "Windows cannot verify the digital signature for this file"... ezután jön az a rész, h válasszak operációs rendszert vagy eszközt: mivel csak vista van fent ezért nem lehet mást választani... alul pedig az eszköznél ír vmi windows memory diagnostic toolról... jó enterezek, megint újraindul... ezután már odáig eljutok h lehet választani safe mode/safe mode with networking/stb... kiválasztom a start windows normallyt... ezután újraindul... jó már eljutok a fiókokig.. amikor belépnék kijön egy kék alapon fehér betűs cucc, ahol vmit a memoriával csinál (nem sikerült elolvasnom, hamar eltűnt)...
ez már kezdetek óta így megy, másik topicban azt mondták h a memóriával van gond, biosban át kéne állítani pár cuccot... készítettem hát néhány fotót, legyetek szívesek megmondani, hogy mit állítsak át... ja és everest azt mondja h a ram csak 2V feszt kap... lehet h 2.1V-ot kéne, nem tudom, mondjátok meg Ti!BIOS: [kep1] [kep2]
és párat a szövegben leírt dolgokról (nem lettek túl jó minőségűek): [kep3] [kep4] [kep5] -
gtasystem
őstag
válasz tookie #18880 üzenetére
2x512mb dualban jobb teljesítményt nyújt mint 1gb single-ben..azaz ha a lapod támogatja a dualt akkor én a 2x512-t venném.
400mhz-re passzolok ilyen tapasztalatom nincs, én azt szoktam venni amit a lap támogat. ha olcsón jutsz hozzá ki lehet próbálni..BioNiCMaN: én besztbáj-t vennék..ami a geil mostanában..van rajta hűtő..jó teszteket olvastam még a value-ról is..a dragon az inkább moddolóknak van mert szépen világít.. plexis házba én azt venném..
nagy különbségeket egyik teszt sem bír kimutatni úgyhogy egyéni ízlés kérdése..de ha az ár mindegy vedd a legdrágábbat..
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
tocso83
csendes tag
Sziasztok!
Vajon melyiket a két ddr2-es közül:
A-DATA Vitesta 1066Mhz Kit vagy Geil Ultra 1066Mhz Kit??? -
04ahgy
nagyúr
válasz FehérHolló #18813 üzenetére
Az utolsó gondolatod igazolódott be, hogy nem tudja dualban kezelni. De nem a RAM hibájából, hanem azért, mert az A7N8X-X nem tudja. Az A7N8X viszont már tudja. Ezért volt a drágább A7N8X-X helyett anno jobb választás egy olcsóbb, tuningosabb, felszereltebb rev2-es NF7.
idomtalan, egyébként ne akard dualban járatni. Személyes tapasztalataim szerint, összhangban ezen topik első hozzászólásával, a K7 architektúra semmit sem profitál, sem az aszinkron, sem a dual channel memóriából. Esetedben sokkal többet jelent a több RAM – gyorsabb gép elv szerinti gyorsulás. A RAM-okat pedig pontosan arra a frekvenciára lődd be, mint az FSB, a lehető legkisebb késleltetéssel. Ekkor lesz a rendszered összteljesítménye a legoptimálisabb.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Rockybro #18884 üzenetére
Ez a hiba nagyon olyan, mintha kiszáradt kondi lenne valahol. Táp vagy alaplap. De ha az adatlapodon leírt cuccokat használod, azok egyrészt túl újak, másrészt jó minőségűek is. Nyomj egy CMOS resetet elsőképpen, ekkor a RAM visszaáll 800MHz-re. Futtasd a Memtest86+ 2.10-et, hogy hibázik-e a RAM, habár akkor a jelenség nem ez lenne.
Vedd ki az egyik RAM modult, és úgy próbáld a stabilitást tesztelni. A RAM feszültségét a BIOS-ban 2,3V-ig emelheted, lehetséges az alulfeszelés, de az Everest érékekre nem szabad adni, csak tájékoztató jellegű. Többet ér egy multiméteres mérés az alaplapon fizikálisan.
Én egy másik tápot is kipróbálnék. Kicsi az esélye, de egy VX450 is hibásodhat meg. Ha ezek sem segítenek, akkor kizárásos alapon marad a hibajelenségek alapján a géped alapját képező alaplap. ^^
BioNiCMaN @ #18883: Én az 1066-os A-Data Vitestát vagy a szintén 1066-os G.Skillt venném.
SP!T @ #18875: A Geil BD a leghitványabb RAM-ok egyike sajnos. Még a Kingmax is jócskán túlteljesíti. Ne dőljetek be annak, hogy világít.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz lacos001 #18891 üzenetére
Csak annyi a helyzet, ha stabilan mennek egymás mellett, hogy a kisebb frekvenciájú RAM lesz a korlátozó tényező. De a Tracer bírja a tuningot annyira, hogy az OCZ mellé férkőzik. A helyzet nálad az, hogy az 500MHz FSB frekvencia, valamint a szinkron üzemmódból kifolyólag a RAM-od is 500MHz-en fut (DDR1000). 2,1-2,2V mellett a lehető legalacsonyabb időzítéseket állítsd be, amit csak elbír a rendszer így, és minden frankó lesz.
HGyu
-
lacos001
senior tag
válasz 04ahgy #18892 üzenetére
Okkej.
Ocz szakit 1200mhz-t,tracer csak 1150mhz-t 1.8-2 V között.
Ocz meghal 1330 körül,tracer 1175-nél,tehát ebből vagy 1000 mhz lesz vagy 1150.......tehát igazodhatok a tracerhez,mert mennek,tegnap 1 órát becsaptam mindent egymás mellé,de csak 1000-ren.......Lehet megcsapom nekik a tutit.
thxez az ocz jobban megy,mint a tracer, .....
[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
Ezt néztem ki magamnak. Jó választás, vagy esetleg tud valaki jobbat ilyesmi áron?
utólag is BUÉK
-
04ahgy
nagyúr
2GB 1066MHz CL5-ös Kingmax-ból két darab. Habár az nem hűtőbordás, nem párba válogatott. Sokaknak nagyon jól megy, sokaknak meg problémás. De az igazi férfi szeret kockáztatni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Igen. De a CL6-osnak nem is 2,1V-ot ad meg a Kingmax üzemfeszültségül, csak 1,9-1,95V-ot. Jó eséllyel a CL6-os is megy 2,1-2,2V CL5 1066MHz-et. De ez ugyebár a kockáztatás része, viszont 5-6e Ft spórolást is jelenthet.
HGyu
-
Zsubi
őstag
4x1Gb OCZ Reaper HPC: 1200Mhz 4-5-5-15 2.4V
-
Rockybro
tag
válasz 04ahgy #18890 üzenetére
az adatlapomon leírt cuccokat használom, és a gépben minden zsír új, 3 napja lett összerakva... memtesttel pont most végzett a gép (alapbeállításokon), és 0 hibát talált... nem lehet h az oprendszerrel van a baj? remélem csak beállítással lesz probléma, és nem kell tápot vagy alaplapot cserélnem...
biosban feszültségnél mit állítsak át? (van több pont is a memória feszültségre vonatkozóan...) [kep]
másik srác azt mondta h az időzítések sincsenek jól (elvileg a ramé 5-5-5-15)... [kep]na mindjárt szétkapom a gépet, aztán kiveszek egy modult...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Xbox Series X|S
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Napelem
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest