- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiapó
tag
válasz Gyuri27 #17053 üzenetére
Van benne igazság.
De ha vki odáig fajul, hogy bele akar piszkálni a gépébe, rövid úton (fórum, gugli...) rájön hogyan a ctrl+F1el kell kinyitni, szal végülis mindegy.
Egyébként, meg a könyvébe benne van, hogy csak saját felelősségre, és garancia vesztés terhe mellett nyomkodjanak, szal sztem ezzel még nem történt olyan nagy hiba[ Szerkesztve ]
...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
-
old gray
addikt
Ismerős valakinek ez a ram-kit:
Mushkin ES2 2x2GB 1066Mhz DDR2 KIT blue
?
Ősember sem tudott érdemben nyilatkozni róla, illetve az egyik haverom, Google sem.
A Mushkin oldalán nem található ez az ES2 széria, így még azt sem tudom, hogy mennyi a gyári alapfesz.Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Erről valaki véleménye?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
dokee78
félisten
Lenne egy kérdésem HOZZÁÉRTŐKNEK! Tuning fontos lenne!
RAM-okat szeretnék cserélni és adott pár variáció,melyikkel járnék jobban?CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT [link]
KINGS. HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT [link]
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 1066Mhz CL5 [link]
GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT [link]
BUFFALO FireStix 2048Mb DDR2 1066Mhz [link][ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Lehet-e húzni annyira a GEIL Ultrát mint a CSX CEC tuningramot? [link]
-
den80
tag
sziasztok
nagyon ingadoznak a ramjaim, hibáznak,
így új ramok után kell néznem
1:1 be hajtanám őket, eddig ugye 1066 os-t 840mHz-n hajtottam emelt fsb mellet 44412 ben
na most ha pl 800-asokat venném, annál ugye nőni fog a sávszél ha fsb-t emelek 1:1-benti melyiket ajánlanátok ebben a helyzetben
Geil memókat néztem ki, a mostaniakat meg elküldöm a gyárnak gariztatni,vagy cserélnivolt, van, lesz
-
Omli85
őstag
válasz B4l!nt #17032 üzenetére
1280 volt a max amit kihoztak dominator 1066-os szériából ha jól meléxem 2,2 vagy 2,3 V-al de ebben nem vagyok biztos .
old gray:
1066-os ramok default 2,0 - 2,1 V gyártótól fügően.[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
nszabolcs
tag
Helló!
DD2 800-as ramot akarok venni, de nem tudom hogy érdemes-e drágábbat venni. Nem akarok tuningolni, simán normálba menne. Kingstone-t néztem ami olcsóbb volt, de volt Geil, Corsair is, ami drágább.
Érdemes-e nekem a drágábbat vennem?
Mennyivel, miben lenne jobb a drágább? -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Most vettem gépet, és nem vagyok megelégedve vele. Vista van fenn. Sok program, játék jól fut, viszont a cryisis, supreme commander és 3dmark 03-ban újraindul.
MOst tesztelem a memókat memtesttel. az 5 . testben már talált is 2 hibát. Meg még folyamatban van. 2 hiba az már soknak számít, vagy hogy van ez? Vagy attól még jól kell hogy működjön? -
Pubszon
veterán
válasz Vasinger! #17066 üzenetére
Nekem így voltak sorba, előbb Geil BD aztán/most CSX CEC. Én azt mondhatom, hogy mind a kettő teljesen megbízható. 1100Mhz-et meg biztosan megy mind a kettő, mert az nem nagy tuning, csak pár %.
Miben jelentkezik egy 800-as ramhoz képest egy 1066-os gyorsabbsága?(írás,olvasás,tömörítés,FPS?)
Igen, Igen, Igen, Nem. Csak nagyon pici mérhető különbség van a 800 és az 1066 között. Szemmel nem fogod észrevenni a változást.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Mercutio_
félisten
Na akkor ide másolom, talán így lesz rá válasz
Sziasztok!
Van 2 Mushkin ramom Everest szerint: 991558 (996558)
Időzítésre azt írja: 800-on 5-5-5-18 533-on 4-4-4-12-tőt tud.
DE "Enhanced Performance Profile" részben azt is írja, hogy:
Lowest latency CR=1T (eddig úgy tudtam AM2 nem szereti az 1T-t)
valamint: "2,2V-on 4-3-3-10 2T" ez azt jelenti hogy ha ennyi feszt adok a ramoknak ezeket a beállításokat dualban vinni fogják?
A 2.2V-al mennyire fognak melegedni az alapfeszes használathoz képest?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nszabolcs
tag
Valaki erre tudna válaszolni? (#17065)
-
retro003
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Véleményeteket szeretném kérni egy problémával kapcsolatban!
Adott a p45ös gigabyte alaplap + corsair 2 giga memoria.
Olyan problémám van, hogy (észrevételem szerint)mindig adott webfelületen (pl. iwiw, vagy forumok) kép-megnyitásakor kék halált ad a gép, egyből leáll, és kiírja a szöveget, hogy a "számítógép károsodását elkerülvén a windows leállt..." Sajnos erősen laikus vagyok, de állítólag a kék halált legtöbbször memória hiba okozza. Lehetséges, hogy ilyen hibát okozzon a memoria?
Nagyon hálás lennék, ha megosztanátok véleményeteket.
Köszönöm! -
-
retro003
csendes tag
a BIOS frissítve volt nem régen, és teljesen default.
Xp van fent.
Köszönöm, ránézek akkor a RAMokra...
Viszont, csak a memoria okozhatja ezt?
Mert a kék-képernyőn a sablon szövegben ír szoftvert is. Tehát lehetséges, hogy mondjuk egy tűzfal csináljon ilyet? Vagy böngészővel van baj? -
dokee78
félisten
Lenne egy kérdésem HOZZÁÉRTŐKNEK! Tuning fontos lenne!
RAM-okat szeretnék cserélni és adott pár variáció,melyikkel járnék jobban?CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT[link]
KINGS. HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT[link]
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 1066Mhz CL5[link]
GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT[link]A Black Dragon tetszik csak hát nincs rajta hűtés és talán nem gyorsabb az Ultránál!
-
Tom19
tag
Sziasztok!
Twinmos 2x1Gb 800Mhz 5-5-5-15 időzítésű RAMjaimat lecseréltem 2x2Gb OCZ 800Mhz 4-4-4-12 időzítésű RAM-ra.
A gond itt jön, Az NFS Pro Street akad az új RAM-okkal. Olyan vontatottan megy.
Nem szereti a kicsi időzítéseket, vagy sok a RAM? 32bit-es XP-m van
Köszönöm a segítséget!
-
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #17067 üzenetére
5 óra alatt 190 hibát talált a memtest. ...Ez akkor biztosan ramhiba, vagy lehet mástól is?
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz dangerzone #17088 üzenetére
Több, mint valószínű hogy az a hiba forrása. De azért jó lenne, ha tudnál kölcsönkérni valakitől egy tuti jó ramot.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz dangerzone #17090 üzenetére
Mindenféleképp próbálj vkitől kölcsönkérni egy tuti jó ramot, mert azzal ki tudnád szűrni a hibát, mert így lehet az alaplap is felelős.
Nekem régen a Serious Sam 2 szarakodott csak a rossz ramtól.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Ragadozó
Ármester
-
dokee78
félisten
Ha már senki nem válaszol erre([link] )csak 1valaki,kkor ebben segítsetek idáig eljutottam!
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 1066Mhz CL5[link]
GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT[link]Lehet-e a Black Dragont annyira húzni,mint az Ultrát és nem-e forrósodik hogy nincs hűtése!
Mert ezt olvastam: "Fontos tulajdonság a 8 rétegű felépítés, mert emiatt ez a típus képes extramagas feszültségek elviselésére is (az 1066 MHz-es darabok ajánlott üzemfeszültsége 2,4 V), így a többi jellemző tekintetében sem kell szégyenkeznie."[link] -
dangerzone
addikt
válasz Pubszon #17091 üzenetére
Na megvan a hiba forrása.
Az a gond,hogy az alaplap valamiért 800 mhz-snak ismeri fel az én 1066 mhz-s ramjaimat. A ramidőzítések pedig auto-ra voltak állítva. Na, ugye a ram frekvencia szorzót pont úgy állítottam, hogy 1066 legyen a valós órajele. De ezt ugyebár az autó , 800 mhz-ra szánt időzítésekkel nem bírta a memória.
MOst kézzel beállítom az időzítéseket. Aztán elvileg jó lesz.Már csak egy kérdés van, hogy az alaplap miért 800-asnak ismeri fel. Mert emlékszem , volt olyan hogy 1066 mhz-snak írta ki. De általában 800 -asnak ismeri fel.
-
Gyuri27
félisten
válasz dangerzone #17096 üzenetére
Azt a valamit spd-nek hivják. Mivel hivatalosan egy intel chipset sem támogatja az 1066-s ram frekit így nyilván 800-k ismerte autón.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Eastwood
tag
Sziasztok
Van egy Asus CUV266-DLS ver:1.03-as lapom.
Vettem bele 4 db Kingston KVR266X64C2/1G DDR ram-ot.
Az alaplapi kézikönyv azt írja hogy max 4 giga ramot eszik a lap.
3 db memóval tökéletesen beindul a gép.
Mikor bele rakom a 4. memót szaggatottan sípol és nem kapcsol be a gép.
A memóriák újjak, teszteltek.
Bios hiba vagy csak beállítás gond?
Kérek szépen egy kis segítséget.
ÜdvEastwood
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Xbox One
- Tőzsde és gazdaság
- Interactive Brokers társalgó
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OTP Bank topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Eladó új bontatlan 16GB-s Kingmax ramok
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest