Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toyee09
csendes tag
-
FunPro
őstag
válasz fudi2002 #64994 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Én is úgy néztem, hogy hynixnek kell lennie.
A kézi beállítástól azért nem tartok, mert a kingston kvázi leírta mit mire kell állítani, bizonyos mhz mellett.Ha jól látom, 6800 mhz-ig használják ezt a konstrukciót, de addig biztos nem akarom húzni!
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
5leteseN
senior tag
Az AliExpress-en árulnak DDR3-4-hez RAM hamisító kiegészítőt,
...amivel valóban lehetséges az, hogy a chip-ekben egyébiránt tényleg meglévő tartalékot beégethessük a RAM-ba és nem kell állítgatni, de az Ali-ra nem ez a hivatalos felhasználás a jellemző. Inkább a gyenge RAM-ok egekbe húzása és eladása V.I.P/Prémium termékek hamisítványaként a naiv, jóhiszemű vásárlóknak.Ez egy előzetes hírnek lett szánva, a "Best-Buy" RAM-vásárlások "koppanásait" megelőzendő!
Annyi még, hogy a linkelt terméknél ugyan szerver RAM-okat írnak, de lehet, hogy alkalmas asztali-PC-s RAM-ok beégetett adatainak módosítására is. Azt pedig az Ali-s "gyártók" hagyományai alapján "csak" 99%-osan valószínűsítem, hogy a távol-keleti "műhelyekben" már erősen "ég a kezük alatt a munka" az asztali RAM-okra vonatkozólag!
Ha esetleg valakinek van infója, hogy a szerveres "beégetés" használható-e az asztali RAM-oknál, az hasznos kiegészítés(és megelőzés ! ) lenne!
Kösz-kösz![ Szerkesztve ]
-
FunPro
őstag
válasz toyee09 #65013 üzenetére
Kicsit böngésztem a neten és egy olyat találtam, hogy egyes lapokon meg kell várni, amíg a ram "betanul".
Azt javasolják, hogy dugj be egy darab ramot a b2 slotba, és várj egy 15-30 percet ebben a látszólagosan rossz állapotban. Remélhetőleg majd valami jelet ad a lap, hogy végzett a dologgal, és akkor majd be tudsz lépni normálisan a biosba.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
toyee09
csendes tag
válasz fudi2002 #65014 üzenetére
Minden ram csere utan toltam clear cmost! Single es dualba osszes variaciot kiprobaltam!
Kivettem ramokat, clear cmost utan az elso inditasnal az alaplapi (Gigabyte) speaker 3 rovid sipolast produkal! Ez azt jelenti hogy nem erzekel ramot, igy elvileg kizarhato a cpu hiba!
viszont ha kikapcsolom es ujra be, kovetkezonek mar nem sipol ram nelkul, ellenben a sajat gepemen (Asus alaplap) vegig jarva ugyanezt a procedurat minden egyes ki-bekapcsolaskor sipol a gep! -
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Van 2 db SK Hynix HMA82GS7AFR8N-UH DDR4 laptop memóriamodulom. Az adatlapja szerint ez ECC-s modul. Valahol azt olvastam, hogy ezek inkább szervergépekbe valók, "normál" gépek többnyire nem működnek velük. Hamarosan hozzájutok egy Dell Latitude 5510-es laptophoz, de még nincs nálam. Vajon működhet ez a 2020-as kiadású laptop az ECC memóriával, vagy keressek bele inkább non-ECC típust? Köszönöm előre is!
-
5leteseN
senior tag
válasz zaskar #65020 üzenetére
ITT van a laposban lehetséges CPU-k felsorolása. Az Intel-es adatlapjukon meg tudod nézni, hogy az ECC-t tudják-e. Én csak az első és utolsó CPU-t néztem meg kíváncsiságból, egyik sem tudja az ECC-s RAM-okat kezelni(szerintem a többi sem).
-
HaZsolt
őstag
Zen3. Ddr4. 503, 504, 505, 506 os vegzodesu ram. 4 modul egy szettben (kit). (4x8gb)
Hogyan kellene a slotban elhelyeznem hivatalosan? Elviekben mindegy, hogy rakom be, hisz ugyanaz a chip, de erdekel, hogy mi az official.
503 A1
504 B1
505 A2
506 B2Vagy
503 A1
504 A2
505 B1
506 B2.Esetleg mas variacio?
-
HaZsolt
őstag
válasz fudi2002 #65026 üzenetére
Mondjuk azt, hogy nem tervezett vásárlás volt. Relatív, szerintem jó áron volt, újkori árához képest meg pláne. Sikerült szereznem 2016-os Samsung b-die chipes special edition Corsair Dominatort ami, 500 darabszámra volt limitálva. Nagyon igényes szép megmunkálású darab, kifejezetten művészi. Örültem neki, szerencse, hogy rábukkantam az aprón. 4*8 GB, ezek lennének. Tudom, hogy a DDR4-nek leáldozott, de számomra még mindig nagy kincs
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Aprósólyom #65029 üzenetére
Tehát 4 modul esetén szigorúan abben a sorrendben kell bekattintania a slotokba?
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Aprósólyom #65031 üzenetére
Kiolvasható, hogy nem ezt kérdezte.
-
Atex68
csendes tag
Sziasztok !
2x8 GB Crucial Ballistix BL8G32C16U4R.8FE 3200 memóriamodul van a gépemben. Bővíteni szeretnék 32 GB-ra, tehát 2x8 új ramot szeretnék a meglévő kettő mellé tenni. Mennyire érzékenyek az alaplapok, ha nem kapok Crucial ramot csak bármi egyebet ? Együtt tudnak működni minden nyűg nélkül vagy van bármi egyéb tapasztalatotok ezzel kapcsolatbnan ?
Előre is köszönöm a segítő válaszaitokat ! Atex -
Aprósólyom
addikt
válasz fudi2002 #65032 üzenetére
Ez iszonyatosan alacsony szintű, már ne is haragudj. Nem véletlen tettem off topikba, mert egy side note akart csak lenni, hiszen ha nem is kérdezte, alapvető információval lássam el, ha látszik nem tudja. + minek is válaszoljam meg, ha te válaszoltál már?
De ilyenekért tartanak az emberek már több ezer éve fórumokat...
Majd épít egy konfigot, amiben lesz 2 DIMM vagy megkérdezi egy haverja mit csináljon és fejből fogja mondani, hogy B2,A2,B1,A1Jevons paradox
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Aprósólyom #65035 üzenetére
Ja értem. Köszönjük az infót, jelen helyzetben igen hasznos volt
-
bobalazs
nagyúr
válasz bobalazs #64968 üzenetére
Nincs már tárhelyem a PH-nnem tudok képet feltölteni.
Ezért így rakom be.
Mégis jó a 3600-as beállítás.
Most csak a 4 fő időzítés lett biosban beállítva minden más auton.
Saját hülyeségem miatt nem ment korábban. Túl sok mindent akartam neki kézzel megadni. Nyilván azért hasalt el akkor a teszt.
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Gondolkodom, hogy vennék jobb memóriát i5-12600k mellé. Mi lenne az optimális ddr5 4800mHz-ig?
Köszönöm. -
bobalazs
nagyúr
válasz fudi2002 #65041 üzenetére
A 3200as profillal ami egyébként korábban átment a ramteszten yés ma egyszerűen kikapcsolt a gép kivettem megint ramokat 2-vel elindult kicseréltem a kettőt másik kettőre megemeltem az óra jelet rajta és onnantól már nem ad képet többet a gép bios reset után sem int a négy foglalatban kipróbáltam egy ram stick-kel is. Szedjem darabokra a gépet és újra rakjam össze vagy áramtalanítsam 24 órára vagy mit csináljak most?
-
bobalazs
nagyúr
válasz fudi2002 #65047 üzenetére
Vsoc emelést? Nem. Használtam 3200on mert ott eddig stabil volt. Vsoc emelés nálam csak plusz offsetel müködött volna nem lehet fixet adni neki. VDDGt nem tudom melyiket és hova kell állítani, két vddg értéket láttam ha jól emlékszem biosban.
Egyébként ez most édes mindegy ha egyáltalán nem bootol a gép, maradhatna két modul is amivel eddig stabil volt a gép, de nem tudom életre kelteni. Ezért irtam hátha van valami ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- G.SKILL FlareX 16GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- DDr3
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest