Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jugeen

    addikt

    válasz Zájec #5647 üzenetére

    "akkor az user honnan tuja meg hogy mennyit kell neki beállitani ha nem szerepel neki sehol"

    minden nevesebb RAM gyártó rendelkezik valamilyen supporttal. email vagy hotline vagy forum. kinél melyik. azon emberek akiknek problémájuk adódik a beállításokkal, azok forduljanak ezen support vonalalak valamelyikéhez. sajnálatos módon kis hazánk piaci lehetőségeit tekintve ezen support vonalak közül talán egy sincs amelyiken magyar nyelven lehetne kommunikálni.

    bármennyire is user-frendly mostanában a tuning, azt egyik gyártó sem tudja felvállalni, hogy minden eladott eszköz mellé személyes konzulenst is adjon. a lehetőségek tárházát sem tudja előflashelni, mivel annyi komponens van és azok variációinak száma kimeríthetelen. ahogy a tuningot te is megtanultad, ugyanúgy másnak is meg kell tanulnia, ha az érdekli és azzal akar foglalkozni.

    nem mondhatod, hogy ezzel neked újdonságot mondtam. és vélem is, hogy az általad feltett kérdésekre saját magad is meg tudta volna adni a választ.

    "azthittem hogy ezt már korábban megbeszéltük, a Giga se enged állitani a RAM x2 -nél kisebb Uncore értéket.... ismételtem megerösitem hogy a Giga sem engedélyezi...."

    ez kis is derül a BIOS-ban, hogy így van? vagy csak a végeredményben tűnik ki? csak azért kérdezem, mert mi van az általad is említett kevésbé jártas user esetén? próbálkozik esetlegesen egy alacsonyabb qpi szorzóval egy magasabb dram szorzó esetén? aztán csodálkozik, hogy a bios-ba ő mást szeretett volna beállítani, mint ami a végtermék. ha erre nincs lehetőség, akkor a tényállást csak üdvözölni tudom.

Új hozzászólás Aktív témák