Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vrtboy

    tag

    válasz Clemi #26510 üzenetére

    Egyenlőre úgy tűnik a sokak által is említett "kereső vs. élő kép fókusz" probléma nem áll fent, illetve nem ez a gond. Teszteltem ma párat portré alannyal és statikus tárgyakkal is - állványról és kézből -.

    Két dolog biztos amit pár hsz-el feljebb említett is egy fórumozó:

    - "túl sokat várok egy 30e Ft plasztikától" (itt egy kis off: A Nikon 50mm és a 35mm ha nem is fényévekkel de nagyságrendileg pontosabb)
    - Nyitott rekesz mellett nagyon kicsi az "élesség síkja", valami hasonlót írt egy másik illető, valamint h. egy kis bemozgás is életlenséget tud okozni.

    Ahol a teszt most tart:

    - talán volt egy kis front fókusz probléma és talán jobb lett plusz 5-el átkalibrálva. Azért írom h. talán mert nem tudok konstans jó eredményt kihozni. A portré alany szemére fókuszálva (500/1.8/ISO 300/ Külső vaku/ Középső fókuszpont/2mp időzítő v. kézben/ másfél - két méter távolság) olyan 60% -ban látom, hogy tényleg a szemen van a fókusz, de a többi esetben meg úgy tűnik, hogy a homlokán a legélesebb. Viszont ha meg a kalibrálás visszaveszem akkor 20% körüli eredménnyel sikerül a szemet fókuszban tartani.
    * szóval itt még nincs végső konklúzióm mert úgy tűnik túl sokat téveszt? (a szenzor? a szoftver? az optika?) A keresőben még élesnek tűnik, szóval ezért nem értem...

    - most elugrok egy két fókusz tesztlapért és még csinálok pár kalibrációs tesztet

Új hozzászólás Aktív témák