- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:
KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2024.06.05.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.
A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vpanangin
senior tag
válasz nyisziati #42254 üzenetére
Lehet, hogy még előbb is! Friss posztok a témában. Változás a korábbiakhoz képest, hogy EQPéter nem törölte a kérdést hanem egyszerűen csak válaszolt rá. Tehát nézzük:
"Ferenc Sz...: Telenor lista mikor lesz Péter?
Elrejtés vagy jelentés
Tetszik
· Válasz · 30 percePeter E.... Ferenc Sz.... végre össze állt. Jövő héten kiteszem
Elrejtés vagy jelentés
Tetszik
· Válasz · 27 perce"[ Szerkesztve ]
-
Lscabara
újonc
Sziasztok kérem segítsetek a iqpro flotahoz ajánlót kérnék szépen. Előre is köszönöm
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Szeretnék 2 hétre 20-25 GB mobilinternetet (csak Magyarországon kellene). Van olyan ajánlat, ami tudná teljesíteni? (hűség nélküli előfizetés, feltöltőkártya, csak mobilnet előfizetés stb. Bármi játszik).
-
tobias40
veterán
Ha vki haszál külső antennát a routeréhez:
Ha külső antennát csatlakoztatunk akkor lényegesen emelkedik a net sebesség és stabilitás vagy nem érdemes vele foglalkozni?
Ha igen akkor milyen külső antenna javasolt hozzá?
Huawei LTE CPE E5186s a router tipusa.
Euro Quattro a flottám.Illetve használja vki a routerét csak modemként és utána kötve a saját routerér szója wifin a netet és a teljes belső hálózat menedzselését elvégzi,a saját routerével?
Ha igen ,elmondaná hogyan csinálja és milyen routere van?
Az enyémben sajnos nem találok olyan menü pontot ahol átkapcsolhatnám "csak modem" állapotba!
[ Szerkesztve ]
-
Taktoj
aktív tag
Szamlakontroll szamlaja sallangmentes s egyenlőre jó otlet volt a link iq elhagyasa.
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
yanna
addikt
Telenor (EQ adatkártya) számla fizetési határidő 05.12. vasárnap... Lefaragtak 2 napot...
-
tobias40
veterán
És a 2 routernek így megmarad a 192.168.1.1 tartománya,mert így lenne jó!?
A 4g- router melyik lan portjáról csatlakozzak a 2. routeremhez és abban csak a sima LAN portba kell dugni az utp kábelt,igaz?
Default gateway-t hol találom magyar menüben?
Te is így használod?Köszi a segítséget!
yanna: én most csatlakoztam hozzájuk,mikor jön a számla nekem szted?
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
válasz tobias40 #42268 üzenetére
Az IP címük legyen különböző, de ugyanabban a tartományban. Pl. 192.168.1.1 és 192.168.1.2
A 4G router bármelyik LAN portját és a másik router bármelyik LAN portját kösd össze.
Default gateway-t a másik routeren (ami a DHCP-t szolgáltatja) állíts a 4G router címére. A lényeg, hogy a DHCP-vel kiosztott def. gw. az legyen."Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
kano
nagyúr
válasz Taktoj #42265 üzenetére
egyelőre
yanna
Elvileg semmi köze sincs a számlához az EQ-nak. Telenor határozza meg a fizetési határidőt.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
tobias40
veterán
Lehet úgy is hogy a Huawei ip-je pl. 192.168.1.3 az asus-é ami osztja a dhcp-t meg 192.168.1.1?(192.168.1.2 ip már foglalt a belső hálózatomban jelenleg)
Tehát:
Vezetéken rákapcsolódok a Huawei-re,kikapcsolom a wifit és a dhcp-t.
Utána az asus-on beállítom a Default gateway-t a 192.168.1.3-ra amit beállítok a huaweiben.
Tehát magyar nyeven,ide kell beírnom a 192.168.1.3-at : "Alapértelmezett átjáró"És még WAN-kapcsolat típusa: itt is kell vmit állítani,nem?
Ezután összekapcsolom a két routert a LAN portokon kersztül és működik az internet mint azelőtt a vezetékes szolgáltatómnál,igaz?
Jól értelmezem?Ha a huawei-n nem kapcsolom ki a wifit akkor össze ütközhet a két wifi vagy az teljesen független egymástól és maradhat?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Egyik szolgáltató sem szereti az alkalomszerűen sok netet használókat, akik csak akkor akarnak érte fizetni, amikor használják a netet. Ennek ellenére több lehetőséged van publikusan is, vagy flottában is. Itt (már flottában) viszont főleg igaz, hogy nem szeretik a flották az egy-két hetes időszakot. A tpoik összefoglalójában a táblázatban látod azokat a flottákat, ahol van hűségidő nélkül is mobilnet.
-
sepsi0
őstag
válasz tobias40 #42264 üzenetére
Szia!
Én így használom, bár ezt leírtam talán pont neked.
Külső antenna:
Nekem 5km - re van az antenna, amit belőttem. Antenna nélkül a router még kültéren sem látja azt az antennát (1800mh), amit most használok. Mindenképpen használ a külső antenna, bár szerintem, ha közel vagy a toronyhoz max a stabilitást növeli. A lényeg a külső antenna esetén, hogy minél rövidebb legyen az antenna kábel a routerhez (annál kisebb a jelveszteség).Rout:
Nálam a WDR4300 és 3600 sem bírta az aszközök mennyiségét (okosotthon, android boxok, gépek,...).
Így vettem egy Xiaomi 3g-t, ami most routol. E5186s ip tartománya 192.168.1.1, Xiaomi 192.168.31.1. Mindkettőn minden be van kapcsolva (dhcp, upnp,..) Huawei csak a Xiaomit látja, lan kábellel vannak összekötve Huawei lan portájból a Xiaomi wan portjába, ezek után még 3 swits is van. Mindegyik router felületét elérem és a belső felületet és az eszközöket csak a Xiaomi látja, ez oszt mindennek ipt 192.168.31.xx.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz sepsi0 #42276 üzenetére
Köszi,most már nekem is működik hasonlóan mint nálad beállítva!
De!
Lehet hogy a szolgáltató tiltja a torrentet vmilyen módon?Uanis a fentieknek megfelelően beállítva a wines gépemen mértem 60/30-at de a torrent el sem indul vmiért...
A nas fix ip-n van mint eddig,semmit nem változtattam...Mi lehet a gond?
-
sepsi0
őstag
válasz tobias40 #42277 üzenetére
Nem torrentezek, így nem tudom. A Xiaomi 3g saját letöltő programját használom ilyen célra, vagyis a Realdebrid torrentezik nekem, ha készen van, akkor a router letőlti az állományt. De Hbo Go és Kodi mellett ritkán használom.
Amit tehetsz, kapcsold be az upnp-t a routereken, vagy állíts be a torrent kliensben fix portot, amit nyiss meg a routerek tűzfalában ki és befelé.
De inkább ezt nem itt kellene kérdezni, a lapcsaládban is tíltott....[ Szerkesztve ]
-
Kaleb
újonc
Valaki ismer olyan flottát/szolgáltatónál csomagot ahol megtarthatnám a számomat, nagyjából 100percet telefonálhatok ingyen, és 2-3gb netet biztosítanak kb 3-4e Ftért?
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Telenor NAT-olja a flottás mobil netet?
Csak adat kártya ,magában semmi más...[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
Udv!
egy ideje követem a topikot read-only módban, mert egy olyan megoldást keresek ami:- csak mobilinternet egy sim kártyával, se hívást, se SMS-t nem szeretnek
- korlátlan
- lehet külföldön is alkalmazni (de ez elhanyagolható, nem létszükséglet)
- 5-7k körül.
havi 35-40 gb Mobilnetet eszek a telekomnál igen jó áron, viszont van 1-2 technikai korlátozás. Ezt szeretném kiváltani, igazából mindegy melyik szolgáltatónál, csak megbízható legyen, akar 1 év hűségidőt is aláírok.ezek alapján az IQpro-t kerülném, a szimpatikus a számlakontroll ktf, viszont nem tudok róluk semmit. Egyáltalán lehet náluk csak ilyen simet igényelni? Vagy csak csomagban lehetséges...
Tudnatok ajánlani valamit vagy van valakinek tapasztalata az utóbbi céggel? Köszönöm előre is!
sudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
Köszönöm mindenkinek! Megnézem a két ajánlatot aztán döntök
sudo rm -rf /*
-
Soma01
veterán
válasz 4Grider #42299 üzenetére
Az tényleg jó ár!
Akkor a telefon csomagok nem tetszettek ott. Mert úgy emlékszem, hogy elvetettem őket.
A belépési díj a EQ-nál nekem sem tetszik. De a Vodás csomag nagyin jó és az új Telenoros is biztosan jó lesz. Szerintem megéri a belépési díj bizonyos esetekben, hosszú távra.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Trump vagy Harris
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest