Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz Steve_Brown #86134 üzenetére

    Simson 50-et lazán viszi utazóba, a világból kimegy így. Szerintem bőven belefér ez a táv, kamaszkoromban csapatostul mentünk Simsonokkal a Balatonra, az is 120km volt.
    Tudni kell helyén kezelni a dolgokat, rászánni az időt, időnként megállni. Nem is a motornak kell a pihenő, a sofőrnek.
    Mit vinnék magammal? Szerszámok, gyertyakulcs, gyertya, 2T olaj (ha tankolni kell). Folyadék magamnak, kaja (nasi is elég). Láthatósági mellény. Rongy ha valamit le kell törölni, feltöltött telefon. Plusz ruha, ha hidegebb lenne.... Iratok. EGy hátizsákba elfér minden.

    FeniX- : SZerintem kötelező tartozék az elsősegély csomag. Akkoriban mikor vettem a robogőt, megkérdeztem a rendőröket, az Eü csomag kötelező, meg láthatósági mellény. Annyi mellény, ahányan ülnek a mocin, tehát elvileg egy vagy kettő. (Oldalkocsit már nem látni). Amennyiben bedöglik a motor, tolni vagy szerelni kell, fel kell venni a mellényt.
    Izzókészlet viszont már nem kötelező.
    Hogy hova teszed a cuccokat, egyéni probléma..Ezért jó a robogó, némely típusnál egy féldisznyó befér az ülés alá.
    Javaslok hátsó doboz, vagy oldaltáska beszerzését, egyszerűbb az élet, gondolom a mocidhoz a gyári megoldások is megfizethetők.
    Amúgy megnéztem mi van a motoros Eü. csomagban, megmosolyogtató. Mint vonuló "mentős", nevettem rajt. Persze, el kell hogy férjen, de ha valaki megáll motorral egy balesetnél, ahol van több vérző sérült, egyet, max kettőt be tud kötni...aztán elfogyott a kötszer. Jó, ebbe ne menjünk bele, egy sérültnek elég, viszonylag kompakt hogy elférjen az ülés alatt (már ahol), előírja a szabály..Kell és kész. A túra/horgász hátizsákomba jóval több alapból az Eü. cucc, mint a motoros csomagba. :)
    [link] Tessék, egy fagyizás ára, a lejáratot már nem nézik, meg pár évente a gyógyszertárba lehet bele venni friss kötszert.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák