- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz baloghgabor #63247 üzenetére
azaz átforgatja a lapátját, ami baromi szép tornamutatvány, de a motor hangja, meg a forgás engem baromira idegesít (nyilván, mert egy értelmetlen, kínai, barom megoldás csak, mint a csicsás ezüst csík rajta
Rossz hír, ez ilyen. Mármint ez így működik, a japánoknál isA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
PROTRON
addikt
válasz Tikakukac #63251 üzenetére
Szerintem nem ugyanarról beszéltek (legalább is az én japcsim alapján), az Ővé szerintem automata üzemmód során nem csak leállítja a kültérit ha elérte a kívánt hőmérsékletet, hanem teljesen kikapcsol.
Majd teljesen visszakapcsol ha jól veszem ki.
A ki-be kapcsolás alkalmával valóban az én Fujim is le-fel nyitja a takaróját (tiszta transzformersz), de magától nem végez teljes leállítást pusztán hőfok miatt automata üzemmódban.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Tikakukac #63251 üzenetére
Érdekes az én japánjaim sose zavartak a tíz év alatt. Talán mert azoknak a sokezer üzemóra után sincsen jóformán hangjuk, ez meg nyekereg a motor morog szó szerint, amikor a baromi nagy lapátot átforgatja. Mondjuk a Fujitsuk csak felfelé állnak olyankor, ez meg valódi tornamutatvány, amit művel. Biztosan csodás, van aki TV helyett is elnézegetné. Mondjuk nem is ez a legnagyobb gond, talán még nem is baj, hogy nagy felületen tereli a levegőt. De a működése számomra baromi sz@r, abszolút nem komfortos. Jó, az on-off jelleg betudható annak, hogy már nem tud hova leszabályozni a kinti jó idő miatt sem, nem hűl a szoba annyit. De a tegnapi nap amit produkált, azért azt egy öreg on-off klíma is megirigyelte volna. Lehet hagyni kellett volna 24© fölé menni, meddig tolta volna vajon?! És applikációban, wifivel mi ez az oltári különbség?! Most se az igazi, de ha hidegebb lesz és tényleg leszabályoz, akkor még azt mondom, kínai, ezt tudja, ennyi pénzért ne várják csodát. De meddig vajon? Vagy holnap, ha bekapcsol, akkor megint valami új módi jön vajon?!
bégé
-
deadelon
aktív tag
válasz kgyuri #63239 üzenetére
Van benne csepptárca fűtés és karter fűtés is.A kettő közül csak a sakurát venném .Egyébként a beltérije dizájnban és működését tekintve hasonlít a midea breezeless-re.A terelőlapátok falevél alakúak csak érdekesség kép, jelentősége nincs
[ Szerkesztve ]
Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben
-
rígel
őstag
válasz Speederer #63240 üzenetére
Heti szinten mennek az árak, a Daikin Mo. csak nagyon rövid időhosszra ad árajánlatot, úgyhogy az árukeresős árakat ne vedd készpénznek, konkrétan kérdezz rá, hogy hogy van-e készleten és mennyiért. Majdnem biztos vagyok benne hogy sokkal olcsóbban nem kapsz, mint amit a klímásod mondott. A 446 ezer szerintem egy beragadt régi ár, kizárt hogy annyiért bárhol kapsz Comforát. Nekem a Perfera 1 hónap alatt 40 ezerrel lett drágább.
-
feco70
senior tag
válasz baloghgabor #63253 üzenetére
Látom te is befürödtél a kínai géppel, nálam is ez volt, próbáltam megbarátkozni vele de nem ment.
Hamar kicseréltettem, ha jól emlékszem plusz 40 ezret buktam rajta, de nem érdekelt csak vigyék innen -
atirag
őstag
válasz atirag #63152 üzenetére
Úgy tűnik rájöttem a "hibára". A onecta app nincs túl jól kitalálva. Ha úgy lépek ki az app-ból, hogy benne vagyok az eszközben és felfelé legyezek akkor az ottani funkciót egész sokszor sikerül bekapcsolnia. Nincs jól megírva, hogy ha alulról húzom felfelé az újam akkor ne legyen aktív az éppen ott lévő funkció. És emiatt volt, hogy bekapcsolt a klímát.
És eddig egész sokat nézegettem a kültéri hőfok miatt. Mióta visszalépek a főoldalra és onnan lépek ki azóta ez megszűnt. -
baloghgabor
aktív tag
válasz feco70 #63260 üzenetére
Hát, nagyon bánom már az biztos. Valóban nem tudom mi lenne a legjobb? Nyilván az, hogy ez eltűnjön innen. De lehet átmegy a konyhába, ahol ha főzök, úgyis jó idő van, főként télen a sparheltnak köszönhetően, szóval ott működés közben nem látom, hallom majd talán. Ide meg jön vissza az öreg japán klíma. Persze nekem nem negyvenezer lesz ez a móka, de hát kellett ez nekem!
bégé
-
F.N.
tag
válasz rmihaly #63237 üzenetére
Szia !
Az energia cimkével kapcsolatban téves az okfejtésed.
Itt egy 3,5-ös Sensira Energia cimkéje.
A kW sorban nem a fűtési teljesítménye van megadva.
A 3 színű Európa térképen, rendeletben van meghatározva, hogy a teljes fűtési
szezonban, melyik éghajlati viszonyban mennyi melegebb, normál, hidegebb
nap szerepeljen.
Ezért mindhárom színkódhoz tartozik, egy szintén rendeletben meghatározott
kiszámított Éves Referencia Fűtésigény.
A kWh/annum sorban van feltüntetve, hogy az adott klíma ezt mennyi kWh
elfogyasztásával tudja biztosítani.
SCOP sorban van feltüntetve a Referencia Fűtésigény és a kWh/annum
hányadosa.
A kW sorban pedig az adott klíma, Fűtési időszak alatti átlag fűtésteljesítménye
van feltüntetve, nem pedig az, hogy mennyi a fűtésteljesítménye.Nem is lenne logikus, hogy melegebb éghajlati viszonyban kisebb lenne
a fűtési teljesítménye, mint a hidegebben. ( lásd a Sensira cimkéjét. )Szerk.
A bal alsó sarokban van a figyelembe vett referencia időszak.
Ez a legtöbb esetben 626/2011[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
H tarifa folyamatban van.
A klímákról milyen dokumentumokat kell leadni? -
Speederer
senior tag
Ezeket a konkrét árakat hol látjátok?
A daikin.hu-n csak árajánlat kérés gomb van, vagy legalábbis én csak azt láttam. Mondjuk ha már arra jártam kitöltöttem a form-ot.A klímásnak egyébként mindegy mit rak fel? Mármint hogy olyat amit ő hoz vagy amit én veszek? Csak garanciánál fog esetleg kevésbé fürge lenni vagy legalábbis fizetnem kell a munkadíjért? Vagy ez teljesen emberfüggő és amíg nem kérdezem meg addig nem derül ki?!
Egyébként ha érzékelhetően (mondjuk 50k-val) olcsóbban tudnék venni Comfora-t, akkor azért hajlanék a saját beszerzés felé.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
rígel
őstag
válasz Speederer #63269 üzenetére
[Itt van] ,de csak egy -tól ár Comforára, Perferára, Stylishra.
Van megbízható klímásod, aki felszereli az általad vett klímát? Mert - érthetően- a legtöbb klímás nem vállal nem általa hozott klíma szerelést. Ha igen, annyival legalább több lesz a munkadíj, mint amennyivel esetleg olcsóbban megveszed.
Kérj több ajánlatot, úgy jársz legjobban. -
PROTRON
addikt
A szomszédnál klímát telepítő emberke elmondta hogy csak a szerelésre vállal garanciát, mivel a klímát a szomszéd szerezte be. Csak a hivatalos Nord klíma telepítő szerződött partner 1 egész héten át nem jelent meg a megbeszélt időpontban, mármint folyamatosan tologatta, ezért a klímákat forgalmazó cégtől kért másik telepítőt, aki általában hitachi-kat telepít.
Ha Te szerezed be, akkor a garanciális ügyintézés is a Te oroszlánrészed lesz, amihez persze a klímatelepítő ad igazolást hogy a telepítést előírásoknak megfelelően végezte, mégse üzemel a megadott paraméterek szerint a klíma. De Ő vele nem fog a Te általad vásárolt klímáról beszélgetni a gyártó.
Ha a klímás hozza, akkor ő kvázi "megvette" a gyártótól, ezért lehet neki szólni a garancia miatt.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Tikakukac
titán
válasz PROTRON #63271 üzenetére
Friss tapasztalat, hogy a gari ha problémásabb, a dolog úgy néz ki, hogy pénzvissza, aztán rakass fel amit akarsz
Legjobb, hogy a hazai forgalmazó is szét tette a kezét, hogy ők nem tudják. Az kemény.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Speederer
senior tag
Igen, van egy korrektnek tűnő klímás, aki már a klímák csövezését megcsinálta még a nyár elején, amikor a felújítás abban a szakaszban tartott, hogy lehetett "rombolni". Most pedig kellene maga a készülék is (egyelőre egy), hogy lehessen fűtés-rásegítésre használni.
Egy 10-25k-s különbözeten nem is nagyon akadnék fenn, csak az árukereső által kidobott legolcsóbb és az ő általa mondott ár közötti 75k-s különbség már arra sarkalt, hogy gondoljam át a dolgot.
De ha a neten talált árak sem feltétlenül naprakészek vagy esetleg nincs is az eszköz náluk, akkor azzal ugye nem sokra megyek és lehet az jön ki, hogy kb ez a mostani ára ennek. Azért futok még vele egy kört...PROTRON: köszi, azért jó lenne az esetleges garanciális szívást megúszni. De hát ugye minden az ár függvénye.
Korábban találtam elárazott klímát (kb 50%-os áron), amit persze nem küldtek ki, de féláron már nem érdekelne a problémásabb gariztatás.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
harry
veterán
Sziasztok, szuleim klimat vennenek, megvolt a felmeres es megkaptak az arajanlatot, a kivalasztasban kernek segitseget nekik. Maradnek japan vonalon +Gree-t neztem esetleg.
- 320k, Mitsubishi MSZ-HR35/MUZ-HR35, SEER 6.20 / SCOP 4.30
- 335k, DAIKIN Sensira FTXF35D+RXF35D, SEER 6.50 / SCOP 4.26 *, sima porszuro
- 324k, DAIKIN Sensira FTXC35+RXC35, SEER 6.87 / SCOP 4.28 + Kivehető, mosható titánium-apatit szűrő
*: legalabbis a katalogus szerint, de az ajanlatban mas volt a leirasbanInnen talan az FTXC Daikin, arban es parameterekben is jobbnak tunik a tobbinel.
Illetve anyum allergias parlagfure, neztem ezeket az allergen szuros modelleket is:
- 289k, Gree Comfort X gwh12acc-k6dna1d, SEER 7.0 / SCOP 4.0, Cold plasma generator
- 360k, Gree G-tech GWH12AEC-K6DNA1A, SEER 8,5 / SCOP 4,6, Cold plasma generator
- 450k, DAIKIN FTXP35M+RXP35M COMFORA, SEER: 6.62 / SCOP: 4.64, Ezüst allergén szűrő rendszer
- 470k, MITSUBISHI MSZ-AP35/MUZ-AP35, SEER: 8,6 / SCOP: 4,80, MITSUBISHI Plasma-Quad elektrosztatikus szűrőItt viszont bajban vagyok.
- Melyik szurotechnologia a jobb?
- Kicsit felek a Gree-tol, de +100k a hasonlo parameterekkel rendelkezo Mitsubishiert azert mar jelentos, annyit nem tudom meger-e. Ha pedig a gyengebb hatasfoku modellt nezzuk 289k-ert, az meg mindig joval olcsobb az elso kategoria modelljeinel, es van benne cold plasma generator is...
- Itt a Daikin szerintem kicsit kilog a gyengebb hatasfokkal, es ha jol ertem itt csak egy fizikai szuro van? Ez milyen karbantartast igenyel, milyen gyakran kell cserelni?[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Gyorsan atfutva a velemenyeket ezekrol a legszuro opciokrol, nagyjabol az jon le, hogy ezek a klimas megoldasok elmaradnak egy celeszkozhoz kepest, szoval a +100-150k felar helyett erdemes inkabb kulon gepet venni. Igaz?
Igy akkor talan a DAIKIN FTXC35 lenne a legjobb a listabol?
-
maszibmw
tag
válasz Speederer #63258 üzenetére
"Ha megkérdezhetem neked mennyiért adták a készüléket?"
Nálam speciális helyzet volt ismerős révén, és amúgy a multi árazása teljesen máshogyan megy, ott külön veszel egy kültérit, és külön hozzá a beltériket.
Azt tudom, hogy nekem elment a rendelés a Daikin felé szept.23-án, a szállítást visszaigazolták 3.-ára, 6.-án szerelték, és akkor mondta a szerelő csapat, hogy épp aznap árat emelt a Daikin. Azt tudom, ha leadják a rendelésedet, és még aznap kapnak visszaigazolást a szállításra a Daikin Mo-tól, akkor ha akár másnap áremelés van, te akkor is a rendelés visszaigazolás napján érvényes áron kapod.
Van egy kiemelt Daikin partner, ott nézegetheted az árakat, az nagyjából napra pontos.
De kérj több cégtől ajánlatot, van különbség. -
rígel
őstag
válasz novi68 #63280 üzenetére
És van is ennyiért, vagy csak egy régi ár? Utóbbira tennék. Sajnos nagyon sok helyen jellemező - régebben is, de most hogy heti szinten változnak az árak, méginkább- hogy nem naprakészek az árak a honlapokon. Van ahol szándékosan, vevőcsalogatásból. Van ahol nincs is raktáron, és a legutóbbi beszerzés árai vannak kint. Itt is az van, hogy küldj érdeklődést...
-
Miklósbácsi
tag
Szia ! Már több, mint négy éve üzemeltük be a Daikin Sensira 3.5 - ös gépet. Elsősorban hűtés és csak másodlagosan fűtés céljából, hiszen akkoriban még nem voltak ezek a mai problémák a gázfűtéssel.
Mivel akkoriban mindent végigolvastam a klímákról, amit csak lehetett, hamar rájöttem, hogy én klímát akarok venni és nem valamilyen másodlagosan beleépített légkezelő - légtisztító csodát. Ez azóta többszörösen bebizonyosodott. Körülbelül olyan ez, mintha úgy vásárolnék autót, hogy a hátsó ülésfűtés meglétét tekinteném egy igen fontos tényezőnek - a megbízhatóság, csekély fogyasztás háttérbe szorulásával.
Arról nem beszélve, hogy ezekre a célokra ( ezüst allergén szűrő, plazmagenerátor, finom porszűrő, stb. ) külön berendezéseket gyártanak tisztességes hatásfokkal, ezeket szokták is ajánlani a levelező kollégáink. Többen szenvedhetnek a portól, allergiától, így többet is voltak kénytelenek foglalkozni ezzel. Nekem ilyen gondom nincsen, de érdemes hallgatni rájuk.
Mi is így jutottunk el a mindent bezsúfolt kiegészítők nélküli megépített Daikin Sensirához. Bő négy éve kifogástalanul, csendben gazdaságosan működik. Fiamnál pedig már bő öt éve ugyanilyen jól teljesít az elődjének mondható, szintén egyszerű Daikin FTX 35.
-
fecke78
senior tag
válasz Miklósbácsi #63283 üzenetére
ftx 35 után milyen betüjeled van ?
-
-
arnyekxxx
veterán
A klímásnak egyébként mindegy mit rak fel?
Amikor anno elkezdtem a klímakeresgélést a haverom a klímás ismerősétől átküldte a nagyonnempublikus árlistát amennyiért ő kapja a nagykerből. Ha azt mondom, hogy jelentősen kisebb összeg volt mint amennyiért én megkaptam ugyanazt (ami a teljesen átlagos netes ár volt) akkor nagyon finoman fogalmaztam. Nem véletlenül nem szeretnek hozott klímát feltenni. -
harry
veterán
Koszi a segitseget! Valoszinuleg akkor az FTXC-35C lesz.
-
kgyuri
tag
válasz maszibmw #63279 üzenetére
Én kaptam Daikin kiemelt partnertől 2022.10.07-én egy ajánlatot ami Daikin FTXF35D+RXF35D volt netto 200k volt, de ezt korábban rendelte, és pár darab volt nála.
Szerintem már nincs is neki ilyen áron, de látszik, mennyit és hogyan változik az EURHUF miatt az árak a Daikin forgalmazónál is.
Én küldtem az adott termékkel sablon e-mailt a kiemelt partnereknek és vártam az ajánlatukat.
Hát nem mondom, hogy kaptam +-50% sávot ugyanarra termékre,
De ezt már megszoktam a mai "háborús" inflációs világban, ugyanez történt fenyőágy beszerzés kapcsán. (ott 47% difi volt) -
hunaqua
addikt
Esetleg vannak bizonyos időszakok amikor kap mennyiségi + kedvezményt sok darab vásárlása esetén. Az alap kedvezménnyel is simán elboldogul egy kezdő klímás. Jó kedvezményt kap alapból!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője