- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.N.
tag
Nem tudom a pontos típusát a Panádnak.
[CU-UE12PKE]
5. oldal alján nézelődj. -
F.N.
tag
3m az az 1,4 m.
Meg sem fordult a fejemben, hogy ne neked legyen igazad.
Amerikában 60-80 000 km-t elmennek autóval olajcsere nélkül.
Nekik van igazuk, nem a gyártónak. Minek cserélni, ha megy úgy is.A klímásodnak nem igaza volt, hanem nagyobb nyeresége.
Hidd el, hogy jobban éreznék magukat a klímáid a megfelelő csőhosszal.
De Én erről nem kívánok vitázni.
Ha egy gyártó valamit megkövetel, akkor azt úgy fogom kivitelezni
ellenvetés nélkül.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Azért irtam, hogy telón vagyok mert nem bírtam egyértelműen értelmezni az abszolút nem érdekel, hogy igazam van vagy nincs. Viszont ha vissza keresel Windy írta egyszer vagy két éve, hogy nem olyan szigorú szabály ez. Nővéremnél is szendvicsben van a HD. Pont Windyék szerelték. De mondom ez nem vita, csak leírtam nálam hogy van. Lehet, hogy jobban menne hosszabb csővel. Abszolút nem értek hozzá, csak,leírom ami van.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
Valaki írta, hogy elvileg nem gond, csak hiba esetén emiatt bukhatod a garit, a forgalmazó erre hivatkozhat, hogy nincs meg az előírt kötelező x méter.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
pjen
félisten
válasz elfelejtette #63558 üzenetére
Ezt nem értem nekem a telepítő felrakja a klímát és ad számlát+ lebélyegzi a gar levelet. Én a telepítővel állok szerződésben. Nem kell értenem hozzá. A telepítési hibából romlik el nekem mi közöm hozzá.
-
törölt tag
-
novi68
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni tőletek egy klíma telepítési helyének a meghatározásához,hol lenne a legideálisabb,ha a mérettel jelölt helyiségeket szeretném fűteni kiegészítésként és persze hűteni. 3 helyet jelöltem meg lehetséges pontként,mindegyiknek megvan a maga nehézsége..... Köszönöm
My name is White. Lumia White....
-
Kátai
senior tag
Téli cseppvíz elvezetés 2 emeletről.
Új klíma lett felszerelve nálam a második emeletre [kép] . A téli cseppvízelvezetés biztonsága érdekében nincs benne a „pipa” (tálcafűtés van) és nem is akarok mókolni annak csövével és a fűtésével. Tegnap próbáltam és persze párás időben lecsöpög a háztövében a betonra. Ott persze a víz felfröccsen és kap belőle a lábazat is egy kicsit. Na most a földszinti lakó szólt, hogy ha tudok csináljak vele valamit, ne fröccsenjen már szanaszét. Mondom rendben, a békesség kedvéért azt gondoltam, hogy télire teszek alá egy alul kifurkált vödröt, félig finom sóderral, és így nem fröccsen szerteszéjjel. Ha elérhető magasságban lenne már megoldottam volna másképp. Más ötlet esetleg?
Oké, tudom vissza is kérdezhetnék, hogy ha esik az eső kéthétig, akkor mit csinálna? Na de hát…. -
PROTRON
addikt
A visszakérdéssel nem lenne igazad, szal jó hogy nem tetted meg.
Ezt a telepítővel kellett volna előre leegyeztetni hogy oldják meg a téli üzemhez tartozó cseppvíz elvezetést(persze + költségért), mert különben simán leszereltetheti a TH közössége veled arra hivatkozva hogy negatív hatással vagy a ház szekezetére. Tök mind1 milyen mértékű a hatás, jelen van. Továbbá a többiek számára aránytalan kellemetlenséget okozol a szabad csöpögéssel.
Társasházaknál mindig körülményesebb a klíma helyzet.Ebből a magasságból nehéz jó megoldást javaoslni.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Kátai
senior tag
-
PROTRON
addikt
Amúgy ez a lakás nem valami házközponti vagy távfűtéses rendszerről kapja a meleget?
Mert azoknál senki sem feltételezi hogy ilyen időben bekapcsolják fűtésre a klímát.Az hogy a többit nem szereltették le jegyzővel+büntetéssel, az egyáltalán nem jelenti azt hogy a Tiedet nem fogják megtámadni.
A többinél is illett volna rendesen eljárni.A 60-70 cm már a járdára fog csepegni? Mert az megint nem jó. Ha kertbe akkor persze, jó megoldás lehet, csak az alattad lakóhoz ne fújja be a szellő.
Amúgy télen rendesen fűteni is terveztek vele?
Ebben az esetben én arra a távolságra már valamilyen csőfűtést belerakatnék, mert szerintem simán befagyhat szép apránként a cső végénél, aztán szép lassan felgyűlik a jég és problémát okozhat...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
rígel
őstag
-
addikt
Némi adalék még ahhoz, amit a többiek is írtak. Fűtés esetén - használattól függően - átlag napi 5-10 liter vízre lehet számítani, de ez akár 2-3 óránként is összejöhet, főleg taknyos, párás időben, szára hidegben valamivel kevesebb. Szélcsendes időben - elvileg - csak a talajra csöpög, viszont már gyengébb szélmozgásban is remekül beteríti a ház falát, illetve az alattad lakók ablakait is, úgyhogy a vödrözés egy szerencsés átmeneti megoldás lehet. A tálcafűtés egy bizonyos csőhosszig és bizonyos hőmérsékletig nyilván fagymentesen tudja tartani a kivezetést, de hogy meddig, azt megsaccolni se könnyű ilyen távolságnál. Ugyanakkor hiába a 60, vagy akár a 160 cm-es cső, megint ott van az, hogy a kicsapódó vizet hova fogja verni a szél és mennyire.
Javasolnék valamilyen épkézláb megoldást a negatívumok után, de nem igazán jut eszembe. -
Strezi
őstag
-
Kátai
senior tag
A készülék nem az utca fronton van, hanem hátul az udvarban. A betonpadkán túl már földes rész van. A nyári cseppvíz az bevan vezetve a konyhába. Csak kiegészítő fűtésre használnám, úgy mint régen egy olajkályhát. A házban régebben olajkályhás fűtés volt, utána elterjedt a hőtárolós kályha. Most is ez a főfűtés.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Klímát szeretnék rakatni a kiválasztott klíma a Gree Amber UV 2.7-es lenne.
Aminek a szélessége 865mm és ugye az van írva a leírásban, hogy 15 cm-t el kell hagyni a faltól, meg a plafontól is 15cm-t ír, meg ír egy olyat, hogy 2.5m magasra kell rakni, 2.6m a belmagasság.
A kérdésem igazából az lenne, hogy ti hova raknátok a következő szobában.
Online 3d néző: [link]
És a két link amit be kellene olvastatni vele:
https://www.dropbox.com/s/13lfiiaeioxknuv/Szoba.obj?dl=0
https://www.dropbox.com/s/97q596wq7hc8k21/Szoba.mtl?dl=0
Az a rész néz az udvarra ahol az ablak van ott jobbra ~ 95cm hely van. -
F.N.
tag
Görcsösen ragaszkodsz ahhoz, hogy amit Te állítasz, csak az az igaz.
Ezért ha kell csúsztatsz is.
1.
pjen.
Hogy egyszer már túl lépjünk ezen a három méteren.
Én.
Azt, hogy amennyi a gépkönyvében van leírva, minimum annyi
csövezésnek meg kell lennie.
Ha 1,5m akkor legyen minimum annyi.
Ha 2m, vagy 3m, akkor meg annyi. Nem a 3m a követelmény,
hanem a Telepítési Útmutatóban szereplő minimum csőhossz.Javaslom az értő olvasást is: nem ajánlott minimális csőhossz,
hanem minimum csőhossz. Nem velem vitatkozol, hanem a gyártóval.
Evvel az erővel akár gyárthatsz is klímát mert úgy látom nagyon érted.2.
Az nem, nem a Daikin hivatalos telepítési utasítása R32 gázos inverteres
klímákhoz, hanem az R32-es 2,5 - 5 kW-os Ururu Sararáé.
Nekem pld. van felszerelve ebben a teljesítmény tarományban olyan klíma,
aminek szintén a Daikin, speciel 3m-t ír minimum csőhossznak.Ebben a témában ez volt az utolsó hozzászólásom,
mivel baromira értelmetlennek tartom olyannal vitázni,
aki kizárólag a vita kedvéért áll le vitatkozni, nem szakmai oldalról
látja ezeket a dolgokat, és görcsösen próbál ragaszkodni ahhoz,
hogy az Ő állítása az igaz, minimális szakmai rálátás nélkül,
és képes akár napokon keresztül a HSZ-aival vitára produkálni.
Gyerekes dolog. -
baloghgabor
aktív tag
Nos, Polár Ultimate, a legjobb klímája a forgalmazó szerint! Ismét csak bolond módon üzemel. Már hiába az Ifeel, ami szerint 19© kérek tőle, tolja 22© fölé és vagy pörög 500W környékén, vagy lekapcsol. Egy napig üzemelt közel úgy, ahogyan minimum elvárható lett volna. A forgalmazó ígérte a választ péntekig. Természetesen senki sem keresett. Szóval, ezek után aki ilyet akar venni, tegye csak meg!
bégé
-
rígel
őstag
Értem, csakhogy ez egy társasház, nem családi, amiben egyedül te laksz, és csak te vagy a tulajdonosa. Az alattad lakót telibe fogod verni. Ilyen magasságból nem lehet vékony csőben elvezetni, mert belefagy, és megint felvetődik a kérdés, hogy a saját érdekedben az osztatlan közös falat szétfurkálod, becsövezed.
Az hogy nem szeretnél lyukat fúrni, (ami egyébként csak egy 20-as, nem 50-es) hogy visszavezesd magadhoz a saját vizedet, az egyéni probléma. A szomszédod meg nem szeretne jeges vizet az arcába.
Már az is véleményes a társasházi klímáknál, hogy a kültérit a lakóközösség engedélye nélkül rakják fel sokan... -
F.N.
tag
Sajnos nincs róla képem, de egy Perferába raktam csepptálcafűtést,
és a pipa is bent maradt, majd az ereszcsatornába vezetett kb 2m hosszú
20mm átmérőjű fehér cseppvízelvezetőbe is belógattam a fűtőszálat.
A 4járatú irányváltó mágnes szelepről lett lelopva a 230 Volt,
egy alapzárt relén keresztül, ami még egy Ranco termosztáttal
is sorba van kötve.
Fűtés üzemmódban a relé nyitott állapotba kerül, kivéve leolvasztás alatt.
A Ranco termosztát pedig azt dönti el, hogy 0 fok alatt vagyunk-e, vagy sem.
Hátránya, hogy fűtés üzemmódban folyamatosan 3W-ot fogyaszt a relé,
ha be van kapcsolva a klíma. Kivéve a leolvasztást.
Ez 100 nap alatt olyan 7 kWh.
Nem volt éppen olcsó, de ügyfél kérte.Magamnak szintén beleszereltem a Perferáimba csepptálca fűtést,
magamnak nincs kirelézve, csak a Ranco termosztát kapcsolja be,
ha a kültéri csőhőmérséklete 25 fok felett van.
Betápról hoztam el a 230 Voltot. Csavarok rozsdamentesek.
A 25 fok miatt egy billenő kapcsolóval kell téli vagy nyári üzemre váltani.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Azért mielőtt bekerült ez a táblázat mereven ragaszkodtál a min 3 méterhez még csak el se gondolkodtál rajta, hogy esetleg nincs igazad. Azt hiszem inkább Te ragaszkodsz ahhoz, hogy igazad legyen. Amit Windy írt a telepítésről, hogy rengeteget felraktak régebben szendvicsbe nem én írtam, mégis elsiklasz felette. Pedig szerintem picit jobban ért hozzá mint Te vagy én. Mikor az én panáimat szerelték a klímásnak pont az volt a fő, hogy minél rövidebbek legyenek a csövek, mert szerinte minél hosszabb a cső, annál nagyobb az esély, hogy sípolni, csobogni fog a gáz. Szerencsére nincs ilyen gond. Egyébként részemről iy ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
Basszus, mégis belemegyek a vitába.
Tedd már be légy szíves,hogy hol ragaszkodom a 3m csőhosszhoz.
Pedig komolyan mondom, amit a Telepítési útmutató ír mindig ahhoz ragaszkodom.
Ha véletlenül van ettől eltérő hozzászólásom, akkor veled ellentétben,
mindenkitől elnézést kérek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz feco70 #63520 üzenetére
Én voltam a barom..
Szóval bizonyos ventillátor fordulatoknál rezonált a kültéri, még azután is hogy húztam vagy lazítottam a gumiknál lévő anyákon, úgyhogy már fogtam és a kültérit is megnyomtam párszor kicsit lentről, hátha valami lemez a helyére pattan.. így kb jó is volt, de az ok-okozat nem állt össze, hogy kb azóta berregtek a lapátok amikor mozogtak. Tegnap szórakoztam egy jó adagot, nyomkodtam mindenhol a beltérit és közbe folyton állítottam mobilról a lapátokat, semmi javulás; aztán gondoltam hátha a falon átmenő csöveknél van a baj, kicsit megmozgattam őket, azóta kb teljesen megszűnt a hang.
Egyrészt meglep, hogy mit számít 1-2 milliméter itt-ott, másrészt meg már magamra fogom tetoválni hogy ne nyúljak ahhoz amihez nem értek, fájt volna ha annyi minden után még ezt is elcseszem.
Szóval köszi a tippeket mindenkinek, nem az AP35 volt a vacak. -
Strezi
őstag
Kicsit hosszú lesz
Remekül működött a Semu AR5000, magam takarítottam, fűtésben csak porosodik ugye a beltéri. Talán harmadik teljes tél után kicsit hangosabb lett, mintha a csapágy kiszáradt volna. Gondoltam beszélek egy ismert forumokat látogató klímással, és kérek egy alapos szétszedős karbantartást egy csapágyt kenéssel, vagy cserével. Mondta hogy igen, cseréltem már ilyenben csapágyat, ismeri a gépet.
Namost az alapos megbeszélés után jött egy teljesen fogalmatlan alvállalkozó, aki majd letörte a beltérit a falról, míg meg nem mutattam neki hogy talán ki kellene csavarni két csavart Fogalma nem volt sem a készülékről, sem a megbeszélt problémáról, csapágycseréről. Törött burkolattal, tákolva hagyta itt nekem a készüléket...
Ennyit a fizetős, alapos karbantartásról Aztán volt elnézés kérés, meg igérgetés, maradt a törött beltéri, nem volt további kommunkikáció .... Dejódió azaz Hanzéli Mátyás volt akivel eredetileg lebeszéltem a karbantartást. Na bumm, most lehet ejnyebejnyézni!Mivel az árát már visszahozta a Samu meg a hangon kívül be sárgult amúgy is pár burkolati elemében, gondoltam lecserélem egy profi fűtőgépre. Így lett a Daikin fűtő Comfora, a Perfera padlónálló beltérivel. Samut elajándékoztam családban. Mivel a kinézete nem igen szalonképes, majd eldöntik, felkerül-e még falra.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
2 klímára (fűtésre és hűtésre is használnám) van ajánlatom, mit érdemes összehasonlítani rajtuk ami indokolhatja az árkülönbséget?
Fujitsu ASYG12 KGTB / AOYG 12 KGCA (kb 600k maga a gép beszerelés nélkül)
Daikin FTXTM40R / RXTM40R (kb 1.2m beszerelés nélkül)http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Tikakukac
titán
-
Bdanyy
addikt
válasz #72755712 #63596 üzenetére
Köszi, akkor igazából almát a körtével állítottak szembe az ajánlatban
Romániából a beszerzést meg esetleges gariztatást azt most lehet, hogy kihagynám. Érdekes, hogy mennyi minden olcsóbb ott, etwow rollereknél is hasonló különbség van, de azt ott gyártják.http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
PROTRON
addikt
válasz Bdanyy #63595 üzenetére
BTW ha jól látom akkor némi teljesítmény különbség is van, az ajánlott Daikin kicsit erősebb hűtés üzemben mint az a Fuji típus.
Ez a Fuji típus a papírforma szerint inkább csak átmeneti időszakban, ilyen szeptember-október folyamán jó fűtésre is, igazi nagy mínuszok esetén kevés lehet + nincsen gyárilag előkészítve a téli üzemre, arra az "LTCA" típus jobban ki van alakítva.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...