- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
FA szekrény miatt egy sem. Soha. Önmagában a fa miatt soha egyetlen ház sem égett porig vagy csinált kárt.
Ehhez mindig kellett egy kiváltó ok.Köszönöm, hogy megbeszéltük, erre a vonatra nem ülök fel
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
De figyelembe veszem. Tök jó, nálad nem égnek ki. Errefelé a mondatot nem mondtam el és János úr egyből a szavamba vágott, hogy hát épp most kéne menni egy társasházhoz, mert szutyokra égett azon a szinten minden az órától.
Akkor mi legyen? Én azt mondom ne égessünk le házakat ilyenek miatt, te pedig, hogy eddig se tudtál ilyenről, akkor ezután sem lesz.
Na ezért nem ülök fel a vonatra, mert ez nem vezet sehova
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Múlt idő, megmondta.
Ja, nem, nem a fa szekrény miatt. Az csak ahhoz kellett, hogy jó tempósan meginduljon a tűz kifelé
Tudod, nem az a gond, hogy 130-al telibevered a fát, hanem, hogy hirtelen lassulsz 10G-t. Ez is egyfajta beszélgetés, de valljuk be, külső szemlélőnek marha szórakoztató mondatokat tudunk így generálniA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bb71
őstag
Aki közel van a tűzhöz: mennyi a haszonkulcs kb. egy klíma kereskedőnél (nem az importőrre gondolok), hanem aki nekem, mint halandónak eladja?
20-35% ?
[ Szerkesztve ]
-
-
mpo
veterán
Vállalkozás takarítja a lépcsőházat.
Megkérdeztem a takarítónőt, ha maszekban megy el 8 órát takarítani mennyit kér?
15-20e Ft-ot.
Mennyit kér egy szakember?
Egy mosogató csaptelep cseréje 15e Ft megyeszékhelyen, ezért inkább kicseréltem magam 25 perc alatt, a konyhai szagelszívó cseréje tovább tartott.Ha érted, akkor már elavult.
-
pjen
félisten
válasz Tikakukac #62705 üzenetére
Persze, bár a fa szekrény elvileg láng jentesített és a szekrény max szerelési hibától ég, de nem is ez zavar sokan szeretnek rendeleteket gyártani ezt meg azt se lehet. Mikor a hsz ben előkerül, hogy 2 hete, múlt héten is megcsinálták hivatalosan akkor mély halgatás van. Most volt a Fórumban, hogy egy vill óra átalakítás akár 1 milla is lehet, nyilván csináltatják, hiszen hatalmas üzlet. Vagy megoldják okosban. Azt persze senki nem híreszteli, hogy 100 hoz közelít a oakástüzek száma a napelemek szakszerűtlen telepítése miatt.
-
Tikakukac
titán
Falusi gyerek vagyok, apámmal marha sokat jártam villanyt szerelni. A fa szekrények annyira lángmentesítettek, mint amennyire én párizsi divatmodell
A szerelő, hogy mit vállal be a saját gondja, ezért őt elő fogják venni előbb-utóbb.
Ha pedig valaki 1 millát fizet egy szabványosításért... well, én is elkérnék 1 misit. Ha kifizetik miért ne?A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Elnézve hány misi áll a garázsban szerszámban, anyagban, fogjon is a toll rendesen. Mint amikor a 3D printerre kérdezik miért ennyi meg annyi. Mondom van egy 8 négyzetméteres szoba plafonig rakva anyaggal és tartalék cuccokkal. Azért ennyi, mert neked normális munka kell, időre, pontosan. Ahhoz meg ez kell. Ha nem tetszik, irány a kókány bt.
-
Tikakukac
titán
Nem kell sajnálnod. Amelyik szerelőben tartás van az nem emel árat az előre megbeszélthez képest. A 20-25%-os havi 3-4 millás fogyasztás mellett értendő kedvezményt úgy eszi meg a pocsék forint mint a huzat.
-
Tikakukac
titán
Anyagban nem tudom mért állnak milliók.
Mindenhez mindenféléből tarts 2-3 darabot, köteget, zacskót, mert hát ha éppen hirtelen kell akkor nem fogsz bemenni a bótba az isten háta mögött/várni a 2/4/10 hetes leszállításra.A szerszámok más dolog az nem kell minden melónál újra megkeresni.
Saját példából: csak a különféle HDD/SSD/random egyéb háttértár miatt van egy konkrét bitang nagy műanyag rattan kosaram tele adapterrel, olvasóval, klónozóval, mindenféle érdekes kacattal. Értékben 300k megvan. Használok belőle vagy 4-et aktívan a maradék több tucat kell évente egyszer. Se. Meg kellett venni? Meg. Majd akkor amikor használom melónként fogom az árát elkérni 1-2-3-4-5 évre bontva? Nem. Megvettem, mert kellett, beépítem az árba. Az ügyfél így nyer egy rakat időt, mert azonnal tudok dolgozni bármit is hozzon be, cserébe megérti, hogy ez így egy komplex dolog, ennek az árát fizeti kicsit ő is.
Átmegy végre?
Amúgy engedem el ezt, mert rohadt sok az off.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mjani1172
addikt
válasz Tikakukac #62712 üzenetére
én is elkérnék 1 misit. Ha kifizetik miért ne?
Mert gusztustalan?
Én az egyik lakásban március óta intézem, és a szolgáltató miatt tart itt. Mint ahogy az idióta követelmények is. Pontosan a te elved szerint dolgoznak.
Megtehetik, akkor miért ne?
Persze ha Franciaországban lennénk akkor kicsit más lenne.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Nekem egyébként nem a munka dijal van a bajom, de ha meg lehet oldani egy óra felszerelést a hagyományos fa dobozba is és mint írták semmi nem tiltja akkor mért kell mindent is eladni a megrendelőnek. Nyilván 50K anyaghoz nem lehet 500K munkadíjat kéfni, de 500K anyaghoz már igen.
-
-
hódmaci
senior tag
válasz Tikakukac #62721 üzenetére
"Nem. Megvettem, mert kellett, beépítem az árba."
És gondolom becsülettel oda is adtad a megrendelőnek az egyszerhasználatos alkatrészt amit csak miatta vettél meg. Hiszen kifizette az árát.
A következő ügyféllel ha kell ugyan az a z alkatrész már ismét vásároltatsz egyet és vele is kifizetteted és neki is odaadod mert az övé. Hiszen kifizette.
Vagy az összessel kifizetteted egyesével, de nem adod oda nekik?....Na de ha odaadtad az ügyfélnek mert kifizette akkor, hogy a túróba van egy rakat rokkant kosarad tele? Csak nem elloptad az ügyféltől az alkatrészeket?
Juj... lopni csúnya dolog. Csak szólok.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Tikakukac
titán
válasz vzsryl #62731 üzenetére
Ehhez is van/volt. Most csinálja a szomszéd asztalos az újat, nyilvánvaló okokból az eddigi nem nagyon tud működni sajnos.
rígel: X meló ha kifogástalanul el van végezve és előre egyeztetve van az ár senkinek semmi köze hozzá, hogy min mennyi és honnan.
hódmaci: És gondolom becsülettel oda is adtad a megrendelőnek az egyszerhasználatos alkatrészt amit csak miatta vettél meg. Hiszen kifizette az árát.
Szerszám, nem alkatrész. Nem, nem fizette ki az árát, vakon vagy, olvasd el megint amire írsz.
A következő ügyféllel ha kell ugyan az a z alkatrész már ismét vásároltatsz egyet és vele is kifizetteted és neki is odaadod mert az övé. Hiszen kifizette.
Nem, ahogyan te sem adod oda a krimpelőfogódat amit vettél az ügyfélnek ami a munkádhoz kellett, úgy én sem sűrűn adok oda dokkolókat, mert rendszert klónoztam.Vagy az összessel kifizetteted egyesével, de nem adod oda nekik?....
Erről ugatok, hogy 2 opciód van: mindig megveszel valami drága és ritkán használt szerszámot de eladod az ügyfélnek. Vagy lenyeled a költséget és a munkadíjadba építed ezt is. Előbbire mondj egy példát, mert láttam már a világ minden tájáról javítómestereket, de ilyet ultra ritkán láttamNa de ha odaadtad az ügyfélnek mert kifizette akkor, hogy a túróba van egy rakat rokkant kosarad tele? Csak nem elloptad az ügyféltől az alkatrészeket?
Juj... lopni csúnya dolog. Csak szólok.
Olvas, értelmez, kommentel. Plz.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Tikakukac #62727 üzenetére
Nem tudom melyik környéken laksz.
Szakmabeliként hallottam olyanról, hogy az újonnan szabványosított doboz esetén, a mérőhelyi munkát végző EON alvállalkozó amint meglátta a dobozt, már fordult is sarkon és írta a hibalistát, mert nem a nyitható ablak mögött volt kivágva a kismegszakító számára a takarólap, hanem jobb oldalon mint Te nálad.
Reg szerelői hibára hivatkozva téves kiszállás díja...Amúgy tisztelem hogy meddig bírtad cérnával a fenti beszélgetést, leírtuk az álláspontot, erre ment a másik fél részéről a szándékos belemagyarázás hogy ne kelljen a lényeggel foglalkozni, majd a mondandó teljes kiforgatása...ezért nem válaszolok már neki a felvetéseire(korábbiakat is inkább ráhagytam, hadd higgye hogy nyert), mert csak vitatkozni akar anélkül hogy értelmezné amit a másik ír és a valóságra reagálna.
Jobb érzés neki hogy azt hiszi győzelmet aratott, miközben valójában teljesen megtekerte a terepet azért hogy ne kelljen ugyanahhoz hozzászólnia, mert még a végén kiderülne hogy a másik nem is helikopáter...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
feco70
senior tag
Kezd elegem lenni a pofátlan áremelésekhez, megkérdeztem az LPG szervízt akihez szoktam járni, mennyi a gázszemle mivel kell a műszakihoz, mondott 15 ezret Nem semmi, nem rég 7 ezer volt, ez kb 5 perces meló, ki kell tölteni egy papírt. Plusz mentem 3 km ott már 10 ezer volt. Én nem tudom meddig megy ez még
-
addikt
Nyugodtan lehet fa szekrény, doboz, keret, a tartalma a lényeg, például: [link] vagy [link]. Nem ismerem őket, de jók az illusztrációk. Elképzelhető, hogy pikk-pakk csere, de az is, hogy szabványosítás is kell. Legjobb, ha fotózol és úgy kéregetsz tanácsot villanyászoktól, hátha ráér és türelmes valamelyik.
-
atirag
őstag
Amíg nem találkoznak az emberek ilyen kötések elkötések miatti problémával addig nem értik miért van erre szükség. Nekem is az az információm, hogy eddig a szolgáltató engedte az ilyen jó magyar szokás szerinti jó lesz az úgy dolgokat és ebből az ő statisztikájuk alapján volt sok tűz. És ekkor mondták,hogy eddig lehetett így innentől mi mondjuk hogyan.
Normál piaci környezetben nem szállna el így az ár és sztem ez így van jól és így biztonságos! -
pjen
félisten
válasz atirag #62748 üzenetére
Neked is ajánlom a rezsi topik utolsó hozzászólásait. Egyébként nézd meg a statisztikákat hány tűz volt a napelem szabálytalan bskötéséből.nem is tudom miről írsz. A telepen 30 éve minden házban fa szekrény van, tüzépen lehetett venni. A tromos feltette a Geyer óra tábĺát, rá az órát és 30 éve úgy van hibátlanul.
[ Szerkesztve ]
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Épp házfelújításban vagyunk és gondolkozunk, hogy jó lenne klímát is beszereltetni, viszont még eléggé messze vagyunk, mire azt kellene berakni. Mennyire szokványos eljárás a klímát megvenni és csak később beszereltetni? Valszeg itt is lesz még áremelkedés a jövőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest