- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Üdv!
Egy barátom audiofil belépő kategóriában kinézett egy fejhallgatót:
Mi a véleményetek?
Ha jól tudom zenehallgatásra és filmnézésre lesz használva. Játékra egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Assdak
őstag
Sziasztok, lehetőségem nyílt, hogy kedvezményes áron vásároljak AKG fejhallgatókat.
Játékhoz, illetve zene hallgatáshoz vennék.
GHS1-et néztem játékra, zene hallgatáshoz pedig Q701-et.
Kérdésem lenne egyszer, hogy a 701, tudja e helyettesíteni játékoknál a GHS1-et. A másik pedig, hogy van e a fent említetteknél jobb alternatíva az AKG kínálatába?Köszi
-
dudika10
veterán
válasz Assdak #21056 üzenetére
A Q701-esre csak annyival költs többet amennyivel jobban tetszik a külseje mint a K701.
Ha meg már K701 akkor miért ne K601 és vehetsz alá komolyabb forrást az árkülönbségből.
Ha nem kell a mikrofon a fejhallgatóra akkor simán jó egy K601 játékra is.
Szerintem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Assdak #21058 üzenetére
Jó, de ha van K701 100euróért vagy K601 60Euróért akkor én biztos nem vennék Q701-et 130-ért.
Egyébként nekem is jöhetne ennyiért...
Természetesen erősítőre gondoltam ami mindenképpen kell alá. A DAC-ot ha nincs rá pénz akkor egy egyszerűbb hangkártya is helyettesítheti ideiglenesen aztán majd ha lesz rá keret.
Egy rendes erősítő minimum még ennyi, de inkább 70-90k forinttal számolj.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Shufny
őstag
válasz Assdak #21058 üzenetére
Ez egy remek kérdés, amire itt keressük a választ. Komolyabbra gondolt, mint a Xonar. Olcsóbbak (~45k) között, eddig a HUD-MX1 és a Zero , amit sokat ajánlgattak, és itthon is van vele tapasztalat. Ha lehet hallgassad meg a K601 -et mellette, mert van akinek jobban tetszik. Játékra fölösleges külön venni.
Hehe Akkor már jelzem én is, hogy nekem is jöhet természetesen. Pont múltkor nézegettem 702 -ket, hogy ki kéne próbálni egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
A Beyer DT 770/880/990 Pro változatai hangban mennyivel rosszabbak (már ha rosszabbak egyáltalán), mint a sima verziók?
-
baluka26
nagyúr
válasz Motion_Blur #21054 üzenetére
Szia!
Inkább HD555, 518, 515 sokkal rosszabbThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Shufny
őstag
-
senior tag
-
Assdak
őstag
válasz ntomka #21077 üzenetére
Az a baj, hogy bár az összes Harman konszern termékből tudok bőven harmadár alatt, de csak korlátozott mennyiségben, és elvileg nem kereskedelmi célra.
Ezzel a fejhallgató erősítővel viszont újat mondtatok, ez is mutatja, hogy nem sokat értek ehhez a témához.
Egy ASUS Xonar Essence -van a gépembe, ez van rákötve, egy HK 990-es erősítőre, hozzá egy pár JBL hangfal, de ez fülhallgató szempontjából lényegtelen.
Gondolom, az nem megoldás, hogy a külön erősítőre dugom a fülest. ( abba tuti van annyi kakaó, hogy kihajtsa =D )
Illetve, mi lenne a legigényesebb módja, a pc erősítővel való összekötésére, mert most már gyanítom, ez a kártya sem elég? -
p_adam
addikt
válasz Assdak #21080 üzenetére
Lehet hajtani integrált erősítőről is egy illesztő ellenállásos adapter kábel segítségével és az egy olcsóbb fejhallgató erősítőnél simán jobb is lehet ha maga az erősítő jó.
A Creek 4040 S3-at is így használom a HD250-nel és nagyon jó, korábban még a fejhallgató kimenetet használtam és az számottevően rosszabb mintha így a hangfalkimenetre lenne kötve majd a következő talin így lesz bekötve mert ez sokkal jobb
Így most egyáltalán nincs olyan messze a Gilmore Lite-től mint azt az árkülönbség alapján várni lehetne.Egyébként ezekhez az AKG-khez szvsz elengedhetetlen egy meleg hangú rendszer, a hangot az egész rendszer adja és az a lényeg hogy az ki legyen egyensúlyozva (most pl. Gotham kábel került a rendszerembe ami igen világos és ezt egy AKG-hez biztosan nem ajánlanám de a HD250 még jobb lett tőle mint előtte de ez csak akkor számít sokat ha a DAC meg az erősítő is elég jó).
[ Szerkesztve ]
-
Nertpaelg
tag
válasz Assdak #21080 üzenetére
Hát ha nem akarsz feltűnő lenni, vehetsz minden Q701 színből egyet, egy K702-őt és egy K701-et és máris van öt ugyanabból a fejesből. (Eltekintve a színektől meg hogy a kábel lecsatolható-e.)
130 ojróért csak a zöldet nem fogadnám el. Najó, de azt is, mint üzleti befektetés.
[ Szerkesztve ]
-
-
contaxg
veterán
válasz p_adam #21081 üzenetére
Ezt örömmel hallom!
Az K701-nek valóban jól áll egy melegebb hangú rendszer.
A Lavry sem rajongot érte.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
ntomka
nagyúr
válasz Blackhole13 #21079 üzenetére
Hiába a cserélhető kábel, ha a fejhallgatón belül megy tönkre elsőnek. Ha egy kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy pont a hétvégén küzdöttem meg emiatt a K601-emmel.
(#21080) Assdak: Ha nem is kereskedelmi mennyiségről beszélünk, de ha az itteni törzs tagokat ki tudnád szolgálni, az azért nem lenne nagy tétel mennyiségben. Szerintem egy kis plusz felárat ilyen remek árak mellett mindenki felvállalna, és akkor te is és mindenki más is jól járna.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Shufny
őstag
válasz ntomka #21087 üzenetére
Viszont, ha a csatlakozó leveszi a terhet a belső részekről, akkor az ezen pont segít. Nem kereskedelmi forgalomról volt egyébként szó, hanem hogy nem veheti eladásra, hiszen eladni az is el tudja, akitől kapja. Magyarul pontosan ezt nem csinálhatja.
Egyébként a Q701 ára most esett $300 alá USA -ban. Hamarosan megjelenhetnek olcsón használtan. (persze nem valószínű, hogy ennyire)
Nyílván én is örülnék egy ilyen üzletnek, de sokan vagyunk így, és nem szép dolog az övével verni a csalánt.
A K701 grafikonja meg 5 év eltéréssel készült, ami nyugottan okozhatja ezt az eltérést.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz Shufny #21093 üzenetére
Láttad már a kezedbe véve, hogy milyen belülről? Nem vesz le a plusz csati semmilyen terhet, mert a probléma nem a kábel okozta terheléssel van. A kábel belülről amúgy is két pöckön felfekszik, így ha rángatod, akkor max kívülről törik meg, vagy szimplán elnyíródik a fejes bevezetésénél. A legnagyobb probléma azzal van, hogy a remek kényelmet amit kapunk, azt egy csukló mechanikával oldották meg. Tehát a fejedhez igazodik a fejhallgató minden része. Ha elmozdítod a fejed, akkor ugye az állkapcsod és a nyakad alulról hátra más formát fog felvenni, így a csukló és a pánt igazodik ehhez. Mivel a fejhallgatón belül a kábelezés úgy van megoldva, hogy a felfüggesztő pöcköknél ugye megáll a kábel, innen szálanként ki van vezetve a hangszórók saját kivezetéseihez, így ezek a kis kábelek a csukló mozgása miatt folyamatos mozgásra vannak kényszerítve. Vékony kábel + folyamatos mozgás = stressz pont => törés.
Cserélhetsz te akármilyen kábelt kívül, ha belül ugyanaz a hulladék van.Senki nem akar ráerőszakolni semmit. Nyilván nem sértődik meg senki, ha egyszerűen nemet mond. Amúgy én K601 birtokában igazán nem is érzek késztetést, hogy vegyek egy K701-et mondjuk.
A grafikonnal igazad lehet, én ezt egyáltalán nem figyeltem.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
-
Assdak
őstag
Én szívesen segítek ha tudok, nem is ezzel van a gond. Én ezekhez a termékekhez azért tudok olcsóbban hozzájutni, mert az adott cég konszernnél dolgozok. Mint mondtam, annak utána kell járnom, hogy a gariztatás hogy megy, mert az oké, hogy én veszek valami, és ha valami baja van, nekem kicserélik, csak kérdés, hogy ezt ha én esetleg tovább adom, akkor is kezelhető marad e ez a procedúra.
DAC-es témára visszatérve, érdemes lenne akkor lecserélni az Essence-t akár egy ilyen HRT MS II-re? Illetve ezen keresztül ugyan, úgy rá tudom e küldeni a külső erősítőre?
Mind a HK erősítő mind pedig hangfalak profi cuccok, tehát ott nem hiszem hogy lenne mint cserélni. -
-
contaxg
veterán
válasz Assdak #21097 üzenetére
Teljesen jó a rendszered egy HRT II-eshez.
Még cserélhetünk is egy DAC-ot egy Q/K701-re, ha gondolod.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
dudika10
veterán
válasz Assdak #21097 üzenetére
Én még nem hallottam olyan HM erősítőt ami sztereora zenét hallgatni is jó lett volna. Biztos van ilyen de az fél milliós nagyságrend szerintem minimum. Én inkább egy kifejezetten fejhallgatók alá tervezett erősítővel próbálkoznék (esetleg egy nagyon jó sztereo erősítővel illesztő ellenállással).
A HRT-t és a Zerot is meg tudod hallgatni itthon ha megkeresed a forgalmazót és ottthon össze is hasonlíthatod az Essence-vel.(#21096) contaxg: azért mert volt nálam egy Ferrári még nem jelenthetem ki, hogy veri a Porschét és a Bugattit ha utóbbiakban még nem ültem.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest