- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos1994
aktív tag
Köszi, akkor rárepülök azt hiszem. 6 ezerért kínálják, annyi a hibája, hogy középen van egy nagyobb por vagy atka szerűség, de most megnéztem egy disassembly videót és nem tűnik vészesnek. Órás csavarhúzó készletem van, csak egy lens span tool nevezetű eszközt kéne vennem hozzá. Nem tudom mi a neve magyarul.
-
Muerte68
addikt
-
Vyndree
őstag
válasz Muerte68 #7903 üzenetére
Köszönöm, ezt a megoldást választottam én is.
Meg tudja valaki mondani, hogy mi a különbség a Minolta MD 50mm f:1.7 és az ugyanilyen MC Rokkor 50mm illetve az MC Rokkor 55mm között? Ez az 50 vagy 55mm a vég átmérője lenne, nem is a gyújtótávolság?
Látszólag ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkeznek, ezek közül melyiket lenne érdemes ha egy árban vannak? Az MD mellett tenném le a voksom, ahogy látom az a modernebb, későbbi változat, de ezt ugye nem azt jelenti, hogy az lenne a jobb.[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
Itt egy lehetőség nagyon olcsón kipróbálni a manuált:
Chinon CS-4 + MC 1.7/55 - 3900 Ft postával
(Csak az objektív többet ér, ha nincs baja.) -
Vyndree
őstag
Jó helyre került, más is elvitte volna ha észre veszi. Ne csak próbáld, szerintem tartsd is meg, jókat hallani a Chinon (és Revuenon) M42-es obikról. Nekem nincs időm bújni az obikat, így kicsit az esélye hogy belefussak egy ilyen alkalmi vételbe. Nem írt az állapotáról, így nem mertem volna megvenni. Látszólag szép állapotban van, külsőre szépnek és megkíméltnek tűnik, remélhetőleg belül is rendben van a lencse.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz Vyndree #7910 üzenetére
Majd az állapotára leszek kiváncsi én is , remélem nem kell szétszednem de ha igen az se nagy gond
Kiváncsi leszek mert volt már két chinon obim.
Az egyik egy 1.4 volt ami iszonyú lágy volt.
A másik inkább egy ritkább mcm macro 50/1.7 volt ami nem egy élességbajnok volt még rekeszelve se.de efektobinak kiválló.[ Szerkesztve ]
-
Akos1994
aktív tag
Megvettem végül, egyetlen egy nagyobb porszemcse van benne (de azért nem hatalmasra kell gondolni) és szerencsére rekeszelve sem látszik, próbálgattam fénnyel szembe meg közelpontra fókuszálva és egyelőre úgy néz ki mindenhol éles és semmi se látszik. Illetve biztos látszik csak ez az a kategória ami megéri szerintem. Kezdő fényképes topikba felraktam 3 képet, egyikkel se mentem (emlékeim szerint) f2 fölé (lehet oda is rekeszelni, nem csak f2.8 a következő) és szerintem eléggé jó. Legalábbis nekem a zoom obik után.
-
faki_
senior tag
Zozzant vagy aki még ért hozzá!
Ez mi a kutyafüle? Előlapcserés? A sorszám szerint 8 elemes vagy hybrid kellene legyen, de nem az.
-
Zozzant
addikt
Átfedések a serial-ok között, csak az alapján nem lehet megmondani. A hátsó lencse a leginkább mérvadó, a 8 lencsés hátsó lencséje körül nincs vas, csak simán kidudorodik. Ennél van, és ugye az "IR" vonalka sem a rombusz felé esik. 7 lencsés.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Akos1994
aktív tag
Köszi, az eladó mondta, hogy nem befolyásol semmit se a képalkotásnál, de én még soha se láttam három év alatt egy olyan hirdetést se sérült obiknál, hogy "igen, meglátszik", azért álltam így hozzá már rögtön,hogy biztos szét kell kapni. De persze így eszembe se jut. Ha valami extrém körülményeknél előjönne akkor se szedném szét, a lényeg, hogy amire használni akarom arra tökéletes.
(#7914) 80hun: Nálunk volt egy pár évig, aztán eladtuk, végigment 4-5 emberen pár év alatt és így került vissza hozzánk/hozzám. Csak annyit mondanék, hogy berakom a fotóstáskámat és megsokszorozódik az autónak az értéke. De amúgy futómű+motor (1.5D,örök mint a nyomorúság) + fék viccen kívül meglepően rendben van, a többi meg annyira nem lényeg (nekem)..
-
davver
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni, énis egy ilyen M42-es közgyűrűt az E-pl6-os gépemre, de a kinálat az ebay-en több mint bőséges és elakadtam a kiválasztásnál.
Szóval van egy Helios 44M-4 -es obim és egy Olympus PL-6 -os gépem.
Ez az adapter tudja azt ami nekem kell erre az obira? Gondolok itt arra, hogy ez ilyen blendeperemes pöcökbeugrasztóval van ellátva? :-)Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv D -
80hun
addikt
Egyik se.
Ilyet keress, ha belenagyítasz a képbe láthatod hogy a menet alján van egy perem..
Én itthon vettem. Kérdezd meg őt hogy van e neki v. őt hogy van e neki M42-M4/3 PEREMES adaptere.A 44M-4-hez mindenképp peremes kell!
-
Vyndree
őstag
válasz MrChris #7929 üzenetére
Bizony, azért raktam fel ezt a kettőt. Amennyiben nem fontos a szűk élesség f4-en, vagy f5,6-on még szebb, élesebb a képe.
Íme az obi amit "lekályhacsöveztél": [link] [link] na jó az élesség nem mindig sikerült.
Emlékszel? "Az ilyen régi nagy kályhacső zoomoknak nem sok előnyük van. Eleve a zoom obi akkoriban elég gyerekcipőben járt a maiakhoz képest, sokkal nagyobb méret gyengébb képminőségben."
Itt pedig már kevés volt a fény, a repülő oldalán a szárny végének majdnem magasabban van az árnyéka mint maga a szárny: [link] [link]
Egy 80-100eFt-os stabis, AF telével se biztos hogy jobb képek lettek volna, mondjuk nem kellett volna mindent manuálban összerakni és a képek 80% nem a kukában végzi, de akkor is. Legalább elmondhatom, hogy ezekért a képekért szó szerint megszenvedtem. -
Telda
addikt
-
MrChris
nagyúr
válasz Vyndree #7930 üzenetére
Fhd-ra leméretezve elmegy, de én telhetetlen vagyok A meglévő fixeim aszem elég élesek, de a teléket alig használom. Egyszer nekem is ki kéne mennem oda, hogy kipróbáljam az airspottinget, csak az a város túlvége. Van itt egy vitorlázó reptér, ha lesz időm és jó idő, meg repülő kimegyek párat lőni a kályhacsővel Ha sikerül megosztom.
Miért nem veszel egy jó tele fixet? Pentacon 200/4 jjeahh kolléga szerint nyitva is jó és olcsó. Legalábbis mikor utoljára néztem. Vagy Jupiter 21M-et van belőle L-es kivitel[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
Ha még érdekel valakit, egy kis irodalom Minolta témában (is):
http://artaphot.ch/minolta-sr
http://minolta.eazypix.de/lenses/ -
Vyndree
őstag
válasz MrChris #7932 üzenetére
Volt előtte egy Skylight
szűrőüveg, valamint egy sokrétegű thermo ablak, szerintem ezek is sokat rontottak az élességen. Továbbá, nem láttam a repcsit csak hallottam és mikor elém került akkor láttam meg, szóval nem igazán tudtam rákészülni. Az élesség is mindig eltekeredett mert nem tudtam hol megfogni. Majd ha jobb idő lesz kimegyek a spotter dombra, onnan sokkal jobb a rálátás a kifutóra mint ahol voltam, onnan még a D5000 + 18-105-tel is tudtam jó képeket készíteni.Ezeket december végieket olyan 120-150mm körül lőttem ezért döntöttem úgy, hogy lecserélem egy fix 135mm-re. Könnyebb kitartani mint a 200-ast tehát kevesebb bemozdulás, fényerősebb, talán élesebb is, no meg jóval olcsóbb. Ezt a 135/2.8-ast néztem ki, vagyis csaptam le rá elég jó áron, elvileg már úton is van.
A zoomos Carenar kályhacsövet ma eladtam, így nem maradt több M42-esem, ezennel átálltam teljesen a Minolta MD-re bajonettre. -
Muerte68
addikt
Super-danubia 8/500mm tükörobjektív-Van valami értelme ilyet használni MILC-gépen?menyire használható ilyen kis fényerővel_eggyáltalán milyen minőségű obi,Nem nagyon találtam róla értelmes infót
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Vyndree
őstag
Még mindig nem tudtam rendesen kipróbálni, egész nap ilyen köd volt. Egyenlőre csak szobában próbálgatom, alig várom hogy kisüssön a nap. Megjött a Vivitar 135mm f2.8-at is, ő is szereti a fényt, a szobában használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz MrChris #7939 üzenetére
Lehet a manuális lencse miatt van ez a zöldes szín. Majd szabadban ha csinálok képeket jobban odafigyelek rá ha eszembe jut, kíváncsi vagyok ott is produkálni fogja vagy sem. Mondjuk egyszer kell csak LR-ben belőni a helyes színeket, utána csak be kell olvasni és minden képre rátolni a beállítást. Engem amúgy nem zavar, illetve annyira el voltam foglalva a részletekkel, hogy fel sem tűnt.
-
zuchy
őstag
válasz Vyndree #7940 üzenetére
Nekem is van ilyen lencsém, de nem zöldesek a képek, inkább a kitobihoz képest egy kissé hidegebb a színe nálam. (Sony SEL 16-50mm)
De a Vivitaros képeken is látok egy kis zöldességet. Bár nincs kalibrált monitorom... , de szerintem egész helyesen adja vissza a színeket.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
80hun
addikt
válasz Vyndree #7944 üzenetére
A multkor kérdeztem hogy vki használ e dxo-t , de pont nemkerült elő senki.
Viszont a próbarverzió korlátozva lehetne?
A Prime denoising nálam nem szürte le a képet , szemcsés maradt.
Míg a LR tökéletessen müködött.Gondolom azért akad a LR mert gyengusz a pc , nekem egy R9 270X hajtja
És még mindig nemtufom melyiket vegyem meg , bár már vége a dxo akciónak
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Vyndree #7942 üzenetére
Nem biztos a WB a baj ott, inkább talán a színezet (Tint) csúszkát kell szerintem tologatni itt.
Esetleg C1, bár a gépigénye annak se kisebb, de lehet külön állítani a Shadow-Middle-highlights színezetét.
Meg van benne Heal layer...
Ilyesmi lehetne, bár nekem melegebben jön be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...