- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzz
aktív tag
válasz boomba335 #11000 üzenetére
[Egy ilyet,] [meg egy ilyet] használok, mind a kettő teszi a dolgát.
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok. Ma hirtelen indíttatásból bementem a soósfotóba és elhoztam egy m42 adaptert, egy heliossal. Ezt gond nélkül feltehetem az 5D-re és működni fog? Illetve az összefoglalóban írva van, hogy bizonyos heliosok üthetik a tükröt. Azt hol tudom megállapítani, hogy az én obim melyik sorozatú és fennáll a probléma?
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
80hun
addikt
válasz Terapeuta #11003 üzenetére
Itt van egy lista. hogy mi ér bele.
Elég sok helios beleér a tükörbe
-
Rapid136
őstag
válasz Terapeuta #11006 üzenetére
Végtelennél (és afelé) amikor a hátsó lencsetag a legközelebb van az érzékelőhöz és túllóg a bajonetten akkor a tükör nem tud felcsapódni mert elakad benne.
Ha felcsapott tükörrel tudsz fotózni akkor nincs gond, persze előtte be kell lőni a távolságot, kitekerni az obit, felcsapni a tükröt, visszaállítani az élességet, stb...
Vagy csak közelre fotózol és reménykedsz hogy egyszer véletlenül nem méred el a távot.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Terapeuta
őstag
válasz Rapid136 #11008 üzenetére
Köszönöm...ha jól értem, akkor itt tizedmilliméterről beszélünk. Ha nem állítok végtelent, akkor elkerülhetem az érintkezést?
azt nem gondoltam, hogy erre nincs megoldás (valamilyen adapter) Tehát akkor ezt a heliost felejtsem el, és keressek egy másik optikát.
(vagy vegyek hozzá egy a7-est[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz Terapeuta #11009 üzenetére
Ha ki akarod próbálni a világ összes objektivjét, vagy legalább egy jelentős részét, akkor az A7 család elég jó döntés. A 7II-vel még képstabid is lesz ezekkel az obikkal.
Az lesz a legégetőbb kérdés hogy mikor ér ide a megfelelő adapter Kinából.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Terapeuta
őstag
Még utoljára, így korán reggel, fényben: valahol 3 és 4 métertól van olyan érzésem, hogy a lencse kilóg/kilép az adapter alsó síkjából. Ez alapján mondjuk 3 méterig fényképezhetek, vagy teljesen lehetetlen a dolog?
-
Muerte68
addikt
praktina bajonettes objektívnek van valamilyen házi megoldás az adapterezéshez?Mint pld az altix-nál .
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
boomba335
tag
Sziasztok!
Régi manuál nagylátót van esély találni? 20mm magyobb
Modding mindenek felett!
-
-
Muerte68
addikt
válasz boomba335 #11018 üzenetére
pld nem fényerős de legalább drága ha erre van szükséged
[link]-egy halszem kicsit viseltes de elvileg működik.
tvamos-amúgy tényleg érdekes darabok de drágák sajnos-nem ezek hanem mindegyik.
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
valóban nem-főleg FF-re,de nekem m4/3-ra azért nem annyira nagylátó
én is nézegetem de ennyiért már tényleges nagylátót kapok af-el,tetszik az obi de nehéz rábeszélni magam hogy megéri Persze ha a pénz nem volna annyira lényeges már vinném is
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz boomba335 #11028 üzenetére
igen pont ezt mondjuk a régi obik közül 20-nál kisebb ritka mint a fehér holló-10-es nem tudom van e egyáltalán mivel ezek mind ff-re készültek -mivel a filmes gépek azok voltak nagyrészt
a második linkem egy 16-os halszem[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz boomba335 #11028 üzenetére
Annyit kéne tudni a foto történelméből hogy a fotózás robbanásszerű elterjedése után a 24x36mm (fullframe) lett a leggyakoribb méret. Igy arra a 28mm meg már igen jó nagylátószögnek számított elérhető áron. Alatta már jóval ritkábbak és drágábbak az objektivek, a 20mm és 24mm objektiveket már kevesebben engedhették meg maguknak.
A cropos vázak a telézésnél vannak előnyben, sajnos a nagylátószögek esetében viszont nem sok értelme van keresgélni. Egy 20mm-es német obinak a mérete sem elfogadható, mondjuk egy Minolta Rokkoréhoz mérve :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz boomba335 #11029 üzenetére
Sigma 3,5/14mm korrigált, azaz nem halszem objektiv. Korának legkisebb gyujtótávolságú ilyen objektivje.
Vannak gyerekbetegségei, még a hátam mögül is becsillan a fény a lencsébe, de azt a pénzt megérte amiért vettem.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
boomba335
tag
Igen, ez nekem is a bajom. Az pana jobban tetszene, de az nagyon combos árban, az oly kb 100 korul megy, ha van eladó egyáltalán. A harmadikat nem ismerem, azt majd meglesem a neten. Igazából ami tetszene az egy Samyang 12/2 MFT, csak használtban nincs eladó sajnos. Olyan vagy, hogy Samyang 14mm, de az Canon EF, tehát ahhoz még kell egy lens turbo vagy valami, mondjuk azt tudom többel is használni
Modding mindenek felett!
-
Rapid136
őstag
válasz boomba335 #11036 üzenetére
Jófogáson volt fent, szegedi fotoművész hirdette. Szerencsére van barátom lent, úgyhogy megnézte az obit, jót beszélgettek, én elutaltam az árát és aztán felhozta nekem Pestre.
Talán 35000 Ft volt :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
MrChris
nagyúr
válasz boomba335 #11027 üzenetére
Lumix 12-32-nél nagylátóra soha sem fogsz jobbat találni ezen az áron a régi manuálok között. Csak a direkt erre készült új Samyangot és társait párszor ennyiért. Teljesen el vagy tévedve, egy OM24/2.8-asnak (ami ugye még mindig csak a kis 25/1.7-el 'egyenértékű' látószöget ad) sokkal gyengébb képe van m4/3-on. Pedig ez a 30-40 éves lencse annyiba kerül mint az új Lumix 25-ös. Canon fd 17 meg Flektogon 20-at körbe röhögi a kis palacsinta zoom. Mindenütt dicsérik a képét, alig marad el a pro obiktól, számodra meg kaka, hibás darab lehet, gariztasd!
-
boomba335
tag
válasz MrChris #11040 üzenetére
Nem a képével van a bajom, az jó. Egyszerűen a mérete nevetséges és kezelhetetlen, nem tudom rendesen megfogni olyan apró. Volt 12-32-öm, de nem tudtam használni a mérete miatt. Azért egy 130kg-os ember tenyerébe kellene, hogy beleüljön, ami finoman szólva is kihivás. Ez a bajom vele
Modding mindenek felett!
-
boomba335
tag
válasz MrChris #11043 üzenetére
Nekem a Milcben abszolut nem a méret volt a szempont, sőt, kifejezetten szenvedek tőle. Ha fotó akkor. A dslr méret kezelhetőbb, de a videó miatt lett (4K) a Pana. Csak tudod hogy van a mondás, evés közben jön meg az ember étvágya, kvázi elkezdtem újra fotózni
Modding mindenek felett!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások