- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz
PlanetDada #8350 üzenetére
Üdv a körben
Ha megnézed feljebb a leírásom, láthatod, hogy nem kell hozzá ODD, mert pendriveról települ, és nagyon kexteket se kell pipálgatni, mivel Lionnál - nem tudom néztétek-e - de a Customize rész üres
Legjobb dolog amit tehetsz, felrakod a Liont (visszakeresel a topikban), és ha valami nem megy, szólsz, és megoldjuk -
ko9
addikt
Nos, találtam egy progit, ami elvileg a teljes pendrive tartalmát betudja rakni (bootsectorokkal együtt) egy IMG fáljba, és vissza is tudja irni. 2 okból nem tudom kipróbálni:
1- Az ideiglenesen felhúzott XP-mnek 5gigás particiót adtam, amiból 3 foglalva van.
2- Nincs meg a 8 gigás pendriveom, hétfőn jön a 16os.Szóval keresek egy vállalkozó kedvű egyént, akinek van 8gigás pendriveja, és a segitségével összeraknánk egy visszairható, majd megosztható Lion telepitőpendriveot.
-
ko9
addikt
Arra még mindig nem kaptam választ, hogy hogyan lehet pendriveról egy Windóz alatt is visszaírható képet csinálni, mert akkor közzétettem volna már rég egy telepítőt, ami visszaírható Pendrivera Win alatt, és az ilyenek elkerülhetők lennének...
Mac és Linux alatt megtudom ezt csinálni, de Windóz alatt -
ko9
addikt
Én az első MultiBeast-et mindig minimálisan rakom fel, ergo semmi plusz, csak annyi ami kell az induláshoz.
UserDSDT maradhat, arra figyelj, hogy legyen kint az Asztalon a DSDT.aml fájl.
JMicronos dolgok nem kellenek még.
Miscből a FakeSMC Plugins nekem csak hibát hozott, semmi jót. Másra nem is kell csak hőmérséklet monitorozáshoz...
A többi maradhat. -
ko9
addikt
Na akkor a következő a dolgod:
1.: Elmész a /System/Libary/Extensions mappába. Törlöd az NVEnabler.kext-et, ha van. Megnézed a /Extra/Extensions mappába, onnan is törlöd, ha van. Ha töröltél valamit futtatsz egy KextUtility-t. Ha nem töröltél semmit, akkor ez kihagyható.
2.: Letöltöd ezt, és elindítod.
3.: Rákattintasz az Add EFI Strings/Boot Flag gombra.
4.: Felül GFX Strings.
5.: Kiválasztod a Custom GeForce hex-et
6.: Bepötyögöd, hogy nVidia GTX 460
7.: Kiválasztod a videókártyád memóriájának méretét.
8.: Kiválasztod, hogy milyen portok vannak a kártyán.
9.: Legenerál egy szép sor kódot. Az ablak alsó részén lévő Hexadecimal EFI String-et másold ki.
10.: Zárd be a progit.
11.: Másold ki az asztalra a /Extra mappából a com.apple.Boot.plist fáljt. Nyisd meg, és a </dict> sor ELÉ írd be a következőt:
<key>device-properties</key>
<string> ide szúrd be az EFI stringet! </string>.12.: Mentsd el, és másold vissza a /Extra mappába.
13.: Géprestart, és eredmény beszámolás
-
ko9
addikt
Én egy szóval nem mondtam, hogy szar az a rendszer, csak annyit, hogy alaplapból inkább Gigabyte, és videókártyát valami izmosabbat. GT240-et lehet kapni már 10körül, lehet kicsit több lesz mint 65, de megéri. Vagy hagyatkozhatsz az integrált megoldásra, és akkor i5 proci is belefér.
-
ko9
addikt
válasz
odessa32 #8232 üzenetére
Nekem a GT240M megy HDMI-n.
TonyMac fórumon írta valaki, hogy HDMI-n csatlakozott HD5770-el TVre, és FullHD-n ment tökéletesen a kép.
Amúgy nemlehet, hogy csak nem ismeri fel a DVI-n csatlakozott monitort, ezért nem kapcsolja be? Próbáltad úgy, hogy rádugod mind a 2 képernyőt (DVI+VGA), elindítod a rendszert, System Pref - Displays - Detect Displays. Ekkor elvileg be kell kapcsolnia a másik monitort is. -
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8218 üzenetére
Na előkotortam a modem USB kábelét, bedugtam a laptopba, kihúztam a modemet, meg belőle a hálókábelt, bedugtam az USB kábelt, vissza a tápkábelt, a Mac egyből felismerte, majd kb 1 perc múlva csatlakozott. Arról írom most az üzit
Ja és semmi drivert nem rakta, fel hozzá. Biztos ilyen modemed van? -
ko9
addikt
Háát kb ja. Csak még hagyd ki TELJESEN a MultiBeast-et, először legyen egy stabil rendszer, ami megy normálisan, safe boot nélkül. Nem baj. ha nincs hang/net, vagy a kép nemjó, csak legyen stabil, a többit megoldjuk.
NullCpuPowerManagement.kext-et pedig ne a /Extra, hanem a /Extra/Extensions mappába rakd.
Champlist honnan jött? Életben nem hallottam még róla
Elsőnek hagyd ki a DSDT-t. Nem jó, ha más alaplaphoz valót találsz, mivel ebben vannak főleg ACPI infók is, amik 100%, hogy nem ugyanazok. -
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8218 üzenetére
Most ezt komolyan gondoltad? Azért mert egy oprendszert akarsz telepíteni az tönkrevág egy hardvert
Mondjuk a BIOSt esélyesebbnek látom. Amúgy öszázért dobálják nálunk a hálókártyákat, mert senkinek sem kell mióta van integrált. Szerezz be egy jó Realtek 81xx-es chipes darabot, és béke van.
Nekem is mikor az egyik alaplapomban BIOS-chip csere lett, azóta nem megy rajta az integrált hang. Lehet nálad is hasonló probléma van. -
ko9
addikt
Szerintem a legegyszerűbb megoldás: Vedd meg, ha nem jó megoldjuk
Minek kell egy olyan dolgon problémázni, amivel lehet nem is lesz semmi baj. Amúgy ha megy 1024x768 felett, akkor már nem a VESA drivert töltötte be, hanem a videókártyához valót, ezért nagy valószinűséggel menni fog fullHDben is. -
ko9
addikt
válasz
Neil Watts #8155 üzenetére
Nem, többet is, csak a telepítő szarakodik néha annyi felett...
-
ko9
addikt
válasz
Neil Watts #8147 üzenetére
Ha ennyire ajánlod a RAMod, te is vegyél ki egy párt, és max 4gigával telepítsd
-
ko9
addikt
válasz
Neil Watts #8141 üzenetére
Érdekes, tényleg nincs... Viszont végülis teljesen mindegy, mert ha felrakod, akkor utánna úgyis navcom legacy kernelére kell cserélni
Szóval addig jó a qoopz 10.3.0.
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8122 üzenetére
Csak akkor nem lesz hozzá jó a DSDT szerintem, mert abban az ICH9hez van kapcsolva az AHCI... Báár fene se tudja. Inkább megmondom mit csinálj, és ha nem jó akkor a BIOSra fogom
Szedjük össze inkább mi megy, és mi nem, mert ahogy átnéztem a dolgot, még nekem is bonyolult elsőre
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8113 üzenetére
Szedd
A Rosetta egy olyan progi ami a régi PowerPC-s programokat futtatja az új Inteles Mac-eken. Ha csak ilyen progija van a modemgyártónak, az rég szégyenÉn próbáltam T-Mobileos meg Vodafone-os mobilnetet is már Macen, mind a kettő ment mint egy álom
Milyen modemről van szó amúgy? -
-
ko9
addikt
1: Feljebb Cleminek linkeltem OSX-re Java telepítőt.
2: Ha Win alatt lefuttatod a Wines DSDT AutoPatchert, ugyan azt csinálja meg, mintha Mac alatt futtatnádWááááh, mikor írtam a leírást, TUDTAM, éééreztem, hogy mindenkinek ez lesz a baja, de nem raktam bele, hátha nem... (Most néztem meg a képeket)
Adom a megoldást mingyárt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest