- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
Ragnar95 #15995 üzenetére
12 -ért vettem itt Ph -n. Hátránya az, hogy nem magyar, hanem német kiosztású. Szerintem ha átmatricázza az ember minden gombnak meg lesz a helye.
Én már egész hozzászoktam, hogy az ékezetes betűk helyén kicsivel másabb karakterek vannak.
Ja, és BT -s verzió.
A magyar verziós 15k lett volna, de az pont elfogyott mikor én vettem innen.
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
Szintén saját, beépített Szoftverfrissítésével ment fel, mindenféle hiba nélkül!
-
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
Egy kérdésem lenne még. A MAC nem tud kezelni 1600MHz -es RAM -ot csak 1333 -ig? About Mac -nél a Memória fülön azt írja, hogy:
"A Mac számítógép 4 memória foglalatot tartalmaz, amelyek mindegyike 1333MHz DDR3 memóriamodult képes befogadni."
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15924 üzenetére
Igen, pontosan ettől tartottam. Akkor marad az EasyBeast. A gyorsítás nem lesz lényeg, nem szokott játszani ismerősöm. Zenéket csinálgat, netezik, filmet néz stb... arra meg pont jó lesz.
Még két kérdésem lenne:
Az első, hogy van neki egy TPLINK TLWN322G típusjelú USB -s Wifi vevője. Ehez ugyan nincs illesztő, de 321G -hez van. Kérdésem hasonló az előző alaplapihoz, csak itt ugye nem kell mókolni különféle dolgokkal. SZóval a 321G illesztőjével működésre lehet e bírni majd a vevőt?
A második ez egy jóval egyszerűbb
.:
Lehet e bajom abból, hogy az aktuális 1.6 -os Chimerára felteszek egy 1.9.2 -őt ami tonymac -en is van? Vagy hagyjam a fenébe, mert semmi jelentősége, feleslegesen meg ne okozzak az estére plusz munkát magamnak azzal, hogy "neadjisten" KP lesz belőle? -
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15915 üzenetére
Nem kell nekem bővítő kártya.
Nem igen fogom én használni a firewire-t. Eddig is megvoltam nélküle, ezután is megleszek.
Inkább arra lennék még kíváncsi, hogy véleményed szerint Asus P5G41M LE alaplapú gépre, amibe egy Intel Pentium DualCore E5400 (2,7 GHz) proci és 2Gb RAM (1 modul) van, arra fel megy e a Lion? Jövőhéten jön az egyik ismerősöm, régóta érdekli már őt is az OS X, de nem tudtam, hogy felmegy e neki. UniBeast -el megkísérelném a dolgot, de nem tudom mennyire ad aggodalomra az okot, hogy nem találtam a laphoz megfelelő Patch fájlt. Csak P5G41M LX-hez és társaihoz volt. Csinál az valami gubancot ha nem a saját Patch fájlját használja? Ahogy néztem a két deszka nem sokba térvel egymástól.
Ui.: alaplapi VGA lenne használva mivel dedikált nincs a gépbe. Az integrált egy Intel GMA X5400.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15913 üzenetére
UD3H -t nem találtam, de ha azt mondod, hogy ez is jó, akkor lehet benevezek erre. Úgy látom ez egy hűtő cserével is járni fog, mert nem találtam a speckóban 775 -ös lefogatásra utaló részt. Ez már csak részletkérdés. Az a lényeg, hogy kompatibilis legyen a rendszerrel, még ha ennek az is az ára, hogy a firewire nem ébred altatásból.
Nem tudom életembe ha egyszer használtam azt a portot, akkor sokat mondok
.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15911 üzenetére
Annyi baja legyen én azt mondom. Utána nézek itt a Ph -n, hogy van e ilyen meghirdetve, meg egyáltalán mennyiért.
szerk:
Egy ilyet találtam: Alaplap Gigabyte Z68X-UD3-B3
Ugyan ennyiért vettem az ASRock -ot is. Ha sikerülne majd elpasszolni akkor lehet vennék egy ilyet. Kérdés, hogy támogatja -e a 775 -ös procihűtő felfogatást... Na ennek majd délelőtt utána nézek. -
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15904 üzenetére
Hello Máté!
Melyik volt az az alaplap amit nem rég említettél a topicban, hogy lassan rá lehet nyomni a Hackintosh plecsnit (azt hiszem az volt az a lap amelyikhez nem kellett NullCPU, mert tudott magától aludni stb, stb...)? A keresővel próbáltam rákeresni, de nem találtam meg. Ha itthon beszerezhető az a lap, akkor lehet itt a Ph-n szétnézek majd.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15902 üzenetére
Most, hogy likvidáltam azt a memória felszabadító progit megy rendesen a gép, nincs akadás. Update -el még soha nem volt gondom. Combo Update helyett is a rendes frissítővel szedtem le a frissítéseket (Na ez jó hülye mondat lett
).
Módosított BIOS -t ehez a laphoz hol találok? Azzal megoldódna az alvási probléma is?
-
AdamP900
tag
Rendben! Közbe eszembe jutott, hogy volt egy olyan progi leszedve App Store-ból ami a memóriát figyelte és ha volt inaktív terület azt felszabadította. Ez automatára volt kapcsolva, nem tudom nem e ez zavart be. Most kivettem a pipát, meglátom mi lesz. Ha így se lesz oké kikapcsolom ezt a turbo bizb@szt.
Már száműztem is a programot!
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #15897 üzenetére
Semmi. Mivel sima 2600 nem tudom húzni a procit. Van benne valami turbo mód ami bekapcsol ha komolyabb alkalmazásokat futtat, de az a turbo is annyira turbo, hogy a 3,4 GHz -et megemeli 3,7 - 3,8 GHz-re
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15887 üzenetére
Hát ez jó. Reménykedtem benne, hogy nem kell újra raknom a rendszert, viszonylag sokáig semmi baja nem volt, viszont van egy olyan érzésem, hogy nem biztos, hogy most ezt meg fogom úszni. Néha olyan érzésem van mintha a HDD fogná vissza. Teker egy kis ideig ekkor megjelenik az a kerek kis szivárványos töltő ikon majd megy a rendszer zavartalanul. Nincs valami lemezkarbantartó része a rendszernek amivel lehetne ellenőriztetni a winyót?
Xero:
Amatőr létemre logot honnan és hogyan tudok előcsalogatni?
-
AdamP900
tag
Üdv!
Egy kis ideje vettem észre, hogy a rendszer kb: 15 percenként megáll, 4 - 5 mp -re. Szó szerint megakad és olyankor nem reagál semmire, majd megy rendesen tovább. Ez kb. 2 hete jelentkezik rendszeresen és azóta nem "múlik el". Mitől lehet ez? Clean My Mac -et minden este lefuttatom, teszi is a dolgát, de nem lett jobb tőle.
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Csak nem sikerül kivarázsolni az Audigy ZS2 kariból az SPDIF -es digitális hangot. Márpedig kX 1.3b -s (ha jól emlékszem) drivere van fent. Próbltam már egy pár kodeket, végig gugliztam a fél délutánt... Még az jutott eszembe, hogy MB -be nem tettem fel a HDAEnabler -t, lehet ez a gond? Vagy az másra vonatkozik?
-
AdamP900
tag
Hali!
Egy kérdésem lenne. Hacki mennyire tudja kezelni a digitális hangot? Audigy ZS2 hangkarin ki tudja küldeni a jelet? A géppel össze van kötve a házi mozi aztán filmnézésnél jól jönne azon hallani a hangot.
-
AdamP900
tag
Üdv!
Megjött a BT -s billentyűzetem! Kiválóan működik! Azonnal reagál, sokkal jobb mint az utángyártott volt.
De igazából nem ezért jöttem, hanem mert keresnék egy programot ami ventilátorok RPM -jét méri és a hőfokot is mutatja. Igazándiból a VGA miatt érdekelne. -
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15255 üzenetére
Hát ha sleep -ből nem tudom visszaindítani a gépet az nem gond, ugyan is abba le se tudom tenni, hiába a saját DSDT.
Nem tudom ezeknél a billentyűzeteknél létezik e olyan, hogy energiatakarékos üzemmód? Arra gondolok, hogy bizonyos ideig nem használja az ember a billentyűzetet, mert mondjuk nincs gépnél a delikvens, akkor addig bontja a bluetooth kapcsolatot? Itt csak az lenne a lényeg, hogy bontás után kapcsolódni is tudjon ha le lett nyomva egy gomb. Ha így működik akkor az tökéletes nekem.
-
-
AdamP900
tag
Hali!
Lehet hülye kérdés lesz, de bátorkodom feltenni, max letoltok érte.
Eredeti Apple bluetooth -os billentyűzet működne Retail Lion -el? Nem kell hozzá valami speckó almás bluetooth vevőeszkőz?
-
AdamP900
tag
válasz
gabo89 #15180 üzenetére
Sziasztok!
Az mitől lehet szerintetek, hogy két retail Lion nem telepítődik egyformán? Az elmúlt pár napban raktam egyet egy EP45 UD3R, 2x2Gb Mushkin DDR2, Q9550, 8800GT alkatrészekből álló gépre és egy Lenovo N500 -ra. Erre a két gépre úgy ment fel a telepítés, hogy a végén a felhasználói adatok megadása után kellett felhasználói képet választanod. Az első gépen tökéletesen működik a Sleep mód is és a Skype is! Ha a saját gépemre teszem ugyan ezt a Lion -t akkor a végén nem kell képet se választanom, nem megy a Sleep mód se és a Skype is hibával lép ki. Értem én, hogy az előző gépeknek is más az összetevője meg más DSDT kell hozzájuk (bár a Lenovo-t a nélkül tettem fel MB-el).
A saját gépem adatait megtaláljátok ha a nick nevemre kattintotok.
Főbb cuccok:
ASRock P67 Fatality Performance
2x4Gb Kingstone HyperX DDR3
Core i7 2600
Gigabyte GTX260OC -
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #15159 üzenetére
Köszönöm a tisztábatételt!
Garancia már eleve nincs a laptopra úgyhogy az nem lényeg. Mivel nem sikerült dűlőre jutnom Wifi ügybe ezért megy a W7 vissza. Ráadásképp hang se volt pedig Voodoo HDA -t próbáltam. Azért köszönöm a segitsegeket!
Viszont a saját retail -em továbbra is jól megy!
-
AdamP900
tag
válasz
gabo89 #15156 üzenetére
Értem! Ha enyém lenne a laptop akkor nem lenne gond.
Családban van egyébként, de 3 szobával arrébb és nincs olyan hosszú kábelünk. Egyébként köszönöm a tippet, átgondolom a dolgot és beszélek a kedves családtag fejével, hogy vagy netezik kábellel addig (abból a szobából ahol a router van) valahogy addig még nem veszünk egy wifit, vagy marad a W7...
-
-
AdamP900
tag
Köszönöm a kimerítő válaszokat! Megpróbálom!
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15142 üzenetére
FElment rá a retail. Igaz, hogy nem UserDSDT -vel hanem a másikkal, de megy. Ja és egy 9300-as NVidia VGA van benne. Viszont szükségem lenne egy univerázlis Wifi -s illesztőre, feltéve ha létezik ilyen! Mert egyenlőre nem lehet róla netezni. Csak a BT kapcsolatot dobja fel hálózatnál.
-
AdamP900
tag
Tiszteletem!
Egy Lenovo N500 -as laptopra Retail vagy iAtkos fele Lion felmenne szerintetek?
-
AdamP900
tag
Nekem dual boot -osan van megoldva. En ugy olvastam, hogy elobb OSX alol megcsinalod a particiokat, majd amit a Win -nek szantal arra ertelem szeruen felteszed a W7 -et, majd ezt kovetoen pedig az OSX -et. Aztan a bootloader -nel meg kitudod valasztai, hogy melyik rendszert akarod futtatni. Az elonye, hogy ket teljes erteku rendszer van egymas mellett es a Win -en lehet jatszani is. De gondolom ez nem volt ujdonsag.
@Phantomhive: Koszi szepen! Ha ennyire necces lehet inkabb hagyom a csudaba az egeszet!
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #14127 üzenetére
org.Chameleon.Boot.plist:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000 darkwake=0</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>smbios.plist:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMfamily</key>
<string>Mac Pro</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacPro3,1</string>
<key>SMboardproduct</key>
<string>Mac-F42C88C8</string>
<key>SMserial</key>
<string>G88451235J4</string>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MultiBeast.tonymacx86.com</string>
</dict>
</plist> -
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #14125 üzenetére
Ugyan az a bibi. Varatlanul leallt... Ismeros ez a felulet, sokaig ezt hasznaltam en is, de egy ideje nem akar mar ez sem mukodni.
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
farrvince #14022 üzenetére
Nem igazan tudom mely gepekre megy fel az OSX. Mate, ko9, Phantomhive ok jartasabbak ebben a temaban. Annyit tudok, hogy altalaban az ATi kartyakkal szokott gubanc lnni. Namost, hogy a Tieddel mi a helyzet, goom sincs. De gyanitom ha a Snow Lopard felment akkor a Lion is fel fog.
-
AdamP900
tag
Egyik kedves csaladtagomnak nagyon megtetszett az OSX. Gondoltam felpattintom neki azt amit en is feltettem USB -rol. Fel is megy, MultiBeast -be belovom a dolgokat (nem teljesen egyezik az enyemmel persze), de kernel panic jon velem szembe miutan restartolok. Mutatom a kepet: KLIKK!
Jol sejtem, hogy valami ACPI -s dolog lesz? Szedtem mar le kulon ACPI kextet, betettem a megfelelo helyre, de ugyan ez a hiba.
Az en volt konfigom van nala ami a kovetkezo cuccokbol epul fel:
Gigabyte EP45-UD3R
2x2 giga Mushkin 1066MHz
GeForce 8800GTDSDT fajl a DSDT Database -bol BIOS -ra pontosan leszedve.
A pontositast elore is koszonom!
Nem akarok senki idegevel jatszani! Probalkoztam most mindennel, de nem sikerult tuljutni a panic -on!
ui: Amit majdnem elfelejtettem. Kulso HDD -re menne fel eSATA csatlakozason!
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #14011 üzenetére
Minden rendben volt a frissítésekkor! Direkt egyesével raktam fel őket, de hálistennek nem volt semmi fennakadás.
-
AdamP900
tag
ko9: Koszonom a NullCPU -s segitseget! Bejott! Mukodo OSX alol irok!
Mate: Koszonom a rengeteg segitseget es turelmet!
Phantomhive: Szinten koszonom a segitseget es a magyarazatokat!
Nelkuletek nem igen hoztam volna mukodesbe a rendszert! Megprobalom mostmar felfrissiteni 7.2 -re, remelem nem lesz semmi fennakadas!
Megegyszer koszonom Nektek!
-
AdamP900
tag
DSDT nelkul nem is oldhato meg a dolog? Tehat ha az Easy Beast pontot pipaljuk be?
Vagy azt kellene, hogy User DSDT -vel feltenni es bemaosolni azt a fajlt amit ko9 mond a megfelelo helyre?
-
AdamP900
tag
Udv!
Ezt a hibat mi okozhatja?
HIBA -
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #13990 üzenetére
Elején abba csináltam, a fixed errors gomb után jó is lett, nem volt hiba benne. A hülyeséget akkor követtem el mikor az autopatcher -be beraktam a két fájlt.... Most teszem újra az egész rendszert mert valószínű nem jó helyre másoltam a fájlt. Nincs Extra mappám. A Mac partición létrehozzak egyet és oda másoljam be?
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #13987 üzenetére
Mind a kettotoknek nagyon koszonom! Megvan a DSDT fajl! Mostmar bemaasolhatom az Extra mappaba.
Megegyszer koszonom!
Betettem az autopatcherbe a ket fajlt, alul a szoveges ablakba ez volt:
20:40:18: DSDT selected: /Users/AdamP900/Desktop/dsdt.aml
20:40:25: Patch selected: /Users/AdamP900/Desktop/Fatal1ty P67 Performance.txt
20:40:27: Decompiling DSDT...
20:40:28: Parsing DSL code...
20:40:28: Applying patches...
20:40:29: Saving the new DSL file...
20:40:29: Compiling and checking compiler errors...
20:40:29: First compile errors: 60
20:40:29: Fixing errors...
20:40:29: Second compile errors: 60
20:40:29: Compiling again...
20:40:29: Third compile errors: 60
20:40:29: Errors persisted all fixing tentatives, please post this log at olarila.com forums
[[Line 4551 type Error message Name already exists in scope (BUS0)], [Line 4554 type Error message Name already exists in scope (_ADR)], [Line 5909 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX7.PE2P)], [Line 5910 type Error message Object does not exist (\_SB.PWRB)], [Line 5914 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.EUSB)], [Line 5915 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.USBE)], [Line 5916 type Error message Object does not exist (\_SB.PWRB)], [Line 5920 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX0)], [Line 5921 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX1)], [Line 5922 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX2)], [Line 5923 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX3)], [Line 5924 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX4)], [Line 5925 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX5)], [Line 5926 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX6)], [Line 5927 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX7)], [Line 5928 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.P0P1)], [Line 5929 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.P0P2)], [Line 5930 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.P0P3)], [Line 5931 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.P0P4)], [Line 5932 type Error message Object does not exist (\_SB.PWRB)], [Line 7751 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX0.SPRT)], [Line 7752 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX1.SPRT)], [Line 7753 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX2.SPRT)], [Line 7754 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX3.SPRT)], [Line 7755 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX4.SPRT)], [Line 7756 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX5.SPRT)], [Line 7757 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX6.SPRT)], [Line 7758 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX7.SPRT)], [Line 7767 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX0.PMS)], [Line 7769 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX0.WPRT)], [Line 7770 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX0)], [Line 7774 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX0.WPRT)], [Line 7776 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX1.PMS)], [Line 7778 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX1.WPRT)], [Line 7779 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX1)], [Line 7783 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX1.WPRT)], [Line 7785 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX2.PMS)], [Line 7787 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX2.WPRT)], [Line 7788 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX2)], [Line 7792 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX2.WPRT)], [Line 7794 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX3.PMS)], [Line 7796 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX3.WPRT)], [Line 7797 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX3)], [Line 7801 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX3.WPRT)], [Line 7803 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX4.PMS)], [Line 7805 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX4.WPRT)], [Line 7806 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX4)], [Line 7810 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX4.WPRT)], [Line 7812 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX5.PMS)], [Line 7814 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX5.WPRT)], [Line 7815 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX5)], [Line 7819 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX5.WPRT)], [Line 7821 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX6.PMS)], [Line 7823 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX6.WPRT)], [Line 7824 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX6)], [Line 7828 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX6.WPRT)], [Line 7830 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX7.PMS)], [Line 7832 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX7.WPRT)], [Line 7833 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX7)], [Line 7837 type Error message Object does not exist (\_SB.PCI0.PEX7.WPRT)]]
20:40:29: Aborted, compilation failed
Alul a failed sor miatt erdeklodom, hogy figyelembe kell e azt venni? -
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #13978 üzenetére
Nem igen fog ez nekem menni egy kis segitség nélkul. Megprobàlom leirni erthetoen: Legyszives segits kesziteni egy DSDT fajlt majd mondd el, hova kell masolnom vagy mit kell vele csinalnom, hogy aztan a MultiBeast -be egyeni DSDT -kent tudjam telepiteni!
Ettol szebben vagy jobban nem fogom tudni kerni! Nyilvan mikor Te kezdted ezt neked is segitettek, meg utana is olvastal. Na most en probaltam ertelmezni a dolgokat, de egyenlore magas nekem mint nyulnak a farzseb. Latom ertesz a dologhoz es kihez mashoz forduljak ha bajom van, ha nem egy olyan valakihez akinek mar van rutinja ebbe. A masik, pozitiv oldala is lenne a dolognak ugyanis mas, hozzam hasonlo kezdo emberkek is el tudnak olvasni kesobb!
Segitseged elore is koszonom!
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #13964 üzenetére
Megpróbálhatom. Veszteni nem vesztek semmit. Jaja, tudom hogy ott van. Most is van letöltve egy a gépre az ment pendrive -ra. Integrált VGA kilőve, mert nincs a deszkán. SATA csatik között akkor szerencsét próbálok még.
Valahonnan kellene szerválni egy Retail -t (kérdés, hogy a 10.6.6 vagy a 6.7 volt retail) + nem ártana egy DL DVD se.
Csak ne lenne olyan olcsó a DL DVD...
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
AdamP900 #13960 üzenetére
Fene, nem tudom harmadjara is szerkeszteni a hsz -em... muszaj vagyok irni meg egyet.
Annyi jutott meg eszembe, hogy lehet a Retail Snow Leopard megserult iraskor es azert irja ezt a hulyeseget. Majd ha lesz tobb idom es DL DVD -m majd kiirom megegyszer. Nem ertem egyebkent, hogy rontodhatott el az iras... Direkt 4x -sen irtam, hogy meg veletlenul se legyen baja. -
AdamP900
tag
Tudom, tisztaba vagyok vele!
App Store -os volt es nem csinalt vele multkor semmit...
Phantomhive:
Ha ramesz a nick nevemre lathatod milyen gepem van. Szerintem ra kell, hogy menjen egy retail, de a gyakorlat nem ezt akarja. Probaltam mar Retail 10.6.3 -as Snow Leopard-ot felrakni, de hibakat dobott ki miutan iBoot utan betettem a DVD-t. (nem is olyan tul reg, par hsz -el lejjebb beszeltuk epp Mate-val, hogy neki is irja ezt a Read Error vagy mifenet csak neki akkor mikor meg a Retail DVD -t nem ismerte fel a rendszer. Nekem viszont felismeres utan van enter utes utan.) Szoval lovesem sincs mivel lehetne meg probalkozni. -
AdamP900
tag
válasz
AdamP900 #13956 üzenetére
SL sikeresen felment (iAtkos S3 10.6.3), de fogja magat az alma logonal es megall. -x -v PciRoot=1 paranccsal semmit. Kiirkalja a cuccokat majd elvillan. Aztan mintha bootolna elsotetedik a kepernyo es megint nem csinal semmi. Egy utolso eselyt adok meg az UniBeast -es megoldasnak, ha most se csinalja meg a pendrive -ot, tellegmarad az iAtkos fele Lion.
Az ok ami miatt Retail -t szerettem volna hasznlani az az, hogy hatha nem csinalta volna azt a furcsasagot, hogy ha kijelentkezek App Store -bol majd vissza be akkor nem enged belepni. Csak abban az esetben ha ujrarakom a rendszert es a bejelentkezo adatoknal megadom az adataimat. A masik, hogy hatha stabilabb lett volna, de sajnos igy nem nagyon tudtam ezt kiprobalni.
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #13942 üzenetére
Na megcsinaltam a particiot. Minden megvan fainul, kivetel nehany fajlt nem sikerult masolni, mert az iAtkos fele Lion -be nincs benne, a leiras pedig Sl alol mutatja be. Tegnap viszont felraktam egy SL -t, de a mariaert sem akart elindulni. A telepito most meg annyit csinal, hogy entert utok a telepito particiora, 1 mp -ig felvillan az alma logo es reboot. Vagy a boot loader nem jo (amit kotve hiszek, mert 3 kattintas a telepites, gyakorlatilag nem lehet elrontani) vagy ami szerintem nyilvanvalobb, hogy hianyoznak neki azok a fajlok amik SL -bol kellenek.
Lehet, hogy en voltaam bena Lion alol, de ezekszerint meg sem mindegy mi alol keszited el a particiot es mibol masolod be a fajlokat.
Egy probat teszek meg SL -el, de ha ugyan az lesz az eredmény mint tegnap akkor megy vissza az iAtkos es nem szerencsetlenkedem.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #13936 üzenetére
Minden megvan kerlek szepen! Csak egy a baj, hogy nem csinalja meg a pendrive -ot. Remelem azert, mert SL alol kell UniBeast-el baszkodni. Meg megprobalom, hogy leszedek egy iAtkos fele SL -t es az alol megcsinalom az USB -t. Ha ugy se akkor fingom sincs, hogy varazsoljak Retaail Lion -t magamnak.
-
AdamP900
tag
Tonymac leírás alapján nekizuhanok!
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #13931 üzenetére
Tuning nincs a gépen mert a sima 2600 -as i7 -es procit nem nagyon lehet tuningolni. Sőt...
2x4 giga ram helyett is 1db 4 gigásat hagyok benne. Ez az utóbbi másolgatós dolog sem lehet rossz, de ez is kicsit kinai nekem.
Összegezve magam amihez értek: iAtkos feltétele (bárki röhögve megcsinálja tudom), kikapcsolás problémát talán megtudom oldani. A rendszer betudjon bootolni kakewalk nélkül, ezt is megtudom csinálni. Kb ennyi az OSX -es tudásom.
Jó lenne kicsit többet lőni a dologhoz, dehát egyenlőre ennyit tudtam összeszedni. Hálistennek itt azért segítő kezekre talál az ember!
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #13931 üzenetére
Sejtettem, hogy a csatik is okozhatnak ilyen gondot. 1Tb -os hdd-vel nyomom úgy kapacitás van bőven.
A rossz írásra gyanakszom még én is, úgyhogy egy kisérletet megejtek majd még másik DL -es lemezzel.
Máté: Kiveséznéd nekem, hogyan kell azt csinálni? Ezeket még meg kell tanulnom.
-
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Proba keppen szerettem volna (es meg most is szeretnek) feltenni egy Retail Snow Leopardot (10.6.3) majd ra egy Lion -t. Elkezdtem volna telepiteni Ez alapjan,de kapok egy hibauzenetet iBoot csere kivetele es Reatil DVD betetele utan. Kep1
Nem hagyott nyugodni a dolog es beirtam kovetkezo probalkozasnal, hogy: -v -x PciRoot=1. Ugyan fogalmam sincs mit jelent ez (bar nagyon jo lenne tudni ilyeneket), de ekkor legalabb kiirt egy par dolgot, megpedig ezeket: Kep2Mi a baj? Mi miatt nem ohajt elindulni?
ko9 es tarsai, akik jobban ertetek hozza vessetek erre egy pillantast legyszi! Koszonom! -
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #13626 üzenetére
Hang van, mic-et nem probaltam mert jelenleg nincs mukodokepes itthon. Venne, kene egyet, de lusta vagyok elmenni boltba.
Ezen mar gondolkodtam en is, hogy olyan cuccokbol osszerakni egy gepet ami teljesen OSX kompatibilis. Nyilvan ilyen ne, teljesen letezik az EFI miatt, de biztos jobban mukodne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest