-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Linux Mint Cinnamon x64-re telepítettem TeamViewer-t, beállítom, hogy induljon rendszerrel ( az alkalmazásban és az indítópultban is ), de ezt a hibaüzenetet kapom indításkor:Hogy tudnám orvosolni
-
Sz7Cs
aktív tag
jól túlbonyolítottam
köszönöm mind kettőtöknek
-
Sz7Cs
aktív tag
válasz
King Unique #40171 üzenetére
azért gondoltam, hogy a pl. a letöltés mappa a külső ntfs hdd-n legyen, hogy kíméljem az ssd-t és egyből az usb hdd-re menjen a letöltés.
-
Sz7Cs
aktív tag
sziasztok !
van egy Gigabyte Brix mini pc ( i3-3227U, 8Gb ram, Intel HD 4000 , KINGSTON 120 GB msata ssd + 2tb wd külső hdd )
Linux Mint 17.2 Cinnamon-al szeretném használni.
a particionálást, úgy gondoltam, hogy:
30 gb ext4 /
90 gb ext4 /home
és a külső vinyót meghagynám ntfs-re, mert windows alatt is használni fogom.két kérdésem lenne:
1. particionálás jó lenne így?
2. hogy tudom megoldani, hogy az adatokat tartalmazó mappákat (letöltés, zene, videó)
telepítés után a külső ntfs hdd-re helyezzem át ?más jellegű kérdésem is lenne...
egy hasonló, de gyengébb mini pc-t kötnék tv-re, elsősorban média lejátszás céljából.
Kodibuntu x64-es oprendszert telepítenék rá. erről mik a tapasztalatok ?
jó választás lenne vagy esetleg van más alternatíva ?a válaszokat előre is köszönöm
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Intel Sandy bridge HD3000 és Intel Ivy bridge HD4000 -el is video tearing van, VLC-vel lejátszott filmeknél, ill. Youtube videóknál is.
( Linux Mint XFCE )Erre szeretnék megoldást találni... köszönöm
-
Sz7Cs
aktív tag
sziasztok !
szüleim notebookjára szeretnék linuxot telepíteni, mivel teljesen tanácstalan vagyok, hogy mostanában mit lenne érdemes használni, ezért szeretném ha javasolnátok valamit !
általános felhasználásra kellene ( böngészés,levelezés, skype videohívás, youtube..stb )a notebook paraméterei:
amd athlon II p360 cpu,
4gb ram,
128gb ssd,
vga:ahogy tudom, a vga miatt lesz necces a történet, ezért is fordultam hozzátok
a válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Lenne 1-2 kérdésem:
Jó lenne valami jó youtube to mp3 letöltő, illetve egy program amivel mp3-at tudnék vágni ?
A silverlight videókra van megoldás ?
Sem Firefox 9.0.1 sem a legújabb Chromium böngészővel se megy a Moonlight
Firefoxnál kompatibilitási hibát ír ezért nem települ, chromiumnál pedig települ, de nem játszik le semmilyen silverlightos tartalmat sem
( Jó lenne ha működne mert így se PH!TV se RTL Most )Kétpaneles fájkezelőből melyik lenne a legjobb ?
Előre is köszönöm a segítséget !
Ja és Xubuntu 11.10 x64-et használok !
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Milyet ajánlanátok erre a notebookra ?HP Pavilion G6-1000SV
AMD Athlon II Dual-Core P360 2,3GHz;
8GB DDR3;
HD4200 int. és HD6470 1GB;
640GB HDDNekem első körben a linux mint lenne a legszimpatikusabb, de melyik változatot válasszam ?
Linux Minr 12 Gnome 32 vagy 64bit ?
Linux Mint 11 LXDE 32 bit ?
Linux Mint Debian Edition Gnome 201109 32 vagy 64bit ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- EAFC 25
- Opel topik
- OTP Bank topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Update 06.23. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest