- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #40971 üzenetére
Hát igen, én is annyit találtam még egy Samsung külső SSD leírásában, hogy: "it’s the fault of Windows and Mac OS X for not issuing TRIM commands through the USB 3.0 interface"
Tehát ez eléggé általános jelenség, bár szerintem nem is annyira az OS-ek, mint inkább a megfelelő kommunikációs protokollok hiányossága.
A S.M.A.R.T. adatok usb-s lekérése is problémás volt kezdetben.
És igen, az UASP sem garancia semmire. -
lev258
veterán
válasz
King Unique #40968 üzenetére
Na, bonyolódik a helyzet.
Maga a lemez támogatja esetedben, viszont az usb-s csatolók nem mindig, vagy pedig driver szinten nincs lekezelve. Utóbbiban egyes modellek között is lehet különbség. Tehát valószínűnek tartom, hogy a te esetedben valamely említett okból nem fut le. Hogy ez jelen esetben egy Linux bug (driver hiányosság) vagy egyéb oka van, azt nem tudom megmondani. -
lev258
veterán
válasz
King Unique #40966 üzenetére
Előbbi csak azt mondja, hogy TRIM képes. Utóbbinál meg az fstrim fájl tartalma a lényeg.
Nem tudom, Windows-on pontosan mit eresztettél rá és mi alapján mondja, hogy nem.
Továbbá, neked ez heti rendszerességgel futna le, de ehhez az is kell, hogy csatlakoztatva is legyen a lemez. Állandó lemeznél ez garantált. -
lev258
veterán
válasz
agy73p #40962 üzenetére
Nem vagyok otthon az NTFS fájlrendszer mélységeiben. Lehet a naplófájlok, vagy egyéb fontosabb összetevők sérülése. Mint írták, Windows-on még megpróbálhatsz néhány módszert, talán jobban ki vannak hegyezve rá. Az eddigi sikertelenség azt mutatja, hogy Linuxon valószínűleg már nem jutsz előrébb vele.
-
lev258
veterán
válasz
lev258 #40957 üzenetére
Ez egy eredetileg FAT32-es pendrive volt. photorec-kel láttam rajta a fájlokat (visszahozható állapotban), a testdisk pedig magát a teljes partíciót vissza tudta állítani. Mindezt úgy, hogy mindkét program kezdetben csak lemezt (sdb-t) látott, nem partíciót (mivel az nem volt).
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
Megpróbálhatod a photorec-et is, ez fájlok visszanyerésére való, nem komplett partíciókéra.
-
lev258
veterán
válasz
nobela #40899 üzenetére
Ha jól látom, ez egy Atom-os gép (vagy nem
). Arra inkább Lubuntut javasolnék, 14.04-et. Semmi csicsa, kicsit talán még puritán is egyeseknek, viszont fürge lesz azon a gépen, ha némi swap-ot is kap.
Java-ból kétféle is van. Van a Sun-Oracle és van OpenJava is. Nekem utóbbival sem volt még gondom eddig. -
lev258
veterán
válasz
Illusion1010 #40872 üzenetére
Két dolgot ajánlok. Tedd fel a pavucontrol beállításvezérlőt, valamint módosíts egy fájlt.
gksu gedit /etc/pulse/daemon.conf (ezzel a paranccsal root joggal tudod megnyitni)
Ezt default-sample-channels = 2
erre cseréld default-sample-channels = 6
Aztán meglátod, segített-e.
Utóbbi nem biztos, hogy szükséges. A programot nézd meg elsőként. -
lev258
veterán
válasz
Sub-ZeRo #40860 üzenetére
Mint írtam, része a rendszernek. Tehát telepíteni nem kell. A frissítésével talán megpróbálkozhatsz, bár én a Mint-et nem szoktam nagyon piszkálni.
Lathronos: Azt ne! Sokszor friss kernel is szükséges lehet, így ha valamit felrak, akkor az a 14.10-hez való legyen (annak a kernele van a 17.2-es Mint-ben). Pontosabban, abban a tárolóban van több is különböző rendszerekhez (és kernelekhez). Fogalmam sincs, Mint-en épp melyiket fogja feltenni.
Te már kerneleket is cserélgettél rendesen, nem? Vagy az másik gép? -
lev258
veterán
válasz
Sub-ZeRo #40858 üzenetére
A lényege, hogy szabadon hozzáférhető és bárki fejlesztheti, javíthatja. Így aztán része a rendszernek. Egy ideje már maga az AMD is részt vesz a fejlesztésében, sőt, a terv az, hogy belátható időn belül ez lesz a Linux-os driverük.
Az Intel driver már nagyon hosszú ideje ilyen Linuxon, és csak ez van belőle. -
lev258
veterán
válasz
Sub-ZeRo #40856 üzenetére
Ahogy te is írtad, már nem támogatott az AMD gyári driverrel. Viszont van hozzá nyílt driver, amit jelenleg is használ a rendszer. Ez közel azonos képességű (bár a Mint talán egy kicsit le van maradva vele). Tehát nem kell telepítened. Viszont a frissítésével még tehetsz egy próbát. Wine-nal próbálod a játékot vagy natív?
-
lev258
veterán
válasz
mAtThEw0319 #40817 üzenetére
Minden hivatalosan kiadott kernel stabilnak tekintett. Ettől még nem biztos, hogy a te gépeden is igaz lesz rá. A disztribúciók egy része jól összerakott, nem érdemes piszkálni. Ha te komolyabb módosítást eszközölsz, a te dolgod. De vannak rolling disztribúciók is, azoknál a friss komponensek folyamatosan érkeznek. Talán neked inkább utóbbi lehet érdekes.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #40813 üzenetére
alsamixer-t nézted? Milyen kernelt használ a rendszer és milyen hangeszközöd van? Nem esetleg HDMI kimeneten van éppen (amennyiben rendelkezel ilyennel)?
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #40810 üzenetére
Mi van a hanggal? Annyira nem követtem az eseményeket.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #40807 üzenetére
Próbálkozz a no (vagy without) border kifejezéssel.
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #40767 üzenetére
A probléma elsősorban usb 3.0-s eszközöknél jelentkezik és ott sem mindegyiknél. Lehet bug, lehet valami mélyebb. Ennél többet én sem tudok most mondani.
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #40765 üzenetére
Utóbbiról a múltkor olvastam valamit, talán megoldást is. De mivel engem nem érint, már elfelejtettem. Ezeket azért nehéz, mert pont a visszakapcsolás a lényegük. Valami hotplug vagy ilyesmi szó segíthet a keresésben.
-
lev258
veterán
Tényleg nagyon furcsa. Egyébként mással már előfordult olyan, hogy a router valamiért kivételezett a Windows-zal és "elszívta" a netet. Ez volt a tippem. De ezek szerint vagy nem jött be, vagy nem nullázódtak rendesen a beállítások. Azért a kábelre én is kíváncsi lennék, mire menne azzal a Linux.
-
lev258
veterán
-
-
lev258
veterán
válasz
szimi57 #40693 üzenetére
...
Az a bajom a dologgal, hogy az Nvidia nem adott ki arra vonatkozó információt, mely rendszerekkel (kernellel, xorg-gal) működik ez a driver. Így nehéz bármit mondani. Lehet, hogy 14.04.1-gyel működne, de az is lehet, hogy csak régebbivel. Végig kellene próbálni több lehetőséget és módszert.
Esetleg itt találhatsz valakit, aki személyesen megnézné, felkészülten. -
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
ubyegon2 #40632 üzenetére
Nem az Illesztőprogram kezelő nem működik, hanem lehet, hogy a driver a rendszer egyéb csomagjai miatt nem tud települni. AMD drivernél láttam ugyanilyen hibát (visszaugrott a nyíltra), mert a háttérben ütközések voltak. A helyzet semmit nem változik azzal, hogy felraksz még egy programot, ami ugyanezt csinálná. Egyébként a linkeden nekem az se derült ki, hogy ez a program a rendszer tárolóit vagy külső ppa-kat használ (honnan veszi a driver-t). Egyébként most én se Ubuntut használok.
-
lev258
veterán
válasz
Illusion1010 #40562 üzenetére
-
lev258
veterán
válasz
Illusion1010 #40560 üzenetére
Fel lehet oldani Linux alól is, de jobb lenne Windows alól. Az oka a problémának, hogy Windows 8 óta a kikapcsolás valójában egy félhibernálásos leállítás.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #40517 üzenetére
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #40513 üzenetére
Van olyan bash shell parancs, ami időmérést indít, megállít. Esetleg menet közben csekkolod az aksi töltöttségét, míg el nem ér egy határt, vagy kiíratod egy fájlba az aktuális időt (pl. 3 percenként) míg ki nem kapcsol a gép a kimerüléstől.
-
lev258
veterán
válasz
herdsman12 #40436 üzenetére
Valami nem stimmel az útvonallal. Használd a TAB-ot automatikus kiegészítésre, így haladj a mappákban egészen a fájlig. Akkor kiderül.
-
lev258
veterán
válasz
herdsman12 #40434 üzenetére
Vannak grafikus programok vagy használhatod a dd-t.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #40412 üzenetére
Van NOD32 is.
-
lev258
veterán
válasz
Yllgrim #40406 üzenetére
Ha egy kártya lenne két kimenettel, valamivel könnyebb lenne a dolog. Remélem sikerül.
PeachMan: Nem hinném, hogy a TC kiegészítők csak úgy mennének egyéb programokkal. A Double Commander az egyik alternatíva, de van egy pár másik is.
Na, ezt is mondják rá: "Total Commander WCX, WDX and WLX plug-ins support" -
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
Illusion1010 #40398 üzenetére
Lehet ilyet csinálni, de én még sosem próbáltam. Angol leírásokat találni róla a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest