Hirdetés
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
oszbalage85 #480 üzenetére
Hali!
A kék halál képernyőjét belinkelhetnéd, mert abból többet látnék. Addig is a következőket tudom mondani.
Találkoztam már ilyen hibával többször, 2 félével is. Az egyik esetben mindig az IRQL NOT LESS OR EQUAL hibával fagy ki a gép, míg a másik esetben DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL hibával felváltva. Tehát egyszer ezzel, másszor azzal.Utóbbi esetben kiírja a driver nevét pl. cdfs.sys, NVTcp.sys stb.
Erre a kettőre emlékszem fejből,a cdfs.sys azért fagyott ki, mert meg volt törve az adatkábel.(ide ata100 kábel).
Kicseréltem, a hiba megszünt. A NVTcp.sys(ha jól emlékszem a nevére) esetében az alaplapi nvidia hálókártya okozta a galibát, amikor le volt tiltva akkor a hiba nem jelentkezett.
Azt hiszem BIOS-t frissítettem, meg eredeti drivert raktam fel neki utána az a hiba is megszünt.
Tehát ezekben az esetekben a DRIVER okozza a galibát, ebből lehet kiindulni.Az első esetben amikor csak az IRQL NOT LESS OR EQUAL hibával fagy a gép, eddig minden esetben a memóriával volt gond, mármint hogy az az alaplap nem kezelte tökéletesen az adott ramot. Kicseréltem a ramot, a hiba megszünt.
Ez esetben gyakran előfordul, hogy "szemetel" az író, tehát amikor kiírsz valamit és összehasonlítod az eredeti adatokat a kiírtal az nem fog megegyezni, de ráadásul úgy, hogy adott byte ugyanazon bitje fordul át, tehát mondjuk mindig a 7. biten különbözik.A leírtak függvényébe azt mondanám, hogy kérj kölcsön egy ramot(persze más gyártó legyen mint ami most bent van), próbáld meg azzal, vagy ellenőrizd az írást. Ha szemetel az író akkor biztos hogy ram a gond.
És mégegy tanács, amikor az alaplapi chipsetet telepíted, az NVidia IDE vezérlőket NE RAKD FEL, egy esetben ez okozta a bajt.(egyébként ki is írja a telepítő, hogy ha jól megy az ide akkor ne rakd fel)
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- OnePlus Pad 3
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest