Új hozzászólás Aktív témák
-
hipernick
tag
Üdv mindenkienk!
Régebben még talán volt értelme a sorkatonaságnak, akkro valószínűleg azt mondtam volna hogy ok rendben van , ez a kötelességem, de. Miután a faterom 20évig volt katona (persze nem sorkatona
és a tavalyi évben azt mondták neki hogy pá-pá azaz sajna belekerült a 30%-ba akiket ''leépítettek'' a katonaságnál akkor egy kicsit eltűnödtem a dolgon. Faterom egész életében katona volt felsőfokú végzettség jó pár felsőfokú nyelvvizsga, szóval elég magasan képzett. Aztán gondolnak egyet és elköszönnek tőle!? És ennek ellenére kötelességem hogy bevonuljak? Hogy van ez?
Ez az egész nagyon felháborít engem hogy ennek ellenére még a mai napig is sok embert zaklatnak azzal hogy ''ugyanmár legyél sorkatona mert ez a kötelességed'' a túrót.
Egyébként 18 vagy 19 voltam amikor először küldték a sorozási papírt, akkor bevittem egy papírt hogy még nem megyek
mert még tanulok, meg tanulni is fogok.
Aztán egyik évben elfelejtettem beküldeni a tanulói jogviszonyigazolást. Jött is a papír hogy szeretettel várnak itt és itt. Gyorsan kérelemírás, tanulói jogviszonyigazolás, stb. (ma már 24 múltam) halasztás elfogadva.
Aztán ez év januárjában jön egy kis levél a helyi szabálysértési osztályról hogy a hadkieg feljelentett ,vagy mi a ''sorozáson való megjelenés elmulasztása'' miatt. Erre mondom magamban hogy mi a f**zom ez, nem kaptam semmiféle papírt a sorozásról. Egy kis utazás után a szabálysértési osztályon felvilágosítottak hogy elvileg 2003 augusztusában kaptam két értesítést is a sorozási papíromról, amit én nem kaptam meg!!! , egyiket sem. A legnagyobb poén az hogy én hiába mondtam azt hogy nem kaptam meg, mert a postának van egy kis ''hivatalos'' papírocskája hogy márpedig megkaptam ( a ku**a anyját a postának). Ezek után a minimálisan kiszabható bírságot 15e Ft (maximálisan 100e Ft) kellet befizetnem. Aztán még a mai napig is néma csönd. Szóval még plusszban ez is idegesít.
Ha netán megkaptam volna a sorozási papírt, természetesen elmentem volna mivel még mindig tanulok ,szóval elvileg nem vihetnek el
.
Egy kis érdekesség még: még nem voltam sorozáson. mindig elég volt egy tanlói jogviszonyigazolás.
Remélem azért még megúszom ezt a sorkatonásdit
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Horgász topik
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Eladó ÚJ WD PC SN740 1TB NVMe SSD (PCIe 4.0)
- 2190 db dokkoló listája - Sokhoz töltő is van
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B365M i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Kolink Stronghold Seasonic 550W
- 239 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / RTX 2080 / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és a tavalyi évben azt mondták neki hogy pá-pá azaz sajna belekerült a 30%-ba akiket ''leépítettek'' a katonaságnál akkor egy kicsit eltűnödtem a dolgon. Faterom egész életében katona volt felsőfokú végzettség jó pár felsőfokú nyelvvizsga, szóval elég magasan képzett. Aztán gondolnak egyet és elköszönnek tőle!? És ennek ellenére kötelességem hogy bevonuljak? Hogy van ez?
Ez az egész nagyon felháborít engem hogy ennek ellenére még a mai napig is sok embert zaklatnak azzal hogy ''ugyanmár legyél sorkatona mert ez a kötelességed'' a túrót.
mert még tanulok, meg tanulni is fogok.
.