- Operatív igazgatót vált az Apple
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 8300 mAh, maradhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
eziskamu
addikt
JA amúgy mosolyognék, csak még mindig nem tudom hogyan kell.
-
eziskamu
addikt
Akkor vigyázz rá! Nehogy már a KGB kezébe jusson!
-
Ivan Iljics
csendes tag
-
salazol
őstag
közben eszembe villant, hogy a 90-es évek elején volt egy próbálkozás önkormányzati információs rendszer létrehozására a magyar tévéadás teletextinformációi mellett titkosítva. Ehhez spéci kártyákat biztosítottak azon önkormányzatoknak, akik ezt igényelték. Az egész befuccsolt, mielőtt igazán beindulhatott volna, még a tesztelés fázisában. Esetleg abból maradhatott ez a kártya.
Ez csak egy tipp.
Mint írtam, voltak csak teletext kártyák, internet hiányában régen azon figyelték pl. a valutaárfolyam változásait az illetékesek. -
zeg
őstag
Teletext kártyák SAA akármivel : http://www.sweb.cz/radiomat/txt.htm
Az SAA5231 izéről: http://www.prelcoparts.com/datasheets/philips/SAA5231.PDF
A TPC1020 akármiről: http://radnet.jpl.nasa.gov/Compendia/HI/fpgas.pdf
Szerintem ez az IBM valami, salazol felsorolásai közul a 2-es lesz
('Lehet, hogy nem tévénéző kártya, hanem csak teletext, régen készültek ilyenek') -
válasz
Ivan Iljics #7 üzenetére
A fém tuner egységre nincs valamimárka írva?
philips/temic? -
Ivan Iljics
csendes tag
-
salazol
őstag
válasz
Ivan Iljics #1 üzenetére
ISA buszon nem megy át annyi adat, hogy a képet azon átjuttassa. A lehetséges verziók:
1. Az úgynevezett ''feature'' csatlakozón keresztül juttatja el a képet a videókártyára, ez egy 20-26 körüli lábszámú kétsoros tüskesor, amit szalagkábellel kell összekötni a videókártya ilyen csatijával. A PCI elterjedésével ez a csati eltűnt a videókártyákról.
2. Lehet, hogy nem tévénéző kártya, hanem csak teletext, régen készültek ilyenek.
3. Lehet, hogy csak tuner analóg videókimenettel, az ISA-n csak a hangolás történik. Ilyet is láttam régen, annak a neve ''TVJoe'' volt.
Mindhárom esetben valószínű, hogy a mai windows-okhoz nem lesz drivere.
Ne legyen igazam. De ettől tartok. -
eziskamu
addikt
A cikmkén kivül le tudnád azt is írni hogy mi van az egyes ic-kre (fekete téglalapok) írva, legalább az első két sor lenne fontos mindegyiken. Vagz talán egy kép még jobb lenne.
-
válasz
Ivan Iljics #1 üzenetére
[L]http://www.dscaler.org[/L]
-
Ivan Iljics
csendes tag
válasz
Ivan Iljics #1 üzenetére
Ha nincs ötletetek akkor, hogy nézem a Moszkva1-et, itt a tajga szélén?
Tart még a Téli Palota ostroma? -
Ivan Iljics
csendes tag
Kaptam egy ''Old'' ISA-s Tv tuner-t. Szeretném kipróbálni-használni, de nem találok hozzá drívert. Már túl vagyok az IBM-en, Google-n, a Driver Guide-on, stb. de sehol sincs semmi.
A kártyán levő matrica ezeket tartalmazza:
IBM DATAVIDEO ADAPTER
P/N 89G2729 rev. 1
000.000.000.067.140.061
5692 3094
R21M
Köszönöm a segítséget, ötletet.
Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Apple 20W adapter gyári!!!! Bontatlan!
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512SSD Érintőkijelző
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest