- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
M1995
aktív tag
válasz MasterMark #325096 üzenetére
Az iPhone reset, iCloudból visszaállítás rész lenne az igazi kérdés.
Múltkor egyszer írtam a dologról: [link] [link] [link] [link]
Nekem nem került vissza. És múltkor legalább a backup mérete növekedett az új fájl miatt, most már azt sem jelzi. Jóval kisebb a backup mérete, mint amennyi adat van a telefonon... -
M1995
aktív tag
válasz MasterMark #325100 üzenetére
Ilyen is, olyan is. Mint írtam "C: gyökérbe" másolt videó fájl mappa nélkül és Outplayer app mappájában lévő videó is. On My iPhone részen. Ahogy írtam. iCloud Backup beállítás default nem állítottam rajta semmit, minden bekapcsolva ahogy kell. Méret viszont nem stimmel iCloud Backup részleteknél Files és Outplayer és az On My iPhone rész között, köszönő viszonyban sincsenek, ahogy linkeltem a képet. iPhone reset és iCloud restore után nem jött vissza oda On My iPhone részre egyik videó sem. Találtam rá reddit posztot is, hogy más is azt tapasztalta nem teszi vissza. Ezért írtam a figyelmeztetést, aki tárol On My iPhone részen dolgokat.
Nem tudok többet írni a témáról, mondom tesztelje le aki akarja. (ne csak addig, hogy backup mutatja, hanem tényleges reset-restore) iOS 17 egyébként. -
Micsurin
nagyúr
válasz MasterMark #325226 üzenetére
Wait van aki először érinti aztán néz rá? Lehet rosszul használtam eddig... felvettem kioldottam, dupla katt és utána tettem oda eddig mindig meg szinte minden kolléha/haver is.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
hiddenroth
csendes tag
válasz MasterMark #325246 üzenetére
Elméletileg töltési ciklus van, tehát mindegy hogyan töltöd, annyit bírnia kellene. Lehet bírja majd knox83 -nál is, talán ha doban egy updated később az jó lenne!
Egyébként meg hivatalos oldalukon ugye azt mondják, amit te is leírtál. De ha mégis lecsökken 80% alá 500 alatt az mégsem garanciális történet náluk. Akkor a normál elhasználódás xy-nál így ment végbe ezt mondják. [link] [link] Persze egy (új) iPhone nem a szegény ember mobilja és lehetséges sokaknak meg sem kottyan például egy iPhone 13-as 45k-s új gyári akkumlátora.
[ Szerkesztve ]
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
Topikgazda
válasz MasterMark #325254 üzenetére
Igen, jogos, kissé szétszórt vagyok, siettem. Mea culpa, igazad van.
-
nagyúr
válasz MasterMark #325394 üzenetére
Nem telefonrol inteztem, hanem windows pc-rol. Cloudba feltolttot fotot mentettem le oda, majd probaltam feltolteni. Sajnos a heic meg mindig nem elfogadott sok helyen, igx marad a konvertalas. Ez nekem nem gond, de pl anyosomek / felesegem megakadt volna a tortenetben es nem tudta volna elvégezni amit akart.
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
válasz MasterMark #325439 üzenetére
azt viszont az apple dönti el hogy a vissza gesztus csak bal oldalról menjen pm-en óriási segítség lenne ha menne jobb oldalon is mint droidon, persze megszoktam már én is, de attól még szar, bárhogy csavarjuk.
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
válasz MasterMark #325441 üzenetére
hát én tőlem ki is vehetnék az előre gesztust, 1 hónap alatt soha sem használtam Sokkal jobb lenne ha jobb oldalt is menne a vissza, stabilabban lehetne fogni a telefont, nem kéne nyújtózni a másik oldalra.
Csak ezért nem 1 kezes telefon nekem a PM, míg az s24u simán az volt.. -
kp78
addikt
válasz MasterMark #325456 üzenetére
Most az iPhone-t próbálgatom dual sim-mel, majd ha visszateszek mindent a másikra megnézem.
Persze, marad.
Telekom 5G aktív, osztrák sim csak 4G, ott + fizetős (5€/hó) azt 5G elérés.
De amúgy manuálisan az 5G nincs engedve egyik sim-nek sem.
Míg nem volt 2. osztrák sim, addig is mindig ment a telekomoson a net hívás közben.
Csak meglepődtem, h amikor Au-ban vagyok, akkor telekom hívás közben a másikon netforgalmat mutat és megy a böngészés is.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
nagyúr
válasz MasterMark #325444 üzenetére
Se kabelt se iCloudot nem hasznalok, de kösz a tippet
-
nagyúr
válasz MasterMark #325464 üzenetére
Ő csak kekeckedni jár ide
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Rage47
veterán
válasz MasterMark #325475 üzenetére
Ezt hányféleképpen kell még leírni? Szerintem nem kéne reagálni erre a témára már.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MasterMark #325441 üzenetére
"Balról vissza, jobbról húzva meg előre gesztus van. Ezen nem tudom mi szar."
Az, hogy nem hallgatjuk meg egymást, hogy pontosan mi is a gondunk. Egy nagy méretű iPhone-on (ami ma már az eladási listákat dominálja) elég kényelmetlen a visszalapozás ha be van tartva a gyári ajánlás (a kijelző bal szélétől kell indítani, egy pixellel sem beljebb).
Androidosok azért emlegetik a jobbról visszalépést, mert ott van olyan is. Itt meg szerintem valami, ami még jobb: Sok app fejlesztő úgy hidalja át, hogy a felhasználóinak ne kelljen annyit nyújtózkodnia, hogy nem csak a kijelző legszéléről lehet balról-jobbra húzni, hanem a kijelzőn bárhol (és megmarad az előre lapozás elméleti lehetősége is). Nem csak az Android-féle megközelítés létezik és szerintem időszerű lenne az iOS rendszernavigációját frissíteni, mert az iPhone X ezen a téren baromi nagy innováció volt, de az 7 éve történt és más kijelzőméreteknél tartunk 2024-ben.
-
stvnppp
senior tag
válasz MasterMark #325577 üzenetére
Az app store-ban nem találok ilyen alkalmazást. Őszintén szólva az adatlopástól félek.
-
cross56
senior tag
válasz MasterMark #325768 üzenetére
De akkor miért írja gyorstöltőnek?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterMark #325768 üzenetére
Gyári type-c type-c kábel képes 27w-ra?
15 pro esetén ,[ Szerkesztve ]
-
cross56
senior tag
válasz MasterMark #325772 üzenetére
Ne haragudj, nem teljesen értem akkor. Más pl androidos telefonnal tudná a gyorstöltést, de az iphone 15 szériával viszont nem jó?
Mindenkép vennem kéne egy usb-c töltőfejet?
szerk: ja látom, már közben te is szerkesztetted. Akkor egyelőre maradok a lassú töltésnél
[ Szerkesztve ]
-
Sasi001
senior tag
válasz MasterMark #325772 üzenetére
“nem kompatibilis iphone-nal.”
Jogos az észrevétel, így valóban nem jó. -
Speedy007
őstag
válasz MasterMark #325776 üzenetére
Meg nem is túl bizalom gerjesztő se a gyári kábel én csak pár percig használtam. Ez viszont számomra "fekete pont" egy fél millás telefonhoz ilyen "pocsék minőségű" kábelt adnak hogy nincsen rajta törés gátló és egy határozott mozdulattal akár a kábelt is is lehet tépni a csatlakozó fejből.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterMark #325776 üzenetére
Én is vlhogy így sejtem ,
Köszi -
Shyciii
veterán
válasz MasterMark #325844 üzenetére
Nah akkor az erős pozitívum. Én mikor pár éve néztem, akkor a weboldalon nem volt írva.
-
félisten
válasz MasterMark #325968 üzenetére
Yettel anno nem tiltotta az eSIM részt Volt ilyen telóm nekem is.
-
félisten
válasz MasterMark #325995 üzenetére
De előfizus esetben amit kifizetsz telefon ár is egy kedvezményes ár, tehát emiatt tiltják a telefont is.
-
Sasi001
senior tag
válasz MasterMark #326000 üzenetére
Egyik kép sincs szerkesztve, belenyúlva. Az alsó simán lightroom-ból mentve szerkesztés nélkül.
Nem HDR.
Mindkét kép érintetlen.[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz MasterMark #326089 üzenetére
De nekem nincs ott.
Már a hálózati beállításokat is vissza állítottam, restart.Nincs. Ott.
[ Szerkesztve ]
-
tuzpenge
őstag
válasz MasterMark #326094 üzenetére
Nem biztos hogy ez a baj....valaki itt vett a rejoy-tól egy iphone-t (nem emlékszem de vagy 13pro vagy 14 pro vagy 15 pro volt) és ő sem tudott esimet hozzáadni sehogy....vissza is küldte.....
ˣ
-
jilian
addikt
válasz MasterMark #326094 üzenetére
Amióta megvan váltottam szolgáltatót, tehát független.
-
senior tag
válasz MasterMark #326301 üzenetére
Nálam (khm... volt amatőr fotósnál vagy mi) kiváltotta a DSLR-t. Olyannyira, hogy az utolsó DSLR-em egy Nikon D90 volt (a mai napig megvan, csak az alapvető objektívekkel a táska több mint 3 kg).
Csak egy példa: panorámakészítés DSLR-rel régebben így ment: jó állvány, panoráma-fej a parallaxis-hibák kiköszöbölésére, de minimum egy fokbeosztásos, libellás gömbfej, DSLR+objektív, 5-18 kép egyenlő szögközzel, photoshop-ban "összeforrasztás" és utómunka.
Ugyanez iPhone-nal: zsebből előkapás, oanoráma mód, körbeviszed és meg is van.
Az hiszem az első iPhone-om, amivel már lehetett panorámaképeket készíteni, egy elsőgenerációs SE volt. Amikor megláttam, milyeneket készített már az, nyugdíjba vonult a nagy Manfrotto állvány a gömbfejjel, és a DSLRt is sokkal ritkábban vittem magammal.Bocs, de amíg egy iPhone XSill. SE is ilyen panorámákra képes, lásd lennebb, addig én maradok az iPhone-nál, ha panorámát akarok készíteni, és lehet dobálni rám a köveket:
[ Szerkesztve ]
-
akosxyz
senior tag
válasz MasterMark #326566 üzenetére
IOS18 telepítése után a beállításokban keresésnél találtam rcs-hez kapcsolódó beállítást, na az azóta eltűnt. Tegnap egy ismerősömtől sms-t kaptam és ekkor gondolkodtam el, hogy most akkor ez már automatikusan rcs lesz, ha válaszolok, vagy mi a helyzet vele? Köszi a választ.
Csak nekem van az az érzésem idén, hogy kb ígéreteket mutattak be az iphone-okkal együtt? Félreértés ne essék, nem akarok vitát generálni, meg én baromi jól elvagyok ios-en, sőt Blackberry óta ez a rendszer a kedvencem. Csak nekem valahogy ez nem szimpatikus, hogy akkor innentől ez lesz a módi, hogy a bemutatón mondunk nagyokat, mint Elon Musk, vegyétek a terméket és majd talán valamikor odadobjuk nektek, amit ígértünk? És tudom, hogy akkor az rcs pl pont nem náluk pattog a labda, de akkor is. Maga az irány remélem nem ez lesz, hogy mindig ezt játszák majd el. Jól esett ezt a "félelmem" kiírni, köszi, hogy elolvastátok -
Shyciii
veterán
válasz MasterMark #326650 üzenetére
Ugyanez a "weboldal" meg leírja ezt: Link
RCS expansion
iOS 18.1 beta 5 expands RCS support to a number of new carriers around the world:
Telenet (Belgium)
Proximus (Belgium)
BASE (Belgium)
TracFone (US)
C Spire (US)Ha az Apple az iOS 18-assal teljesítette a saját részéről, amit kell, és már csak a szolgáltatók részéről van tennivaló, akkor miért szerepel a fenti újdonság a 18.1 beta 5-ös kiadásában? Ez az amit nem tudni, és a 9to5Mac is csak írogatja azt, amit neki mondanak, de gondolkodás már náluk sincsen, mert ez alapján már látszik, hogy a kettő üti egymást. Ezek után kellett volna egy kérdést intézniük az OS gyártójánál, hogy hellóka, most akkor mi is van.
-
Shyciii
veterán
válasz MasterMark #326653 üzenetére
Aha. Tehát akkor a kötelező RCS amit idénre ígértek az még lehet hogy 2025-re se lesz meg. Akkor csak a Google képes arra, hogy user friendly legyen, miszerint ha a szolgáltató nem biztosít RCS-t, akkor egy univerzális profillal még mindig képes biztosítani annak működését (Jibe). Így már értem, hogy miért megy az egymásra mutogatás.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz MasterMark #326650 üzenetére
Köszönöm szépen, ezt a választ el is teszem az olvasási listára, mert szinte biztos, hogy kelleni fog még hivatkozni rá.
-
őstag
válasz MasterMark #326823 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Így sikerült
-
Šolaire
veterán
-
veterán
válasz MasterMark #326951 üzenetére
Van rá bármi mód, hogy elérhető legyen itthon?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz MasterMark #326955 üzenetére
+#326954
Ha csak az AppStoreba kellene be jelentkezni az úgy jó is lehetne, de ha az egész accon kell úgy már nem éri meg, mert túl sok minden van hozzá kötve nálam.
AppStoren belül nem találok kijelentkezést..A ki be jelentkezés játszhat? Át lépek az US accomba, letölti a cuccokat aztán vissza az itthoniba?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
freelanced
addikt
válasz MasterMark #327240 üzenetére
112? Igen.
Telekomos, nem tudok rola, hogy letiltottak volna barmi okból, a Telekomot is felhívtam de ok se tudnak semmi ilyesmiről, azt mondtak nincs letiltva. Kicserélték a sim-et az üzletben, az sem segített, de másik telefonba teve a simet úgy felcsatlakozott a hálózatra, tehát arra gondolnek, hogy nincs gond a simmel.
Stauffenberg
Nem, a merules mindig ilyen volt, mióta megvettem, alapvetően mar beletorodtem, hogy nem bir ki 24 órát, mikor beerek felteszem tölteni, meg utána otthon is. A legutóbbi túra alkalmával, úgy, hogy navigáció sem volt szerintem 24 ora leforgása alatt 3x kellett tölteni.ittakary
A telefon a Telekomtol lett vasarolva tavaly oktoberben.Megprobalok majd más simet szerezni, azt tudom, hogy maga a sim működik másik telefonban. De akkor ezek szerint nem a sim-et tiltották le, hanem magát a telefont?
Megkerdezem akkor a szolgáltatót, hogy tiltás alatt van-e.
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
tag
válasz MasterMark #327336 üzenetére
A laptopomon van a Windows 11 Pro operációs rendszeren a hozzáférési kulcs: ide akartam az Apple fiókét berakni, de ez nem ment. Végül annyi lett a többiek segítségével, hogy a mobilomon a kamera segítségével be tudok jelentkezni az Apple fiókba a QR kód beolvasásával.
Szerkesztés:
A mobilom segítségével beolvastam a QR kódot és a laptopomon be tudtam jelentkezni az Apple fiókba.[ Szerkesztve ]
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
ittakary
nagyúr
válasz MasterMark #327470 üzenetére
viszont annyi, hogyha ezekben a támogatott országokban jársz, egyből megjelenik az opció
pár hete jöttem haza Ibizáról és egy teljesen térerőmentes strandon ott volt egyből a műholdas SOS opció
poénból kipróbáltam a teszt adást én is
-
freelanced
addikt
válasz MasterMark #327470 üzenetére
Köszönöm, az iMessage meg a SOS elég lenne, de így, hogy bizonytalan, így nem alapoznék arra, hogy majd behozzák, szóval majd akkor maximum backupnak.
Köszönöm a válaszokat.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Topikgazda
válasz MasterMark #327494 üzenetére
Igen, afelé is tájékozódtam , ott konkrétan az a nyűg jött elő, hogy a GarageBand felületen létrehozott néma hang a beállítása után, bejövő hívás során erős statikus zajként került lejátszásra. Persze lehet, hogy a készítője rontotta el, nem tudni.
Ugyanakkor tény, hogy akár Windows alatt is biztos lehet találni néma hangot m3a formátumban, vagy készíteni és 3uTools-szal feldobni iPhone-ra.
Köszönöm a kiegészítő ötletet! -
havri1
félisten
válasz MasterMark #327588 üzenetére
Tisztában vagyok vele. De a kettőt itt összemossa.
Ugyanis - szerintem - ha azt érzékeli, hogy állandóan töltőn van, nem fogja 80% fölé engedni. Végeredményében ugyan az. Nem?havri
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz MasterMark #327588 üzenetére
Én most nézem, hogy tényleg benéztem. Nála a csúszka volt 80%-ra téve, nem az optimalizált töltés volt bekapcsolva.
Sorryhavri
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest