- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Azért nincs időm otthon vágni, mert otthon csak játszom
Ipad melletti érv még, hogy így évvégére gyűlt össze egy csomó videós anyagom, lehet elszöszölök vele 1-2 hónapig, majd megint megunom. Ha ezt eladom pár hónap múlva, nagyon max 50 rugót veszít az árából. Egy windows-os kisebb de erősebb laptopot mondjuk nem adnék el, de az a megvétel pillanatában sokkal többet veszít az árából, általában.
-
zaskar
senior tag
Igen, eladásnál egyértelműen jelezni kell az évszámot, úgy nem lehet félreértés. Mivel éppen hirdetek Pro-t, ezzel kapcsolatban tűnt fel, hogy esetleg nem adtam-e meg rosszul a generációt, amikor 4-est írtam. De ezek szerint nem.
(remélem ez nem minősül burkolt hirdetésnek) -
Pano
addikt
Ezután az event után én is azt érzem, hogy lehet spórolni kellett volna és nem Air 6 13" 256-ot venni, hanem valami gyengébbet, mert az Apple se igen akarja kihasználni.
Mindegy. Remélem hosszútávfutásban meghálálja a belerakott pénzt.
De már a 13"-t lehet elég nehezen engedném el. -
Pano
addikt
Szerintem elég kényelmetlen mód. Lehet csak nekem nem áll rá az agyam vagy inkább bill/egér-el jó.
De legalább zabálja az akksit is. Azt se ártana mondjuk fejleszteni.Maga az iOS elvileg elég radikális változásokat kap. Mivel az iPadOS lényegében egy iOS, biztos az is. Kicsit félek is attól, hogy a hirtelen túl nagy változások miatt egy bughalmaz lesz.
Őszintén szólva ha AI marhaságokkal lesz tele, az engem totál hidegen hagy. -
ÁrnyékSzem
újonc
2,5 hetes utazás sorozatban lesz részem. Sokat fogok repülni, vonatozni, buszozni. Kell elütni az időt, meg kapcsolatot tartani.
Sajna a telefonom is pont most krepált be, szervizben van és egy ősrégi sz**t kell használnom, ami olyan lassú droidos borzalom, hogy örülök ha 3 perc alatt megnyitja a tárcsázót. -
consono
nagyúr
Persze, az is, meg a certificate-ek sem frissülnek, sajnos az ilyen régi eszközöket el kell engedni...
Másrészről meg én is töröm a fejem, hogy akarom e az iPad 8 gen-t tovább frissíteni OS szinten, vagy sem. Már az elmúlt két főverzió váltás sem hozott nagyon olyant, ami hiányozna, ha nem lenne... -
Roland861010
veterán
Hát akkor azt hiszem teljesen jó üzletet csináltam.
Jövő héten megjön az új ESR mágneses töltövel rendelkező kis ceruza is... Így a másikat szerintem el is adom ...
Jövő hónapban egy Magic Mouse 3 hátha lesz valahol jó árban azt még kellene szerezni hozzá...
De én imádom a touchpadjat így az lehet várat még magára. -
ha kihasználja az ember, jó cucc, de pár dolog nem tetszett vele kapcsolatban:
- elképesztően meríti az iPad-et használat közben, főleg ha még Pencilezel is
- megduplázza az iPad súlyát, közel laptop méretű és súlyú lesz a kettő együtt
- nem igazán szeretem a touchpad-eket
- az ára....nagyon hightech, nagyon menő, a világítós bill fantasztikus, DE ha el tudsz tekinteni a touchpad-től és a világító bill-től, akkor egy sima Keyboard Folio tökéletes megoldás lehet, 20-30ezer környékén van aprón (párommal sikerült venni egy fóliás bontatlan vadonat új HUN billentyűzeteset 18ezer forintért, ami elég jó deal volt)
ja és bármilyen Bluetooth egeret tudsz használni, ami még mindig ezerszer jobb, mint egy touchpad
-
Roland861010
veterán
Nem tudod megvenni csak írja az árát hogy 13$ .
De ugye a linkre kattintva a mi storeunkba már 18$ mutat.
Azt írta a support hogy az egyéb költségek és adók miatt.Amúgy ezt utáltam régen is bennük.
CoD Mobileban szokott lenni 0.99$ csomag azt ha androidon veszed meg annyi amennyiért vált a bank ez az applenel 500Ft...Vidámabb dolog : Felvettem az ESR-el a kapcsolatot hogy a tok amit küldtek és az annak a weboldalán lévő tok nem ugyan olyan . Ami félrevezető . Erre írták hogy leveszik a videót és cserébe a videóban szereplő tokot ajándékba elküldik EU-s raktárból max 1 hét..
Mondom tökéletes. -
zoli62
addikt
Két iPhone is van, mindkettő száma társítva van az Apple ID-hez, ezért nem értem. Egyébként elírtam, természetesen Digis számról van szó( 50-es), de az egyik iPhone-ban is Digis van, csak az eredetileg 30-as, ott az SMS fogadással küldéssel nincs is semmi gond. Alapvetően iPaden akkor vettem észre a hibát, amikor nem kaptam meg a kétlépcsős bejelentkezéshez a kódot. Utána próbáltam ki, hogy küldeni se tudok, több számra is próbáltam.
Kiegészítés. Eredetileg Yetteles kártya volt az iPad-ben, és arra a szolgáltatótól mindig érkezett SMS, mert ezek most is megvannak, nem töröltem ki őket.
-
kchris78
veterán
Megvenni még csak-csak, a probléma akkor jön amikor mindent szinten kell tartani, cserélni kell rendszeresen, (én ezért álltam le arról hogy a legújabb generációkat vegyem) és megtapasztalja az ember hogy micsoda amortizációs feneketlen zsák ez. (macbook pro, óra ipad telefon megvolt párhuzamosan)
-
feddel
senior tag
-
kkdesign
senior tag
Köszönöm nektek. Az a baj hogy nem hasonlót akarok hanem ezt(pont jól megy a widget fekete szin hozzá és jó helyen van a ködös világos rész) valamelyest amatőr grafika felé is kacsingatok és ha nem olyan ahogy elképzeltem akkor nem fog megfelelni :( . De egyebkent meg is találtam, vagy megelégszem vele 1 megapixelen, vagy fizethetek érte nem is keveset
, pár dollárnyit még adtam is volna érte..
-
moleculez
veterán
Szerintem iPhonennal kitapasztalták az OLED beszállítói láncot (pl milyen nehéz konzisztens minőséget produkáló, megbízható partnereket találni megfelelő áron), aztán lehet nem akarnak egy technológiától függeni. Plusz lehet hogy a mLED előnyösebb ilyen téren. De ez csak egy tipp.
-
Semin
őstag
@smc, pzstm
mea culpa, igazatok van. ÉN szeretném hogy megérkezzen.Mivel azt is pletyizik, hogy kapunk új Magic Keyboardot, komplett pakkban gondolkozom.
És azért mostanában ezek a pletyik általában betalálnak [link]Most adtam el a két pro-t billetyűzetestől, tollastól, úgyhogy nálam uborkaszezon.
(Jött egy kb. visszautasíthatatlan ajánlat) -
BigBlackDog
veterán
+ #43881 delta1017: Köszönöm a válaszokat! Használt eszközért, 100e Hufot (vagy többet) nem igazán adnék ki szívesen, ha nincs gari, akkor már inkább újat vennék.
Viszont nem világos teljesen, hogy mi a különbség a különböző iPadek között. Az nagyjából lejött, hogy nem a "Pro" lesz az ideális választás (elég drága, viszont a plusz funkciók nem igazán lesznek kihasználva). Maradt a sima iPad, az "Air" és a "Mini". Ezek között mi a lényegi különbség általánosságban? Pl. a Mini ugyanaz hardveresen, mint a sima iPad, csak kisebb méretben?
-
DanielLong
senior tag
Nekem egy Mini 5th gen van, ami hardveresen a sima iPad 8th gennel azonos. Nálam ez is gyors, teljesen jól kiszolgál, mondjuk nem játszom rajta, csak olvasok meg általában főzés közben arról megy a recept vagy videó.
Szerintem alap dolgokra ez is 2-3 évig tuti gördülékenyen kiszolgál.
-
-
sgery
őstag
M2-es legújabb ipad. Továbbra is, ki tud tenni több ablakot, de nem mindegyiket tudja kicsinyíteni, többet pedig egymás mellé tenni esélytelen. Köze nincs egy windows xp felülethez
Ami persze nem gond, de akkor ne mondják már hogy multitasking...
Meg na, azért ez csak alap programozás kérdése lenne az apple részéről, hogy használható legyen.LR export persze hogy megy bárhova az ipaden - meg akár a helyi szerverre is. Én csak azt mondtam mennyire macerás azt a google fotókba feltenni. PC-n export mappába és onnan fogom és behúzom és kész.
Megoldható ipad-en is ez nem gond, csak sokkal sokkal macerásabb. Pedig pont hogy itt mindennek logikusnak és egyszerűnek kéne lennie tudtommal.Tudom, hogy a gmail nem apple. De egy olyan alap alkalmazást, amit a világ fele használ szerintem komolyan kéne venni - akár követleni, hogy igenis legyen használható különben kitilják az appot.
Drivba nem lehet úgy megosztani hogy azt a gmailbe dobja.
Ismét: engem az csesz fel, hogy mennyivel nehezebb élni az ipad-en, mikor úgy van előadva hogy ez egy fluid munkaállomás - ott tesz keresztbe a legtöbb app ahol csak tud.
-
Sordoran
addikt
Valóban. Akkor fogalmam sincs mi lehetett a gond. Az biztos, hogy abban a pillanatban, hogy levettem a hub-ot a sarkáról, azonnal rendbe jött. (továbbra is be volt dugva az USB-be) Pedig volt már korábban is, hogy rajta volt, egyedül annyi különbség volt most, hogy HDMI-n egy monitor is rá volt kötve.
-
zaskar
senior tag
Én se tudtam még pár hete, milyen az a nem laminált kijelző. Aztán pár napig volt nálam egy iPad 10, és megtudtam. Azt az iszonyatos kopogást nem lehetett kibírni, amúgy nem volt vele semmi gondom. Eddig főleg Air meg Pro modelljeim voltak, így az újdonság erejével hatott...
Egyébként a laminált is kopog valamennyire, de jóval halkabb. Érdekes, a 2022-es Pro kopogósabb, mint a 2017-es. -
gabyr1971
csendes tag
Köszi ezt megértem. Ugy tünik hogy erre nincs megoldás, de gondoltam megkérdezem itt is. És nem azért hogy loptam vagy hasonló. Ha még lenne esetleg valami irat hozzá akkor egyszerüen elintézném ha megérné persze. Mert nekem soha nemvolt ilyennel dolgom, és halvány gözöm mit lehet vele kezdeni. Akkor igy csakugyan kuka.
-
l.skywalker
titán
-
kkp900
senior tag
Akkor jól sejtettem ,hogy elenyésző a különbség a kettő között ezek szerint is.
Mondjuk elk.... mert tavaly kellett volna lecserélnem az enyémet , akkor 450 körül lehettek most meg használtan is többért akarják adni az M1-eseket is. Mert vagy 150 ezret ment felfele minimum az áruk ,de lehet többet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest