- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz szabi__memo #12802 üzenetére
Igen, élénkebbek a színek.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz fujifilm1 #12805 üzenetére
Csináltam AWF-re egy rövid leírást: [link]
Esetleg magyarul is megcsinálom a blogomra ha lenne igény.
Analóg óralappal szerintem nem is nagyon kell semmit csinálni, kicsomagolni a bip tool-al, képeket átszínezni, becsomagolni a bip s tool-al.
A színekkel kapcsolatban én technikai, realista ember vagyok. Nem az órán akarok photo proofingot csinálni, nekem teljesen megfelel hogy látom rajta az információkat amire szükségem van. Azért vettem bip s-t a bedöglött bip helyett és nem mondjuk GTS-t. Annak szebb az amoled kijelzője, de egyrészt fenti okok miatt nem érdekel, másrészt egy fontos igényem nem teljesíti, az állandó kijelzőt. Gombot nyomkodni, hadonászni nem akarok, ráadásul a GTS még egy hetet se bír ki a valóságban, sőt ha futni járnék vele akkor valószínű 2-3 napot max. Az meg nekem nagyon nem pálya, különösen a kijelzővel együtt.
Nekem GPS kell (futás, néha bringa), állandó kijelző, értesítések. Alvás nem érdekel, egyik ilyen se ér semmit, nem várok el olyant az órától amit értelmetlen lenne elvárni. Kivagyiskodni se akarok vele hogy milyen színei vannak, nekem pont megfelel amit tud, és nem látom értelmét ennél többet költeni amikor úgyis csak ezeket használnám.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!errol az ujraindulasrol/fagyasrol a bip snel van valmi fejlesztoi info? tudnak rola?en nem talaltam semmit...
csak mert en eppen most nezegetem,es egy picit eltantorodtam -
HUNited
őstag
Nekem mostanában a bip szerint úgy 1,2 méter egy lépésem. Valószínűleg óriásnak tűnhetek neki. Korábban nem volt ilyen gondom vele. Minél gyorsabban megyek, annál szembetűnőbb hogy nem méri a lépést pontosan, de most ma már gyerekkel sétálós tempóban is ezt produkálta... Mi a nyavaja baja lehet?
-
SztiviVander
őstag
válasz HUNited #12810 üzenetére
Profilodban magasság nem lett elallitva? Szerintem az az egy adat amiből egy lépés hosszát meg tudja saccolni. Bár azt nem tudom az óra kalkulálja-e ki (de az meg hogyan/miből ha nem megy a gps) vagy az app küldi vissza az órára a lépésekből kiszámolt távolságot.
[ Szerkesztve ]
-
yogee
tag
válasz SztiviVander #12809 üzenetére
Szerintem meg tök jól összfoglalta a használati szokásait, és levezette, hogy miért nem mást vett.
Pont ilyen indokok miatt vettem én is BIPS-t BIP után. Kipróbáltam a GTS-t de egyáltalán nem győzőttmeg.. -
fujifilm1
senior tag
-
HUNited
őstag
válasz SztiviVander #12812 üzenetére
Nem lett elállítva, de amúgy nem is ő számolja ki a lépéstávolságot, hanem én (ha Mi Fit edzést indítok, ő is kiszámolja - a telefonon, nem az órán -, de azt jellemzően nem szoktam).
Ő elvileg a giroszkóp segítségével számolja a lépéseket. Ezért van az, hogy pl. kerítés festés, vagy kenyér dagasztás közben nem is megyek sehova, de ahogy fel le mozgatom a kezem, lépésnek számolja.A lépéshossz ugye a megtett távolság osztva a lépések számával, és ez mostanában standard 110-120 centire jön ki, de amikor nagyon gyorsan megyek, lehet akár 180 is.
-
Upo
addikt
válasz SztiviVander #12809 üzenetére
Az lehet, én is láttam már sokszor ilyent.
Az én esetemre ez nem érvényes, hidd el hogy pontosan tudom hogy mik az elvárásaim, mit várhatok el az órától, és a kettő metszetét is ismerem. Szerencsére az egyik részhalmaza a másiknak, ráadásul valódi részhalmaza.
Soha nem érdekelt a divat, a trendek, és az sem, hogy mások mit gondolnak az általam viselt és használt dolgok kinézetéről, ilyen szempontból nem akarok senkinek megfelelni, és szomorúan tapasztalom hogy ennek az ellenkezője mennyire terjed, sőt egyre inkább dominánssá válik a világban. Vannak ronda tárgyaim, ruháim, cipőim, ronda autóval járok, mivel funkcionálisan az igényeimet teljesítik/túlteljesítik.
Nyugodtan visszakeresheted a topikban, én mindig próbáltam a józan döntést segíteni az órával kapcsolatban, mivel többé-kevésbé tisztában vagyok a műszaki háttérrel, az elektronikával, fizikával, matematikával, informatikával, és ezeken keresztül ismerem az óra korlátait, a reálisan elvárható tulajdonságait, és mi az ami csak a reklámozhatóság és eladhatóság miatt került be.
Megvehettem volna ugyanúgy pl. a GTS-t is, de a nagyobb felbontás és amoled színek nem vonzanak, helyette viszont üzemidőben jelentős a kompromisszum, és nincs állandó kijelző (az amoled AOD az nem az!), ami nekem két sarkalatos tulajdonság, amit nem áldozok fel azért, mert "szép". Jól tudom, hogy vannak szebb kijelzők, jobb kontraszttal, felbontással, de ezen is minden számomra szükséges adatot le tudok olvasni tökéletesen.
A Pace-n még elgondolkodtam, az se lett volna sokkal drágább, de igazából nincs szükségem a plusz tudására. Szép, menő, jó, de ez nem elég a rövidebb üzemidő ellen.
Nem nagyon tudsz nekem ajánlani jobb órát, mint a bip s. Felesleges többlet tudásért nem fizetek plusz vagyonokat, mert pontosan tudom hogy úgyse használnám ki, és vagyok annyira tudatos vásárló hogy ne dőljek be a csili-vili reklámoknak.[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
Ennek a számlapnak nincs 2020as verziója?
https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/19202
-
HUNited
őstag
válasz HUNited #12820 üzenetére
Megcsináltam én, ha valakinek kellene.
[Amazfit BIP D.D.C. 2020] -
Upo
addikt
válasz HUNited #12819 üzenetére
Mindenkinek mások az igényei. Nekem pl. nem hiányzik az alvásmonitor, mivel úgysem ér semmit. Egy gyorsulásérzékelő chippel és egy pulzus saccolóval nem lehet normális alvás detektálást csinálni. Következtetni valamit lehet, de pontos nem lesz az biztos. Ez is inkább reklámokkal gerjesztett eladás segítő tulajdonság. Végülis a beadott test paraméterek és az említett két érzékelő adatai alapján egy átlagos (lényegében táblázatból kiolvasott) eredmény hozható, ami sokszor még akár korrelálhat is a valósággal, de nem átlagos szervezettel nem kell csodálkozni ha nem találja el a dolgokat.
Van aki meg aztán vér komolyan orvosi labor szintű elemzést várt volna el az órától, volt itt olyan is a topikban, aki vér komolyan fel volt háborodva, hogy micsoda szar az egész, még azt se tudta detektálni hogy mikor ébredt fel mert fél órával későbbi időpontot jelzett. Aztán kiderült, hogy ő felébredt, gyakorlatilag nyitott szemmel szinte mozdulatlanul feküdt még az ágyban fél órát, és utána szállt ki. Ez a köcsög bip meg nem detektálta.
De hát itt más vonatkozásban is előkerültek kutató intézet szintű elvárások.
Én mindig mondtam, hogy úgy kell tekinteni rá, hogy ez egy játék. Aki meg nem tudja ezt elfogadni, akkor nem jól választott. Nekem ez így megfelel, nem tulajdonítok túl nagy komolyságot a "mért" dolgoknak, bár a semmihez képest pl. a futásban nekem segített jobb eredményeket elérni.
Nem is tudom, hogy egyáltalán van-e olyan dolog amit tényleg mér az óra (na jó, a GPS, meg talán a gyorsulás mérő), gyakorlatilag minden eredmény statisztikai adatokból a felhasználó által megadott személyes adatok alapján algoritmussal kalkulált érték. Kb. mintha egy nagy táblázatból olvasná ki a megfelelő értékek keresztezésében található adatot. A pulzus, alvás adat az biztos ilyen. Az appban megadott test paramétereket megváltoztatva más "mért" érték fog kijönni. Pl. a testsúlyt megduplázva, testmagasságot 10-20-30 centivel elállítva, életkort, nemet átállítva lehet szépen igazítani a "méréseken".
De ez ilyen, a bip még viszonylag konzervatív, azért 6000 ft-os kínai órák ugyanezekkel a szenzorokkal kb. mindent mutatnak, vérnyomás, véroxigén, csont-, izom-, zsírtömeg, koleszterin, meg még amit el lehet képzelni...
A Ticwatch Pro alvás monitoring hiánya meg szerintem logikus döntés, mivel semmit nem ér a dolog. Amerika elépg nagy piacuk, ott meg minden vacakért, és annak az ellenkezőjéért is perelnek, szerintem nem hiányzik nekik hogy az idióták rájuk szálljanak. Egy 2-3 nap valós üzemidejű órától meg aztán pláne nem érdemes alvásmonitort várni, amikor minden második éjszaka kimarad mert akkor töltöm...
Ránéztem erre az órára, és nekem olyan semmire való lenne. Pont a tipikus "mindent is tudok" dolog, felkeltik az érdeklődést, hogy lelkesen vedd meg. De ahogy néztem, mindent tudni akar, de nagyon semmi nem az igazi rajta. Nem tud semmi olyant amit az ugyanakkor nálam levő telefonnal ne tudnék megoldani, csak a telefonon nem kell a mini képernyővel sz@rakodni. A sporthoz meg van sportóra, vagy akár egy bip.
Ha használom a rendszerét, akkor merül mint a balta, ha nem használom akkor meg nem ad többet egy bip-nél vagy hasonlónál, akkor meg minek.
Telefonálás, navigáció, okosotthon, nfc fizetés? Erre sokkal jobb a telefon. Sportra mint olvasom nem igazán erős, időmérőnek meg értesítéseknek meg overkill. Szerintem nem egy tudatos vásárlónak való termék, inkább a gerjesztett, amúgy nem meglevő igényekre alapozó, a hiretett dolgokra többé- de inkább kevésbé alkalmas impulzustermék.
Nem is tudom, menőzni, divatozni, másoknak mutogatni esetleg elmegy, nekem ez így nem adja, de tudom hogy bőven van ennek piaca másoknál.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
HUNited
őstag
Az a baj, hogy nekem a BIP-el mostanában van egyre több bajom. Pl. nem méri a szintkülönbséget (lásd a belinkelt képet, pedig azon a terepen ami ott szerepel, olyan 100 méter a szintkülönbség). A pulzus adatok ha csak gyorsabban tétálok már távol van a valóságtól... A lépéshosszról ne is beszéljünk.
Most csináltam rajta egy gyári visszaállítást, kíváncsi leszek mit fog produkálni...
Mindenesetre az álláspontod értem, de ha ezt az analógiát követjük, akkor vegyél egy párszáz forintos órát, vagy azt sem, hiszen ott a telefonod, az is mutatja az időt.
Én technokrata vagyok, érdekelnek ezek a dolgok, és szívesen kipróbálnám őket, de a divat engem sem érdekel. Az érdekelne, hogy legalább egy hetet elmenjen egy töltéssel.
A telefonnal fizetést én csináltam először a környékünkön (eleve olyan banknál vagyok, akik ezt bevezették az országban, és ott is az első naptól használom), anno totál hülyének néztek mindenhol hogy mi a csudát akarok a telóval. Ugyan ez van most az órával. Én nagyon szívesen használnám (MO-n még sajnos nem lehet), és szerintem sokkal kényelmesebb lenne, mint egy telefon. Futás közben pedig szintén sokkal gyorsabb ránézni az órára, mint a telefonra. Én látom ennek létjogosultságát, csak a fejlődés nagyon lassú.
A BIP-et nem is lehetne okosórának nevezni igazából, mert semmit sem tud, és így 3 évesen már azt is rosszul. Nem tudom a BIP-S mennyivel lett jobb, de ahogy elnéztem, nagyon nagyon sokan vannak ezzel úgy mint én: okos funkciók + hosszú üzemidő kell. Most egyenlőre vagy a kapcsoló, majd ha és lesz, beruházok egyre.
-
Degeczi
nagyúr
"személyes adatok alapján algoritmussal kalkulált érték. Kb. mintha egy nagy táblázatból olvasná ki a megfelelő értékek keresztezésében található adatot. A pulzus, alvás adat az biztos ilyen"
A pulzus biztosan nem ilyen, hiszen folyamatos mérést beállítva ott vannak a tényleges pillanyatnyi helyzetnek megfelelő (és semmilyen táblázatból ki nem átlagolható, sőt, még karmozgással sem összefüggő) kiugrások rajta.
De miért is saccolná, ha egyszer bevált, használható az infrás mérés? Max. azokat a durva pontatlanságokat kell szűrnie, simítania, amikor pl. elmozdul mérés közben az óra.Az alvást is nagyjából jól adja meg, ott egyedül a mély szakasz ami teljesen pontatlan, de az sem táblázatból, személyes adatokból kalkulált, hanem a karmozgás alapján - ami nem teljesen felel meg az alvás mélységének.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Így van, ez ugyanúgy saccoló. De ez ilyen, nemcsak a bip-en. Nem véletlen, hogy komoly helyeken csak gps alapú magasságmérést nem csinálnak. Már egy jobb minőségű sport órában vagy kézi túra gps-ben is van legalább egy barométer alapú magasság korrekció, mert anélkül a konzumer pontosság esetén nincs megbízható magasság mérés. De józan ésszel is belátható, egy helyről felnézel 2 gps holdra, az nagyon-nagyon hegyes szög lesz. Ott egy olyan eltérés, ami néhány méteres pontosság esetén már elég nagy eltérést tud produkálni a vélt magasság tekintetében. És minden hold esetén eltérés van, nem is biztos hogy egy irányban. Ezért nem jó a magasságmérés, ilyen tűrésekkel egyszerűen fizikailag kivitelezhetetlen a dolog.
Más a helyzet a mm pontosságú rendszer esetén, na azzal már sokkal jobb lenne a magasság pontossága is, de azért ott is van még korrekció. De ez konzumer eszközben, különösen órában nem megtalálható. Ez a technológia a gps holdak mellett minden esetben jelentős infrastruktúrát igénylő földi állomás hálózatot igényel. A lényeg az, hogy minél pontosabban meg lehessen határozni azt, hogy az adott helyen, ahol a gps vevő készülék van, minél pontosabban meg lehessen határozni, hogy a légkör hogyan és mennyire befolyásolja a gps jelek terjedési sebességét és irányát. Itt elképzelhetetlenül kis értékekről van szó, ezen múlik hogy a méteresből milliméteres pontosság lesz a földfelszínen. Más műholdakról származó mérések különböző hullámtartományokban, földi állomásokról folyamatosan lézerrel monitorozott légkör, stb. stb.
Katonai használatnál nyilvánvaló, hogy ennek a költsége nem elsődleges szempont. Polgári felhasználásnál meg szemmel látható összegbe kerül az ilyen előfizetés, minden esetben kell hozzá dedikált internet elérés is. Ilyenek vannak pl. a mezőgazdaságban, ahol képes gps alapján ugyanoda visszamenni a traktor pl. trágyázni, növényvédeni, stb., ahova vetéskor lerakta a magokat. Őrült összegeket lehet ezzel spórolni, hogy nem az egész földet teríted vegyszerrel, stb, hanem csak a növényre közvetlenül. És ez megoldható ezzel a pontossággal. Néhány mm pontossággal végig tud menni júliusban azon a nyomvonalon, ahol márciusban haladt. Vagy vannak ilyen készülékek pl. építészeknél is, házak, telkek felmérésénél, ahol alaprajzokat, területeket vesznek fel vele cm pontossággal a térképre. Igen borsos összeg annak a készüléknek is az üzemeltetése, előfizetésért és a mobilnet adatforgalomért is szépen kell tejelni.
Szóval az órában ez is egy viszonylag haszontalan dolog, nem is szoktam én se figyelembe venni a magasság értékeit, néha meg csak röhögök egyet amikor valami extrém értéket kiír.
Ilyen sima divatórában nem nagyon lesz értelmes magasságmérés, komolyabbakban lehet esetleg barométerrel korrigált magasság, pl. garmin, polar, stb. komolyabb sprtórákban van ilyen, azon már lehet értelme magasságot nézni. De azok céleszközök, és alkalmasak a feladatukra.
Egyébként a Bip-ben is van barométer, de láthatóan nem használja semmire azon kívül hogy a menüben kiírja a légnyomást. Pedig lehetett volna értelmesen felhasználni, lehet hogy volt egy ilyen cél vele tervezéskor, de végül nem valósult meg. A Bip S-ből meg már ki is vették a barométert.
Erről beszéltem, hogy aki a technikai háttérrel tisztában van, az be tudja határolni a készülék határait, és nem ül fel olyan reklámozott tulajdonságoknak ami véleményes.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz Degeczi #12825 üzenetére
"A pulzus biztosan nem ilyen, hiszen folyamatos mérést beállítva ott vannak a tényleges pillanyatnyi helyzetnek megfelelő (és semmilyen táblázatból ki nem átlagolható, sőt, még karmozgással sem összefüggő) kiugrások rajta.
De miért is saccolná, ha egyszer bevált, használható az infrás mérés? Max. azokat a durva pontatlanságokat kell szűrnie, simítania, amikor pl. elmozdul mérés közben az óra."De ilyen. Nem lehet olyan egzakt mérést csinálni optikai alapon, mint az elektromos szívritmus érzékelőkkel. Sokkal pontatlanabb a mérés, rengeteg átlagolást, korrekciót igényel már a pulzus megállapítása is. És a korrekciókban a személyes adatok is szerepet játszanak, a globális kutatási eredmények alapján átlagolt eredményekből korrigálnak a személyes adatok alapján. Erre írtam a táblázat hasonlatot, azaz mintha egy komplex táblázatból olvasná a korrekciós faktorokat. Most így belegondolva, lehet hogy azt hiszed, hogy én azt állítom, hogy a pulzusértéket olvassa ki táblázatból. Nyilvánvalóan nem ezt teszi, hanem a szenzor adatokból hogy milyen korrekciókkal, algoritmusokkal állítsa elő az egyénre jellemző pulzusértéket, azt "veszi ki táblázatból".
Persze hogy hozza a kiugrásokat a pulzusban, de egyértelműen az ügyes szoftver az oka. Nyilván az optikai érzékelőn is van változás, és mégha nem is gondolnád, a mozgásból is következtet. Nem csak karmozgást érzékel, az egész test mozgását veszi a gyorsulás érzékelő, és a mozgásformákra jellemző mintákból lehet következtetni a végzett tevékenység típusára.
Na de ott a baj, hogy túl sok itt a következtetés. Mint ahogy a statisztika esetén, úgy itt is az van, hogy a legtöbb esetben egész jó eredményt ad az algoritmus. Átlagos testi-életkori adottsággal rendelkező személy amennyiben átlagos mozgásformát végez, úgy az algoritmusok jól illeszkednek. De extrém esetekben, az átlagtól jobban eltérő fizikum esetén, vagy extrém tevékenységeknél ahol az átlagos mozgásformáktól nagyobb az eltérés, ott nem igazán tud megfelelő algoritmust ráhúzni a tevékenységre, és így a "mérés" nem lesz pontos. Például kerékpárosok igen gyakran panaszkodnak a pontatlan pulzus értékre, mert ott tényleg nem áll arányban a csuklón mérhető gyorsulásértékek változása a tevékenység terhelésével. Vagy monduk extra jó kondícióban levő ember esetén, ahol a véráramlás változása nem úgy áll arányban a teljesítményével mint az átlagba beférő embereknél. Ezeken mind el tud hasalni az optikai mérés, mert nem olyan egzakt mint az EKG elven alapuló elektromos mérések.
Az alvással ugyanez helyzet, a mozgás mellett a pulzus mérés is benne van a pakliban hogy pontosabb legyen, és már bele is futottunk a személyes korrekcióba. De itt is ugyanúgy kalkulált értékekről van szó, ami az átlagba beférő eseteknél tud jó közelítést biztosítani.
Ezek alapján egyiket se merném "mérés"-nek nevezni, de az algoritmusok rohamos fejlődése okán egyre több esetben tudnak elfogadható mértékű közelítést adni a valós értékekre.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz HUNited #12823 üzenetére
Technikai dolgok engem is érdekelnek, én is szeretek újdonságokat kipróbálni. De az olyan dolgok aminél már előre tudom, hogy a marketing osztály volt a legerősebb a gyártónál, azaz a technikai háttér valahogy nem igazán jön össze azzal amit hirdetnek, azokat eleve kihagyom. Számomra a wear os-es órák is ilyenek, nem áll arányban a mögöttes hardver azzal amit tudni szeretne, a korlátozott teljesítmény, kapacitás és méret okán nekem az a koncepció, hogy egy androidot kell futtatni egy órán, az nem jó irány. Nagyon nem áll ott a technológiai fejlettség, hogy ne legyen mindenképp egy vagy több olyan korlátja, ami nálam kizáró tényező.
A néhány dologban viszonylagos önállósággal rendelkező connected watch emiatt nekem sokkal életszerűbb, a valós élethelyzetek jelentős részénél ott van az embernél a telefon is, ennél fogva ilyenkor szerintem teljesen felesleges a telefon funkcióit az órának (is) biztosítania, bőven elég ha egy connected display-ként működik, illetve a beépített érzékelői inputokat feldolgozza és/vagy a telefonra továbbítja. De emellett telefon nélkül is tud önálló funkciókat, amit később szintén a telefonon keresztül tud szinkronizálni.
Szerintem sokkal jobb életszerű használati élményt tud adni így az óra, hogy feleslegesen duplikált funkciók nincsenek benne, ezáltal feleslegesen erős hardver és feleslegesen bonyolult szoftver sem kell hozzá.
Vannak persze jól hangzó hívószavak. Elismerem, lehet hogy én is el tudnék buzizni vele pár napot, de aztán vége a lelkesedésnek, és ott marad egy olyan eszköz, aminek több a hátránya mint az előnye a napi használatban, és inkább csak bosszúság mint öröm.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz HUNited #12828 üzenetére
Jóelőbb fejtettem ki, hogy miért nem alkalmas a konzumer gps a magasság mérésére. Szerintem csak épp szerencséd volt hogy olyan magasságot írt ki, most meg más hangulata volt.
A Bip S-en már nincs is benne a menüben, már csak szélesség-hosszúság van, ami szerintem józan döntés.
Amúgy csak egy ötlet, a barométer érzékelőd nyílása nincs eltömődve?Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Tegnap azt vettem észre, hogy ha a Mi Fit-ben a Profil fülön, az Eszközeimnél ha rányomok az Amazfit Bip-re, elsötétül a telefonom kijelzője, majd néhány perc gondolkodás múlva kiírja, hogy a Mi Fit nem válaszol. Eddig ezt nem csinálta. Az óra elvileg connected, látja az akku százalékot is, de értesítések nem jönnek, és így ébresztőt állítani sem tudok. Óra és telefon újraindítás megvolt, az nem segített. Telefon Xiaomi Mi 9T, Mi Fit Play áruházas 4.1.1 verzió, mókolva nem volt semmi.
Nincs valami ötletetek, mi lehet a baj, illetve a megoldás? -
Upo
addikt
válasz SH4D0W2011 #12831 üzenetére
Xiaomi együttható. Próbáld törölni a mi fit app adatokat, azután újra bejelentkezni.
-
AttilaMvh
tag
Bip-S és Notify&Fitness használóktól kérdezném, hol lehet állítani azt, hogy a hívás jelzését abbahagyja az óra miután "felvettem" a telefont? Rég beszélgetek már, és az óra még mindig rezeg, egészen amíg rányomok a némít részre az órán. Amazfit appal együtt használom, de ott le van tiltva a bejövő hívás jelzése.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Upo
addikt
válasz AttilaMvh #12833 üzenetére
Szoftver hiba lesz, én csak Amazfit appot használok hozzá, és teljesen korrekt. Bip-el volt ilyen, Bandage-t, Notify-t és a Tools-t is megvettem, és volt amikor nekem is néha csinálta. De az Amazfit még nem hibázott az 1 hónap alatt, gyárit és az AEX modot is használtam belőle (most a mod megy).
-
kutvolgyi_l
csendes újonc
Sziasztok, a téma összefoglalóban nem találtam a problémámra utaló dolgot.
Ma vettem át az órát, Amazfit Bip. Alkalmazás fel, adatok megad, párosít, minden OK. Majd én hülye felraktam a Bandage alkalmazást is. Ezután azt látom, hogy az óra visszaállt alaphelyzetbe, gyári számlappal, a MiFit alkalmazás pedig nem tud kommunikálni az órával. Leszedtem a Bandage-t, semmi különbség . Órát visszaraktam factory-ra, az alapképernyő most a párosítási kérelem, innen nem is lehet kizökkenteni, max a töltőre lehet rádugni. Telefon továbbra sem találja, már leszedtem és újra felraktam a MiFit-et is, újraindítás, Bluetooth ki-be kapcs.
Mi a fenét csináljak, hogy ezek újra egymásra találjanak? A telefon pedig Xiaomi Redmi 8T. -
snooze
veterán
-
divan
őstag
válasz kutvolgyi_l #12836 üzenetére
Ki is jelentkeztél A Bandage alkalmazásból mielőtt leszedted? Egyébként abban van olyan lehetőség is, hogy MiFittel együtt, vagy csak a Bandagével használod. Az óra visszaállás az alap, ha programot váltasz.
-
AttilaMvh
tag
A sima Bip sosem csinálta nekem, ezért furcsállom. Sem Amazfit appban, sem Mibandageban. A BipS valamiért semmit sem jelzett Mibandage-ban, se hívást, se értesítéseket, nada. Lehet hogy lúzer error, de Notifyal minden ment, ezért megvettem és azt használom.
Update:
Letiltottam Notifyban a bejövő hívásokat, és engedélyeztem a gyári Amazfitben, így okés, ha fogadom a hívást a telefonon, akkor az óra befejezi a zörgést.
Kösz a segítséget![ Szerkesztve ]
-
kutvolgyi_l
csendes újonc
Csak simán leszedtem a Bandage alkalmazást hirtelen felindulásomban. Utána a MiFit-et. Nekem olyan mintha az óra lenne leakadva, nem az óra számlap a kiindulás, hanem a párosítási kérelem és onnan nem mozdul. Ha töltőre rakom, akkor átvált, de ha leszedem újra ez a képernyő.
-
divan
őstag
válasz kutvolgyi_l #12841 üzenetére
És ha visszateszed a Mi Bandagét? Ahhoz sem tud kapcsolódni?
-
kutvolgyi_l
csendes újonc
Ne kérdezd hogyan, de most ismét kapcsolat van a Bandage és az óra között!! Halad ez
Már csak azt kellene elérni, hogy a MiFit is kommunikáljon ismét.
Szóval már csak ehhez adjatok tanácsot, ha lehet. A Bandage most úgy működik, hogy önálló működésre van állítva. De ha ez így működik mindennel együtt, akkor lehet, hogy nem is kell a MiFit? GPS adatokat kezel a Bandage is? Bocsánat, de tök új ez nálam.
Ha jól látom, pár funkcióhoz szüksége van az órának a MiFithez, pl. időjárás.?[ Szerkesztve ]
-
kutvolgyi_l
csendes újonc
válasz kutvolgyi_l #12846 üzenetére
MiFit üzenete jelenleg. Ha rákattintok erre a korábbi párosított órára, akkor azonnal a Nem sikerült párosítani, állítsa vissza a karórát és próbálkozzon újra üzenet fogad.
Másik óra keresésénél meg csak keres, találat nélkül.
Szóval mi a köv. lépés, hogy visszakapjamvégre a Mifit és óra kapcsolatot?
Valaki? -
HUNited
őstag
Értem az álláspontod, de ebből a szempontból a BIP sem jó. Nem tudom lehet a BIPS már más, de külső alkalmazás nélkül az értesítések kezelése is igen hitvány, tehát a connected watch funkció is bukik. Még a telefonhívásokat sem kezeli normálisan, pedig az nagyon alap lenne... Vagy zenét sem lehet vele vezérelni. Szerencsére van hozzá külsős szoftver
-
HUNited
őstag
Fogalmam sincs hol van ez a nyílás. Egyetlen tűhegynyi lyuk van az óra legtetején a szíj felőli oldalon, az nincs eltömődve.
De amúgy most úgy néz ki, nem akarom elkiabálni, hogy reset után minden újra működik. Lépésszámláló is relative jó, és a magasság adatok is. Gondolom besokallt a 3 évnyi adattól vagy nem tudom.
-
HUNited
őstag
válasz kutvolgyi_l #12847 üzenetére
Törölj le a telóról mindent, a bluetooth beállításoknál is felejtest el az órát, az óráén nyomj egy resetet, tedd fel a mifitet, és hajrá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- loup-garou károsultjai
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Nyaralás topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone X fekete Amoled LCD kijelző /Új/
- BONTATLAN Tactile Woven Case iPhone 16 Pro Max-ra, Sunset Moonrise ELADÓ!
- 2-3-4 éves telefonokhoz csomó fólia, köztük vagy 10db gyári huawei, tokok, stb
- 8db 10" valódi bőr Elysian tablet tok (a sok tárolástól karcos, és használt kinézetű) 2db Rekavago n
- Autós bluetooth kihangosító, transzmitter
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest