Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Viktor0610 #145 üzenetére
Most próbáltam hozzáadni a 30-as számokat és a 4 jegyű ügyfél pin beütése után azt írja, hoppá, valami hiba történt.
Lehet éjfélkor vált majd vagy valami, holnap próbálkozok. -
válasz
T0mBd1gg3R #144 üzenetére
Hm.
Akkor lehet, csak idő kérdése, és megjelennek a hordozott számok is.
Ha nem, akkor 1220 vagy keress fel egy boltot, a kollégák segítenek. -
válasz
Viktor0610 #143 üzenetére
Nem adtam hozzá, hanem már volt regisztrációm egy feltöltőkártyás szám miatt amit a térerőt próbálgatni vettem, és mikor bent voltunk megkötni a szerződést kérdezték és mondtam az emailcímet.
-
válasz
T0mBd1gg3R #142 üzenetére
Az azért lehet, mert nem ügyfélszinten adtad hozzá a számokat, hanem egyenként, kártyaszinten.
Amennyiben így volt, add hozzá újra, de már a hordozott számokat. -
válasz
Viktor0610 #141 üzenetére
De a 30-as még nem látszik ám
-
válasz
T0mBd1gg3R #140 üzenetére
Semmi érdekes nincs benne.
Azért látszanak, mert a számcsere technikailag így történik.
Megszűnik a 20-as, aktiválásra kerül a hordozandó szám. -
válasz
T0mBd1gg3R #139 üzenetére
Már élesedett a számhordozás. Ami érdekesség, hogy a Yettel weboldalán belépve a saját fióknál még a 20-as ideilenes számok látszanak, és státuszuk "megszüntetve".
Azért ez elég érdekes. -
Na most 20:29-kor már a Yettel sim csörög ha hívnak az átvitt számomon, és ha a Yettelről hívok már a 30-as számot írja de még a Telekomos simről és multisimről is tudok hívni.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #135 üzenetére
Nem tök mindegy? A yettel nevet nem használhatják a végtelenségig ha egyszer megint eladták a céget.
-
-
-
válasz
Viktor0610 #132 üzenetére
Tudom, tudom
A Westel 900-tól viszem amúgy a PannonGSM-hez.
Pannon GSM, az éééélvonaaaal
-
4Grider
nagyúr
válasz
Viktor0610 #132 üzenetére
Lassan tanulhatja az új nevet is...
-
válasz
T0mBd1gg3R #130 üzenetére
A Telenorból Yettel lett már több mint két éve...
-
4Grider
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #130 üzenetére
A számhordozást követően a rendszer a hordozott számodat fogja használni és nem kezeli tovább azt az ideiglenes hívószámot, amit a hordozásig kaptál. Ergo a hordozás után nem fogsz tudni a hordozásig használt ideiglenes hívószámra sms-t küldeni, mint mondjuk egy multisim esetén, ami az eredeti (technikai) számával van beregisztrálva a rendszerbe. Próbáld ki, csak egy sms árába kerül...
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #127 üzenetére
Az ideiglenes szó ezt jelenti.
-
válasz
T0mBd1gg3R #127 üzenetére
Igen, lecserélésre kerülnek.
-
Olyan kérdésem lenne még, hogy most kaptunk 3 ideiglenes számot a Yettelnél. Ha meglesz a számhordozás ezek a számok teljesen meg fognak szűnni a számunkra?
-
4Grider
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #125 üzenetére
A számhordozás nem egyik pillanatról a másikra történik, tehát időintervalluma van. Este 8 és 10 között szokott megtörténni az esetek 90%-ában, 5 perctől fél-egy óráig történő kihagyással.
-
Na voltunk ma a Yettelnél elintézni a számhordozást.
Érdekes hogy azt mondták 21 éjfélkor fog megtörténni, azt már nem tudom, hogy 20-ról 21-re vagy 21-ről 22-re. -
4Grider
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #119 üzenetére
Igen, a számhordozás így működik.
-
Sziasztok!
Telekomtól mennék át egy Yetteles flottába.
Ilyenkor kapok 3 új SIM-et és már él is rajta a szolgáltatás de valami ideiglenes számmal, a régi meg egyszer majd nem működik pár napon belül és akkor már az a szám az új simeket hívja? -
4Grider
nagyúr
Jogszabály van rá, hogy hordozást követő 30 napon belül visszaigényelheted az egyenleget. A szolgáltatónak ekkor kötelessége a megmaradt egyenleget visszafizetni. De azt is leírja a jogszabály, hogy ezzel kapcsolatban költséget is érvényesíthetnek, amit eddig még nem vezettek be.
-
kl122
tag
Sziasztok!
Jogtalanul elutasított számhordozási igény esetén jól értelmezem, hogy a kötbérigényt az átadó szolgáltatónál kell benyújtani írásban? -
4Grider
nagyúr
Jogszabályban szó szerint az van, hogy újabb feltöltés hiányában történt szerződés megszűnés esetén a bennragadt egyenleg visszaigényelhető egy évig.
Számhordozás esetén pedig nem azért szűnik meg a szerződés, mert nem töltöttél rá, hanem azért, mert a hordozás folyamatával azonnali hatállyal felmondod a szerződést. -
Merlini
tag
Szeretnénk egy Dominó előrefizető számot másik szolgáltatóhoz hordozni. Elhordozást követően a rajta lévő egyenleget visszafizeti a Telekom?
Telekom ezt írja a hozzá hordozóknak:
„Számhordozás előtt nézd meg egyenlegedet, mert feltöltőkártyás kártyák esetén a fel nem használt egyenleged a számod átadásakor elvész, azonban korábbi szolgáltatódtól azt visszaigényelheted.”
NMHH: „Ha Ön régi szolgáltatójánál előre fizetett, úgynevezett feltöltőkártyás szolgáltatást vett igénybe, akkor a számhordozásnál a fel nem használt összeg elveszhet.”
Még ha a Telekom csak ilyen feltételesen, az NMHH viszont igazán leírhatná fixen visszafizetik, vagy sem.
Jogszabályban nincs ez egyértelműen rögzítve?
Van gyakorlati tapasztalat(od) erről?
Ha csak ezer forint lenne rajta ellottóznánk stb., de több van rajta, ezért merült fel a kérdés. -
brickm
őstag
Sziasztok!
Van 2 számom a vodánál, előfizetésben a nevemen. Szeretném mindkettőt átvinni a telenorhoz, de a telenornál az egyik már nem az én nevemre kerülne, hanem a gyerekére. Meoglható ez? Nem hordoztam még számot, nem tudom mik a feltételei. -
szubence
csendes tag
Sziasztok,
Van lehetőség valahogy úgy számhordozásra, hogy a régi előfizetésem megmaradjon?
Illetve „láncolt” számhordozás lehetséges-e? Ez alatt a következőt érteném, ami a konkrét megoldandó probléma lenne:
Van 2 T-Mobile-os előfizetésem (saját néven): T1, T2. Szeretnék egy új Vodafone előfizetést kötni: V1. V1-re áthordoznám a T1-es számom, úgy, hogy T1-es előfizetésem megmaradjon és arra a T2-es számot áthordozni. T2 előfizetés pedig megszűnne.
Tehát az elvárás az lenne, hogy a végén V1-en lenne a T1-es régi számom, T1-re átjönne a T2-es számom és T2-es előfizetés megszűnhetne.
Vagy bármi egyéb trükközéssel megoldható-e ez egyáltalán?
Köszi -
4Grider
nagyúr
Személyes egyeztetésnél papírt kell kérni. Azzal kell menni az új szolgáltatóhoz. Ha ennek ellenére sikertelen a hordozás, kötbért kell kérni az új szolgáltatótól. Az arra adott - esetlegesen elutasító - válasznak tartalmaznia kell az elutasítás konkrét okát. Konkrét okot, tehát nem azt, hogy eltért az adat. Ha ez nem így van, akkor a kötbér igényt fenn kell tartani, és az NMHH-hoz fordulni jogorvoslatért.
-
siege5
aktív tag
Ezt én értem, és már többször is megtörtént, mind telefonon és személyesen ez az egyeztetés, de ugye abba már nem látok bele, hogy ők hogy viszik fel az adatokat én csak odaadom az irataimat ennyi az én részem, és nem is engednek betekintést ebbe, szóval patthelyzet a dolog.
Szerk: szerencsére mondjuk nincs semmi olyan a címemben nevemben ami túl bonyolult lenne, például az általad írt, gondot okozható kerület megjelölés.
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Nem túl felkapott a topik, de remélem azért tud majd valaki tanáccsal szolgálni.
A telenortól szerettem volna összesen 3 számot átvinni a vodafone-hoz.
Mind a 3 sim az én nevemen van, és mind a három kártyás sim, így tartozás nem áll fen.
Az elsőt még előző hónapban novemberben elrendeztem az pár nap alatt át is futott, ahogy az kell.
A másik kettőt most december hó elején, azonban míg a 2. sim sikeresen áthordozásra került, a 3.-at már elutasították nem egyező adatokra hivatkozva.
Sajnos ez már önmagában meglepő, de gondoltam felkeresem a telenort első ízben, ott egyeztetés után minden adatom rendben volt, így ismét megpróbáltam.
Sajnos másodjára is elutasítottak.
Felhívtam a telenort, ott nem tudták megmondani a hiba okát, elviekben minden adatom jó, annyit közöltek próbáljam meg újra.
Mivel érdemben ez engem nem nyugtatott meg, tettem egy próbát a vodafonnál is, de ott is minden adat rendben volt.
Megpróbáltam hát harmadjára is a hordozást, de ismét nem egyező adatokra hivatkozva dobtak vissza.Nos mivel egyik ügyintéző sem lát hibát, és senki sem tudja megmondani, mégis pontosan mi nem egyezik meg mikor már többször egyeztettem, ezért jelenleg két kártyát tartok fent, ami nem túl praktikus.
Írtam azért egy üzenetet a telenor ügyfélszolgálatnak,hogy legalább derítsék már ki hol van baj a rendszerben, vagy mit kell variálni, de sok esélyt erre nem látok.Kérdésem, hol vagy miként lehetséges ezt esetleg egy harmadik félnek bejelenteni? Vagy milyen opcióval deríthető ki a probléma oka? Esetleg, manuálisan adatokat egyeztetni a két cég között?
Van rá egyáltalán megoldás?A segítséget előre is köszönöm.
-
Livius
őstag
Sziasztok!
A vezetékes telefon számhordozásról van valakinek tapasztalata a UPC-nél? Egy Telekomos telefonszámot szeretnénk áthordozni a UPC-hez, és az érdekelne, hogy a UPC nyilatkozatával együtt amiben szerepel már személyigazolvány szám, név, lakcím és telefonszám is, kell-e majd leadni valami másolatot a személyiigazolványról is esetleg?Ezt igazából azért kérdezném mert a nyilatkozatban az alábbi szöveg van benne, egy igen/nem lehetőséggel, és most kiderült, hogy a személyi szám egy régi lejárt személyi szám már sajnos. Persze ez a régi szám van még mindig meg a Telekomnál, és a UPC-nél is, tehát ha kérnének másolatot kicsit fura a helyzet, hogy teljesen más a személyiszám már valójában.
"Aláírásommal hozzájárulok, hogy az azonosításomhoz szükséges – személyes adataimat tartalmazó -
okiratokról, okmányokról a szolgáltató másolatot készíthessen, és azokat az Adatvédelmi Tájékoztatóban
foglaltaknak megfelelően kezelje. igen nem" -
borges7
aktív tag
"a lényeg az, hogy a végén az új szolgáltató simjének kell élnie"
A telenornál volt a számom, akkor most ez a régi szám úgymond "átkerül" a nemrég vásárolt vodafone-os(ahova átvittem) sim kártyára? ez egy sima tuti sim, amit még a számhordozás benyújtása előtt vettem, attól függetlenül
-
borges7
aktív tag
Na most azt írja sms-ben a vodafone, hogy a számhordozás aug.30. 23:59-ig fog megvalósulni, az időablak végén indítsak egy hívást! Aztán ez mit akar jelenteni? Fenn kell maradnom éjfélig?? érdekes módon most nem írták, hogy kapcsoljam ki a mobilt 20-24 óra közt, mint előzőleg...
-
borges7
aktív tag
Igen, én is így értelmeztem. Legutóbb a Telenornál kinyomtatták nekem, hogy mi a pontos cím náluk, most akkor ezt vigyem be a Vodafone-hoz, hogy így írják át? vagy fordítva, a náluk lévőt írassam a Telenorra? (egymás mellett van a két üzlet a Plázában, szóval nem kell messze menni
-
8
senior tag
Ide is beírom a tapasztalatom, hátha segít valakinek a jövőben.
Ha UPC-től szeretnéd elhordozni a mobilszámod, akkor a UPC mobil szerződésed szolgáltatási címének meg KELL egyeznie a számhordozási igényen szereplő lakcímeddel az új szolgáltatónál, különben nem tudod tőlük elhordozni a számod. Ha nem egyezik, nem lesz sikeres az azonosítás. A két címnek esetleg semmi köze egymáshoz, de lényegtelen, meg kell egyeznie. Ha nem egyezik, akkor vagy a UPC-nél kell megváltoztatni a szolgáltatási címedet (ezt akkor nem tudod megtenni, ha más szolgáltatással együtt csomagban van a mobilod, pl kábelnet, tv, mert azok helyhez kötött szolgáltatások), vagy az új szolgáltatónál kell beíratni a lakcímedhez a UPC-s szolgáltatási címedet, akár ideiglenesen a számhordozás idejére.
-
-
borges7
aktív tag
Sziasztok!
A Telenortól szeretném átvinni a számomat a Vodafone-hoz, de már kétszer elutasította a Telenor a lakcím adatok nem egyezése miatt. Most megint bementem hozzájuk, hogy nézzék meg, mi a hiba, ma vagy holnap kiderül sikerül-e végre, de már eléggé bosszant. Valakinek van ebben tapasztalata, hogy mire kell figyelni? Hogy lehet elérni legegyszerűbben, hogy mindkét szolgáltatónál azonos legyen a cím? Első alkalommal kiderült, hogy a Telenornál össze volt cserélve a házszám az emelettel, azt javították, de másodjára megint nem stimmelt valami. köszi
-
togvau
senior tag
Mi történik azzal a kártyával aminek a számát elhordozták? Kap egy másik számot, vagy halott lesz az egész?
-
alisck
tag
Szerintem erre nincs megkötés, elvileg ha átviszed egy másik szolgáltatóhoz, akkor 1 hónapot ott kell maradnia persze, ha hűség nélküli csomagba kerül... utána elvileg már lehet indítani a hordozást máshova, de miért is akarnád ide-oda hordozni? Ha van egy jó csomagod, miért hordozgatnád folyamatosan a számot? Plusz pénzbe is kerül, mert egy havidíjat ki kell fizetni előre...
-
Potrien
senior tag
Hányszor lehet számot hordozni egy évben?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Azt nézem, ha neten indítok a Vodafone-nál számhordozást, akkor legkorábban 7 nappal későbbi időpontot lehet kiválasztani. Személyesen lehet előbbi időpontot kiválasztani?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha Voda flottába belépés miatt körbe kell hordoznom a számom (mert nem engedik sima díjcsomagváltással), akkor mondjuk egy Voda->Blue mobile->Voda esetén van-e olyan szabály, hogy a blue mobilenál mennyi ideig kell hogy ott legyen a számom, vagy rögtön a hordozás megtörténte után kérhetem a Vodától a hordozást?
Köszi. -
törölt tag
A Vodánál pár éve biztosan működik a telefonon indított hordozás, már hoztam át így nem is egy számot, a Tesco Mobilenál meg csak az létezett, meg ugye a blue mobilenál sem személyesen történik.
Egyébként a Voda az egyetlen ahol akár több éve élő számra is rá lehet hordozni számot, a másik kettőnél nem tudok ilyenről. -
törölt tag
Sziasztok!
Ha az átvevő szolgáltató hibájából meghiúsult a számhordozásom akkor jogosult vagyok kötbérre, vagy az ilyen esetben nem jár?
Telefonos ügyfélszolgálaton lett elindítva és az ügyintéző rossz átadó szolgáltatót választott ki, erről rögzített beszélgetés van, illetve arról is, hogy ennek tényét elismeri egy másik ügyintéző.
Köszi. -
{Zodiac}
senior tag
Sziasztok!
Van egy T-Mobil függő telefonom, amiben van egy T-Mobilos kártya ugyebár, de számhordozással már a Telenornál vagyok... szal 30-as a kártya és a teló is, de 20-as vagyok...
A kérdés: ha van egy német T-Mobilos telefonom, abban fog működni a T.Mobilos, de Telenoros szolgáltatós számhordozós sim kártyám?:
Remélem érthető voltam, ha mégsem, akkor kérek egy tockost!
-
Apollo17hu
őstag
Köszönöm a segítségetek!
-
válasz
Apollo17hu #78 üzenetére
minden adatodnak egyeznie kell a jelenlegivel, máskülönben a meglévő szolgáltatód el fogja utasítani a hordozást -> először a jelenlegi szolgáltatódnál a nevedre kell, hogy kerüljön a szám
Ha minden renden van, akkor két munkanap alatt le is zajlik a procedúra.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Apollo17hu #78 üzenetére
At kell iratnod a nevedre. Addig szoba sem fognak allni veled. ( itt ne kovesd el azt a hibat, hogy barmire is huseget vallaslz ) Azutan kezdemenyezheted az uj szolgaltatonal a szamhordozast.
Nem tudom otthon hogy megy lehet ott is van PAK ( szamhordozashoz egy kod amit az uj szolgaltatonal kell beaktivalni az alapjan kerik el a szamodat a regitol ) -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Tervezem, hogy a közeljövőben új telefont veszek. Ha külföldről rendelek kártyafüggetlent, akkor nincs probléma, mert csak a SIM-kártyát kell átraknom (ugye?).
Ha viszont itthon, másik szolgáltatónál vennék készüléket, akkor kezdeményeznem kell a számhordozást. Itt jön a csavar a történetben, ugyanis jelenleg nem én vagyok az előfizető. Ilyenkor mit kell tennem? A jelenlegi szolgáltatómnál először át kellene íratni az előfizetői szerződést az én nevemre vagy hogyan?
-
Ck.
addikt
válasz
Drótszamár #76 üzenetére
A kérdésem feltöltő kártyásra vonatkozig = nincs hűség.
-
Ck.
addikt
Szerintetek ha miután egy T-mobile-os szám áthordozásra
került egy másik szolgáltatóhoz (Vodafone), lehetőség van-e, hogy a
szám visszakerüljön a T-Mobile hálózatába?
Írtam az üsz.-nek, de úgylátszik ők nem szeretnek emilezgetni... -
Shim
őstag
válasz
Varga Csaba #72 üzenetére
''Ebben igazolják azt, hogy nincs fennálló tartozásod a céggel szemben, ''
vitamaxos vagyok, hogy lehetne tartozásom feléjük? -
Shim
őstag
válasz
Varga Csaba #72 üzenetére
köszi az infót!
-
Varga Csaba
aktív tag
Az előző szolgáltatódtól mindössze egy számhordozási nyilatkozat kell.
Ebben igazolják azt, hogy nincs fennálló tartozásod a céggel szemben, így ők engedélyezik a számhordozást.
Ezzel a papírral mész el az új szolgáltatódhoz, kötöd meg az új szerződést és kapsz egy új sim kártyát amit az egyeztetett időpontban aktiválnak.
Beteszed a telefonodba a kártyát és hawaiii.
De számhordozással van lehetőséged készülékcsomagot is venni...
(pre vagy postpaid előfizetéssel)
Üdv -
Shim
őstag
számhordozáshoz kell a régi sim kártya? tehát be kell mutatni, vagy le kell adni? épp át akartam vinni a számom, de ellopták a mobilom, remélem még meg tudom menteni legalább a régi számom...
-
shady
csendes tag
érdekes hogy mennyien mennyifélét hallottunk
)) az infókat köszi
-
kiskegyed
aktív tag
-
klepto
addikt
Felhívtam a Vodafone-t, és megkérdeztem őket a topic kérdéséről. A kapott választ megpróbálom érthetően továbbadni nektek
Ez a Vodafone-nál van így, másik szolgáltatónál más lehet ennek az eljárásnak a díja!
A hölgy, kérdésemre elmondta, hogy a telefonszám hívása előtt érdemes felhívni a 1748-as tudakozó számot, ahol a hívás előtt ingyenesen lehet tájékozódni arról, hogy a felhívni kívánt szám mely társaságnál csörög ki. Ismét hangsúlyozom, hogy ez a telefonszám a Vodafone ingyenes tudakozó száma, és a hölgy nem tudta megmondani, hogy a többi társaságnak is ez-e a számhordozhatósággal kapcsolatos körzetszámhoz tartozó szolgáltató tudakozó száma. Ami viszont biztos, hogy ilyen tudakozót minden telefontársaság üzemeltet, és minden társaságnál díjmentes ez az információkérés, csak esetleg a hívószám más.
A számhordozásnál a sim lock-ot az a szolgáltató oldja fel, ahol lett véve a telefon. Ennek a költségtérítése a Vodafone-nál előfizetéses szerződés esetén a 2 év hűségnyilatkozat lejárta után bruttó: 2500.-Ft. Vitamaxnál 0-1év között bruttó 20000.-Ft, 1-2 év között bruttó 10000.-Ft, 2év után bruttó 2500.-Ft Érvényben lévő hűségnyilatkozatnál a szerződésbontási díjat kell megfizetni, ami időarányosan tartalmazza a szerződési időből hátralévő kedvezmények összevont díját, és ehhez jön hozzá a bruttó 2500.-Ft-os kikódolási díj. A Vodafone-nál nem kell sehova elvinni a telefont, hanem a fent felsorolt összegek valamelyikét egy viszonteladónál, vagy márkakereskedőnél kell befizetni, amely után a cég kiadja a hálózati kódot, amit csak otthon be kell pötyögni a telefonba, amely ez által függetlenné válik.
[Szerkesztve] -
kiskegyed
aktív tag
A lockolt telókról régebben lehetett vetetni legálisan is a lockot a szolgáltatóknál, de olyan magas összegért, hogy épeszű embernek nem éri meg. szvsz ez most is áll. Azzal, hogy nem veszik le a lockot nem gátolnak a számváltásban, adjon uj készüléket az uj szolgáltató!!!!
-
-
-
kiskegyed
aktív tag
Nem lenne szerencsés, ha mindig bemndaná a szolgáltató nevét minden hívásnál, mert feleslegesen megnövelné a kapcsolási időt. Én kb. 20 számot hívok az esetek 95%ában, amiknek a szolgáltatójára nem lennék kíváncsi minden egyes alkalommal.
Szerencsére nem így van, hanem ahogy az elöttem szóló már kifejtette. -
kiskegyed
aktív tag
Természetesen a készülékek NEM lesznek hálózatfüggetlenek. A függőség nem az előhívó számhoz kötődik (0620, 0630, 0670), hanem a szolgáltatóhoz. A szolgáltatót váltasz, akkor az UJ simkártyád száma meg fog egyezni a régiével, de semmi több. Ha nem volt független a telkód, akkor venned kel egy uj készüléket is (az uj szolgáltatód hűségszerződés keretében szívesen ad majd egyet kedvezményesen
)
szóval számhordozhatóság VAN, telefonhordozhatóság NINCS! -
X-COM
nagyúr
egyre többen használnak egységes tarifával rendelkező csomagokat és a szolgáltatok is ezirányba fognak mozdulni
egyébként szerintem jó dolog a számhordozhatóság, pl. barátnőm pannonos, soha nem akart megválni a számától, de most végre átjöhet westelhez
egyébként pgsm és westel hálóból, a *126*körzetszámtelefonszám# hívásgomb kombinációval lekérdezhető, hogy a szám melyik hálóban van
mindhárom szolgáltatónál működik a 1748as telefonszám, ill. a vodánál erre a számra küldött sms-sel lehet még megtudni melyik szolgáltatónál van az adott szám.
Szerintem a westel+pgsm ussd kódos megoldása a legkényelmesebb.
jah, és természeten mindegyik módszer ingyenes
[Szerkesztve] -
shady
csendes tag
Én ezt úgy tudom hogy előtte be kell mondani hogy az a szám amit hivsz melyik szolgáltatónál fog végződni.
Namár vajon melyik cég az aki így vált amikor reklámozza majd magát és ha fel akarod hivni kiderül hogy neked az milyen drága!!!!!
Becsapva érzed magadat és leteszed
kinek jó ez?????
tiszta vicc -
nbk
aktív tag
Hali!
Nem most vettem meg a T-mobájl a Westelt, a westel nagyon régóta a Dojcse telekomé, aminek a mobil részlege a T-mobájl, tehát ideje volt átnvezni a westelt is... szerintük...
nekem nem tetszik, hogy nem fogom tudni, hogy hálózaton belül vagy kivul fogok telcsizek... vagy hogy valaki szövegeljen a hivás elött, hogy most hálózaton kivül telcsizek... -
Mag
senior tag
esetleg másnak van vmi uj infoja?
-
Mag
senior tag
mind1 haggyuk......
-
Mag
senior tag
nem értesz.....
2 mobil készüléknek lenne egy körzeten belüli matáv száma
1 telo:06 70 1234-567ez volt és lesz Matáv.Elszámolás szerinti körzetszám:0622
2 telo:06 30 1234-567ez volt és lesz Matáv.Elszámolás szerinti körzetszám:0622
igy a két készülékröl egymást hivva Matáv nál használatos helyi tarifával ( 4 - 5FT/perc) lehetne beszélni. Igy érthető volt remélem.....
de ezt ugysem fogják lehetövé tenni , tul jol hangzik...
[Szerkesztve] -
bcs
aktív tag
lehet, hogy hülye kérdés, de vezetékes számot lehet vinni mobilra (és fordítva)?
-
Mag
senior tag
A téma most már igazán aktuális.
Vajon megmarad az hogy kártyafüggöek lesznek az ujonnan vásárol telok amiket kártyás csomaggal vásárolsz?
Mert már semmi értelme mivel hordozhatoság kötelezö. -
toeri
aktív tag
Vonalasakat is lehet. Már most. A következtetésed viszont fordítva is igaz, mert ha ketten szolgáltatnak egyazon körzetben, akkor mostmár mindkettő adhat neked abba a körzetbe ''szóló'' számot. Rajtad múlik, akarod-e?
A mobilosat nehezebb leprogramozni, az még ''folyamatban van''.
Ui. Ami azt illeti volt szó róla, hogy lesz figyelmeztető bemondás, ha hálózaton kívülre hívsz, de nem tudom mi a konkrét állás ez ügyben. -
salazol
őstag
''a többi cégnek, akik már régóta jelen voltak a magyar piacon és szintén tőkeerös háttérrel rendelkeztek, az elmúlt 1 évben vezették be ezt.''
Nekem 4 vagy 5 éve van ilyenem a westelnél.
Mikor kötöttem a szerződést, még talán nem is volt voda.
Úgy hívják a csomagot, hogy mobilmester. -
ody42
senior tag
>3g fejlesztésbe nem hiszem, hogy mennyi lóvét ölhetnek, hiszen még a tender >sincs kiírva, nemtom licencekkel hogyan állnak 3g ügyileg
Nem a fejlesztésbe, hanem abba, hogy (ha jól tudom) tőlünk nyugatabbra már kiosztották ezeket a frekiket jó sok zsíros euróért! És ezt nem fogják veszni hagyni... -> ha máshol lesz,itt is lesz, ez a trend... -
e-biza
őstag
szerintem már régen nem kéne hogy legyen hálozaton belül kivül és 120ftos percdijakat is be kéne szüntetni. engem nem zavar hogy hálozaton belül vagy kivül beszélek én vitamax cityvel kezdtem és nem szoktam hozzá hogy hálozaton kivülre vagy belülre beszélek
lassan 10 éve már van mobil magyarországon, s talán 3 éve (2001??) kezdte el a vodafone a vitamax cityt, hogy nincs hálozaton kivül belül. a többi cégnek, akik már régóta jelen voltak a magyar piacon és szintén tőkeerös háttérrel rendelkeztek, az elmúlt 1 évben vezették be ezt. engem annyira nem érdekel hogy kit hivok, u.annyiba fog kerülni
-
shabbarulez
őstag
Számhordozhatóság: Életre szóló telefonszám
Bővebben: link -
X-COM
nagyúr
3g fejlesztésbe nem hiszem, hogy mennyi lóvét ölhetnek, hiszen még a tender sincs kiírva, nemtom licencekkel hogyan állnak 3g ügyileg
az edge-t bejelentették imitt-amott már igénybe is vehető
ezért mondtam, hogy látszólag, mert ugyan használható már, de nem tömegesen
a 3g pedig egyelőre tőlünk nyugatabbra sem igazán sláger... meglássuk -
ody42
senior tag
''látszólag'' : Azért te is finoman fogalmazol
A 3G tényleg odébb van, de nem hinném, hogy a 3G-be ölt lóvét veszni hagynák.Pláne úgy, hogy az EDGE addig működik, amíg csak minden 100-ik embernek van EDGE-es telója...A hálózatfejlesztés elkerülhetetlen, ha nagy sávszélt is akarnak... -
ody42
senior tag
Oké, hogy jelenleg telítődött a mobilpiac, de pont a 3G-s szolgáltatások elterjedésekor rengetegen fognak új telefont venni -> sok ember bepalizható->jön még egy óriás (bár ennek talán ellentmond az, hogy a Westelt megveszi a T-Mobile, ott meg azért van lóvé, és majd jól elversenyezgetnek a Vodával a 3Gvel, de ez már a jövő zenéje, meg igazából nem is értek az egészhez
)
-
X-COM
nagyúr
westelnél is találhatsz olyan csomagot amivel kedvezőbb a hálón kívüli telefonálás
de miért baj, ha jobban támogatja a belső hívásokat, mint a külsőket?
elvégre még mindig a legtöbb mobilos westeles... -
ody42
senior tag
Nem tudom mit szartok...Amennyire én tudom, csak a Westelnél van az,hogy hálózaton kívülre sokkal drágább telefonálni, Pannonnál és Vodánál nem szignifikáns a különbség. 30-asoknak is lesz számhordozhatóság, aztán ha a Westel nem embereli meg magát, akkor kilép mindenki,aztán megy a másik kettőhöz
-
Petisz84
tag
Ennek az egészenk nem sok értelme van. Anyagilag kb. majdnem mindegyik szolgáltatónál ugyanúgy jössz ki! Mivel a mobil már szinte létkérdés, ezért mindenképp szükséged van rá és használnod kell. Namost mivel kell ezért mind1 h ki a szolgáltatód telefonálsz, hálózaton kívül is. Ameddig pedig több szolgáltató van addig nem fog soha sikerülni h csak hálózaton belül beszélj.
-
Allien
veterán
Ok. Lehet, bár ennek meg így nem sok értelme van, mert a kutya sem fog hívni senkit, csak a haverjait, akiről tudja az ember, hogy hálózaton belüli! Amit még el tudok képzelni, neked van egy westelesed (példa), és hálózaton belüli hívást akarsz kezdeni, mert akit hívsz, annak is azt a körzetet írja (30-s), de be fogja mondani, hogy ezen a számon efi nem kapcsolható, vagy másik szolgáltatónál van. Tehát, kénytelen leszel 0630-al kezdeni a hívást, és az nem fog saját hálózatinak számítani, tehát többe fog kerülni.
-
LionTm
aktív tag
Nos kb. egy hónapja utána néztem én is....
Hál' istennek egyik ismerősöm a **** mobilnál dolgozik ugyhogy ő felvilágosított.
Neked van egy: 06-30-123-45-67
és szertenél Vodás lenni....
Akkor az úgy mőködik (persze ha nincs érvényes szerződésed, és nem sajnálod a Dominon lévő összeget), hogy kitöltesz egy kérvényt és becsengedsz egy kis pénzt (errel az össegről nincs megállapodás) - egyébként ez az összeg tartalmazza a telefonod kikodolását is.. mert néhány esetben szükséges ugyebár
és max 1 hét múlva már a másik szolgáltatónál leszel. De ugyanazzal a számmal!
Tehát 06-30-123-45-67 - al VODAFONOS LESZEL!
AMiről még nincs döntés hogy hogy lehet eldönteni hogy ''kit hívsz'':
két megoldás van:
1. Zöldszámot fel kell hívni (ez az alapálapot) emlitette is valaki.
2. Esetleges másik hálózatba való híváskor egy kedves női hang bemondja hogy hálozaton kívüli hívás....
Noh ennyi a lényege...
Remélem így már világos. -
sequator
senior tag
ennek így nem sok értelme lenne, mert jelenleg is működik(a mobilos mindenképpen most is így megy)
a számhordozás télleg arról, szól h 20 számmal vodás vagy, vagy 70essel westeles, az index.hu volt erről egy cikk, úgy nov-dec környékén
a fentiek szigorúan szvsz, majd jönnek az okosok és megmodják a frankót
Sautia -
Allien
veterán
Ja, és a lényeg! Mivel, valóságban ebben az esetben, ha bedöglik a vonalad, SOKKAL lasabban lesz megcsinálva, hiszen Te a saját szolgáltatódhoz fogod bejelenteni, pedig fizikálissan nem is ő szolgáltat, hiszen az vezetékezés szempontjából még mindig Matávos terület marad! Ebből következik: Te bejelented a szolgáltatódhoz, az ráül pár órácskát, és utánna átpasszolja Matávnak. Az is lehet, hogy nem ülnek rá, és egyből átküldik a tényleges szolgáltatódhoz, ez most mindegy, csak benne van, hogy legalább egy hejjel több a hibaforrás, ami késleltettheti a hiba tényleges kijavitását. Aki eddig nem idegeskedett a Matáv dolgaitól, majd fog ezek után! Tehát, mazohisták (pioneerok) előre!
Ha kitapossátok az ösvényt, akkor előfordulhat, hogy a Matáv tönkre megy (hiu ábránd) ! -
Allien
veterán
A számhordozhatósság félre értelmezhető! Mobilnál arról szól, hogy ha Te pl. pannonos előfizető vagy, és letellik a szerződésed, szolgáltatót tudsz váltani, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy ha Westelre váltasz, akkor csak a körzetszámod változik. Tehát, Pl. 0620/xxx-xxx -ről 0630/xxx-xxx -re, ha az a szám nem foglallt, természetesen. Vezetékes vonalnál ez érdekesebb!!! A félreértés ezekben az esetekben az, hogy ha elköltözöl, pl. Budapestrő Szegedre, a telefonszámodat NEM viheted oda! (jelenleg nincsen meg a technikai feltételei, hogy minden központ minden számot tudjon kezelni, és ez nem csak Mo.-n van így!) Vezetékes vonalaknál a számhordozhatóság arról szól, hogy ha megunod a Matáv Rt-t, mint szolgáltatót (és letellik a szerződésed), akkor szolgáltatót tudsz váltani (elvileg). Igazából ez bonyolultabb, mert ugye, nem nagyon hallani olyat, hogy ''xy'' cég kábeleket húzna előfizetőkhöz, kivéve, ha az nagybefektető, tehát xxx számú vonala van, mint pl. Parlament. Ha jól sejtem, itt arról van szó, hogy pl. PanTel, Vivendi, cégektől is rendelhetsz vezetékes vonalat (elvileg), a saját szolgáltatói körzetén kívül is. Ilyenkor, az új szolgáltatónál eddig új telszámot kaptál, de most maradhat a régi, csak más fog szolgáltattni, elvileg! Ami még jellemző erre, hogy azért fog változni a számod! Ha pl. Budapesti vagy, eddig simán hívhattak a haverok, de mostmár elé kell tárcsázni a 06 1 -s körzetszámot.
Akar valaki ezek után váltani? (mindenkinek szuverén joda, mire akar többet fizetni)
[Szerkesztve] -
ISZOLE
senior tag
Az igazi kavalkád majd akkor lesz amikor a vezetékes számokat is lehet rendesen hordozni. Nem csak azt nem lehet majd tudni ki melyik szolgáltatónál van előfizetve de azt se hogy hol lakik.
-
Petisz84
tag
Én is úgy tudom h az egész számot viszed. Az meg h milyen szám melyik szolgáltatót fogja takarni, szerintem senki nem fogja tudni egy idő után. De ha valakit fel kell hívni akkor min1 h melyik szolgáltatónál van!
-
LLam
senior tag
jja sztem is full szám a nyerő, hiszen szám hordozhatóságról beszílnek s nem részszámhordozásos mókáról...
nna aluggyunk rája egyet pá -
Biaggio
őstag
Erre lesz egy ingyenesen hívható zöld szám, ami megmondja egy adott telefonszámról, melyik szolgáltatóhoz tartozik.
Az ügyfél a teljes számot viszi át, így lehet valaki például 06-20-1234567 számmal Vodafone ügyfél.
A pontos árat nem ismerem, egyszeri díjról lehet szó, max. 5000 HUF -
és mennyibe kerül ez a móka?
-
UHHH
őstag
Az egesz szamot viszed!
Pl. tudok egy szamot, ami 30-as, es egy biztositotarsasage, amelyik meg 20-as, az 1 srace...
Szal ha a 20-as srac akarna vinni, es nem a teljes szamot vihetne... -
-
engusz
veterán
Én úgy tudom, hogy az egész számot viszed. No meg olyat is hallottam, hogy nálunk a szolgáltatók nem nagyon vannak felkészülve erre a helyzetre. Bár lehet, hogy azóta megoldották a helyzetet.
-
LLam
senior tag
szal a mobilos részre gondoltam...
a 06-20-1234567 számom cipelem vagy csak a 20 utáni részt? ha a körzet is jön akkor honnan tudom ki milyen valójában? ha meg nem lehet vinni az egész számot csak a végit akkor mi az értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest