Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
ne aggódj, meg tudom különböztetni.
sőt, ne aggódj, az én álláspontom a hivatalos bírói állásponttal egyezik, tehát ha valakiben felmerülhet, hogy nem jól értelmezi a törvényt, az nem én vagyok.az meg a klasszikus fals érvelés, majd valaki megmondja, melyik, hogy a másik vétlenségétől vagy vétségétől teszed függővé a bűncselekményt. annak a megítélése, hogy megzsarolta az nni-t, nem kell, hogy függjön attól, hogy egyébként az nni-ben volt-e mulasztás.
-
bambano
titán
oké, legyen igazatok.
ha "a másodrendű vádlott esetében nem bizonyítható, hogy szándékában állt a részére továbbított adatok nyilvánosságra hozatala, ezért őt az ellene bűnsegédként elkövetett terrorcselekmény bűntette miatt emelt vád alól felmentették." a terrorizmus ügyében az első és a másodrendű vádlott büntetése egymáshoz képest nem arányos. -
bambano
titán
válasz
Gargouille #28 üzenetére
tehát mondjuk az, hogy a fenyegetésbe akár az is beletartozhat, hogy egy rakás fedett személy személyazonossága publikus lesz, az nem probléma?
"Mármint szerinted egy hatóság megfenyegetése ténylegesen ugyanolyan bekövetkezett kárt okoz mint megölni egy embert?": egyértelműen nem. a hatóság megfenyegetése nagyságrendekkel súlyosabb.
-
bambano
titán
azt kellene megértened, hogy a gyilkos egy polgári történet, egyik polgár megöli a másikat, minősített tényezők fennállásával.
viszont a nemzeti nyomozóiroda az államhatalmi gépezet része, azt megtámadni, pláne megzsarolni az nagyon sok nagyságrenddel súlyosabb bűncselekmény, mint egy gyilkosság.
elfogadom, hogy nem mindenki érzékeli ezeket a finom árnyalatokat.
lehet felesleges a vita abban a kérdésben, hogy mennyit érdemel, mert ez mindenkinek a szubjektív magánvéleménye. de a cselekmény minősítése egy objektív kérdés, abban egyéni érzelmeknek nincs helye. a gyilkos azért nem kap ennyit, mert az ő cselekedete sokkal súlytalanabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest