- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 8300 mAh, maradhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberslider
őstag
Olyan jó,itt mindíg lehet valamit tanulni
-
Cop
tag
Köszi mindenkinek, az Acronis disk director suite 9.0-ás progival sikerült megcsinálni szóval mégegyszer nagyon köszi mindenkinek, főleg annak aki ezt a progit ajánlotta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Cyberslider
őstag
Mostmár csak Cop-ra várunk...
-
Jared
aktív tag
hoppá
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Fiúk!
Költözzünk át ide: Bővebben: link -
finest
addikt
válasz
gykarcsi #104 üzenetére
Tetszenek ezek a gondolatok. Érdekes, h az oviban az óvó nénik nálunk is mindig a padon ülve beszélgetnek. Szerintem ezt a képzőben oktatják.
Igaznak látom, h később érnek a gyerekek és nagy hátránynak, h az oktatási intézmények nem átjárhatóak. Sok az előítélet a szakközepek, szakiskolákkal szemben, ami igaz is, de csak azért, mert nincs értéke a szakmai képzéseknek. A végzettek nem tudnak elhelyezkedni, ha meg igen rosszul keresnek. Mindenhol minőségi oktatás kellene, igazodva a munkaerő piachoz. Én is szakiskolában tanítok, ill. szakközépiskolában. A gyerekek nagy része csak az idejét tölti… Nem tudunk nekik célokat adni, hova helyezkedik el egy festő, egy kőműves az iskola után (szakközepes gimnazistákról nem is beszélve)? És mit mondjunk mennyiért fog gürizni? Nem az iskolával van itt a gond, hanem a(z iskola)rendszerrel. -
gykarcsi
tag
Igen, ezt már az ovodában el kellene kezdeni. De addig nem lehet míg ott is az óvónő legfőbb gondja az, hogy valahogy elteljen a munkaidő (tisztelet a kívételnek). Azt kimondottam rühellem, hogy óvodában tartsunk ballagást. Nekem is volt a középiskolában több nagyszerű tanárom (a mai napig azokból a jegyzetekből tanítom a szakmai tárgyakat). Mi megpróbáljuk, úgy oktatni a gyerekeket, hogy ''használja a józan paraszti eszét'' Ehhez azért gyerekanyag is kell. De mindig van egy pár gyerek akivel érdemes foglalkozni. Én se abba az iskolába akartam menni ahol végül is végeztem (mert ellinkeskedtem a tanulást, most ott tanítok), de megszerettem a szakmát, és ha már ott voltam, akkor becsülettel elvégeztem, majd utána a főiskolát. A szakmában ma már csak én dolgozom (18-an végeztünk). Sajnos elég sok múlik a szülőn. A szülők többsége nem tudja felmérni a gyerek képességeit, és beerölteti gimnáziuma, vagy szakközépiskolába. Ha nem teljesít a gyerek akkor, jön a szülő, és kiveri a balhét, hogy az ő gyereke okos, mi vagyunk a hülyék. Ilyenkor raport, és engedjük át a gyereket mert különben feljelentik az iskolát, és ezért nem vállalják a felelősséget. Gyerek átengedve, jövőre képünkbe röhög, minek tanuljak, a fater úgyis elintézi, hogy átmenjek. Volt olyan tanítványom kb. 10 éve, aki egy 3 éves Zsigulit kapott, azért mert a harmadik év végén sikerült neki a matek pótvizsga. No comment. A mai tizenévesek később érnek. Tartom pár tanítványommal a kapcsolatot, kb. 23-25 éves korukra érnek be,akkor kezdenek felelősségteljesen gondolkodni, és alkalmazni az iskolában tanultakat. Nekem 2 gyerekem. 15, 17 évesek, gimibe, és szakközépbe járnak. Próbáltuk úgy nevelni őket, hogy becsüljék meg az értékeket. Amit tudunk megadunk nekik, de sajnos a lehőségek végesek. Gyerekkorukban is, ha lementünk a boltba mindig kaptak 1 valamit, de csak egyet. A bolt elején kiválasztották a csokit, majd ahogy mentünk tovább más kellett neki, ilyenkor csoki vissza és csere a másik cuccra. Volt, hogy 1-2 órát eltöltöttünk a boltba, de megérte mert megtanulták, hogy nem lehet mindent megvenni.
Viszon elég szépen sztéoffoltuk a topcot, ebben a témában lehetne nyitni egy újat. -
liksoft
nagyúr
válasz
gykarcsi #102 üzenetére
OK. De én nem a számítástechnikáról írtam, hanem az egészről, amit oviban kell kezdeni. Mi anno (emlékszel Te is) 30 fölött voltunk általában. Mégis volt olyan tanárunk, aki a gondolkodásra tanított, és foglalkozott velünk. Szerettük is. Középiskolai tanárom mondta: Fiam, vedd elő a józan paraszti eszed és gondolkodj. Ebben az egy mondatban 4 év anyaga ''benne volt''.
Sajnos a technikai háttérre a mai informatikai világban sokmindent rá lehet fogni. És erre buzdítanak sokfelé (pl: az autód így meg úgy biztonságos, ezt meg azt tudja - igaz, többet mint az elődje, de ember vezeti. És ezt elfelejtik, hisz akkor a felelősséget is sugallni kellene.) reklámok, fogyasztói társadalom (tönkre tettük, nincs gond, kidobjuk, veszünk újat - minek ha vigyázunk rá vagy javítjuk). Igaz, kicsit lassabb lenne a fejlődés, de a társadalom toleránsabb, több munkahellyel, kevesebb rohanással, idegeskedéssel.
Visszatérve: ez érződik az oktatásban is. Felpörgött teljesítmények, csak épp a gyerek NEM cserélhető le később. És ezt sokan elfelejtik. Nézd meg, az előjele már itt van. Pont a felvételi. Hány közép és főiskolás nem tudja mit akar később. A rohanás miatt nem kapják meg azt, ami az életükhöz később kéne. És ez NEM technika, hanem EMBER és HOZZÁÁLLÁS. -
gykarcsi
tag
Csá! Abban igazad van, hogy az oktatás elég trutyi. Viszont a feltételek is elég rosszak. Addig amig 15-20 fős csoportokban oktatjuk az infot (de más tárgyra is igaz, a 9. osztályok létszáma 35-40 fő), és a teremben van 16 gép, amiből 1-2 mindig rossz, addig nem is lesz jobb a helyzet. Csoportbontásra vagy nincs pénz, vagy az önkormányzat nem engedélyezi. Másik probléma a ''pedagógusok'' hozzánem értése, és ez csak rajtuk múlik. Több olyan kollégám van 40-50 között aki még egyszer sem ült a géphez (42 vagyok), nem is akarja megtanulni. Képesek óra közbe bejönni, hogy ezt (pl. oklevél, névsor, stb.) sürgősen meg kell csinálni. Nálunk van kb. 100 gép, a rendszergazda 4 órában tevékenykedik, de minden szart rásóznak (pl. excel táblázat, PP bemutató stb.). A barátommal szoktunk segíteni neki, mert különben belefulladna a munkába. Tavaly üzemeltünk be egy 17 gépes termet, a villanyszereléstől, a hálózaton át a telepítésig, ezért kaptunk hárman nettó 30 ezer HUF-ot. Az iskolák csak az önkormányzat által ''támogatott'' cégtől vásárolhatnak cuccokat, gondolhatod milyen áron. Pénz is kevés van, ezért olyan cuccokat kényszerülünk venni amivel utána csak a szopás van. Azért mindig van pár gyerek, aki többet akar, annak mindig megtaláljuk a nódját, hogy foglalkozzunk vele. Nincs egy olyan gép amit be tudnánk vinni, szétszerelni, bemutatni az alkatrészeket, és összerakni. Ha valamit cserélni kell a gépbe, az min. 1 hetes tortúra. Engedélyeztetni,megvásárolni, majd leltározni stb. Röviden ennyi.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Lehet, hogy igazad van. De ez szintén az oktatás hibája. Nem tanítják a logikus, problémamegoldó gondolkodást. Lexikális és magolásos a rendszer. Pedig az alapadatok és logikus gondolkodás sokkal többre visz. Igaz, ehhez (ahogy előbb írtam) valódi klasszikus pedagógusokra van szükség és nem oktatókra. Több gyerek és tanár is van a családban, a 4x-et nyomom, így talán tapasztalatból is kimondhatom.
Ezeket azért írtam, mert ha valaki powermax mellett nem csak a hibás winyót hagyja a gépében, az nem képes kockázatelemzésre, nem képes hibamegoldó gondolkodásra. Nem bántásnak szánom, hisz ezt is meg kell tanulni. Valószínűleg nem volt rá módja. És itt jön a képbe az oktatásunk. Bocsi, azt hittem, ezt ennyire nem kell elmagyaráznom. -
finest
addikt
Szerintem elindította a powermax low-formatot, de nem bírta kivárni és kikapcsolta a gépet! -Csak aztán derült ki, h a powermax a másik Maxtor vinyóját formázta...
Az uccsó hozzászólásaiból szerintem ez inkább következik, de ne legyen igazam.
A közoktatásnak ehhez a dologhoz semmi köze. Nem is toom, h miért kellett előhozni. Inkább bízzon magában és próbálkozzon. (Jó, tanulja meg azt is, h nem lehet belefogni valamibe ,mint a piros ász.) De legyen kezdeményező. Szerintem ez a hozzáállás nagyon fontos, és jó ha az iskola ezt közvetíti is. -Ettől a közoktatás még sok szempontból szar. Itt és az USÁ-ban is.
Különben is: It's not what you know, it's who you know. -És ő ismeri a PH!-t!
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
Jórészt egyetértve az előző oktatással kapcsolatos észrevételekkel, meg a topic-nyitó lámaságával, visszatérnék az alapkérdésre.
Előfordulhat, és elő is fordul formázás közben egy áramszünet bárkivel. Ettől pedig nem szokott egy vinyó tönkremenni.
Valószínűleg most is ez a helyzet, és kis barátunk már javában tolja valamelyik hentelős game-t és le se .... minket. -
liksoft
nagyúr
Ez a ''Ha megnyomom ezt a gombot, bekapcsol! Héj, akkor én zseni vagyok!'' úgy tudom az amerikai ügyesek vagyunk pszichológia része. Ilyen a fogyasztói társadalom. (Durva leegyszerűsítés és sarkított nézet, de szerintem hozzá tartozik.) Kell ez nekünk?
Vagy gondolkodjunk és őrizzük meg az értékeinket. Nézzétek meg, mi lett Bp több mint 100 éves belvárosával. Széthulló gyönyörű épületek, Csodásan felújított szállodák, és baromi ronda látképbe egyáltalán nem illő üvegpaloták pénzintézeteknek.
Ez a pénz hatalma?
-
finest
addikt
Cop két napja nem jelentkezett. Szerintem letöltötte a powermaxot és rögtön nyomott is egy formázást a még élő vinyójára...
-
fügike
senior tag
Az addig való igaz, hogy az oktatási rendszert - a jó öreg működő valamit - kezdik szépen tönkretenni.
De itt nem ez a baj! A gond az önismerettel, vagy önkritikával van! Ha megnyomom ezt a gombot, bekapcsol! Héj, akkor én zseni vagyok!
Még szerencse, hogy nem olyanokhoz fordult, akik hozzá hasonlóan ''ismerik'' a gépet. itt kaphat válaszokat, megoldásokat, de azt is csak akkor, ha jó kérdéseket tesz fel. Ahhoz pedig szintén kell némi ismeret.
Ilyet, hogy formázás közben leállítom, még nem is hallottam! Hihetetlen! -
liksoft
nagyúr
Hát azért a könyvelők között is a többség csak abszolut felhasználó. Amig a saját adataim bánják üsse kő, de ha másé is, az már gáz szerintem. Mégha újra is könyvelhető, de biztos nem fog egyezni az eredetivel. Sajnos meg kéne tanulni az alapokat. De vagy idős hozzá valaki (sokkal nehezebb), vagy a munkától nincs ideje rá, de ami a leg elszomorítóbb, ha büdös a tanulás, a munka.
Abszolut OFF: Sajnos ma a fiatalok közül egyre többen nem tudják mit akarnak később az életben, teng-leng, valahova elmegy dolgozni, de úgy is végzi a munkáját. Ennek még meg lesz a böjtje. Többségük nem tehet róla, a környezet és az oktatás. Hol vannak a régi pedagógusok (a lélekkel is törődtek). Mára már csak oktatók vannak (tisztelet a kivételnek) akik ledarálják az anyagot a saját (nem a gyerek) szintjén, és szigorúan számonkérik. De mit, ha nem érti és utálja a gyerek.
Elnézést a kitérőért. -
sh4d0w
félisten
Az igazi baj azzal a hozzáállással van, hogy XY tudja használni a Windowst meg a Wordöt és akkor már azt gondolja, hogy frankón ért mindenhez és bátran nyúl akármihez... aztán jönnek az ilyen tapasztalatok...
-
Zoltán
őstag
Ha Én boltos lennék nem cserélnék ki gariba olyannak vinyót aki képes formázás közben kikapcsolni a gépet miközben olyan hülye, hogy rendszerindító floppyt sem tud csinálni...
Bár nem biztos, hogy Ő tehet róla, hogy nem ért hozzá, sokkal inkább az oktatási minisztérium a hibás, teklintve, hogy milyen szar az alapszintű (ált. iskola-gimi) számtech oktatás az országban... -
fügike
senior tag
Azért még mindig tart az a tendencia, hogy mindenki akinek gépe van, azt hiszi magáról, hogy ért is hozzá. Aztán az első problémánál beadja a kulcsot.
Kuncsaftunk még egy bootfloppy-t sem képes legyártani! Az ilyen ne nyúljon a nélkül a gépébe, hogy nem néz előbb utána a dolgoknak alaposan! Simán tönkre lehet tenni negyedmilliós hardvert!Bocs az offért, csak elkeseredtem!)
-
Comm
senior tag
Igen arra gondoltam, nem a boltosokat akarom szivatni.Azért ők csak találkoznak ilyen problémával, és jobb egy értő emberhez elvinni ilyenkor a cuccot, mintsem szenvedni vele otthon, hátha jó lesz.Gyorsabb és jobb ez a módszer...
Modjuk ha van kedve és türelme, a fórum is segíthet.Nem akarom én innen elhajtani a sereget
[Szerkesztve] -
szeva000
addikt
-
-
Tenfoot
tag
Szevasztok. Kéne egy jó formázó partícionálo progi, valami olyan mint az fdisk, csak modernebb. Válaszhassak formázásnál az NTFS vagy a Fat 32-es filerendszer közül. Win nélkül is használható legyen.
Köszi -
Comm
senior tag
Gondolom NTFS fájlrendszerrel próbáltad formázni és ez megsérült, ezért nem látja a particiókat.Ebben az esetben FDisk és társai segíthetnek csak(de gondolom ezt már más is mondta).Mondjuk azért elég érdekes, hogy sok progi nem látja a döglődő particióid.Vidd vissza oda, ahol vetted és mondd meg nekik, hogy csináljanak valamit vele ők, ne te szenvedj
-
Cyberslider
őstag
Tegyé be egy floppy-t,aztán intézőben formázd meg,de a formázásnál pipáld be az xp-ben a megfelelő opciót. (rendszerindító) vagy vmi ilyesmi floppym má nincs
Aztán ha kész,akkor másold fel a fileokat,amit letöltöttél,és azt indítsd el,miután betöltötted a rendszert a floppyról.
Vagy az ISO filet töltsd le,és azt egy cd-re írd ki mint ''image''. -
lapa
veterán
diskmgmt = lemezkezelés
UPD: egyébként rakd be az xp cd-t, nyomj F valahányat (recovery console) és ott írd be hogy help. kidob egy listát. abban kell lennie vmi makembr vagy fixmbr vagy ilyesmi parancsnak. nézd meg hogyan kell használni és próbáld meg. ha jól emlékszem...
de akkor csak a rossz vinyó legyen a gépben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ronson
őstag
Diskmgmt-t próbáltad(mert ha az se látja tényleg szar)
-
Cop
tag
válasz
Cyberslider #52 üzenetére
mit írjak ki???
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kazi king #57 üzenetére
Ha a sok adat nagyon értékes, és nagyon sok pénzed van, akkor van megoldás.
a Maxtorokra különösen igaz, hogy hűteni kell őket. Én még a samsungokat is hűtöm, nem csak a Maxtort, pedig az nem is melegszik (az egyik ideiglenesen nincs hűtve, épphogycsak lanyos. a többi hideg). -
Kazi king
tag
nálam is ma reggel halt be egy maxtor, este leállitottam a gépet reggelre meg nem ment
szerviz mondta motor meghalt
szeva sok adat
-
baroczp
tag
erről az az eset jut eszembe, amikor írás közben frissítettem firmware-t a dvd-írómon...
-
lapa
veterán
engem továbbra is furdal a kíváncsiság, hogy mi vitt arra, hogy leállíts egy formázást. ahogy látom egész jól vágod miről van szó. szóval honnan jött az ötlet?
-
bebean
aktív tag
Masterbooter progi: Bővebben: link
letölt, kicsomagol, boot win98 cdrol vagy floppyrol, az ''efdisk'' elinditasa stb. hatha... -
baroczp
tag
kék halálnál milyen üzenetet kapsz?
-
Cyberslider
őstag
Bővebben: link
ATA hard drives - Diagnostic = powermax (iso-ban pl bootcd-re)
Utility - Maxblast - ill. big drive enabler
Tessék letölteni,kiirni,bebootolni,megnézni.
Powermaxal még low level formatot is lehet.....
[Szerkesztve] -
Cop
tag
válasz
Cyberslider #49 üzenetére
Megpróbálom!!!
-
Cyberslider
őstag
Na figyelj, bios felismeri? Gépindításnál kiírja?
Nyomj egy pause-t nézd meg.
Jumperek rendben?
Ellenőrizd a kábelt. Nem csúszott kicsit ki?
Ha ezek ok,akkor partition magiccel dos alól rendszerindítóval is nézd meg (pq magicnek van a dosos változata)
Az mit ír ki?
Ha semmi nem látja,akkor vidd vissza. 3 napban benne vagy.
Találkoztam már maxtorral,ami 1 órát bírta. Gyártási hiba. De azért a formázást nem illik leállítani. És különben sem kell... Elég gyorsan xp alól aztán csá.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
eszközkezelő --> hdd --> jobb gomb --> tulajd --> volumes --> populate?
-
WillChi
őstag
-
lapa
veterán
defragban látszik?
mod: ez elég béna volt hagyjuk...
[Szerkesztve] -
Cop
tag
Sorry a lemezkezelő az egyetlen ami nem ismeri fel!!!!
-
Cop
tag
A lemezkezelő teljesen felismerte de mégsem tudok vele semmit sem csinálni
-
WillChi
őstag
Ebben az esetben én sem tudok mást mondani mint azt, hogy WinXP telepítőről bootolj be úgy, hogy másik winyó ne legyen a gépben csak ez (Primary Master - és természetesen a winyó is jól jumperelve!!!), a CD-t tedd a Secondary vezérlőre. Ez szerintem rendbe kell, hogy tegye. Ha előzőleg nem így is volt, egy próbát megér.
-
kraftxld
félisten
Acronis Partition experttel esetleg.
-
Pá
addikt
Be van dugva egyáltalán az a Winchester?
Na és a tápcsati? -
KrAt
veterán
Berakod egy olyan gépbe, ahol van már egy másik vinyó (xp-vel) és ott sajátgép jobb klikk / kezelés / lemezkezelés. Ott látja? Ha igen, onnan tudod formázni...
-
Cop
tag
Na szóval úgy volt az egész hogy beraktam a gépembe és fel is ismerte meg még partíciót is létre tudtam hozni a partitionmagic8-cal, aztán másoltam rá és az is működött, de utánna úgy gondoltam nem árt neki egy teljes formálás, de sajna nem tudtam megvárni a végét és kikapcsoltam és azóta nem sikerül semmit sem csinálni vele!!!
-
Cop
tag
Próbáltam partition magic8-al de az be sem lép!!!
-
Cop
tag
Helló!
Lenne nekem egy Maxtor 250 GB-os vinyóm, még ma vettem és véletlenül leállítottam az első formatálást!!!!
Mi a teendő ilyenkor????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Milyen autót vegyek?
- Xbox Series X|S
- EAFC 25
- Automobilista 2
- Napelem
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest