- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
simongab
senior tag
válasz Lompos48 #55851 üzenetére
A kettőt már össze is keverted. Hallottál a párba válogatásról pl. komplementer és kvázi komplementer erősítők esetén? [link] És a gyártási szórásról?Hallottál az áramerősítési tényezőről? Egy STK ic s erősítőnél, ami még talán a 100e ft os kategóriában ma is tipikus ezt a gyártási szórást nem tudják figyelembe venni. Nekem volt ilyen erősítőm még megboldogult kamaszkoromban, 1-2 évig Ezért mondom hogy kerülni kell...A minap írtam a tisztességesen megépített erősítőkről, és ezzel kapcsolatban vetődtek fel ezek a dolgok.
Én egyébként meg majnemhogy a detektoros rádoó korszakából való vagyok, MOS-FET es esősítőt nem csináltam, csak van Viszont azt nem tudom mostanában változott e a kapcsolástechnika, van e tisztán MOS -FET teljesítményerősítő, mibe raknak manapság STK-t. Erről ki mit tud?
-
blattida
nagyúr
A 100 éves detektoros őskölület csak gurul és gurul és közben kő kövön nem marad. Szerencsére azonban nem csak mosfetekkel lehet jó hangú erősítőket építeni és szerencsére más sem egészen így van már.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Mosqu!to
addikt
válasz krichd1 #55849 üzenetére
Jogos a center-front meglátás, azonban a frontokhoz tartozó center elég nehezen beszerezhető (megszűnt az értékesítés itthon, külföldön is ritka, és nem sokat adtak el belőle), a centerhez tartozó frontok pedig hiába B&W, gyengébben szólnak, mint a mostaniak (és mégis jóval drágábbak). Úgyhogy ez kicsit zsákutca, amíg nem szánom rá magam egy egységes szettre, de addig is amit lehet, azt szeretném kihozni belőle.
Az elhelyezéssel kapcsolatban igyekeztem megtenni, amit meg lehetett, már amennyire ez egy amerikai konyhás nappaliban megoldható.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz simongab #55856 üzenetére
Nem sarok az annyira, a fal amin van 2,6m. Azért nem került az íróasztal helyére vagy az étkezőasztalnál lévő falra, mert ezekben az esetekben valamelyik surround a nappali közepén kéne hogy lógjon, vagy jelentősen távolabb, mint a többi részegység.
Hogy lenne jobb szerintetek?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
andorra
őstag
válasz Mosqu!to #55862 üzenetére
Ha már nem vetted komolyan az átirányítást:
Szerinted van többféle lehetőség is, vagy legfeljebb kétféle? Az a jobb a kettő közül, amit kipróbálás után jobbnak ítélsz. Kifejezetten a frontok érdekesek a mi szemszögünkből, azaz hifi szempontból. A HM szempontokra nem vagyunk tekintettel. Az egy másik topik témaköre. -
simongab
senior tag
Tranzisztor! Én a MOS FET ről nem írtam ilyen paramétert. A komplementer és kvázi komplementer erősítőkben párba válogatott alkatrészeket használtak. Többek közt ez alapján a paraméter alapján. Már 20-25 éve is voltak MOS FET es erősítők, ami azt jelenti hogy a kapcsolás végén ez volt. A lényegről persze senki nem beszél, és mivel tényleg nem tudom mi van egy mai erősítőben a motorháztető alatt...
-
Mosqu!to
addikt
válasz andorra #55863 üzenetére
Rendben, átmegyek a HM-es iránnyal oda, csak nem akartam telespamelni a fórum minden releváns topikját a kérdésemmel.
Viszont hifi oldalon maradva: természetesen puding próbája az evés, de az nem fog úgyszintén torz hangképet produkálni, hogy egyik irányból közelről zár a fal, a másik irányból viszont nyitott a tér? Végiggondolva a dolgot az lehet esetleg egy jó opció ennek elkerülésére ha az étkezőasztal helyére tenném a frontokat, nagyjából egyenlő távolságra a faltól és a konyhapulttól, így egészen egységes távolságot tartva mindkét térbeli határolóelemtől.
Milyen lehetőséget látsz esetleg még az ideális elhelyezésre?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz simongab #55869 üzenetére
De, írtál, és a mosfet is tranzisztor, azért is szerepel a nevében a t betű, tudtad?
Mai erősítőket is ismerhetnél, mivel a neten minden fönnt van, nem is tudtad?A kölcsönös tisztelet idáig még nem nyilvánult meg a részedről, sőt, pont az ellenkezőjéről van szó.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
deicide
veterán
12V Trigger kábelhez milyen jack-jack kábel kell? Jó a 400Ft-os sztereo, vagy speciális mono kábel kell? Mert azt nem adtak a cuccokhoz és jó volna, ha a végfokot nem kellene kézzel kapcsolgatni.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
slick-adam
aktív tag
szep napot!
nezelödök meg mindig, hogy milyen "nem földre allitando" hangdobozokat lenne erdemes meghallgatnom. ez el fog tartani egy darabig, ugyhogy addig berendeltem az eredetileg kinezett Nubert nuLine 34-est (30 napig tesztelhetö otthon).
nos az elözö kis Nubikhoz kepest eg es fold (muszaj is ~3x annyi penzert). ilyen szepen összerakott dobozokat en meg nem lattam. gyönyörü a lakkozasa, sehol egy hiba, a racs is tök "elegansan" pattan be a helyere, ... teljesen el vagyok varazsolva. suly... azaz tömege is 2-szer akkora (10 kg), mint a 311-ese volt, pedig nem sokkal nagyobb.
ami a hangot illeti: eddig ugy gondoltam, hogy lehet nem lesz eleg az also ca. 50 Hz-es tartomany, ahonnan az ilyen kaliberu dobozok indulnak (kis Nubik 60-65-ig mentek le). ugy tunik tevedtem. allvanyon ez a szint nekem meg fog felelni.
rendeltem speci gumitalpakat, hogy egy hajszallal jobb legyen a helyzet az asztalon... faltol tavolsag kb. 30 cm (Nubert minimum 20-at ajanl). mit tudnek meg tenni, hogy a lehetö legtobbet hozzam ki a jelenlegi helyzetböl?ha mar allvany... nezegettem allvanyokat, de mindegyiknek picike a lapja. hogyan kell stabilan rajuk tenni a dobozokat? ragasztani vagy mifene? vannak Nubert hangfalak, amik elö vannak furva, de a nuLine 34 pl nem, s gondolom mas gyartonal se standard az ilyesmi.
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
BBéci
legenda
válasz slick-adam #55875 üzenetére
Ez a szerkentyű, meglepő mértékben javít egy asztalra helyezett hangdoboz megszólalásán.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz slick-adam #55879 üzenetére
Mint látható, döntött elhelyezésre is alkalmasak, tehát pár centi nem probléma, de még 20 sem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Giovanny
őstag
Üdv,hangfal ( sztereó) vásárláson gondolkozok,csak nem tudom melyik legyen,nem feltétlenűl bolti újra kell gondolni,van bőven választék a használt piacon is,árban olyan 250eFT szánnék a projktre. A vasam hozzá a következő Rotel rcd-06SE Rc 03 Rb 03,amit kinézten most kivételesen új Focal 716V illetve használt Infinity Kappa 400 nem tudom mennyire jó választás lenne.Ami a zenét illeti inkább nyugott zenét hallgatok,de 90-es évek slágereit is szeretem,szóval semmi metal vagy hozzá hasonló nem szeretem
Zero Defect.No Compromise !
-
Tomacko
senior tag
Örök dilemma szokott lenni, hogy mit tegyek a flara, milyen anyagból stb. Talátam egy spec. dizános falburkoolással foglalkozó helyet. Nem nagyon volt még időm bele olvasni, hogy mennyire figyeltek a gyártásnál a zenei mellékhatásaira, de ki tudja aki jártas ebben az olvasgassa. Szóval ez nem hifi oldalról közelít egyáltalán, hanem lakberendezés felől.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
-
ozzy711
őstag
Nálad mindenképpen... Beszállok egy Kapp 400-al
János: Ha van rá lehetőséged hallgasd meg az ugyanitt árult Kappa 6.2-őt. Szerintem nagyon jó doboz, és még spórolsz is, ha bejön![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Giovanny #55884 üzenetére
A Scorpions fütyülős gyerekcsináló zenéje se egy ideg beteg zene.
Inkább sorolj fel előadókat és vagy irányzatokat (Jazz, 90-es évek rendőrlámpás diszkóinak a tipegős slágerei, esetleg Mozart és társai stílus), emellett nem baj, ha megemlíted, hogy milyen hangdobozokat (ne hangfalazz itt, mert lefejeznek) hallottál már eddig, és persze nem lenne baj azt sem tudniuk a segíteni igyekvőknek, hogy milyen helységben (mekkora főképp ez a helység) használnád. Ez így alap indulásnak megteheti. Az se lenne baj, ha valamit megpróbálnál újként 350-500 ezer Ft környékén meghallgatni, negyed milliót ne akarj "süketen" elkölteni.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #71562240 #55886 üzenetére
Már hogyne lenne 5 csatornás sztereó?! Kettő jobbról, kettő balról szól, a center meg mindkét csatorna jelét sugározza. Ugyanezért van 3, 4, 6 és 7 csatornás sztereó is. Az ilyeneknek sokkal jobb a térábrázolása, dinamikusabban szólnak és jobban érvényesül a jelenlétérzet is. Mivel a wikipédia is ezt írja, ezért biztos, hogy így van, ha moszt fetes vagy nem, akkor is.
Tiger.huhhhh
Erre gondolsz: Tinámat, tinámat, pötömet, patomat?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blattida #55896 üzenetére
Látom, Te tudod a szöveget , a többieknek a link: Scorpions fütyülös nem idegbeteg gyerekcsináló zenéje.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Rendelkezek egy Denon PMA-255UK erősítővel és egy Tannoy Mercury F2 hangsugárzó párossal. A tannoy hangjával/karakterével meg vagyok elégedve, ám mégis lenne egy kis problémám ami nem hagy nyugodni régóta. A mélyek nem azok az igazán mélyről jövő,dinamikában gazdag és részletező mélyek, hanem egy picit vékonykán szól.. vagy ordíttatni kell (és akkor viszont veszettűl élvezhető) vagy az erősítőn a basszus potit felcsavarni egy kicsit, de ekkor pedig hallhatóan csak kiemeli és így se lesz az igazi, csak inkább átverem vele magamat..
Ajánlották már, hogy cseréljem őket álló Tannoy dobozokra, (ha már meg vagyok velük elégedve) és szerezzek egy combosabb erősítőt. Ez idáig rendben, de most állok egy költözés előtt, a leendő szoba 13nm lenne. Sokszor hallottam az eféle szobaméret és álló hangsugárzó kapcsolatára azt a kifejezést,hogy "nem tudja magát kifutni" ekkora helységben. A kifejezést amúgy sohase tudtam pontosan értelmezni, hogy hogyan is kell ezt elképzelni, miért fog szarul szólni stb..
Mi a tapasztalataitok, ti beraknátok álló dobozokat ilyen méretű szobába?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Akos1994 #55899 üzenetére
13 m2-em is hiányozni fog az, amit most csak nagy hangerőn hallasz meg. Az álló doboz több mély hangot biztosít, alacsonyabb frekvenciák megszólaltatására is alkalmas. De ha járnak oda hozzád hallgatózni, akkor próbálj egy másik erősítővel hallgatózni, ami "izmosabb" ( ), legyen pl testépítő jelölt egy Yamaha A sorozat valamely tagja, de lehet más márka is "izmosabb". Így látatlanba ne cserélj semmit, lehet, hogy az erősítő a hibás, az is lehet, hogy a doboz tud csak ennyit, illetve ugye a forrásról még semmit nem mondtál, vagy a kábelezésről...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Android szakmai topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Öregszem
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest