Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  Hi-Fi-ről általánosságban (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-01-04 22:43:05

Mobilarena

Kedves Érdeklődő!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12001) Ba cy lus válasza DDL (#11998) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Nálam a dynacónál 130 mV/100 kOhm. A philips 350 CD-lejátszó (modifikált) meg hangosabb, mint sok társa (legalábbis a proton cd-lejátszómnál hangosabb, és egy marantz cd-67 mk2-esnél is hangosabb volt egyértelműen). Ha hangra nem hallok semmi problémát, akkor az jót jelent, vagy mérni kéne?

(#12000) Boyfish:

Hát szerintem biztos lehetsz benne, hogy annak a "légbeömlőnek" is szólnia kellene (de ha nem vagy biztos, akkor hallgasd meg valahol egy üzletben), szóval nyugodtan mondhatod, hogy van egy haverodnak is, akinél szól mindkettő, menjenek inkább marketingesnek, ha ilyen szépeket tudnak hazudni. Keménynek kell lenni, mondani, hogy beszélek a főnökével, meg fogyasztóvédelem, stb.

[ Szerkesztve ]

(#12002) Ebit válasza Ba cy lus (#12001) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

A nagyobb kimenőjel sok mindent elfed, nem véleletlenül irtam pl az MM hangszedők esetében ,érdemes ezt a paramétert is figyelni a kiválasztásbál, mert elég jól hallható a különbség, és erősitője is válogatja, hogy melyik menyire érzékeny,és milyen tartalékok rejlenek benne.

(#12003) Doblós


Doblós
(fanatikus tag)

Jó reggelt az Uraknak!

Lenne 1 kérdésem,hátha tudtok segíteni.Az a gondom,hogy szeretném a gépemet házimozira kötni,de ahogy rádugom a csatlakozókat és bekapcsolom a dvd-t,elkezd a kép vibrálni és hangja is alig van.A régi,478-as alaplappal nem volt ilyen,rádugtam és már üvőltött is.
Köszi

Ami nem öl meg,az XP-t ad

(#12004) Ba cy lus válasza Ebit (#12002) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

A nagyobb kimenőjel sok mindent elfed

Igazából nem látom át, hogy ez miért van így. :U

(#12005) KMT válasza DDL (#11998) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

Igaz, nem is tudom miért RMAA-t írtam.

Kíváncsi lettem már, hogy túl tudok-e vezérelni valamit, meg is fogom nézni, az előerősítő kimenetet visszakötve a line-in-be.

Ez a H/K cucc brutál. Szakadok. :W

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#12006) Ebit válasza Ba cy lus (#12004) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Mert azonos teljesitményhez , más az erősités mértéke, a magasabb kimenő jel kevesebb zajt hordoz magában,és a legtöbb erősitő, az eltérően viselkedik.

Sok tuningos legegyszerúbb mesterfogása, hogy alapból ezen változtat.

(#12007) KMT válasza Ebit (#12006) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

Ha kevesebb a zaj, az mit fed el?

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#12008) DDL válasza Ebit (#12006) üzenetére


DDL
(őstag)

Min változtat sok tuningos? Mert ha nagyeszűen ész nélkül az erősítést változtatja az a legritkább esetben lesz jó...

A nagyobb bemeneti jel csak az első fokozatban lesz pozitív hatású (ha egyáltalán és nem ront). A hangerőpoti után már szinte mind1.

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#12009) Ba cy lus válasza Ebit (#12006) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Nos hát én éppen úgy tapasztaltam, hogy a szokásosnál kisebb (jóval) kimenő jellel rendelkező cuccoknál (pl. discmanem, vagy az alaplapi hangkártyám) van elfedés. Dinamika nincs, hangszerek nem különülnek el, tér semmi, "kicsit" szól, de mégis sokkal zeneibbnek érzem, mint pl. az x-fi-t. Szóval szerintem ez a kimenő jel megnövelés valahol kétélű fegyver. Nem olvad bele annyira a zajba a zene, és hogy ez mindig jobb, és szebb, ezt épp nem érzem :)

(#12010) Ebit válasza Ba cy lus (#12009) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

"pl az MM hangszedők esetében ,érdemes ezt a paramétert is figyelni a kiválasztásbál, mert elég jól hallható a különbség, és erősitője is válogatja, hogy melyik menyire érzékeny,és milyen tartalékok rejlenek benne."

Innen indultunk, te Cédékkel kapcsolatban irtad le a tapasztalataidat, én megemlitettem az MM hangszedőket, amivel kapcsolatban, az elmúlt időszakban neked is keletkezett némi rálátásod, és itt van a válasz DDL-nek is, mely szerint a különbözö felépitésű, kialakitású, erősitők ezt eltérő modon reagálják le..

(#12011) Ba cy lus válasza Ebit (#12010) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Akkor sem értem, hogy mitől lesz jobb ettől a hang. Hogy erőteljesebbnek érzem, "nagyobbnak", az esélyes, viszont mit fed el? :F

(#12012) Ebit válasza Ba cy lus (#12011) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Vélelmezhetően a te esetedben, néhány alkatrész elugrott a jel utjából., ezáltal változik az egész műkődése.

(#12013) draco2140


draco2140
(újonc)

Sziasztok!
Szeretnék venni egy komolyabb 2.0/2.1-es hangrendszert otthonra és már ki is néztem a nekem valókat csak nem tudom h mennyire működőképes az ötletem. Semmi másra nem kell a cucc csak zenehallgatásra és filmnézésre. (lényegében annyi hogy egy laptoppal össze lehessen kötni)
A kontaktust egy XLR papa-jack papa kábel megoldja a hangsugárzó és az E-mu között.
A fő szempont az hogy legyen strapabíró (bírjon ki legalább 10 évet) és szóljon jól, úgy ahogy kell. Legyen töke a hangnak.
Nem 5.1 kell mert nem fér el a szobában mert ott van még egy szekrény fal 1 kanapé meg 1 könyvespolc is. Nem félek a különálló erősítőtől sem csak nem szeretném bonyolultra a rendszert mert ha a haverom filmet akar nézni akkor ne kelljen megvárnia h hazajöjjek valamint probálok minél több hibaforrást kiszürni. Pc-röl menne maga a hang, de arra már kinéztem egy E-mu hangmodult magamnak. Most csak az a kérdés h mit tegyek a TRS-XLR(papa) kábel XLR végére.
Több hozzászólásból összeollóztam h mit szeretnék, remélem sikerült.
Én egy Adam A8X-et néztem ki erre a célra, de várok bármi más javaslatot. Kinek mi a tapasztalata/javaslata?

(#12014) Ba cy lus válasza Ebit (#12012) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Na igen, de most nem önmagában a nagyobb kimeneti jelszint áldásos hatásáról volt szó? :U

(#12015) DDL válasza Ba cy lus (#12011) üzenetére


DDL
(őstag)

Nem lesz jobb a hang (legalábbis nem ettől). Ugyanis ha maradunk a hangszedők példájánál azaz adott két pick-up:
1. szabványos jelet ad: 2.5mV/47kOhm
2. nagyobb kimenő delejtű: 5mV/47kOhm

Mindkét esetben a jel-zaj viszony gyakorlatilag nem lesz érzékelhető különbségű (már amennyiben legalább átlagos a RIAA), mert a 2-ik esetben minden jel ami lejön a barázdabillegetőről dupla akkora: tehát a lemezzaj is! A meghallgatás viszont akkor korrekt, ha a nagyobb kimenetű hangszedő esetében a hagerőpotival vissza veszel...

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#12016) Ebit válasza DDL (#12015) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

A leirt példa alapján, tételezzük fel, hogy azonos a jel zaj viszonyuk, és a következő fokozatban a visszalakitás mellett, eltérő szintű, erősitést kel végrehajtani, melyiknek lesz marad, jobb a minősége?

Ezenkivül, az eltérő erősitések miatt, is megjelenhet észlelhető ,mérhető szintre az erősitó rész/ fokozat saját hangja.

(#12017) DDL válasza Ebit (#12016) üzenetére


DDL
(őstag)

Nincs eltérő erősítés!!! Az aktív fokozatok erősítése változatlan. Éppen ez a lényeg! Ha az aktív fokozatok erősítését machinálod akkor az már nem ugyanaz az erősítő!

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#12018) Ba cy lus


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Ezüst kábel (hangfalkábelként) tényleg nem ajánlott, vagy ezt így általánosságban nem lehet kijelenteni? :F
Nálam az 1.5-ös "egyik szál réz, másik szál ezüst (ha ezüst)" kábel magasban ugyan látványosabban szólt, de úgy összességében vékonykán, dinamikátlanul. Ez az itthon talált monitor atmos air 195 (megjegyzem, nem nagy szám kábel ez sem, de ez 1.95-ös sodrott réz) jóval kiegyenlítettebb, és végre a metál sem kerget őrületbe. :)

[ Szerkesztve ]

(#12019) Ebit válasza Ba cy lus (#12018) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Belső kábelezésnél érdemes a magashoz használni, én nem szeretem, de sokan esküsznek rá, és képesek komoly összegeket rááldozni, az ezüst hangkép leirásoddal az én tapasztalatom is megegyezik.

(#12020) multiplikato


multiplikato
(tag)

Sziasztok!
Mostanában szemezgetek a Marantz CD63 MK2 KI signature CD lejátszóval. Többet is találtam hirdetésekben, és a vaterán. A kérdésem az lenne, hogy a 60-80ezer forintos ár nem eltúlzott ezért? Mert nekem annak tűnik.

(#12021) Ba cy lus válasza multiplikato (#12020) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Szerintem viszonyítás kérdése. Ha azt nézed, hogy a ma újonnan ennyiért kapható lejátszók egyrészt sokszor mennyire megbízhatatlanok, másrészt hangban is elmaradnak, akkor nem sok. Ha viszont azt nézem, hogy ennyiért bőven-bőven lehet kapni tda1540 vagy tda1541 DACkal (CDM0,1,2,4 mechanikával) szerelt lejátszókat, amiket lehet modifikáltatni, és hangminőségben fölé mehet, akkor lehet akár kétszeres is ez az ár. Bár lehet ez ízlés kérdése is, nekem eddig egyértelműen a régi multibitesek jöttek be jobban. Egyébként ahogy én hallottam nemrég nebulo5-nél, nem olyan rossz darab az (sőt szerintem az övé nem is pontosan ez, ez a ki signature azt hiszem eggyel jobb), ott hallgatva azon a rendszeren akkor nekem nem volt égbekiáltó a difi az enyém és aközött.

(#12022) multiplikato válasza Ba cy lus (#12021) üzenetére


multiplikato
(tag)

A tiéd milyen rendszer, ha szabad kérdezni? :)

(#12023) DDL válasza multiplikato (#12020) üzenetére


DDL
(őstag)

90ezerért már CD17-et kapsz. Ugye nem egy súlycsoport. Még a 60 is sok egy kicsit, de ha rendben akkor még elfogadható. A 80k az irreális...

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#12024) Ba cy lus válasza multiplikato (#12022) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Szabad, de majd be fogom írni megint az adatlapomhoz (elszórtan azért le van itt írva a topicban). :B

philips cd350 (beséék modifikálták) CD (CDM2, tda1540)
thorens 145 mkII LP (az eredeti hangkar - nem valami jó, és jelenleg vms hangszedő - ez meg pláne nem jó)
mos-fet-es riaa (ez is bese termék, el is felejtettem, hogy be kéne cserélni :U )
dynaco sca-80q erősítő
acoustic research ar28s hangfal
inakustik monitor atmos air 195 hangfalkábel, és asszem az ic kábel is inakustik márkájú (ezek a gyenge láncszem igazából, plusz a szobám, lp-t most nem igazán hallgatok a hangszedő miatt)
ja meg még van egy söund arts nt-4550 hangfalállvány :)

(#12023) DDL:

Te most milyen DAC-ot/CD-lejátszót használsz?

[ Szerkesztve ]

(#12025) DDL válasza Ba cy lus (#12024) üzenetére


DDL
(őstag)

AUDIOLAB 8000CD (még az eredeti angol) általam modifikálva.

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#12026) draco2140


draco2140
(újonc)

Figyelem ti észkombájnok. Szeretnék összerakni egy 2.0/2.1-es hangrendszert, kizárólag zene hallgatásra és filmnézésre használnám egy 5X4-es szobában. Nem kell kvadró, sem 5.1 sem 6.1 vagy 7.1. Sima sztereó hangzás kell.
4 kritérium van:
-1 Össze lehessen kötni egy laptoppal.
-2 Szóljon jól, legyen töke a hangnak.
-3 Legyen strapabíró, bírjon ki vagy 15 évet.
-4 Egyszerű rendszer legyen,könnyen kezelhető.

Kb.: 400000 forintot szánok rá és van is egy elképzelésem :) Egy E-mu hangmodul két TRS kimenettel, 2 TRS-XLRpapa kábel és két Adams A8X hangsugárzó. Ha tudtok jobbat akkor kíváncsian várom. Most legyetek okosok:D

(#12027) schawo válasza draco2140 (#12026) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

:R Máris van egy jó napom :))

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#12028) Ba cy lus válasza schawo (#12027) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

:C :DDD

Jó, mondjuk meg tudom érteni, mert nekem is volt (meg van is), hogy valamivel kapcsolatban nem tudtam érdemi információt kapni sehonnét, és bosszantó, de azért na. :P

üdv:
az egyik "észkombájn"
:))

szerk.: Jah egyébként látom ez stúdió monitor, abban Auratech van otthon szerintem itt. Én mondjuk szerintem inkább vennék használtan egy olyan Beag hec45 cuccot, ami neki is van. (Picit elöltöltős automata mosógép feelingje van. :D )

[ Szerkesztve ]

(#12029) schawo válasza Ba cy lus (#12028) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Kérdezett ebben a topicban még szombaton, mert mondtuk neki, hogy itt is kérdezzen utána, mit szóltok az ötletéhez. Erre ti egy sorra sem méltattátok szegényt. Jött vissza panaszkodni a másik topicba, mi meg mondtuk neki, hogy tegye fel bátrabban, és határozottabban a kérdését, mert tuti, hogy szívesen segítetek neki. Aztán másodjára jól odacsapott közétek. Tetszik :D

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#12030) Goose-T


Goose-T
(PH! kedvence)

Valakinek lenne erre megoldása? Saját eszköz esetén a jutalom sör és csoki! :D

Rockzenénk: https://fb.me/scharlotterhodes

(#12031) L4D1K válasza schawo (#12027) üzenetére


L4D1K
(őstag)

+1

# ANTAL Tuning #

(#12032) Pety válasza Goose-T (#12030) üzenetére


Pety
(senior tag)

Csak a sör és a csoki miatt vállalnám,de biztosan találsz a környékeden is működő készüléket. :DDD Biztosan nagy élmény lesz visszahallgatni.

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#12033) Ba cy lus válasza Goose-T (#12030) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Szerintem menj el a szentkirályi utcába (nem tudom, pontosan hány szám, a pázmány és a rákóczi út közti szakaszon, ahol a sote etk van, na azzal majdnem szemben), ott kék táblával ki van írva: monitor audio, stb. Náluk van orsós magnó biztosan, próbáld megbeszélni a fószerral. Meg az is lehet, tud olcsón valamit (nincs minden kitéve).

(#12034) KMT válasza schawo (#12029) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

Nekem nem annyira.

Gondoltam, hogy leírom, hogy én nem feltétlenül stúdiós cuccokat használnék otthoni zenehallgatásra, de inkább nem tettem, mert nincs tapasztalatom ilyen eszközökkel.

draco2140:
Milyen zenék lennének?

[ Szerkesztve ]

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#12035) Oibacsi válasza KMT (#12034) üzenetére


Oibacsi
(őstag)

Adaléknak:
Múltkor voltam hallgatózni, nekem legjobbnak egy ethosz tuningos jungson ls3/5a jött ki.
Kis szobába elég nehezen tudok jobbat elképzelni, számora magasan verte a 780K-s dyno-t is, pedig 35nm nagynak tűnne számára...

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#12036) KMT válasza Oibacsi (#12035) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

Most erre mit mondjak? Majd egyszer megérted, hogy miért kezelném fenntartásokkal ezt a dolgot. (: (Feltéve ha ott voltál, és C S 1.4-ről van szó.)

[ Szerkesztve ]

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#12037) Oibacsi válasza KMT (#12036) üzenetére


Oibacsi
(őstag)

Igen, arról van szó. Nem kell, hogy megértselek, ott és akkor jobb volt.

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#12038) draco2140 válasza KMT (#12034) üzenetére


draco2140
(újonc)

KMT Javarészt, rock, metal és klasszikus valamint filmhang fog rajta menni.

(#12039) Ebit válasza Oibacsi (#12037) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Elsősorban neked kell, hogy megfeleljen.

(#12040) Oibacsi válasza Ebit (#12039) üzenetére


Oibacsi
(őstag)

Persze, bár nem vétel előtti meghallgatásról volt szó és egy harmadik személy is így érzett. Leginkább egy tölcséres lowtherre lennék most kíváncsi...

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#12041) Ebit válasza Oibacsi (#12040) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Itt talán tudnak segiteni.[link]

(#12042) Auratech válasza draco2140 (#12026) üzenetére


Auratech
(PH! addikt)

Vedd meg!

Auratech Field Recording

(#12043) KMT válasza draco2140 (#12038) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

Ezekre így egy állványos monitort javasolnék, egy jobb, zárt mélyládával (zúzda, és a filmek miatt). Nem találtam meg, hogy az Adam-nek van-e előerősített kimenete...

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#12044) draco2140 válasza KMT (#12043) üzenetére


draco2140
(újonc)

Az Adamnek nincs elöerősített kimenete, csak bemenete van, 1 xlr és 1 rca bemenet de az A8X lemegy 38Hz-ig, és ha belegondolok h egy lábdob 40-60hz között van, sztem az már elég jó :) Max a filmeknek nem lesz olyan megrázó élménye, bár sztem itt igen...
Egy viszonylag széles asztalon lesznek majd kb 2 métere egymástól pont az ülö ember magasságában, teljesen rátolva a falra(már amennyire engedik a kábelek).

(#12045) Ba cy lus válasza Oibacsi (#12035) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Ez a nem tudnék elképzelni jobbat állapot jellemzően tart max. egy hétig. :))
Ugye én is el voltam ájulva nemrég, mikor az """új""" erősítőt beüzemeltem, egy hétig rózsaszín felhő, utána már elkezdtem a kábelekkel variálni... :DD
(Ennek soha nincs vége. :O De szerencsére a zenei mondanivaló, a zene abszolút átjön, abba nem tudok belekötni. Még. :P )

[ Szerkesztve ]

(#12046) KMT válasza draco2140 (#12044) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

Az az asztal, meg falra tolás nem túl biztató...

(Pont ezért előnyös a kisebb hangdoboz + szub páros; könnyebben el lehet úgy helyezni kis szobákban, hogy ne legyenek nagyon nagy egyenetlenségek a mélyek terén. A falra tolt doboz már önmagában is előre vetíti, hogy bajok lesznek.)

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#12047) Tristis válasza KMT (#12046) üzenetére


Tristis
(őstag)

Igaz-igaz, nem kell mindenkinek akkora baromnak lennie, mint nekem, hogy 12 nm-es szobába van két álló doboza 16cm-es dipól sugárzóval. ;] Egyébként ahhoz képest nem is rossz alacsonyabb hangerőn első reflex-szel, de messze nem is az igazi.

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#12048) KMT válasza Tristis (#12047) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

Én is ekkora szobában zenélek, úgyhogy tudom milyen... Ilyen szobáknál már nem is az a gond, hogy nem "fér be" a hang, hanem, hogy a lakhatási szempontokat is figyelembe véve, már alig marad lehetőség a dobozok jó elhelyezéséhez.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#12049) Ebit válasza Ba cy lus (#12045) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Egyszer / kicsit később / már nem keresed az újabb berendezéseke,a kipróbálási vágyad lecsökken, elfogadod az aktuális berendezésed előnyeit-hátrányait, inkább az új zenéket próbálgatod.

(#12050) Tristis válasza Ebit (#12049) üzenetére


Tristis
(őstag)

:R

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  Hi-Fi-ről általánosságban (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.