- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz andorra #56250 üzenetére
Azt nem tudom, jöttek-e létre "lövészárokharci" tesztek a topik égisze alatt. No és persze nyilván mindenki úgy érzi, hogy nem tartozik lövészárokba, szekértáborba, én is azt gondolom magamról.
A téma szempontjából sántító a példa, de legalábbis az adott konkrét kérdésben a mi múltkori tesztünkre talán rámondható, hogy "ellenfelek" között történt, hiszen a jópajtási viszony, a tisztelet és a másik álláspontjára való segítő nyitottság mellett egyetnemértő félként vettünk részt benne. Aztán konstatáltuk az eredményt vagy az eredménytelenséget, de a tesztnek valószínűleg hasznára vált, hogy egyetnemértő felek végezték - lásd tudományos nyilvánosság. Szól belőlem a szociológus: nem fémyeztük a paradigmát, hanem kvázi egymás tudományos ördög ügyvédeként fejleszteni igyekeztük. De mondom, persze sántító a példa, hiszen legfeljebb is csak felvállalt tudományos szerepként voltunk "ellenfelek".
Javítás az előzőhöz: kabátlopási
[ Szerkesztve ]
-
simongab
senior tag
válasz andorra #56247 üzenetére
A zenehallgatásnak tényleg kultúrája van. A zenehallgatók: egy tág réteg. Akik itt felbukkannak azkok között sokan a technika sokan a zene iránt érdeklődnek, sokan mindkettő iránt. A baj csak az hogy ennek a fórumnak a szellemisége az igért címmel ellentétben úgy viszonyul a hangtechnikához mint a kuruzslás az orvosláshoz. Sajnos. Nem a megoldásokat keresi, hanem valami ködös hegyen űlve összefüggéstelen irracionális tanokat hirdet az audiofil USB kábelek fontosságáról, és az ezüst tartalmu ón hasznosságáról.
Azért az eredeti célkitűzésemet nem feladva ha valaki tud egy bányát ahol jó minőségű zenékre lelnék neves előadókról az nyugodtan izenje meg...
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #56254 üzenetére
Elég elfogult vélemény.
Főleg úgy h., a streamer rendszereknél nincs probléma a kiolvasással. -
Dorian
félisten
válasz Mezga Aladár #56255 üzenetére
Nem vetted észre a láthatatlan idézőjelet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz simongab #56253 üzenetére
Tévedsz, és sokadjára. Talán direkt teszed, nem tudom. A hifistának nem a technika a lényeg. Ez csakúgy van, mint az, hogy a forrás és az erősítő nem csak nüansznyit számít, hanem hatalmasat számít, irtózatosan ordítóan nagy különbséggel szól ugyanaz a hangdoboz az egyik, vagy a másik erősítővel, forrással, HS280 pedig nem tud semmit mély hang terén, egyszerűen képtelen bármilyen mély hang kiadására, bármennyire bolgár az a hangszóró, ami benne van.
A hifista nem zene hallgató, hanem rendszer építő, és olyan naturális hangú rendszert keres, amiről képes elhinni, hogy a valódi hangot megközelítő minőségben, produktumban állítja elő a hangot az általa össze állított rendszer. S mindezt a saját hallásához igazítva teszi, ami változik. Ez nem ezotéria, nem misztikum, ez tény. Hogy ebben ki mennyire sikeres, már vitatható. Viszont a szellemisége vitathatatlan. A gondolkodásmód érdeme az a rengeteg apróság, amit a kételkedők baromságnak neveznek.
(Mindezt személytelenül írtam, ha válaszolsz, kérlek ugyan így járj el Te is. Köszönöm.). -
blattida
nagyúr
válasz #10726912 #56258 üzenetére
Továbbra sem értem, miért foglalkoztok egy kisfejűnagyfejű bagollyal. Ő mindig nagyfejűzi a verebeket és totál süket, ami nem is csoda, mivel a sok táptól teljesen betollasodtak a fülei. Csak ki kell rakni egy kis gyorsítót meg egy láncfűrészt és ismét hallani fog.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #56254 üzenetére
Valóban hasonló tapasztalatok alapján. Én fenntartom az álláspontot, hogy az SPDIF manapság is még általában jobban szokott szólni mint az USB. Sokat fejlődött az USB, de hangtechnikailag azért még nem olyan sokat, és amennyit igen, az kevés készülékben jelenik meg maradéktalanul. Nem eleget és nem elég széles körben foglalkoztak még vele hifi mérnökök - gondolom (tapasztalom) én.
-
-
fehér_ember
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy ha egy üzemelő hangdobozt oldalról néznénk és tegyük fel, láthatnánk a mélyközép hangszórót elhagyó hanghullámokat, akkor a "fő hanghullám áradat" az hány fokos szöget bezárva terjed tova. Persze ha a magassugárzóról is tud valaki ilyen infót és az is fontos, akkor az is érdekel.
Ez azért szeretném tudni, hogy kiszámolhassam mennyire szükséges megemelni az antihifista módon (asztallapon, polcon ...stb.) elhelyezett hangdobozokat abban az esetben, ha nem egyből az említett "lapok" szélére kerülnek. Mert gondolom az is hangzást befolyásoló tényező ha az asztallapon egyből elkezd visszaverődni a hangszórót elhagyó hanghullámok egy része.
Illetve ha valaki már tesztelte az imént említett dolgot, vagy csak simán véleménye van róla, szívesen hallgatom. -
törölt tag
Jééé, már nem vagyunk gazdátlanok.
-
fehér_ember
addikt
-
törölt tag
válasz fehér_ember #56263 üzenetére
Gondolj bele, hogy mi a célja a hangdobozok előlapi szélei lekerekítésének, illetve komolyabb hangdobozokon az előlap hangelnyelő réteggel való bevonásának.
Egyébként minél mélyebb a hang, annál kevésbé irányított, "sávos" jellegű, tehát annál inkább gömbszerű, ahol a "hátsó félgömb" adott cikkelye "fennakad" a hangdoboz előlapján. A magashangok már inkább "ellipszoid-szerűen" terjednek a magashangszóróból, ezért mérik lehetőleg a közeltéri görbéjüket.
Rendesebb szaklapok, például a Hi-Fi Magazin hangsugárzótesztjeiben szép közeltéri görbéket találni.A fentiekből remélhetőleg látszik, hogy a kérdésed szempontjából lényegében 180 fok, illetve ahol a hangdoboz előlap végetér, onnan lényegében 360 fok, megbolondítva az előlap (majd a padló, az asztallap...) okozta interferenciákkal, a magashangoknál az elliptikussággal. Elég magas ultrahangokat már lehet sávosan, folyosószerűen is kibocsájtani.
(#56265) fehér_ember Topikgazda rendszer, jobb felső sarok.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #71562240 #56266 üzenetére
Nagyon köszönöm, mindkét választ! ( a #56264-nél tényleg elvesztettem a fonalat)
Mivel külön frontjaim vannak házimozira és sztereóra, ezért maradni fog az antihifis elhelyezés is. Ezért akartam tudni hogy az asztallapon maradón elég ha egy ilyennel próbálok javítani, vagy rezgéscsillapítás mellett a megemelése is fontos lenne.
[ Szerkesztve ]
-
simongab
senior tag
válasz fehér_ember #56267 üzenetére
Nem mindegy miből van az asztallap, és az semmiképpen nem, hogy milyen távol van a faltól és hol helyezkedik el a lapon, meg hogy van e diffuzor a középsugárzón (lehet nem figyeltem) Mindenesetre arra törekedni kellene hogy a 60 fokos háromszög, 2 hangszóró és fülek, kialakuljon. Ha pozdorja az asztallap akkor lehet hogy egy szilikonbütyök ellenére is rezonálni fog. Lényeg hogy mivel úgy döntöttél hogy a rossz akusztika miatt a közvetlen hangtérben szeretnéd hallgatni a cuccot, ezért a közeli visszaverődéseket ki kellene szülrni. És tényleg mivel a hang alacsony frekvencián gömb irányban terjed, és ahogy haladunk a felsőbb frekvenciákba egyre inkább nyalábszerű a terjedése erre is figyelni kell.
-
andorra
őstag
Fontos, hogy a hangszórók feléd nézzenek és ne az ellenkező irányba. Az asztal lapja vízszintes legyen, ne függőleges! Közted és a hangdobozok között ne legyen fal! Ha fekve hallgatod a rendszert, az asztal lapját billentsd oldalra 90 fokkal, de ne felejsd el rögzíteni a hangdobozokat előtte! Klasszikus zenéhez tölgyfa asztalok az ideálisak, pozenéhez a bükk, jazz-hez az akácfa. Élő zenéhez, az élő-fa asztal a legjobb. Az asztal lábai, ha vannak, merőlegesen álljanak az asztallapra és érjenek le egészen a padlóig! Bővebben erről a "A Hifi, az nem az én asztalom" című könyvemben olvashatsz.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz #10726912 #56270 üzenetére
Már a reneszánsz és a barokk kor zeneszerzői is tudták, hogy az asztalnak fontos szerepe van a zenehallgatásban. Lásd: Tafelmusik !
Bizonyos korabeli feljegyzések viszont érdekes módon arra utalnak, hogy a gasztronómiára nagyon igényes ínyencek, már abban a korban is tüskés talapzatú, speciális állványokról ettek és asztalról evő társaikkal ellentétben, általában nem büfögtek.(#56271) meunier
Ne felejtsd el azt a népi bölcsességet: hiába értesz egyet egy tigrissel, akkor is megesz ![ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz slick-adam #56273 üzenetére
Szerettem volna felhasználni a te avatar arcodon látható mosolyt, de technikailag nem jött össze.
-
EQMontoya
veterán
-
törölt tag
válasz slick-adam #56273 üzenetére
meunier: Nincs miért ignorálnod magad. Senkinek sincs erre oka. Inkább próbáljon a fórum közössége megérteni (magát a fórumot), elfogadni (szabály rendszereket és korrekciókat), és mindemellett építeni az értékét. Ehhez pedig minden tagra szükség van, csak kicsit vissza fogottabbnak kéne lennie a bevallottan nem HI-FI szellemben fórumozóknak
slick-adam: Szmájlik nélkül körbe röhögtem az agyam. Ezt nem lehet nem viccesen érteni. Ha Te nem érted a h.sz. vicces, de egyben nevelő értékű tartalmát, az nem az író hibája.
andorra: Úgy. Tehát a tigris megeszi azt is, aki egyet ért vele. Épp erre járt a hangos autó: "Dunnákat, párnákat, kacsa tollat, liba tollat, régi és használt papagáj tollakat..." Tökéletes 5 céhá sztereóban kiabálta szlogenjét. Valamiért eszembe jutottál. Csak tudnám, miért. -
slick-adam
aktív tag
válasz EQMontoya #56275 üzenetére
igen, valoban vicces volt a hsz, de nekem ugy tunik ö mindig ilyeneket ir. legalabbis miota itt vagyok, nem lattam meg normalis valaszt adni senkinek. de mindegy, mostmar tenyleg ignoralom. elhiszem, hogy ö itt az ügyeletes bohoc mar sok-sok eve.
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
EQMontoya
veterán
válasz slick-adam #56277 üzenetére
Ezert papagáj az avatárja, hogy tudja ismételni. Szerintem kereszteld at Andorra!
Same rules apply!
-
Dorian
félisten
válasz #10726912 #56276 üzenetére
Pont az a konfliktus oka, hogy nincs közmegegyezés, mi az a "hifi szellemben". Maczkò és Undorra igyekszik a sajàt definíciòjàt a topikra erõltetni (ami nem fog menni), màs trollkodni jàr ide. Ez a két közösségellenes magatartàsforma a problémàk oka.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz #10726912 #56248 üzenetére
Azért azt megjegyezném, hogy az is tud és akar JOBB-ra törekedni, aki nem hisz azokban az ezoterikus, misztikus, placebo-gyanús "jobbításokban", amikben ti. Nem kellene kisajátítanotok a "JOBB-ra való törekvést", mert a vaktesztelők, a kételkedők, a műszaki-nonszenszeket elutasítók is a JOBB-ra törekednek, csak más eszközökkel érik el.
(#56279) Dorian "Pont az a konfliktus oka, hogy nincs közmegegyezés, mi az a "hifi szellemben"."
+1 Nincs és nem is lehet közmegegyezés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
blattida
nagyúr
-
törölt tag
válasz #71562240 #56281 üzenetére
Illetve kik lennének az a bizonyos közösség, akikre úgymond ellenségesen rá lenne vón erőltetve bizonyos erőltetett definíció - amely definíció kapcsán ugyebár kérdéses, hogy mi van belőle az "erőltetők" tudatában valójában, és milyen kép él arról a te képzeletedben, hogy mi van belőle az "erőltetők" tudatában.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz liszi70 #56283 üzenetére
Ez így még mindig nagyon szubjektív. Például egy ember adott tudással műszaki-nonszensznek ítél meg egy xy dolgot, aztán elolvas az adott témáról egy vagy több részletes szakirodalmat és akár teljesen megváltozhat a véleménye az xy dologról. Olyanokat is megismer, amiről még nem is hallott.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
EQMontoya
veterán
válasz #71562240 #56286 üzenetére
mi van belőle az "erőltetők" tudatában valójában, és milyen kép él arról a te képzeletedben, hogy mi van belőle az "erőltetők" tudatában.
A kettő különbségének egyik okozója lehet ezen erőltetők esetleg nem tökéletes kommunikációja is.
krichd1: azért a topik őslakói közül is láttunk már olyat, aki teljes magabiztossággal rúgta be a sarokba a fizikát, úgy, hogy az ott pityergett még pár óráig utána.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Tomacko
senior tag
Tehenek, majmok, plüsmacik, papagájok, tigrisek, malacok....... állatkert ez mostanában eléggé...SAJNOS
Holott ez elvileg egy hifi "szakmai" topik kellene legyen, nem pedig az önfejüség makacs kinyilatkoztatásának szajkóháza, talán ilyen is van egy állatkertben, DE ez nem az ha jók az emlékeim. Azt ugye már gyermek fejjel elfogata mindenki, hogy nem vagyunk egyformák, van szőke,barna, fekete, vörös, kövér, vékony, kisfejű, nagyfejű, sárga, barna, fehér, vöröses bőrű ember stb...... Azt itt miért nem tudják elfogadni egyes ego bajnokok (akiknek már a korukat tipplve csak ugyan, de ilyenkor már nem építeni kellne hanem "lebontani" az ego-t), hogy A HIFI-ben is ugyanúgy különböznek az emberek, más a hallásuk, mást tanultak, mást láttak, tapasztaltak. Mindezt pusztán csak azért, mert eleve nem egy helyen nőnek fel az emberek mindenki más-más módszerrel, nem ugyanattól a tanártól tanul. Evvel most csak nagyon kevés kis részt emeltem ki amitől különböztök egymástól és ezátal különböző a véleményetek, és különböző dolgokat kezeltek egyszerű alap tények ként is. Talán végre el kéne dugni az egótokat és nem szájkaratézni tovább azon, hogy ki tud többet és ki miben jobb.De ha nem akkor csináljátok tovább, csak akkor megkérnék végre valakit, hogy nevezze már át ezt a topikot valami más névre
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
törölt tag
válasz Dorian #56279 üzenetére
Inkább átfogalmaznám: pont az a gond, hogy nagyon sokak szerint HI-FI téma a teszkós mikro hifitől kezdve a dvd lejátszókon át a hangkártya is. Mert sztereó hangrendszerhez köthetők. A probléma gyökere mindösszesen itt rejtőzik.
liszi70: Nem ők emlegetnek misztikumot, szemfényvesztést, nem ők harsányak, miközben elő bukkannak tudásbéli hiányosságok (akár a forrasztásról is). Tőlük látom az alázatot a zene hallgatás minőség keresése felé.
Kérlek, ne sorolj be hozzájuk, én még csak azt értem, hogy ők mit tekintenek HI-FI szellemiségnek, de jómagam nem tudom, hogy valaha is az leszek, avagy sem.
Számtalanszor elmondták, nem kell hallani, tapasztalni, amit egyes emberek igen. Nem ez érdekli őket. Csak ne mondd azt (főleg megfelelő tapasztalás nélkül, de még annak fényében sem ildomos, hiszen nem egyforma a hallása minden embernek), hogy ez, vagy ez misztikum, ezotéria, hülyeség, baromság, Mert ez így konkrétan sértő.
Ne értsen félre senki, nem pártfogolok senkit, többek között Te is a kedveltjeim közé tartozol. Csak jó tanácsként mondom, amit.
Túl mélyek az ellentétek, személyeskedésbe fordulnak folyamatosan az indulatok egy-egy téma hallatán. Pedig anélkül rendkívül élvezetes beszélgetések, téma boncolgatások lehetnének. -
blattida
nagyúr
-
Tomacko
senior tag
válasz #71562240 #56296 üzenetére
Elnézést kérek ha valakit kihagytam a felsorolásból, csak fejből idéztem fel avatar képeket és nem szántam személyeskedésnek sem.... szimplán próbáltam felvezetni az állatkerti káosz hangulatot, ahol tegyük fel, hogy az indiai elefánt nem érti az afrikai oroszlán szavát és a "tolmácsokon" keresztül kialakul ugyanarról a jóról egy hatalmas ego bajnokság
Azt is hozzá kell még tennem, hogy imádok állatkertbe járni
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
andorra
őstag
válasz Tomacko #56290 üzenetére
A hifi, az kinek a szakmája? Ha senkié, merthogy nincs ilyen szakma, ahogy többször, többen is leírtuk, akkor ez nem is lehet egy szakmai topik. Csak az elmúlt két napi hozzászólásaimból is tudnék idézni olyan sorokat, ami egyértelműen cáfolja egyes megállapításaidat. Nem teszem, mert éppen nemrég fejtettem ki, hogy véleményem szerint a célunk nem mások meggyőzése, hanem legfeljebb segítése kell legyen. Ha vitatunk ezt, vagy azt, azt sem okvetlen az illető meggyőzése miatt tesszük, hanem azért mert mások is olvassák a cáfolatokat, akiknek ez segítség lehet, ha erre nyitottak.
-
Tomacko
senior tag
válasz #71562240 #56298 üzenetére
Ja hogy az enyém Nemharcsa, de szivesen leírom. Az amerikai focit szeretem a sportok közül a legjobban és az avatarom az egyik csapat ( Minesota Vikings) logójának karikatúrás változata amin egy angol harcsabajszos kalapos fazon látható a csapat jellegetes színeivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Elite: Dangerous
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Super mario odyssey
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest