- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlaca2
tag
válasz denesdr #113302 üzenetére
Igen a yt is egy régebbi masterelés, sokkal halkabb és “vérszegényebb” mint a Tidal-es. Ugyanazt az anyagot kapják a kiadótol a stream szolgáltatok, azért ilyen a spotify-on is.
Mindenképp érdekes hogy miért lett megfordítva?
Van hibás track is, az is ugyanúgy hibás több platformon is(avx kérdeztem hogy másnál is hibázik-e, aztán írták hogy igen, sőt spotify-on is ) ."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vlaca2 #113304 üzenetére
Na most én is csekkoltam JMJ-t, a Tidal az Equinoxe-ból a "Remastered" verziót tartja, amin nagyobb a szalagzaj a legelején, de cserébe az album nincs megölve zajszűrő által. Legalábbis én ezt jobban kedvelem.
Equinoxe Remastered CD:
Track 1, balban érkezik az első szintihang, jobb az "echo"-ja.
Equinoxe eredeti CD:
lol, fordítva, jobbról.Azaz a Remastered CD-n van fordítva és mivel a Tidal-ön az van, ott is.
YT: remastered, eredeti. Woo-hoo, fordul.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
vlaca2
tag
válasz VoidXs #113308 üzenetére
Masteringnél az “alapanyag” a már kikevert, összegzett (sztereónál) 2 sáv(bal/jobb). Nem elérhető ilyenkor a hangszerenkénti sok sávos alapanyag, nem tudnak 1 hangszert egyszerűen átpanorámázni.
(A mai trükkös AI,dsp stb módszerekkel elvileg megoldható lenne.)
De itt nem erről van szó, szimplán fel van cserélve a komplett jobb es bal oldal."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
vlaca2
tag
válasz Dißnäëß #113307 üzenetére
Jaja, én is az új remastereket kedvelem.(Jarre-t kevésbé, nalam ő az elktronikus zene Lagzi Lajcsija.Ha leveszük az elektronikát, iszonyú prtimitív ami marad. Pár hangú, buta sláger zene.)
Nade szerencsére vannak Tangerine Dream,Klaus Schulze stb. albumaiból is újra masterelt verziók, azok nagyon jók.
TD-ből van újra mixelt album is(Steven Wilson) itt hozzányúltak a hangszer arányokhoz is.[ Szerkesztve ]
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
Dißnäëß
nagyúr
Topping DX1 ($99)
AK4493S alapú mini USB DAC+fejes erôsítô.
Mérve.Mókás kütyü..
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
Topikgazda
válasz vlaca2 #113311 üzenetére
Én szoktam remaster közben hangszerek arányát állítani, pont úgy, ahogy mondod. Persze arra már nem tudok magyarázatot, hogy miért cserélték fel a két oldalt, de tudok pár olyan bakit, amiből lehet ilyen (pl. PCM sorozat nyers vágása).
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
bunddog
tag
Hali!
JBL E80-ak tényleg annyira vállalhatatlanok akár zenére? Vagyis film/zenére 70/30%-ban.
-
bunddog
tag
válasz dgyuri0123 #113317 üzenetére
Nem nekem lenne, valószínűleg az ism. igényeinek megfelelne de akkor inkább úgy mondom hogy 95ért használtan nekem ismeretlenül jónak tűnt hogy azt mondjam jó lehet az ő igényeinek. Milyen hangkaraktere van azoknak a JBL-eknek ami miatt annyira nem jó csak ha nincs más?
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vlaca2 #113312 üzenetére
Erőseket mondasz, de hát ízlések és pofonok, én pl. nem haltam be az említett különlegességektől, 1-2 szám innen-onnan, de kb. ennyi.
Elektróban nálam FKJ a top. Azaz, néha akusztikus is, de a nagyja elektró. Az a srác eszméletlen..
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Kísért a múlt: mit találtam az osztrák használt online piactéren ?(Hát ez tényleg besz@rás) Az első hangfalunk ez[link] volt , amit a bátyám vett egy Unitra kazettás magnóval együtt kb. a 70'-es évek végén ( az első Hifi inkább Hihi rendszerünk volt).
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
rukh
senior tag
válasz Jorgi Kormi #113324 üzenetére
Nekem is volt ilyen, kb. egy év használat után elkezdett porladni a hangszóró membránja ....
Üdv mindenkinek, Rukh
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz denesdr #113323 üzenetére
JMJ Oxigen-je zseniális a maga módján. Meghatározó album szerintem. A kiadása utáni hetekben/hónapokban rongyosra koptattuk a lemezt. Utána sokáig nem hallgattam (~30 évig), aztán, miután ismét belebotlottam az albumba, eltátottam a számat, hogy mennyire jó zene és hogy mennyire jól szól. DG ~ Lajcsi, ebben egyetértek veled.
"csak a zene van"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz dgyuri0123 #113327 üzenetére
Csatlakozom, +1
A magam részérôl: JMJ egy nagyon meg nem értett mûvész. Mondom ezt arra, hogy van egy raklap albuma, érdemben a nagyközönség 2 max 3-at ismert igazán és azokból is a slágereket (ami attól még hogy sláger, nem degradálja a számot a szememben, ellentétben rengeteg slágerrel másoktól, ami tényleg ipari hulladék).
A magyar közönségre is jellemzô, hogy lehurrogta, csalódott az Electronica koncerten az Arena-ban, hogy nem hozta a nagy slágereket. Aztán helyretették ôket hálistennek sok fórumon utána, hogy ember, Electronica-ra vettél jegyet, nem Oxygene-re meg Equinoxe-ra.
Az Electronica zseniális, nagyon más világ..
JMJ-ben ott van zeneileg a Van Gogh, a Dali, a Picasso, a Klimt, sokan még..
Némely száma kis bugyuta, keresi az ember az értelmét, némelyik meg aztak*va, ez mit csinál itt ? És csak nézel.
Az Arena-ban lent középen a 3. sorban ültem cimbivel, a show valami eszméletlen volt. Az a fénytechnika, meg a szintik hadserege, uh.
De amúgy pont tegnap hallgattam két nagyon nekem tetszôt, ember meg nem mondaná, hogy Jarre, az egyikrôl. Ok, van benne 3. fél keze is, de mégiscsak egy Jarre albumon kijött. Durvi cucc.
Az Equinoxe Infinity is állat, akkora belépô számmal indít, libabôr. Grandiózus zene fasza hifin, minden szám unikum.
Oxygene Trilogy is zseniális, a Part 17-et megpörgette az Electronica bulin is, hatalmas volt.
Equinoxe, nos, a családomat arra kértem pár éve, higy ha történne velem valami, erre temessenek, ne búsuljanak. Part 4 valami eszméletlen, Part 5 meg hát a C64-es Loco után, amin felnôttem kisgyerekként, beégett. Elôbb a SID chippel, utána a mûvész úrtól.
És ahogy ezek ma rendes rendszeren szólnak, úristen. Meg ahogy Foobar alatt Spectrogram-al kinéz, lol.
A Téo & Téa is marha jó kísérleti valami, van benne pittyputty is, de felettébb csemegék is. [link] [link]
Én imádom.
[ Szerkesztve ]
-
vlaca2
tag
válasz Dißnäëß #113328 üzenetére
Disznész,Denesdr,Dgyuri
DG-t ne keverjük ide 😎 Úgy értettem hogy a 70-es évek beli tradícionális electronikus zenékből(berlin scool,”űrzene”, amik meditatívak, kisérlezetők, stílus teremtők voltak,) csinált fogyasztható populáris sláger terméket.
Pl Tangerine Dream - Rubicon part1
Ez egy 17 perces (kábítószeres) trip, tele őrült, idegen hangokkal, harmoniákkal,+1 brutál bass szekvencia. (Hifi szempontból is érdekes, a bevezetőknél többször átkeverik az egész stereo track-et ellenfázisba, ilyenkor kifordul a hangsugárzók közül, kimegy a szobából 😎)
https://tidal.com/browse/track/110766239 (2018 remaster)
https://youtu.be/BVkRl0sXjjY
Ehhez képest bármelyik Jarre track egy buta sláger.
És igen, kísérletezett mindenfélével, ez pl már majdnem industrial szerű zene:
https://www.youtube.com/watch?v=w94lmvHoUNQ
De ez se üt rendesen, ez is el van bénázva.
Szóval saját műfaján belül hasonlítgatom, ott továbbra is tartom a véleményem.[ Szerkesztve ]
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
őstag
Sziasztok. Kis szobába melyik álló hangfalakat érdemes nézegetni? 4x4,1m Quadral-nál meg van adva az optimális szoba méret, de más gyártonál nemigen látom ezt
-
fererencz89
őstag
Avx-en osztották meg, kicsit OFF, de tetszett: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
skill84
tag
Üdv!
2 db 2.0 vagy 2.1es hangfalat vennék.1.
- Milyen készülékekkel rendelkezel már, mit szeretnél még hozzá?
Microlab Solo 7 2.0 Aktív hangfalam van, de mivel nagy így az elhelyezését nem tudom jól megoldani a számítógépemhez.(ezt átraknám a tvhez fixen)
- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg, mit akarsz lecserélni?
50e körül
- Milyen zenei műfajokat hallgatsz?
vegyes
- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
bevallom mióta megvan ez a hangfal imádok zenét hallgatni szóval valami hasonlót. viszont fontos lenne, hogy asztalon a számítógép mellé tudjam tenni az asztalra.
- Mekkora, milyen elrendezésű és berendezésű helyiségben használod-használnád a rendszert?
- Újat szeretnél vagy lehet használt is ?
újatszülőknek a tvhez szeretnék hangfalat, mert a beépített nem elég hangos nekik.
szintén olyan 30-50e körül.
ami jó lenne ha 30cmnél nem lenne magasabb. (szekrényen elhelyezés miatt)alaplapi hangkártyát használok. lenne értelme külön hangkártyát vennem?
[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
Zenére JBL E80/90 vs Dali Concept 8 vs ACR rp100 vélemények? E80 olcsóbb de E90 hasonló áron mozog a dalival és az acr-rel.
-
perempe
addikt
Sure 2*100W-os TK2050 (AA-AB32181) erősítőhöz melyik Mean Well táp lenne jó?
Egy hét múlva koncert az Erkelben változatos műsorral, Csajkovszkij szimfóniával; aki meghallgatna ingyen egy jó zenekart, az jöjjön el. Augusztus végén voltam a Thaiföldi Filharmonikus Zenekar ingyenes koncertjén az Olasz Intézetben, ami az egyik legjobb koncert volt az idén. Dvořák 9. szimfónia volt az első részben, amit már sokszor hallottam, a 4. tétel elején gyors tempót diktált a karmester, de a zenekarnak meg se kottyant; ezen szétesett volna a legtöbb hazai zenekar. (Már van jegyem a NFZ dec. 8-i koncertjére, amin ugyanez lesz, félek elmenni.) Azt tudtam, hogy pl. a Malaysian PO nagyon jó, akik a BIS-hez szerződtek; a koncert előtt nagyon féltem, de hatalmas pozitív csalódás volt a thai zenekar.
a Kodály Világzenekar koncertje volt az utolsó nyári koncert a Zeneakadémián július végén, amin voltam a szezonban, utána már csak Emődön voltam hosszabb szünet után, ahol a Miskolci Szimfonikus Zenekar játszott filmzenéket aug. 19-én, majd 28-án voltam a Thaiföldi Filharmonikus Zenekar koncertjén. Ha összehasonlítjuk a zenekarok tudását, akkor egy nagyságrend a különbség (Kodály Világzenekar - borzalom < Miskolci Szimfonikus Zenekar - átlagos < Thaiföldi Filharmonikus Zenekar - nemzetközi szinten is jó, világszínvonal).
6-án voltam telt házas Morricone koncerten, ami szintén az Olasz Intézetben volt. A Thaiföldi Filharmonikus Zenekaron volt sok üres szék; pedig az jóval komolyabb koncert volt, és nem csak a programra.* Brahms: 4. szimfónia *
-
fehér_ember
addikt
Tök jó: Roxette - Joyride 4k remastered. No meg ezek is (igaz nincs klip): [Cry]; [The Look] ...
Ezek meg csak úgy vegyesen: [a]; [b]; [c]; [d]; [e]; [f]; [g]; [h]; [i]; [j]illetve[KáCsa -19%] + [Nem hittem volna][ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vlaca2 #113331 üzenetére
Szerintem érdemes elválasztani magunkban azt, hogy mi az, ami sláger lett, mert tényleg fülbemászó, mi az, ami kevésbé és hogy mi a "gagyi". Ettől még nem kevesebb, mert fülbemászó dallamra könnyen mondjuk, hogy könnyen hallgatható, de írjál már egyet, amit X-millióan (esetleg milliárdan) ismernek,
megvárom.Szóval csak azt akarom mondani, hogy JMJ nem úgy ült le, hogy "na, csináljunk egy sláger albumot" (persze minden művésznek álma lehet egy ilyen, akár Tangerine-nek is), hanem belerévült francia riviérán a felhőkbe, jött pár dallam, lejegyzetelte, elrohant a stúdióba, lepötyögte egyik szintin, másikon, belemerült, kávé kávé hátán hajnalig, kidőlésig, aztán romon ébredt másnap délután és folytatta. Mondjuk így képzelem, persze erről nem nagyon tud senki, de régen én is írtam zenét és raktam össze Fast Tracker II-ben, móka volt és nálam így ment. De az is lehet, hogy beborozott, netán egy light-os huncut cigi és úgy elkezdett mjúzikot összerakni, közben fejben utazott tájakon, galaxisokon, csillagokon át, ki tudja.
Az, hogy felhasználja valaki másét, mert az nem tudott egy másik karaktert kicsiholni magából, Jarre-nak pedig pont az a karakter hiányzott, kellett, kipróbálta, tetszett, amit őáltala ismerünk.. ez gagyizás, ez gáz ? Ha ezt a TD lépi meg, és nem 1, nem 2 számmal, hanem egy raklap számmal és populárissá válik, akkor ő lenne gagyi ?
Azért, mert meghallgatta 1, 2, 10, 100, 1000 .... ember és mocskosul bejött mindnek. Erről a művész tehet ?
Nekem a TD linkelt nem adja és nem mondom, hogy szar, jó kis móka, de az egész 17 percben egyetlen tisztaságot sem hallottam, amiért szinte könyörög a fülem, hogy tolj már oda valamiiiit nekem felülre. De, ez ízlés. Kicsit olyan, mint a Vangelis - Blade Runner, nem rossz, de elmerülni benne egyetlen számot kivéve, nem nagyon tudok. Sötét. Ez nem az ő hibája, csak ilyen az ízlésem. De nem mondom rá, hogy gagyi. Most ez nem annak szól, hogy gagyizod, csináld nyugodtan nekem nem tisztem megvédeni JMJ-t, vállvonós, mindenki azt gondol róla, amit akar, csak .. vannak a nemgagyi híressé vált zenék, meg a gagyi híressé vált zenék. És tudni kell különbséget tenni köztük, de nem az alapján, hogy híres lett-e vagy sem.
A hifiben gyakran tapasztalom amúgy, hogy minél nagyobb unikumot virít valaki, annál elismerőbben pillanatanak rá, hogy húúú ő aztán már hallott mindent, hogy ilyet tol most, azigen, közben ugyanezen illető úgy elmegy simán slágerré vált k* jó számok, netán előadók mellett, hogy észre sem veszi magáról. Ezt most megint nem Rád értem, csak beugrott a TD-t hallgatva, hány különleges zenét hallottam már, és pusztán attól lett rámondva, hogy különleges, hogy ritkán hallgatott, a mainstream nem nagyon ismeri, de amúgy technikailag kifejezetten gyenge.
-
funkmester
aktív tag
Kivancsisagbol- a halozati lejatszok nem indulnak hatranybol a cd illetve usb lejatszokkal szemben, ha kizarolag usb(merevlemez)-n tortenik a lejatszas? A kulonbozo stream funkciok nem rontjak a hangot?
-
nLali
őstag
válasz fehér_ember #113337 üzenetére
Köszi a zenéket!
Bbbbéééébé. béééééébé.béééé. Ha nősülés előtt állnék, ezt a hölgyet megtendereztetném....Bérelhető reklámfelület
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fehér_ember #113337 üzenetére
a, e
Az az Enya remix omg. Látom, szereted az orosz csajokat (Én is).Bírom, mikor zenéket hozunk, hajrá hajrá.
Mai csokor tőlem, imádom ezeket minőségben hallgatni (direkt eltérőek, úgy szeretek éberen zenélni, mint parfümöt szagolni: két illat között kell a kávé).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz funkmester #113339 üzenetére
Fordítva is feltehető a kérdés: a mechanikai mozgó alkatrészeket tartalmazó-alkalmazó megoldásoknál (pl. HDD, CD) vajon jobb-e a streaming, ahol semmi ilyen extra zavarkeltő nincs a kütyüben, mint pl. villanymotor, fizikai rázkódásnak kitettség, stb. ?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz funkmester #113339 üzenetére
Ha USB-t használsz forrásnak, akkor nem veszed igénybe a hálózati "oldalt", igy az nem is fog bekavarni a hangba.
Én SSD-t használok, mert hallani vélem a "jobbságát" HDD-vel szemben, de ez legyen az én mumusom. Nálam amúgy kissé gyengébb a stream SSD-vel szemben.
Ha külön dacot és külön forrást használsz, ott meg a kábelezés nyúlhat bele a hangba. Hálózati lejátszónál, készüléken belül annyira rövidek a jelutak, hogy ott nem kell ilyesmitől tartani és a szinergia is adott."csak a zene van"
-
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Ha már téma a net kábel, akkor megkérdezem, hogy kábellel jobban szólna, mint wifin a zene? Vagy van egyáltalán jelentősége?
(Bluesound Node 2i - t használok.)
Eleg messze van a router a hifi cucctól. A nappali másik végében. Ha szépen akarnám elvezetni, akkor kellene vagy 8-10 méter kábel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest