- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz tranceplanet #113600 üzenetére
De egy PC vagy HTPC-hez is kell venni egy DAC-ot nem Vagy, hogyan kötöm össze az erősítővel? Ugy gondoltam, hogy a DAC-ot nem lehet megúszni. A forrás úgy is szinte csak pc-ről lesz, meg Tidal hálózaton.
Eddig úgy gondoltam, hogy lesz egy komolyabb mindenes, ugye a Neo-S vagy egy jóval olcsóbb média player és egy DAC csak zenére. Ebből a Lindemann Limetree-t nézegettük amit nagyon dicsérnek, és használtan néha jó áron hozzá lehetne jutni. Vagyis van még egy felállás, hogy média player nem lesz, hanem nas+plex és ugye megint külön DAC.
Szóljatok ha fárasztó vagyok!!
-
tranceplanet
addikt
válasz fojtviki #113601 üzenetére
Szerintem egy HTPC forrás + egy Topping E30 vagy E30 II elég olcsón megúszható. Nálam amúgy az erősítőben egy Axign power DAC van beépítve, ezért nekem csak egy digitális transzport van az erősítő és a PC között. De ezt még lehet variálgatni több féleképpen is, itt volt elég értekezés erről, ha visszaolvasol, nagyon sok felállás van. A fenti két DAC eléggé rendben van az áráért. A Lindemann is jó visszajelzéseket kapott, jó cucc lehet, bár az eredeti árát nem adtam volna meg érte. De kinek a pap ...
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
őstag
válasz tranceplanet #113602 üzenetére
No akkor végülis egyről beszélünk, ilyesmi az elképzelés De /mindenféle sznobizmos-nagyképüség/ nélkül, a fölösleges köröket el akarom kerülni, mint anno autó hifinél. Tehát a kisérletezés szigorúan kizárva, amit veszünk, az úgy is fog maradni, ez az egyesség! Annó úgy kezdődött ez az egész, hogy én vettem a kocsiba egy fejegységet a páromnak szülinapjára!! /de nagyon szidtam magam utólag/ A vége pedig durván 10-12000 Fontál volt. Akkoriban elpoénkodtam a dolgot itt fórumon, de nagyon sok vitát szült ám ez akkoriban nálunk. Megveszem-eladom csomót bukom, megint eladom és ez a végtelenségig. Azután még egy rövid időre jött a fejhallgató vonal is, bár az sokáig nem tartott.
Szóval, mivel a nyaraló felújításból szabadult fel pénz, ezért 5 millió Forint a maximum az erre szánt összeg amibe benne kell, hogy legyen egy 77" Oled TV is. Nem minden áron akarom ezt a pénzt elkölteni, sőőt nagyon nem. De ezért a pénzért a lehető legjobbat akarjuk ami a mi izlésünknek megfelel. Jobban mondva ami a párom izlésének, én úgymond a telómon is tudom élvezni amit hallgatok Tehát legyen inkább valamivel drágább pl egy dac, mert nagyon jól tudom mi történik, ha úgy vesz valamit, hogy hát kipróbálom lehet jó lesz, mert akkor soha nem lesz végeAnnyiban talán jó az autó hifi tapasztalat, hogy tudja mit is akar hallani, mi tetszik neki! Vannak az unásig hallgatott referencia zenéink, amit már tényleg ismerünk kívül-belül. Tehát 1x lesz megvéve minden és nincs csere bere. Ha az olcsóbbat választja, akkor annak örülök, de megmondtam, hogy nuku kész ha nem tetszik utánna akkor így járt
-
johnywalker
őstag
válasz fererencz89 #113591 üzenetére
Baszki, asszittem hallottál már jó hi-fit. De ki kell jönni a barlangból, kezdők jobban rálátnak a témára...
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz fojtviki #113603 üzenetére
B@sszus, most te vagy hifista (aki lány avatárral és névvel egy műszaki/hifi fórumba írsz, illetve sűrűn cserélgeted a zenekütyüidet) vagy a párod (aki rá van kockulva az Accuphase erősítőkre, autó fejegységet kap szülinapjára és hi-end függő)? Vagy mindketten? Létezik ilyen? Hifista pár? Van hifista társkereső oldal is esetleg?
Elnézést a nagyon off-ért![ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #113591 üzenetére
Donna Summer, kedvenc track tőle!
-
őstag
válasz denesdr #113605 üzenetére
Hihi, nem vagyok hifista, vagy igen? Passz. De amikor sokáig ezt hallgattam, hogy így meg úgy stb akkor csak rámragad valami Egy pár vagyunk, ha nagyon kell bizonyíték is van, pl a fórumtárs akivel párszor találkoztunk Marmint akivel anno autó hifiztek, beállítás stb. Bár nem hinném, hogy bármit is bizonyítanom kellene ugye
A prohardveres életem pedig úgy kezdődött, hogy mindig volt valami baj a számítógéppel, és akkor mondták, hogy regisztráljak ide. Azóta pár dolog ragadt rám, de amúgy tök hülye vagyok ám ezekhez
szerk: az autós fejegységet akkor azért vettem, mert rossz volt a kocsiban, és gondoltam jó ajándék lesz
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz denesdr #113608 üzenetére
Jajjjj neeem. Azt hittem egyértelmű, hogy amiket ide írkálok azok nem az én gondolataim Ezzel én meg vagyok bízva, hogy mit kérdezzek meg pontosan Bár az évek alatt odaig eljutottam, hogy úgy nagyjából értem mi micsoda!!!
jobban belegondolva, világ életemben a fiúkkal barátkoztam inkább, nem birom elviselni a csajos nyafogást, meg hogy milyen körömlakkot használjak meg menjünk shoppingolni stb. Sokmindent megszerettem a mostani párommal, lásd pl peca topik. Tudom nem vagyok nőies, de nem érdekel
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fojtviki #113609 üzenetére
Esetleg ha vannak hasonló affinitással és agyi kalibrációval rendelkezô független barátnôid, beterelheted ôket ide, szerintem erre próbál kilyukadni a kolléga.
Hozzáteszem, helyesen.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fererencz89
őstag
válasz johnywalker #113604 üzenetére
Én nem tudhatom, mi a jó. Nem kifelé jövök, befelé kuckózok a barlangban.
Nem szotkam hibázni.
-
wrathchild
tag
Üdv! Talán a témába préselhető kérdés:
tudtok ajánlani falra szerelhető CD-tartó polcot?
Azt gondoltam, mi sem egyszerűbb, mint ezt találni, de az egyetlen:
VIDA XL CD-tartó fali polc 100cm terméket is 4 tiplivel szükséges a a falra erősíteni,
nekem pedig minimum 3, de inkább 4 m-nyi polchelyre van szükségem.
Az pedig 16db precízen eltalált (...) lyuk a falban.
A rendelkezésre álló falfelület inkább széles, mint magas: 2m (széles) x 80cm (magas).
A vágy: (nagyjából 300db CD, ha alaposan megvágom a készletet.)
maximum 2méter szélesség,
maximum 18cm mélység,
CD-soronként maximum 20cm magasság éééééés
a lehető legkevesebb furat...
Hátha Valaki túl van ezen sikerrel.
Köszönöm! -
őstag
válasz Dißnäëß #113610 üzenetére
Pont ezt ecseteltem, hogy nem igazán van barátnőm Na jó az utolsó munkahelyemen van egy, vele tartom a kapcsolatot
denesdr: nem társkereső oldalon ismertem meg, hanem egy jó csajos helyen Call of Duty multiban 2004-ben, azután egy picit később /2012/ összejöttünk.
No de részemről nem offolok tovább, majd ha lesz kérdés még akkor írok
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fojtviki #113603 üzenetére
Csak a párod tudja megmondani hogy neki milyen fog tetszeni; hisz végül szinte mindenki a saját feje után megy.
Szóval inkább menjetek el közösen hallgatózni legyen szó akár használtakról, akár újakról és válasszon ő a saját ízlésének megfelelőt.
Persze ha több minden is bennt marad a pakliban illetve arról hogy miket lenne érdemes megfülelni, nem fölösleges tanácsot kérni.
Kár hogy ez kereten kívül van Bár valószínűleg nem a vintage és deprez kedvelők márkája a naim, de legalább a színek ezüstök; a két "gyönyörűséges" fekete tekerőgombot meg majd lecseréli egy szaki Na jó, azért ezek ellenére is kéne.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz fehér_ember #113615 üzenetére
Igen együtt megyünk. Első körben a Stream Audio-hoz. Amit linkeltél az igen, nagyon a kereten kívül van
Dißnäëß: Én vagyok a képen, a másik szerelmemmel, sajnos már csak múlt időben De remélem így már egyértelmű [kép]
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fojtviki #113617 üzenetére
Azért hogy mondjak is valamit.
Én vennék egy ilyen integrált erősítőt vagy csak egy végfokot (ez utóbbi amúgy még most is kapható) + hozzá egy régi de szép állapotú t+a tmr 160 mkII-es hangfalpárt és örülnék a kapott hangnak. Nálunk is fel szokott ilyen hangdobozpár időnként bukanni, de érdemes német használtpiacról vadászni, akkor nem kell annyit várni és színben is nagyobb a mozgástér (igaz autókázni kell).
Persze ez meg csak az én izlésem.
Végfok elé persze olyan DAC vagy streamer kell ami előfokként is tud üzemelni.Amúgy pont ebben a hónapban lesz a Budapesti hifishow is. Menjetek el oda is, hátha pont ott nyeri el a tetszéseteket valami.
Illetve használtpiacon is vannak pofásabb hangdobozok is [link] sőt németből is érdemes rendelni/nézni új Canton Reference-eket.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Hűű ez is egy nagyon jó hangdobozpár, kevés ember mondana rá nemet. Kirándultok egyet érte Franciaországba.
Végfokból még eszembe jutott pl. Parasound A21
Persze mindenki tud olcsóbbakat is mondani de egy 77 colos oled kijön ~1 milkából ezért bátorkodtam drágább dolgokat említeni.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Végül dobok még egy Proac Response 2.5-öst is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #113620 üzenetére
"kevés ember mondana rá nemet"
... azok közül, akiknek minimum 30nm-es a lehallgatóhelyiségük, bár szerintem oda is túl nagy. Ezért én "könnyű szívvel" lemondanék róla.
"csak a zene van"
-
őstag
válasz fehér_ember #113621 üzenetére
Köszi szépen az ajánlásokat. Kalkuláld bele azért, hogy a szoba 16.5nm, magasság 2.5m. Az utazás végülis nem gond, de lehetőség szerint itthon vennénk majd. Hangfalagból a Quadral az első számú kiszemelt egyébként, meg akarjuk mindenképpen hallgatni. Szoba akusztikával is kezdeni kellene majd valamit amúgy, ahogy nézem az sem olcsó. Volt egy Fine audio F500 és Dali Spektor 6 annó. Miután fel lett újítva a szoba, sajnos nagyon rossz lett a hang. A változás csak annyi, hogy gipszkartonból állmenyezet lett csinálva, de onnantól nagyon nem volt jó hallgatni
-
őstag
-
fehér_ember
addikt
válasz fojtviki #113623 üzenetére
Akkor tényleg felejtős nemcsak a nagy heco de a tmr 160-as is. Nekem 11,5m²-en csak TMR 60-asok vannak de akkor oda sem kell sokkal nagyobb.
Ha már Quadral akkor egy egész jó széria ezek a régi Aurumok [link]. Hátrafelé van még 2-2db. 15cm-es mélysugárzó is, csak hogy ne legyen hiányotok.
De ha az állmenyezet "rezonál/mozog/rondít bele" akkor lehet semmi sem lesz elég jó. Volt már itt 1-2 embernek hasonló problémája ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #113626 üzenetére
Mondjuk az is igaz hogy egy Aurum tulajtól azt hallottam hogy a ribbonokat 12-13 év elteltével cserélni érdemes. Nem tudom miért és azt sem hogy mennyit számít ha mégsem cserélik. Majd aki jobban képben van, felvilágosít.
-
őstag
válasz fehér_ember #113627 üzenetére
Mielőtt bejöttem ide a hifi topikba, ez vagy a 8-as volt az 1-es számú jelölt meghallgatásra. [link] Örülnék ennek, mert legalább ez jól is néz ki nagyon, legalábbis szerintem. Gedeon videó után jött a lista élére. Ahogy leírta a videóban, hogy minden apró részlet hallatszik, még az énekes nyála is Kocsiban is olyan volt egyébként tényleg lehetett hallani. Mennyire várható el ettől a kategóriától a nagy színpad? Meg például gitárnál is, ne csak a húr hangját szereti hallani, hanem minden apró részlet a gitáron. Most betennék ide egy gitáros zenét amit én is nagyon szeretek, csak a szám címét és előadóját nem tudom, hogy lehet ezt kideríteni?
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz fehér_ember #113626 üzenetére
Ha van DSP a rendszerben, akkor nyugodtan be lehet rakni akkora dobozakat ami csak elférnek. Ha nincs az persze más tészta.
-
fehér_ember
addikt
válasz fojtviki #113628 üzenetére
Szerintem a színpad mérete az az elhelyezéstől és a helyiségtől függ. Szóval ha nem tudjátok elég szellősen elhelyezni a dobozokat akkor a színpad se lesz annyira nagy illetve a helyiség mérete alakja is befolyásol. De azért nem kell annyira rágörcsölni. Valamekkora biztos lesz.
Az a szám szinte mindenen jól szól (persze túlzok), azért is használják előszeretettel még a hozdozható/pakolható 1db.-os cuccok demózásakor is. -
őstag
válasz fehér_ember #113632 üzenetére
4.1mx4 méter a szoba, olyan 3.5m-re lesznek egymástól a hangfalak.
-
Zaji
őstag
válasz dgyuri0123 #113635 üzenetére
És jönnek elő olyan hangok, amiket addig nem is hallottál...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fehér_ember #113627 üzenetére
A ribbon egy vékony fém szalag, fólia, hajtogatva, ami rezeg. Idővel annyit mozog (többnyire mikroszkopikus szinten, ha nincs túl alacsonyan váltva), hogy elgyengül az anyaga, szimplán elfárad.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fojtviki #113625 üzenetére
Egy külön rezonáns üreget kreáltok végül álmennyezettel. Pakoljátok meg a tetejét Rockwool-al, kőzetgyapottal. Ugyan szigetel is, de némi súlya is van (annyi nem, hogy a gipszkartonnak vagy álmennyezet tartószerkezetének ártson) + akusztikailag hangelnyel. Biztosan kipróbálnám, ha pedig nem jött be, a kerti pottyantós wc még mindig kiszigetelhető vele. Persze költség, de nagyobb változást hozhat, mint egy erősítő csere A-ról B-re
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez pontosan igy van.
Vannak az embernek unalomig ismert zenéi...nemde? Egyszercsak olyat hall (valahol) amit eddig soha, vagy amit eddig csak "mikro" szinten észlelt. És ez az, ami miatt kergetjük az álmot. Mikor egy sosem hallott akkord előbújik valahonnan a semmiből, az nagyon nagy örömöt tud okozni, mert azon a rendszeren nem csak az fog jól/másképp szólni, hanem szinte minden és újból lehet ismerkedni a "lerágott csont" lemezekkel. Azért csak "szinte", mert általában nem allrounder a zenei láncok legjava. Van ami jól áll nekik és van ami kevésbé. Saját tapasztalat alapján termeszetesen.."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz dgyuri0123 #113641 üzenetére
Szintén lerágott csont : [link]
1:31, 2:54 és 4:17-nél megszólal egy csengettyű (szerű) hang, ami jó esetben hosszan, áthatóan, a dobozokról leválva, térben szálldosva szólal meg. Ugyanez a hang "gyengébb" "rendszeren" megszólal ugyan, de épp csak hallhatóan, jóval rövidebb lecsengéssel és nem igazán térből szólóan, inkább beszorulva a dobozok közé. Ez egyetlen példa arra, hogy audiofil felvételből sem jön ki a maximum egy "alacsonyabb rangú" láncból. Természetesen nem csak annyiból áll egy zeneszám, hogy egy csengettyű mennyire szól hosszan és térben, de ez (is) bizony meg fogja határozni annak a rendszernek a hangját a későbbiekben, stílustól függetlenül.
Nálam alap, hogy nagy legyen a tér és váljon le a hang a dobozokról + töltse be nemcsak a hátsó falat zenével, hanem (olyan felvétel esetén) az egész szobából egy nagy gömböt (aurát) formáljon, aminek a közepén ülök és szinte minden irányból érkezzenek a hangok (olyan felvétel esetén). Ha esetleg vannak átviteli korlátok/némi beesés a frekvencia menetben, hát, nem bánom annyira, mintha a teret és az aurát buknám el, bár meggyőződésem, hogy a jó aura teremtéshez nem elég egy gagyi, átviteli hibák tömkelegét hordozó lánc.
De most csak magamban dünnyögök ám, nem akarok én senkinek semmit vauzni, csak úgy kijött belőlem.
"csak a zene van"
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #113642 üzenetére
Na az ilyen teszteket szeretem, most egész nap ezen izgulhatok nálam hogy szól majd
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz migabi24 #113643 üzenetére
Jól...
Ez még egy 2e Ft-os asztali pc hangszóróról is jónak tűnően tud szólni.
"Érdekes", mikor először beüzemeltem a NODE-ot, eléggé lekonyult a szám sarka, mert bizony alig volt tere. Többek között ezzel a felvétellel is teszteltem, bár nem kellett volna egy dobozból kivett 0 km-es elektronikával ezt megtennem, mert mire is számíthattam? Nem sokra.. tér nuku, vagy alig, a "csengettyű" hang halkan, búbánatosan szólalt meg, mindezt kétoldalas sztereóban tette. A többit nem írom le, mert nem csak ez volt a gond az első néhány órában... Ja, szóval tud ez rosszul is szólni. Mára "cseresznyére" szó sincs ilyen nemszeretem hangzásról. Levetette magáról a béklyóit és szárnyal a maga NAD-os módján.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #113642 üzenetére
Még nem hallgattam meg, de akkor ebből az következik, hogy minél hangosabban, hosszabban, irány nélkülibben halljuk, annál jobb a rencerünk?
Nem szotkam hibázni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fererencz89 #113645 üzenetére
Nagyjából igen... egy bizonyos szempontból, de ugye van mág "pár" szempont.
"csak a zene van"
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #113648 üzenetére
Igen, kell, hogy legyen még pár szempont.
Több helyen leírtam, hogy volt ennél is taknyosabb koromban egy Peavey Rage 158 vellonyosgitár kombóm. Volt rajta "CD input" bemenet, tehát pl a walkman telefonomat is rá tudtam kötni. Akkor ez volt a "hifim". Főleg gitáros zenén szerettem a hangját, na azon tényleg olyan pengéseket-csengéseket hallottam, amit semmi máson. Gondolom volt egy erős karaktere, kiemelések itt-ott.
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz liszi70 #113646 üzenetére
Még kieg-ként:
Példa Youtube-ról is olyan, hogy leül az ember tőle.. vayg ez is, vagy van még rengeteg..
A csodásra (?) kevert minőségű "vérbeli audiofil" zenék elsőre "uhhbaszki", de idővel totál megülték a gyomrom, semmi élvezhetőt nem látok bennük. (Nem, nem a rendszerem miatt, hanem műfajilag, unalmasak.. szeretnék Mark Knopfler-t vagy akár egy Enyát ilyen minőségben hallani, csak hogy a legkommerszebbeket említsem - bilibe lóg a kezem, de élvezeti értéke mégis nekik van számomra több).
Van a B&W-nak is egy kiadványa, Very Audiphile New Recordings.
Egy ilyen csengővel indul. Halál természetellenes, még erősödik is némi kezdeti finom lecsengés után, totál lol, és rettenetesen béna. Szóval amikor már egy zenét nem lehet hova tovább "fokozni" és jön az izzadtságszag. Amikor az egyszeri gyerek nagyobbat akart fingani az apjánál, oszt beszart. Szerk.: Allan Taylor Colour to the Moon omg
És mióta kevésbé figyelek a hangzásra (azért törekedek rá, de ennek valljuk be, vannak limitációi, mastering oldalon is - az ember és igényességi faktor) - azóta élvezem igazán mindazt, amit hallgatok.
Öröm volt számomra pl. fererencz89 kollégának hála Jordi Savall munkásságát felfedezni. Egyrészt műfajilag is értelmezhető zenék számomra, másrészt k* jó minőség. Nem kell ide sampler meg "audiofil"-nek titulált anyag. Ez is az. Sőt .. életszagúbb sokkal. Csak példaképp hoztam..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
- Lenovo M93P Tiny Micro - Mini PC - Core i5 4570T/8GB ram/256GB SSD - több db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest