- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
fererencz89 kolléga, áldalak Jordi-ért.. annyira gyönyörű zenék.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz nLali #113500 üzenetére
Ősszel nincs nyüzsi, nincs Balcsi, bicajozás, családnyafi, hogy ide oda amoda, begubózik mindenki, lehet melegíteni a pákát és függni a százéves technológiákat
Hány ohm-os fejes ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #113505 üzenetére
Na jó, erre még benyomok egy pálpusztai sajtot
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #113507 üzenetére
beteg nyelv, állat zene Te is unhatod már a világot, ha ilyenekre fanyalodsz
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz fererencz89 #113509 üzenetére
Ami nálam a hárdkórba kezd el átcsapni, az valami ilyesmi: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #113505 üzenetére
Hajjaj...
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
[link] [link] [link]Szóval én az ilyeneket is fogyasztom, előszeretettel és Tidal/FLAC-ból meglepő egyes számok vagy komplett albumok masterelése. Eszméletlen jók sztem. (Persze, ízlés)..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #113510 üzenetére
EZZZDEK*JÓÓÓÓÓ
ÚÚÚRISTEN !!!Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
KEXP nagyon állat, Thievery, London Grammar isten jó volt, de a The Dø is megmaradt régebbről.
-
Zaji
őstag
Aztakuu...
Reggeli kávé mellé megnéztem/hallgattam.
Köszönöm. -
Zaji
őstag
Ezt szeretném megvenni a két Sonofer 535 hangfalam mellé. Jó választás lenne?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A "hárdkór"ból kiindulva valami giganagy zúzásra számítottam, mi ebben a hárdkór? Nagyon kedvemre valókat szoktál linkelni, zeneileg ez is érdekes, csak más típusú, mint az eddigiek. Viszont esztétikailag kikérem magamnak, hogy videót linkeltél, nem mondjuk spotifyt, ahol nem látszik a piros és a fehér hajú! A fekete viszont rendben van!
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Deep House:
Aly_and_fila_-_its_all_about_the_melody_(gardenstate_extended_remix)
Anton Ishutin - Piano
Armin van Buuren & AVIRA feat. Be No Rain - Hollow (Colyn Extended Remix)
Balearic Session, Marycee - Ubud (extended Mix)
BetweenUs - Lost Island
Bob Memphis - Don t Fade Away (extended Mix)
Brian Laruso & Jamie Chambers - Tale Of The Lost Children (extended Mix)
Catching Flies - Satisfied (Marsh Remix)
Cosmic_gate-vertigo_(extended_mix)
D-Nox & Beckers - Polyacid (Definition's Antidote Remix)
Deorbiting - Veil (Original Mix)
Einmusik - Blooming (Local Dialect Remix)
Einmusik - Dune Suave (Original Mix)
Evegrem - Lonely
Fluida - A Self And A Mind
Francesco Poggi feat. IDA fLO - I Need Your Lovin
Gardenstate - 1995
Gardenstate & Bien - The Best Part (Gardenstate Outer Space Remix)
Giorgia Angiuli - Music Is Life
Guided_gratitude-please_care (MixCut)
Hidden Empire - Alexandria original Mix
Hiroyuki Kajino And Yuichiro Kotani feat. Atsushi Asada - Dance of the Wind
Jordin Post - I Know You
K.E.E.N.E., Gonzo-Gonzo - Sand (Floyd Lavine Remix)
Kevin Di Serna - Shambhala
Local Dialect - About Face
Local_Dialect-Ganymede
Lodos - Sedna
Marsh - Fable (Extended Mix)
Marsh Feat. Mimi Page - Foss
Martin Waslewski - Majaka
Mat Zo - Petrushka
Matan Caspi - Eunoia original Mix
Matt Black - 1994 (extended Mix)
Matteo Rosolare - When The Morning Comes (Sammy W + Alex E Remix)
Maty Owl - Weird Species
Mees Salome - A Simpler Time (original Mix)
Morttagua - The Parallel
Moshic - Thank Her (original Mix)
Mr. Mind - Infinity
Mr. Morek - Eyes Original Mix
Niko Schwind - Ante Lucem
Niko Schwind Feat. Heartbeat - Perfect Fit (feat. Heartbeat)
Noah Shah & Brian Laruso - Distance
Oovation, Paradoks - Kali (Paradoks Remix)
Pambouk & Hrag Mikkel - Hamayak Jan
Premiere Hraach – Hidden Dimension kora Remix
Pretty Pink Feat. The Element - Deepest Beat (extended Club Mix)
Proff - Dark Magic
Reysis_Lua_(Original Mix)
Roald Velden - Fly With Me (Vince Forwards Remix)
Roger Shah & Aisling Jarvis - When You're Here (Brian Laruso's Sunrise Remix)
Sam Shure - Atreyu (Original Mix)
Sam Shure - Encanto (Original Mix)
San Antonio Harbour - Neon Colors (extended Mix)
Scorz Feat. Jaime Deraz - Poison
Shmn Feat. Gabriel Lynch - Solar Affair
Silar - The Tunnel (Original Mix)
Slam Duck - Face & Embrace (Luccio Remix)
Solarstone - Solarcoaster (Marsh Remix)
Space Motion - Requiem For A Dream
Stones & Bones - Juju (original Afrika Vibe)
Tale Of Us & Vaal - Monument (Stephan Bodzin Remix)
Teodor G. - Synthesized (Original Mix)
Terry Da Libra - Anagenesis
Tiesto Pres. Verwest - 5 Seconds Before Sunrise
Undercatt - Britannia
Uner - Never Without You
Unus Emre - Like My Fire (Original Mix)
Vlad Jet - Tale About Us (Original Mix)
Yubik - Schlangenmensch (Original Mix)
Colyn - Anonymous AffairMai kettő ajánló ebből a listából:
[link] [link]Csakis Oda*aszós hangerővel!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
pruzsi
őstag
Szép estét ,talán ez a legjobb hely a kérdésemnek.
RCA kábel és minőség.
Nagy hirtelenséggel kellett egy RCA / RCA az új D/A hoz és az új hangafalamhoz hogy osszekossem a tv vel.Találtam is egyet a garázsban ,kormeghatározás kb min 20 éves vagy több lehet .
Pozitívumként szép írás van rajta és még USA is bár nem tudom ott is készült e de mivel elég régi lehetséges. Szóval fül hallásra nem hallok semmi zajt stb viszont kíváncsiságból szeretném megtudni ma ez milyen minőséget képvisel mondjuk egy 5 ezer Ft os hoz képest. Egyáltalán mi az a arszegmens aminél lehet észrevenni valamit? -
VoidXs
Topikgazda
válasz pruzsi #113524 üzenetére
Egyik szegmens sem az, ahol észre lehet venni bármit. Pszichológiailag ugyanazt a kábelt is annyiféleképp hallod, ahányféleképp akarod, de valójában nem ütik meg a különbségek azt a szintet, hogy az ember a legoptimálisabb esetben is bármit érezzen belőlük, 0.00000000001%-okról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fehér_ember
addikt
válasz pruzsi #113524 üzenetére
A címsor ellenére ez már a hifi műszaki szemmel. Szóval ha hangminőségre gondoltál akkor inkább egy karmesteri füllel fórumon kellene inkább érdeklődni.
Egyébként meg utána járhatsz: próbálgass, tesztelgess oda-vissza más kábeleiddel, kérj kölcsön esetleg hozz el valahonnan letét ellenében; hátha jól átver majd a füled.
Vannak akik úgy jártak és vannak akik nem.
Ha a műszaki minőségre gondoltál akkor pedig különböző szabványoknak kellene megfelelnie. Szóval nem kérdeztél így se és úgyse egyszerűt.[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
Van arra vonatkozó info vhol, hogy x ohmos fejeshez milyen teljesítményű amp illendő?
Ui.: [link] Ez meg volt már vkinek?
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. C13 Hálózati tápkábelre lenne szükségem a laptop töltőmhöz.
Ti igényesek vagytok ezeknél a kábeleknél is. Tudtok esetleg valami jó kábelt ajánlani 10 ezer forintig. 1,5 méter bőven elég.köszi
-
tranceplanet
addikt
válasz tranceplanet #113523 üzenetére
Egyben az összes track: [link]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
őstag
Kérdeznék még egyet, azután nem fárasztom a közösséget Mi az a trigger néhány erősítőn?
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, pár kérdéssel fordulnék hozzátok, remélem jó helyen járok.
1. Mi a már elfogadható minőségű, Mo.-n kapható "bestbuy" RCA kábel? Minél olcsóbban szeretnék, igazából még nem nagyon vettem észre különbségeket RCA kábelek között, szóval lehet, hogy nem jó helyre írok. (Hangkártya és TV a bemenet, HK970 erősítő, Triangle Espace Zerius 202 hangfalak)
2. Külső hangkártyában tudtok segíteni? Zenéléshez és zenehallgatáshoz, tehát fontos az ASIO (és a minél alacsonyabb késleltetés, bár gondolom ma már nincs akkora különbség a külső USB-s kártyák között, mint 10-15 éve). 1 sztereo (digitális zongora audio), 2 mono (2 gitár) és 1 MIDI bemenet (zongora MIDI) lenne az ideális. Most egy Tascam US122L-em van, de problémás a drivere modernebb OS-ek alatt. Használt is jöhet.
3. Esetleg sub-ot tudtok ajánlani a hangfal mellé? Sajnos a HK 970-en nincs sub kimenet, csak pre-out. Sajnos (vagy nem sajnos) szeretem ha a basszus "megtámasztja" a zenét, mindig ki lehet hallani a basszusszólamot, sajnos ez a mostani összeállításomnál nem teljesül, hacsak nem EQ-zom szét (de az meg a többi részét rontja el a hangzásnak). A mostani hangfalak gyönyörűen szólnak akusztikus zenéknél (jazz, egyszerűen hangszerelt könnyedebb műfajok), de rocknál, metálnál, elektromos zenéknél vagy kicsit "telítettebb" sokhangszeres számoknál nem elég agresszív a hangzás. A hangfal lemegy elég mélyre, de nem erőteljes, a basszusgitár nem szól úgy, mint egy jól erősített, telt basszgitár élőben. Vagy lehet, hogy inkább egy erősítőcsere lenne a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Zaji
őstag
válasz tranceplanet #113529 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
fehér_ember
addikt
válasz KilgoreTrout #113535 üzenetére
Pl.: Black Roland rca kábel, de azért annyira nem olcsó illetve túl szorosak az rca csatijai.
Amilyet viszont én nem ajánlok az olcsóbbak közül az pl. ez. Amúgy meg van még, ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez iránta odaadom ingyen is, csak a postaköltségét kérném előre. Illetve csak ezüstözött rezet tartalmazó kábelekkel sem indulnák, bár a külömbségtagadóknak pont megfelelőek lennének.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz KilgoreTrout #113535 üzenetére
Ha nem sajnálsz tízenX ezer Ft-ot kiadni, akkor pl: [link]
Ez digi kábel, de analóghoz ugyanúgy jó (és szokták is ajánlani), fordítva már nem feltétlenül lenne igaz. -
perempe
addikt
válasz perempe #113336 üzenetére
Volt valaki rajtam kívül?
A magánénekesek is szuperek voltak; érthető, hogy az Erkelben hasonló műsorral miért nem próbálkoznak. A Csajkovszkij 4. szimfónia is nagyon jó volt. Volt ráadás is (Ifj. Johann Strauss: Örömvonat-Gyorspolka op. 281). Aki kicsit bátrabb volt, az be tudott menni a VIP büfébe (többféle főétel, kimbap, kimcshi, stb.).
* Brahms: 4. szimfónia *
-
nyepi
tag
válasz Dißnäëß #113541 üzenetére
Szia!
Régóta olvaslak Benneteket és rengeteget tanultam, de most szeretnék egy kis segítséget kérni.
Régebben linkeltél itt egy olyan oldalt, ahol be lehetett állítani a frekvenciatartományt -tól-ig határok között és ennek megfelelően küldött jelet a program. Sokat kerestem és olvastam vissza, de nem találtam meg. Be tudnád megint linkelni?
Illetve ha telefonnal csinálok (jobb eszközöm nincs, de hátha kiindulásnak megteszi) egy mérést esetleg mondaná(tok)l egy véleményt. Abszolút nem értek hozzá. A rendszer nagyjából összeállt, abba már nem nagyon szeretnék belenyúlni. Most egy kicsit a szobára szeretnék koncentrálni. De én elveszek a hifi dzsungelében.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
-
nyepi
tag
válasz Dißnäëß #113545 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Igen, ez volt az!
#113544fererencz89 Igen, gondolom, hogy nem egy túl pontos mérés, de a nagy akusztikai hibákat sem lehet vele kiszűrni? Sajnos egyelőre ennyivel kell beérnem, errefelé nem találtam senkit, aki ilyennel foglalkozik. Bp.-ről lejönni és mérni pedig egy vagyon lenne, az most nem fér bele.
Amúgy ez lett: [kép]
Ezzel a dobozzal, aktív bekötéssel: [link]
Előfok: [link]
Végfok: [link]A szoba egy 5,5*3,5 m szoba, a két doboz a hosszanti falon, egymástól kb. 320 cm-re. Teljesen átlagos berendezéssel, nappali bútor, vele szemben egy ülőgarnitúra, kezeletlen fal. Egy-két virág, konvektor, polc.
Láttok valami kiugró dolgot a grafikonon? Ha jól sejtem, akkor minél inkább egy vízszintes vonal lenne a grafikon, annál jobb lenne. Ez mennyire szar? (telefon Xiaomi Redmi Note 8T)
Köszönöm! -
fererencz89
őstag
válasz nyepi #113549 üzenetére
Mint laikus irom ezt, de szerintem a telefonod mikrofonjának van egy erős karaktere. Ha a rendszered lenne ilyen, akkor eléggé fájna hallgatni.
Jó szemű kollégák talán ebből is kiszúrnak majd valamit. Nálam se volt ránézésre sem értékelhető 100Hz alatt, valamint 10kHz felett. Sok nagy eltérést az "egyenes vonaltól" (igen, az az ideális) kétféle doboznál is ugyanúgy "mértem", tehát ha szögegyenes is lenne a rendszered átvitele, a telefon elég szépen cakkozná.Más.
Jól sejtem, hogy kb 2,5-3 méterre ülsz a hangfalaktól?
Próbáltad már közelebb tolni őket egymáshoz, hogy a hallgatási háromszög ne is szabályos legyen, hanem úgy egyenlő szárú, hogy inkább te legyél távolabb. Nekem pl ez jött be, a dobozok is távolabb kerülnének az oldalsó falaktól.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- 6 gen i5 ös HP Prodesk 600-G2 MT
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest