- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #38963 üzenetére
Ez bulicélra oké,hm. célra szvsz alkalmatlan.
Akkor lenne jó,ha pl. lenne hozá center+háttér.
A szöveg tényleg tulzás,de jó marketinges lehet a srác,a villámár ajánlását is figyelembe véve.Tetszik a Watt is,270-et felvesz s 150-et lead.
30 centi és magashang.. Nem is kicsit loudnesses.. Magas és nagyon mély van, és a kettő közötti sáv?
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #38956 üzenetére
Erre megint csak Bécit idézném: egy dolog az elmélet,más a gyakorlat,tapasztalat.
Egyébként az áram vezetést Maxwell már XIX század elején lefektette, Edison és más mérnökök hosszú évek alatt tökéletesitették. A fényyel való adattovábbítást Einstein vetette fel előszőr,Gábor Dénes találta fel hozzá a lézert,üvegszáloptikát pedig csak nemrég használnak ilyen célra. tehát az áramvezetésnek több és nagyobb múltja vanjobban elterjedt az alkalmazásatechnológiája,így ha nem is ezért,viszont a kétszeri konverzió miatt lehet jobb a koax. Ja és a fény fajlagosan jobban vezet: közeg kérdése az egész.De az alkalmazott technológia előnye, és az átvihető frekvencia és információ variálhatóságának előnye az elektromosságé. Sebesség itt nem kérdés. -
törölt tag
Úgy néz ki,visszakerül a régi Yamaha 1400-as erősitő kihasználatlanság miatt. Akit érdekel,jelezze.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #38913 üzenetére
Gratulálok!! Én is meglesném egyszer szivem szerint...
Nincs olcsóbb,100 ezer alatti alatti változat abból a lejátszóból?
-
törölt tag
Erre én is kiváncsi lennék, de két tippem van:
1:nagyon régi erősitő és nem tud DTS-t,
2: HD-t szeretne küldeni olyan erősitőre amelyen nincs HDMI,és azt szeretné hogy a lejátszó dekódolja és küldje ki PCM-ben,és ennek lejátszását oldaná meg ily módon, mivel nincs elegendő analóg csatlakozása (ez az erős tipp!!). -
törölt tag
PCM az kikódolt,tömöritetlen hangformátum mig amit te szeretnél,az nem PCM hanem Dolby Digital. És ezek átmennek 5,vagy akár 6.1-ben is az optikain. És a PC-ről is ugyanez a helyzet.
Tehát nyugodtan megveheted a készülékeket,tévét,vinyót,pc-t, és hozzájuk a megfelelő toslink kábeleket,Denonodra rákötve simán fogsz 5.1-et kapni.
Megjegyzés: esetleg a tévéd valószinűleg nem fogja tudni a DTS-t, tehát a Dts hangú müsoranyagaidat PC-ről küld ki a denonodra.
Wondercsabo kérdése nem a te helyzetedre vonatkozott. -
törölt tag
válasz
WonderCSabo #38837 üzenetére
Bocsi,én is utána láttam meg. De gondoltam megerősitelek,mert ebben nagyjából biztos vagyok.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #38812 üzenetére
Az optikai nem bir ie csak 2 PCM-et. Elvileg ki lehetne tolni de úgy emlékszem nem tették meg. A lejátszó temészetesen kikódolja 5.1 PCM-é de csak analógon vagy HDMI-n tudja továbbitani az 5.1-et,amugy downmixeli 2.-ra.
-
törölt tag
válasz
fekikeem #38775 üzenetére
Gratulálunk!
Mi viszont köszönjük hogy olvasgattál! Szivesen válaszolunk,de magadnak is segitesz vele,te vagy rá élő példa.
Azért ha bármiben megakadsz,szólj nyugodtan! Vannak még tartalékaink tudásban is,ha elakadnál.
Nincs semmi baj azzal hogy vki belépő vagy indulószettet rak össze, lényeg, neki tetszen. Jobb mint bármelyik egybeszett. -
törölt tag
válasz
hansolo1106 #38735 üzenetére
Igen ez az előírt bekötés HD erősitők bekötésénél. Minden HDMI erősitőnek van HDMI output-ja.
-
törölt tag
válasz
hansolo1106 #38730 üzenetére
Én oda Onkyo HT-S3405 vagy 5405 vagy hasonlóra gyüjtenék. De ha nem kell HD, akkor egy belépő vagy eggyel jobb szintü lejátszóval és egy JBL SCS178 (SCS178 már 40-ért van használtan) 100 alatt bőven kijössz.Álló esetén Proson Event vagy az emlitett Balboa szettel már nagyon jó minőség is elérhető 200 alatt. tudom hogy sok,ezért mondta Béci: halass előtte,utána itélkezz és dönts.
-
törölt tag
válasz
jos3ph #38727 üzenetére
Szerintem ez nem fog megfelelni neki: nincs rajta digitális bemenet,pláne 2..
Sencor semmilyen Az ez árbeli Onkyok is csak halvány élvezetet adnak, de egy Onkyo 508 vagy használt 5-6 sorozatú erősitővel megtámogatott pl. most akciós 150-ért JBL balboa 5.1 már szerintem böven megfelelne. -
törölt tag
válasz
hansolo1106 #38723 üzenetére
5.1-ben valóban leadja de az élvezet.. hát,halvány élvezet lesz... 60-wattos mélynyomóval esetleg 9-12 nm.es szobáig vagy szgép körül...
Számitógépről és tévéről egyszerre, sztem ezt a feltételt csak a Sencor és az Onkyo termékei képesek 100 alatt biztositani úgy hogy ne kelljen ki-be dugdosni.. Onkyót jobban ajánlom. -
törölt tag
válasz
Johnny Cage #38717 üzenetére
Hát vesd is el, mert ekkora szobába legkevesebb 150 Wattal számolj. Inkább pl. KEF C4 sub-ot vagy Yamaha YST SW 216 vagy 225-el számolj.
Alkalomadtán belinkeltetem az 1 sz hsz-ba a táblázatot. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38706 üzenetére
Nem is kell bekapcsolva hagyni.
Ha ugy tervezték hogy nincs standby (márpedig idősebbek, emlékezzetek: 30 évvel ezelőtt sem volt sehol standby!! ) akkor semmi hiba, tuti birni fogja,sztem biztosan erre megfelelően méretezték. Mivel a Henry-t (indukció mértéke) a trafókon gyártás előtt biztosan kimérik. -
törölt tag
válasz
Johnny Cage #38690 üzenetére
Nézd, szoba mekkora? Arra méretezik a teljesitményt. Kétnaponta vannak belinkelve olcsó mélynyomók. És nem kell megegyezniük a Missionnal. Ha megmondod,keresek egyet.
-
törölt tag
válasz
Tabika #38669 üzenetére
Optikai digitális kábellel(Toslink-nak is nevezik),a tévé optikai kimenetét a Pio420 valamelyik bementére .mert kető van. A sim Divx-es lejátszótt pedig árnyékolt 1 szálas RCA koaxkábellel a lejátszó coaxial feliratú dugóba dugd,pioba pedig a coaxial(az ne érdekeljen,hogy Cd van odairva
).
-
törölt tag
Magában a tekercsben, ugye a tekercs rengeteg áramot felvesz ilyenkor, és a nagy hőtöbblet felléptekor idővel leéghet a tekercs szálainak a szigetelése,és az ilyenkor fellépő zárlat esetén akár el is égetheti a tekercset,elméleti magyarázatát lásd előző hsz.-omban..
Tehát summa summárum: minél kevesebb áramtalanítást. -
törölt tag
válasz
jos3ph #38687 üzenetére
Ez egy láncreakció tulajdonképpen, ami így szól:
Ha egy tekercsen megváltozik az áramerősség, megváltozik a mágneses fluxus is. Ha változik a fluxus, az áramot fog indukálni a tekercsben. Az indukálódott áram irányát az határozza meg, hogy a főáram megváltozása az növekedést vagy csökkenést jelent. De ez mindig akadályozza a tekercs áramát. Az áram növekedésekor az önindukciós feszültség az áramiránnyal ellentétes. Az áramot fékezi, és késleleti a növekedését. Ezzel együtt a mágneses tér felépülését fékezi. És ekkor a tekercs ugye növeli az áramfelvételét,hogy mindezt ellensúlyozza. És az ezt tápláló forrás ezt a folyamatot addig táplálja,a míg tekercs a teljes telítettséget el nem éri,vagy akár a biztositék terhelhetőségét, addig a pontig fog nőni az áramjárta tekercs telítése, és az ezt ellensúlyozó reakció.Az áram csökkenésekor az önindukciós feszültség az áram irányába hat. Segíti az áram fennmaradását és késleleti a csökkenését. Ezzel együtt a mágneses tér leépülését fékezi.Az önindukciós feszültség tehát mindig a meglévő mágneses tér állapotának fenntartására törekszik amely az őt létrehozó áram csillapitására törekszik. Ha eléri a tekercs a telitési pontot,ami ugye a transzformátor esetén megfelelő feszültség elérése, (a megfelelő feszültség elérésének feltétele: a részt vevő tekercsekben fellépő feszültségek hányadosa a menetszámok hányadosával meg kell hogy egyezzen) akkor megszűnik a jelenség,hiszen akkor már nem történik változás a mágneses térben. A transzformátor működésénél is van energiaveszteség, hiszen például a vezeték ellenállása miatt a környezet felmelegszik és ilyenkor a levehető teljesitmény a létrejött feszültség és a tekercseken átfolyó áramerősség szorzata amely ugye lehet ilyenkor üresjáratban kicsi és a szekunderoldali nagy terhelés esetén pedig nagyon nagy is .Ezért kapcsol be bekapcsoláskor először az elektronika az erősitőnél,és csak 5-10 mp mulva a végfokok,így csak fokozatosan nő a terhelés a transzformátorok szekuder oldalán. A vasmag másodpercenként 100-szori átmágneseződése is energiaveszteséget okoz.Ez az un. vasveszteség.
Végülis elméleti magyarázatként valahol a mágneses tér tehetetlensége mutatkozik meg ebben. -
törölt tag
válasz
hansolo1106 #38659 üzenetére
Nemrég betettek egyet: Sencor SHC SP170
-
törölt tag
Igen,lassan valóban elvesztik,de mindig marad bennük maradék. Ezért szokták kisütni a nagyobbakat szerelés előtt.És itt az IC-ben azért elég sok ez a kicsi,hisz így müködnek a memóriák is... De nem is ez a gond,mert ez méretileg,mennyiségileg nagyon kevés, hanem hallottál már az önindukcióról? Ez olyan jelenség amely az áram növekedésekor az önindukciós feszültség az áramiránnyal ellentétes,és a kialakuló áramot fékezi, és késleleti a növekedését, és a mágneses terével is ugyanilyen hatást vált ki. Ez un. brummjelenséget, vagyis hatalmas áramfelvételt eredményez, akár névleges felettit is. De ez nem történik meg stanby-ból üzembe helyezéskor,csak áramtalanitás utáni első bekapcsoláskor,mivel standby-ban a tápegység telitve van áram alatt, épp csak a IR jeladó fogyaszt és még a tekercsek is minimálisat hogy a vasveszteséget,és a hiszterézist fedezzék.
-
törölt tag
Ma voltam a MM-ben és most üzemelek be egy médialejátszót. Volt pár dolog ami megmozgatta a fantáziám,pl erősen gondolkodok egí Dali C6 on ami 65 ezer...
-
törölt tag
válasz
ratkaics #38511 üzenetére
Szia!
Mindkettő más hangkarakterrel rendelkezik,Denon zeneibb,Onkyo dinamikusabb. Ez nem azt jelenti hogy az Onkyo nem jó zenére... Hálózaton az Onkyo valóben tud zenelejátszást,de csak azt,filmes tartalmak,pl.avi,mkv,stb.. nem megy rajta.még az Onkio509 ellen szól az olcsó kialakitású IC-s végfok,de a 609 már nem olyan és jobb DAC-al is rendelkezik tudtom szerint, mint a 509 vagy a Denon.Viszont sokkal jobban szol mint a Denon 1611 és a kisebb Onkyo.
Tehát ha hallgatással nem tudsz dönteni és elég fontos a zene,akkor Denon vagy gyúrj picit a 609-re. -
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #38450 üzenetére
Onkyo HT-s 3305,3405,5205 és Yamaha 6130,6230 . Ezek csak szettben kaphatók,külön passziv méllyel nemigen. foglalkozik más típus.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Tabika #38293 üzenetére
Szia!
Az a helyzet,, hogy a VSX 420 mindössze HDMI Passtrougth ami azt jelenti hogy a HDMI-ről semmit nem szed le,hanem csak továbbitja a jelet mindennemű változtatás nélkül a megjelenítő felé Így ha HDMi van bedugva,nem is fog soha megszólalni a géped,csak ha optikai vagy koax csatlakozóval csatlakoztatsz. -
-
-
törölt tag
válasz
jos3ph #38256 üzenetére
Van még egy lehetőség: előfoknak használod a HM erősitőt és annak a vonali,előerösitett (pre out) kimenetére rákötöd a sztereó erősitőt. Ehhez jumperelhető sztereó erősitőre lenne szükséged,amelynek van preo out -main in hídja,amit jumperelnek,itt láthatsz ilyen megoldást vagy pl.ilyen erősitő amenynek külön erre cimzett (main in vagy power amp) bemenete van. Sirfer is így használja szerintem.
-
törölt tag
válasz
jos3ph #38242 üzenetére
Probléma még akkor is lehet ha az egyik erősitő nem dolgozik: A másik,dolgozó erősitő gerjeszti a nem üzemelőt,és káros interferenciákkal a nem üzemelő vissszadolgozik,ugyanakkor a dolgozó erőlködik,hogy amazt is ellássa energiával..... Választókapcsoló lehetne a megoldás,de az audiofil kivitel ha van is,drága.
-
törölt tag
300-ból már jó rendszer kihozható újonnan is.
Tudni kellene milyen a zana/film arány.
Pl. Onkyo 609,Vagy Denon 1912 vagy Harmann/Kardonnn 255 erösitővel JBL ES szett vagy Dali concept 6 szett és pl. Polk PSV 110 mélynyomó.De hallgatózi kell,itt már elég széles a választék.Használt erősitő is van 120-ért már nagyon jó,pl Denon 3806 vaan az AV forumon. -
törölt tag
válasz
bendeguz76 #38227 üzenetére
Onkyo HT-S 6405 van egybeszett ajánlható.Külön használtpiac, vagy ha nagyon kell uj, esetleg Onkyo 508,vagy Pioneer VSX 520,Denon 1611,Proson Event szett vag Libra sztee és gyüjteni hozzá keveset mélynyomóra.y
-
törölt tag
válasz
bendeguz76 #38216 üzenetére
Elég neki a belépó kategória is.
Volt egy forumtárs,annak is ez a szett volt, emlékezetem szerintH/K 1xx erősitővel de nagyon hamar,szinte az erősitőr lecserélte,pedig ő se volt vájtfülü. Ha még nincs meg a szett,akkor JBL SCs178-at vegyen helyette az öcséd. -
törölt tag
Szia.
A másik megoldásod nekem jobban tetszik(Pio+Magnatok). Igen,az is 5.0 lesz. A szgépmindkét digitális kimenete(S/PDIF Out) tökéletes az erősitőre való csatlakoztatáshoz,megfelelő vezetékkel Ami optikai vagy egyszálas,árnyékolt RCA csak azt kellene tudni hogy a szgép felől Jack vagy normáloptikai vagy koax megy-e ki,mert Jack esetén jakc-TCa vagy Jack-optikai vezetéke kell venned. . Mélynyomót a szobamérethez szoktunk társitani..Aktiv mélynyomó az saját erősitövel megáldott mélynyomó,mihez csak jelre van szüksége,nem kell külön erősiteni,elég ha előerősitve van. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38080 üzenetére
Gondolom ugy értetted hogy a mély és a középtartomány teljes tartományában. magasat sztem nemn ad ki.
-
törölt tag
válasz
ZabZib #38117 üzenetére
Ha csóró vagy (én is,de ezt hagyjuk
) akkor neked bőven megtenné egy használt olcsó erősitő is. De ezzel a kártyával nagy bibi van: smmit sem tud.és nincs digitális kimenete sem. ezért nem kaptál választ. Csak olyan erősitőre kőthetnéd,amelynek 5.1 analóg bemenete van. Ezek használtan kb.50 felett vannak.És 3 db. Jack-2Rca vezetékre lesz szükséged ehez. javaslom egy másik hangkártya választásátamelynek létezik legalább 1 digitális kimenete,mindegy hogy optikai vagy koax.És akkor már a legolcsóbbb uj (pl Pioneer VSX420,Onkyo TX-SR307-8-9) vagy használt is megteszi.
Mivel a leirt hangszórók teljesen eltérő karakterüek,Így normális térhangzást ne várj el. -
törölt tag
Többiek tuti Bocelli-t, Botti-t vagy hasonlókat fognak mondani, vagy néhány női énekest is... Ha magyar érzelmű a hallgatóság akkor viszont eléggé réteges a zenei ízlésük,és ők jobban tudják,mit szeretnek. Mondjuk Kárpáthia vagy Magozott cseresznye vagy esetleg Ghymes és Bojtorján is szóba jöhet.
Mégis mi az a Clear Suond System? Van HM készülékük/hangdobozuk is? Béci esetleg ismerheti,de mi halandók nem... -
törölt tag
válasz
Dorian #38096 üzenetére
Ezt én is szeretném tudni...
€uro: Zenével akarod bemutatni egy Hm erejét? Jobban jársz pl. egy részlettel a Transformersből vagy az Éli kőnyvéből.
Én zenére ha gyomorforgató basszus kel Madonna Ray of life lemezéről Substitute for Love-t raknám be,közepesnél nagyobb hangerőve, vagy valamilyen Apocaliptycát,abból több is van.... De ez csak egyéni ízlés.. -
törölt tag
válasz
torma1981 #38034 üzenetére
Valahogy pontositsd a kérdésed mert nem értem,mit szeretnél..
Végülis egyszerűen meg tudsz róla győződni: ha bekapcsolod, működik,hangot adnak ki a hangfalak és kiírja/kijelzi a rajta átfolyó hang formátumát,ami megegyezik a forrással akkor nagy gond sztem nem lehet.
Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest