- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Yettel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
Meiser #11894 üzenetére
a szgépeken -legtöbbön- van spdif (digitális optikai) kimenet is, valamint szinte minden esetben van analog 5.1 hang kimenet is. Ezek valamelyikét kell a házimozi bemenetére kötnöd.
amúgy én is most keresgetek erősítőt, és láttam sok sok hirdetést, szerintem már 80e Ft környékén találhatsz erősítőt külön 5.0 hangfalakkal. Esetleg veszel erősítőt 30-40e környéke használtan, veszel egy pár álló hangfalat és egy subot. Majd később vehetsz hátsó sugárzókat, meg centert, ahogy a pénz engedi. Ezeket a műanyag öklömnyi dobozos vackokat felejtsd el, hulladél mind, nem való semmire. Azt hiszed, hogy van valamid, aztán rájössz, hogy nincs. Annál a sima 2.0 stereó is sokkal több egy 20e Ft-os erősítővel, meg 40-50e Ft os hangfalpárral. (használtra gondoltam itt is) -
Gabor970
addikt
ááááááááááááááá, begolyózok, egész nap használt erősítőket nézegetek :-) Onkyo TX-DS595 a befutó. Hozzáértők szerint használható darab?
Köszönettel!
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
Nézegetek régebbi erősítőket. Kérdezném, hogy mit jelent a DTS 96/24? Ha ilyen nincs, csak DTS akkor mennyivel vagyok hátrébb? Milyen pluszt ad a fenti 96/24 kiegészítés?
Köszönettel!
Gábor
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Esetleg tudtok olyan épkézláb szerelőt, akinek érdemes lenne javításra átadni egy olyan erősítőt, aminek nem műkszik a dts és dolby digital dekódere?
Köszönettel!
Gábor
-
-
Gabor970
addikt
válasz
CocooN-z #11782 üzenetére
de jó, hogy felvetetted!
Nekem is ilyen gondom van, mert évek óta rossz az erölködöm ac3 és dts dekodere, de van 5.1 analog bemenete. (technics SA-DX930) Eddig nem volt gond, mert a dvd lejatszom tudta az 5.1 analog kimenetet, de nemreg vettem klassz TV-t, ami saját media playerrel lejatsza a jo kis mkv meg m2ts HD filmeket, viszont csak SPDIF kimenete van, na ezt meg eddig nem volt hova dugni....
-
Gabor970
addikt
latom hirdetik 15e Ft-áron. Nincs benn dolby digital és dts dekoder, sztem leginkabb akkor hasznalhato, ha a forras tudja kikodolni ezeket, mert van 5.1 analog bemenete, amibol dolgozhat. Nagyon hobbi kategoria, en esetleg a szgepemre kotnem, ahhoz eleg korrekt lenne. Meretebeol itelve teljesitmenye kb front 30W/ch, center es hatsok meg kb 10W/ch.
5db bolhapiacos orion mambo hangdobozocska vagy valami hasonlo kis fadobozos lenne melle valo. -
-
Gabor970
addikt
válasz
modflow #11749 üzenetére
ha nincs több pénz a dologra, inkább használd egy darabig szub nélkül. Be lehet állítani az erősítőn, hogy az nincs, és akkor a frontok megkapják a mélyeket is. Ha meg pár hónap alatt összejön 30e Ft, akkor már kapsz egy ehhez a rendszerhez passzolót. természetesen ez még nem egy "hűde" cucc, de ebben az árfekvésben talán nehéz lenne többet kihozni.
-
Gabor970
addikt
C sorozatú samsung bizonyosan kiadja az 5.1-es DTS-t vagy DD-t az SPDIF kimeneten. Annyi, hogy nem alapból, hanem mediaplayeres lejátszás közben be kell menni a hang beállításokba, és és átállítható a pcm helyett a dd vagy dts. Mindez nem 2.0-ra lekevert!
-
Gabor970
addikt
válasz
Thuglife #11635 üzenetére
na tényleg, mekkora egy gagyi ez a pioneer is, hogy ilyent kiír az adatlapba! Kitalálta a perpetum mobile-t, felvesz 260W-ot, de tud csatornánkint 130W-ot, vagyis 5X130W=650W. Ezt még Tesla bácsi is megirigyelte volna, Egely György meg egyenesen elszalad venni egyet, hogy szétszedje.
-
Gabor970
addikt
válasz
vtechun #11613 üzenetére
igen, de te ezt egy hangszínszabályozóval nem fogod kikorrigálni, csak tovább rontasz rajt.
Mondjuk tényleg nem érdemes ezen okoskodni. Nekem pl egy b300-as csővel épített triódás erősítő az álmom, pedig abból kb 7W-osat lehet építeni, ha meg megméri valaki, akkor elég érdekes eredmények születnek torzítás terén pl. Na mindegy, jogom van hülyének lenni.
-
Gabor970
addikt
válasz
defiant9 #11609 üzenetére
szerintem meg egy koncerten is pont ugyanolyan a füle az embernek. Arra akarok kilukadni, hogy én 40 évesen azt szeretném, hogy ha egy színpadon valaki zongorázik, és én azt hallgatom, akkor az arról készült felvételt odahaza is ugyan olyannak szeretném hallani. A zongorán sincs hangszínszabályozó, ahogy a hegedűn sincs.... stb.
-
Gabor970
addikt
válasz
eviktor #11598 üzenetére
egy zenét, filmet, bármilyen hangzó műsort a füledhez több összetevős eszközlánc közvetít. Egyik eleme az erősítő. A forrást elkészítette valaki valahol legtöbb esetben jól. Ha hangszínszabályozót használsz, akkor nem azt hallod, amit elkészítettek neked. Nem lehet jobb, mint az eredeti. Már csak az is baj, hogy egyáltalán áthalad a jel egy ilyen szabályozó áramkörön, hiszen minden amin át kell haladnia, csak ronthat rajt. Az, hogy szerinted mondjuk a hangfal karakterisztikája mélyben gyenge, ezt nem lehet egyszerűen egy hangszínszabályozóval korrigálni, hiszen biztosan nem ugyanaz a hangfal karakterisztikája, mint amivel a hangszínszabályozó dolgozik. Szerintem is csak tovább rontasz a helyzeten bármilyen hangszínszabályozóval.
konkrétan azt kérdezted, milyen kárt okoz:
Tovább rontod, az amúgy is mindenképp tökéletlen hangátviteli lánc minőségét.
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
nézegetem a házimozi erősítőket, nemrég vettünk TV-t, ideje lecserélnem a 10 éves Technics SA-GX 930-as erősítőnket. A denon AVR-1910 tetszik legjobban, azok közül amiket találtam. Ebben az árban -127e Ft a netdepo-n- van esetleg jobb, vagy nem érdemes tovább kutakodnom? Jól látom, hogy adnak mellé mérőmikrofont, amivel optimalizálni lehet a szobához??? Hol van ettől a technicsem, ami 10 éve is majdnem ennyibe került. Jó lesz ez 5.1-es hangszórórendszerrel is, vagy mindenképp 7.1-et kell beszereznem? A plusz 2 hangfal elhelyezése nem lenne egyszerű móka. :-(
Köszönöm előre is a véleményeket, tanácsokat!
Jajj még egy -talán furcsának tűnő- apróság: a mai házimozi erősítőkből már mind hiányzik a phono előfok? Tudom, hogy a lemezjátszóm megilletne egy külön sztereó erősítőt, de annyira már nem vagyok vájtfülű, nem bánnám, ha egy egységgel megoldható lenne ez is. Mondjuk végső esetben összedobok egy HFM-I korrektort :-)
-
Gabor970
addikt
válasz
maybebor #256 üzenetére
Ha kicsit is vájtabb a füled, nem lesz kedved már zenét hallgatni a házimozi erösitővel.
Mondjuk az sem mindegy milyen zenét. Jazz-re és klasszikus zenére abszolute használhatatlan véleményem szerint. Én most készülök a hálószobát úgy alakitani, hogy az elveszett zenehallgatási lehetőséget visszakaphassam. Sajna az egy nagyon különböző dolog a házimozitól. Más erösitő, más hangfal, nem beszélve a bakelitlejátszóról
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- PR-Telecom
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Klaus Duran: 2025 dude
- One mobilszolgáltatások
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest