- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Srácok!
mikor lesz nagy közös körbehallgatózás?
egyáltalán kik hajlandóak BPn,és környékén fogadni másokat saját lakban,egyúttal kocsiba ülni 1-2 saját motyóval,és házalni?
vagy hogyan kéne kezelni?
1 napba besűriteni, v több kisebb?
sajnos/nem sajnos tele leszek munkával a köv 2-3 hétben,pedig szívesen lennék aktív részese, akármilyen módon valósul meg a kötút.
nem kéne elengedni kollégát messziföldre, hogy utána ne hallhassuk a motyóját
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #31069 üzenetére
lehet,h azért nem szűrik őket,mert amennyire olvasgattam az egyszerűbb hálózati szűrőkről,igen gyakran ellaposítják a hangot,sokak szerint.
Én biztosan eleinte kapcsolhatóvá tettem volna. egyébként ha nem lennék hullafáradt, behoznám az alces one-t, a mai szerzeményt.Gyártó szerint ez nem szűrő, tehát ezért nem laposíthat el. -
bajnokpityu
félisten
válasz
ch003067 #31165 üzenetére
ac3filterrel,meg foobarral tudsz olyan mixert létrehozni,hogy a 2.0s csatiból 4.0t csináljon,mint dupla sztereo.első kettőt egyikre,másik kettőt másik erősitőre küldve,egyszerre fognak szólni.
én az autós subomat használtam igy a geniusok mellett.mindkettő a hangkari belső DACát használja,ami általában hurka.
-
bajnokpityu
félisten
sztem erős túlzás,h hülyének néztek.én olyanra sem emlékszem,h bárki megkérdőjelezte volna valaha igazad. kétkedni meg lehet,sok errefele a mérnök,akik előbb hisznek agyuknak,mint érzékszervüknek.;P
de megnéztem volna magamat én is tükörben 1-1 olyan próbánál,ahol totál ellentétes volt a végeredmény,mint tippeltem.egyébként a düne analóg kimenete tényleg szuper! a streamnál hallottam,és ott is koppant állam,hogy egy ilyen médiapléjer milyen méllyel rendelkezik.
ami nem tetszett,hogy nonstop lefagyott a hálózati része. -
bajnokpityu
félisten
aki filléres hm erősitőt keres:
-
bajnokpityu
félisten
nah,gyakorlatilag elkelt a valdus,és bentebb lettem némi pénzzel,meg a HK6500al.
-
-
bajnokpityu
félisten
főleg a hátsósaknál jelentkezik,de akár a zártaknál is tud kicsit dúsulni.
és nem kell süketszobává alakítani.sztem már az is nagyon jó, ha a hangfalak mögött közvetlenül van csillapitás,egyébként meg be van rendezve.egyébként néha nagyon jó hatással tud lenni egy reflexesre,ha betömik a lukat.
geniust is igy hazsnálom. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30994 üzenetére
ha gondolod a vdh 102eseimből tudok adni kölcsönbe.van 2 párom.
ugyan ez is ezüstös,de nem vettem észre digiten,h magasba húzna.analógként kicsit, de mivel a sávszél is megvan,nem bántó.ellenben a fémfúvósoknak eszméletlen jó a hangja vele.én analógként használom.
még úgy is jobb hangja van a kácsa 112nél,hogy rosszul forrasztották rá a csatikat.
ugyanis ez olyan kábel,h 2 ér van belül.és az árnyékolást csak az egyik végében kellett volna kötni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #30978 üzenetére
ha már itt is szidjuk a geniust,azárt hozzátenném, hifi márkának nevezett hangfalakat is vernek meg jobb tipusaik.a közepesek,és attól rosszabbul sikerült példányaik persze semmiben sem jók,még árukat sem érik.
minden márkának vannak jobb és rosszabb termékei.a legjobb geniusok mocskosul érik árukat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #30967 üzenetére
most látom a nyákot: hk 3250
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #30952 üzenetére
elhiszem,h ezek nem tudnak javitani a hangon.sőt azt is,h rontanak.
de miért?nekem egy aps -em van, ennek van valami autómata módja,ennek kéne legtöbbet ártania.
mégsem üvöltött a különbség.
az olcsók meg sztem egy olvadós biztositékon át mennek.ilyet használunk az autóhifikben is,ahol sokkal nagyobb áramok vannak,kisebb feszültségen,tehát még fontosabb lenne az átvivő keresztmetszet,miközben irdatlan zaj van a kocsi áramrendszerében.szal nemtom.ész érvek jók lennének,különben marad a találgatás,mi miért jobb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30949 üzenetére
árulnak egy alcest,szivem szerint hazahoznám,szétszedném,hátha megfejteném.vagy odaadom a villanymérnök haveroknak,hogy hajrá.nem koppintás végettt,csak,hogy mi a bánat van benne.
én is úgy tudom,h rontanak a hangon,de ennél semmit nem vettem észre.amikor meg itt volt az arcam,igy is bőven oda volt a srác a láncért,pedig nem fos sztereoja van otthon.én hallom a rotel gyengéjét,kicsit zsizsikes a közepe,és sztem a szűrő ezen tudna segiteni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30941 üzenetére
hivox tápkábeljét próbáltad már?
egyébként teljesen kizárt,h ezek a túlveszvédett elosztók is szűrjenek valamit?
Ugyanis amikor a nem védett számgépet a védett DACal kötöttem össze irdatlan brumm volt.tehát nem közös a földjük.vagy nem ennyire egyszerű, ezek a szűrők,tápkábelek működése? -
bajnokpityu
félisten
ugyanez a tapasztalatom. a rotelen óriási a különbség.
mint egy ócska erősitő lenne,olyan hidegen,torz,hiányoznak hangok,stb...amikor jön valaki hallgatózni,előtte minimum fél órával be kell kapcsolni,de még jobb az 1 óra.még ennél az alap rotelnél is. érdekes módon a HM erősitőn nem vettem észre ekkora különbséget.van,de nem ennyire durva.
milyen olcsó tápkábelt ajánlotok a 2309hez?
nincs rá pénzem,szal ócsó legyen
hivox féle tápkábel biztosan jó ár értékben, de a 10e alatt nem létezik jó megoldás?ugyanis nem kaptam hozzá.sztem előző tulaj nem akarta hozzá adni a drágát,a gyári meg eltünt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #30923 üzenetére
most,h rákerestem a hátterekre, találtam egy weblapot,ahol megtaláltam a kicsikét kibelezve.akit érdekel.
ezen a képen látszik a gyári kábel,az ilyen átlátszó köpenyes kinai feliratos ezüstkábel,kb 2.5mm2es keresztmetszettel.nah,ezt cserélték le
egyébként az audissey 40Hznél vágja ezeket a kis 4-5kilós dobozokat.
-
bajnokpityu
félisten
naneeee
és még jól is szól?
akkor még ezt is kénytelen vok visszavonni.nekem egy régi hertzem volt,útáltam.később lecseréltem kábelcsere nélkül egy selyemmagasosra.ekkor jöttem rá,h elsziszegősitette az a konkrét kábel a hangot,és lehet elviselhetőbb lett volna a hertz.már mindegy,a kábel is ment,jött sima rézdrót,és helyreállt a béke.
-
bajnokpityu
félisten
bedugod CDhez képest forditva a villát,és vagy jobb,vagy nem.ennyi.
hangfalkábel inkább csak finomhangolásra jó.sztem a legnagyobb baj amit el lehet követni pl ezüstözött kábelt használni titán sugárzóhoz.ezen kivül teljesen elrontani nemigen lehet,max nem mutatja meg a rendszer,mit tud.
-
bajnokpityu
félisten
furi,h ezt mondod.
nekem előző hangfalamban nagyon tetszett a sok mély.msotaniban nincs túl sok(függetlenül 2db 16centis mély 1db 16os közép van benne,mégis boldog vagyok ezzel is...
akármihez szóval hozzá lehet szokni, de idővel túllép az ember sztem a szinezett hangon,és szeretné a nagyjából természeteset hallani. -
bajnokpityu
félisten
nem korrekt amit leirok,de én valahogy igy képzelem el: a gitiális négyszügjel módosul,torzul,az átviteli kábelek, és az elektroszmog miatt.ha nem tökéletes az átvital,akkor egyre több javitóbitet kell küldeni,tehát az értékes infó helyett javitgatjuk a legfontosabb dolgokat. a megfogalmazás sántit,mert nemtom,h van-e visszajelzés,pl.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #30708 üzenetére
pláne,mert régebben voltak igen jó hangfalaik is.
BBélával mindketten halltunk egy concert 11et,amit mindketten jónak mondtunk.
én 6-7 éve hallottam egy onkyion,és elképedtem.hozzátenném,akkor nálam még a valdus 400 volt a mérce.másik meg ha 5.0t kell venni mondjuk 130-150ből,akkor a streaméknál kapható hangfalak sem tökéletesek,mint a jamo,wharfik sem.innentől,h kinek mi hiba.
-
bajnokpityu
félisten
értelek én,h megrósz,de olvastam a topicot,tehát nem jogos.ráadásul nem is a valós 7x180Wot kérem számon.ha 1 csatin meg tudná úgy hajtani azt a 15col átmérőjű hangszórót,az sem lenne kis teljesitmény.
félreértettél.
nem kérem jobban számon a 7w180Wot(ezt irja a gyártó),mint a denonnál a 7w125Wot.ha mindenki felvág,h hány colos a felni a kocsiján, akkor erősitőknél is had vágjanak fel. de legalább 180/125=1,44 nyivel erősebb is?miközben 73%át fogyasztja?ez pontosan 196% hatékonyságot jelent a denonhoz képestclass D... bátor a pioneer,h ennyiért digitális erősitőt ad.
de legalább jól szól? a thx meg az air studios jól néz ki az elején.
-
bajnokpityu
félisten
olvasom a pio speckóját.
hogyan lesz 180W csatornánként, ha 330W a felvett teljesitmény?
ez rekordgyanús füllentés. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gombinyó #30659 üzenetére
az a gond,hogy úgy kezded Te is a kérdésedet,hogy jártas.
namost,aki jártasabb(BBéci),neki ennél sokkal drágább készüléke van,valamint tesztelni is drágábbakat szokott.ha úgy tennéd fel,h szerintük, szubjektiven melyik tetszene a mi fülünknek,nem a Tiednek,a mi céljainkra,nem a Tiedre, akkor kapnál választ
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #30647 üzenetére
azért nem érzem egyébként az audisseyt olyan nagyon,mert a már emlitett 250es és a 4k-t tartományt emeli,ezen kivül szinte lineáris,ha a simán hagyom,nem a flaton.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #30647 üzenetére
16Knál valóban vág kicsit a sima,de a mélyet meg megtolja.
amit nem értek,miért van,h a magasat a két oldalon nem ugyanannyira emeli.azaz van tippem,de a streamesek megesküdtek,h a cseremagas is ugyanolyan,mint a régi.magasat gondolom nem nagyon kell járatni,pláne ribbonosat.
a háttereknél,amik sajnos abszolut különböző módon vannak elhelyezve, még durvább a különbség. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Zsembi77 #30643 üzenetére
attól függ miért nem ájultál el tőle.
ez egy jó ár értékű szett,van pár ilyen,pl a q acoustis is jó ár/értékű,de teljesen más karakter,más hibákkal.sztem 5.0 szettet,erősitő nélkül újonnan olyan300tól lehet venni,amit nem csak pár hétig jó hallgatni.
2.0ban minimum 250,amit pl én érdekesnek tartok.ezzel együtt áráért jónak tartom az obsidiant,ha annyim lenne,akkor azt vinném haza.ha ilyesmi az igényed,akkor neked sem marad más,mint használtan,uj árának kb feléért.ki kell venni a pénzt,ha látsz egy érdekesnem tűnő szettet, utánaolvasni,majd felkeresni a forgalmazót,h élőben hogyan szól.ha jó,akkor lecsapni a konkrétra.mindez folyamatos munkával jár.
-
bajnokpityu
félisten
hát msot,h beirtam gugliba, első találat ez a topic volt.
bizony pont olyan mint gondoltam: a multieq mélyet,és magasat emel.viszont fényképezővel lefotoztam,ha érdekel,berakom milyen EQkat akart itt nálam beállitani.
most megnéztünk egy 9gigás mkv-t a starwars3at.becsszó,most láttam először,de ez lenyűgöző volt. full hd,a surround, kicsit talán a történet is.rendesen meg volt a hangulat,mintha ott lennénk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gigi01 #30607 üzenetére
a másfél mega per seces hang még nem HD,ugye?
az,h HDs jelfolyamot fogadja egy erősitő,még nem biztos,h jobb a végeredmény,mint egy sima jelfolyam egy régi de jobb erősitőn.mozizni,vagy egy unalmas hangkarakterű hangfalon akár zenére is jobb egy komoly pio,mint egy 1611es denon.azért ezek a készülékek,amit gálistván árul,uj korukban nem 2 filléres készülékek voltak.
a 2106-2309 váltás azért elég jelentős hangminőség váltás volt,nem vártam ennyit tőle,szóval bizony azért hangilag is van,h fejlődnek az ujabb sorozatok, nem csak HDt meg hdmit dobálnak beléjük.de 1 esetből nem mernék tengenciát felállitani.valamint a 2106 uj korában 130rugó volt, a 2309 meg 240,és az ár meghatározó,mit épitenek belülre.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #30597 üzenetére
lehet jo zenei dvdre az audissey,de maga az erosito nem eri el a rotelt,tehat zenet nem fogok hallgatni a denonon.
viszont ha jol láttam a flat csak fantázianév,ettol még ugyanugy eq van mögötte.csak egy másik.a 2106 használatiját elő nem vettem 6 év alatt, érintetlenül adtam tovább,de a 2309 annyira bonyolult,kénytelen leszek beleolvasni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #30589 üzenetére
na ezt nem értem.ez 6 helyre mér,de nekem kell majd kiválasztanom,h melyiket vegye ki a 6ból?én valahogy úgy olvastam,h első lesz a tuti, de visszhang miatt méri le a többi 5öt.
de közben rájöttem,h hiába cisnáltam 6 mérést,nem tároltam el.
most 1et csináltam,és elsőre jó lett a távolság:3-4mközött van minden csati. center ugyan small,de 40nél vágja,háttereket 60nál.régebben pont igy hallottam,h kb eddig mennek le. -
bajnokpityu
félisten
audissey guruk:nektek jól állitja be a távolságokat?
mikor nullázza magát?
megcsináltma a 6 mérést,akkor nem nullázza előző értékeket?régi denon 2.3mra állitotta a frontokat, 3mre a hátteret,ez meg 1.3ra elől 1méterre a centert.
jelszintben is erősen utána kellett állitani,tök rossz volt a mérése.
értem én,h sokkal többmindent mér,mint a 2106,de az tökéletesen állitotta be magát elsőre... -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #30580 üzenetére
7.1et ideiglenesen kipróbáltam,de felemás készletből.nálam van majd 2 méter hátul, szimmetrikusan,itt volna értelme. de abszolut nem feleségkompatibilis,igy nem erőltetem.meg,h őszinte legyek,simán el lennék sztereoban is...
audissey mér.amikor elinditom a mérést,akkor ugye az előző tulaj kalibráció felüliródnak,ugye?
nézegettem, kb 3x3 méteres lukban lehett pár pici hangszóró,mert irdatlanul megtolta a mélyet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #30578 üzenetére
egyébként nem értem.mintha 40W lett volna irva az MMben hátul.neten meg mindenütt 80Wot találok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
nyurga82 #30571 üzenetére
a 2106,a squeezebox,a 2309, az arcam 250,és ezek alapján a 2809 DACainál mindegyikénél szebb hangja van azoknak külső DACoknak,amiket eddig próbáltunk.
de ujra kiemelném,hogy mérhető adatokban pl a belső DACok általában jobbak,kisebb a torzitásuk,de valahogy a végén mégis jobb a külső, az esetleges nagyobb torzisással együtt is.(a zero dac asszem OS dac,ott már valszeg papiron sem magas a torzitás,de az én NOS dacom torzit.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest