- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Aktív témák
-
Palapo
aktív tag
Megnéztem...
Nincs a laptopomon e-sata.
Marad a helyi hálózat. Hogyan kell ez megcsinálni?
Sose csináltam ilyet...Amúgy a Dune-t beüzemeltem. Próbaképpen baraktam az Avatar-t BD-n. BRUTAL!!! Gondolom Full HD-s tv-n még durvább lesz majd valamikor...
Külön kérdés...
Onkyo 508 erősítőm van. A Dune rá van kötve HDMI-n és az erősitő több hangformátumán van egy alap sistergés az All Ch St-n, a Mono-n... Ötlet? -
Palapo
aktív tag
Ma megjött a "kicsike"!
Naon sép a Prime!
Most csak belelestem,de majd csak holnap illesztem be a rendszerembe! Már várom...
Még újságot is kaptam ingyér!
-
-
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #31917 üzenetére
Egyenlőre marad az a biztonsági kamera monitor!
A DVD-hez képest mindenképpen jobb lesz a Blu-Ray(tehát már itt lesz egy kis vizuális orgazmusom). Majd amikor Full HD-s tv-m lesz,akkor lesz egy újabb (nagyobb) vizuális orgazmusom.
-
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #31913 üzenetére
150ezer?
-
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #31911 üzenetére
Simán használhatod arra,ha jó áron veszed meg... -
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #31909 üzenetére
Oké.
Eladó a tv-m.
Megveszed? -
Palapo
aktív tag
"Csak" 102cm-es tv-m van és HD Ready. Szóval nem egy mai csoda,de számomra teljesen elfogadható Sony Bravia.
Teljesen elfogadom a javaslatodat! Csak is az igazán Nagy Filmeket kell a lehető legjobb minőségben megnézni. A sok DVD film meg megy az anyósomhoz,tesómhoz,stb.Oké,akkor egy USB-s kábelt kell majd vennem.
-
Palapo
aktív tag
Ha nem ajánlod a torrentezést a Dune-n,akkor hogy a "legegyszerűbb" a film "átrakása" a laptopról a Dune-ra? Kábellel kössem össze őket?
(#31896) BBéci
Oké. Köszi. Esetleg van valamilyen márka ajánlás,hogy mely HDD-t vegyem majd meg?! Számít a fizikai méret is? Hűtés szempontjából...
-
Palapo
aktív tag
A Dune Prime 3.0-nak van valamennyi belső memóriája? Vagy mindenképpen kell venni egy külső HDD-t filmek tárolásához?
Feleségem időközben megrendelte a Prime-ot... -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #31762 üzenetére
Nem tűnik rossznak a Dune Lite...
Mi a különbség a Dune Lite és a Dune Base között?
Blu-Ray lejátszónak elég akkor valami 30ezreset venni? Idáig egy Blu-Ray lemezem van,valamint egy rakás DVD. A mostani DVD lejátszóm amúgy is köhög (Sony NS300) a másik egy noném mindent lejátszó meg elég pocsék képminőséget produkál(pl. a fekete "csík" időnként szürke). -
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Ismételten itt vagyok!
Kissé eltüntem...
Teszteltem a POLK TSI 400 szettet az Onkyo 508-as erősítővel. Szépen lassan belakták a lakást. Gyönyörűen szólnak.Mondjuk egy 2.0-ás 11éves Sony hifi után majdnem minden jobban szól...
Lejátszó ügyben máig nem változott semmi. A filmeket az XBOX360-on keresztül nézem,mert az HDMI-vel van összekötve az Onkyoval,míg a Sony NS300-as DVD lejátszóm csak SCART-tal van összekötve a tv-mel.
Sokáig szemeztem a Dune Prime 3.0-val,de idővel a keret amit erre szántam,másra kellett. Most ott vagyok,hogy véletlenül rátaláltam egy Sony BDP-S380 lejátszóra,ami úgy tűnik tökéletesen megfelel nekem. Hiszen lejátsza szépen a Blu-Ray lemezeket,illetve csatlakoztatható hozzá külső merevlemez(NTFS és FAT32 fájlrendszerben). Kérdés csupán annyi,hogy mennyit tud kezelni a lejátszó? 500GB? 1TB? 2TB? Valaki esetleg tudja? Illetve még annyi,hogy tudja-e a torrent klienst?
Előre is köszönöm a helpeket! -
Palapo
aktív tag
válasz
Dorian #22038 üzenetére
Értem.
Akkor próbálgatni kell. Ha jólértem,akkor az a lényeg,hogy nem fülmagasságban kell lennie a hátsó hangfalaknak(mert akkor nagyon direktben jön hang),hanem fölötte és itt van az,hogy attól függ mennyire fölötte,milyen messze van tőlem. Kérdés. Lehet-e a jobb és a bal oldali hátsó hangfalak különböző magasságban? -
Palapo
aktív tag
Van egy olyan verzió,hogy a két hátsó hangfalat polcra teszem úgy 160cm magasan. Ebből következik,hogy nem lesz lefelé döntve. Viszont,a nézői/hallgatói pont/ok a bal hátsótól elfogadható távolságban,úgy 1,5méterre,viszont a jobb hátsó olyan helyen lenne,hogy gyakorlatilag majdnem alatta is ülhetne valaki,najó úgy max.0,5méterre. Ez nem gáz? Emiatt gondoltam a dönthetőségre... Vagy erre nincs szükség?
Jaaa és még annyi,hogy hol lehet a legolcsóbban megvenni a Dune Prime 3.0-t? Asszem 95ezer körül van.
-
Palapo
aktív tag
Helpet szeretnék kérni.
A két hátsó hangfal párt a falra szeretném rögziteni,egy olyan konzollal,ami dönthető. A hangfalat nem szeretném megfúrni. A konzol dönthetősége azért is fontos,mert úgy 160-170cm magasan lenne és a jobb hátsó majdnem az ülő garnitúra sarka fölött van,úgy 20cm-rel az ablak felé. -
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #21956 üzenetére
Na!
Ennek igazán nagyon örülök.
Akkor marad nálam a Dune Prime 3.0 kb.95-ért.
Márcsak az a kérdés,hogy ebben a hónapban belefér-e a költségvetésbe. Ráadásul még hátsó hangfalakhoz is kell vennem tartókat/konzolokat... Ajjaj...fatallerror
Egész jó lesz a 480-as... kérdés mennyibe fog kerülni? Bár lehet,hogy Dune Prime lesz a vége. -
Palapo
aktív tag
válasz
fatallerror #21867 üzenetére
Nem rossz a Sony S470 lejátszó... A feleségem amúgyis nagyon SONY párti. Karácsonyra SONY mikro hifit kellett vennem neki a konyhába...
Nekem is lesznek eredeti BD lemezeim. Többnyire filmek meg néhány zene. -
Palapo
aktív tag
válasz
fatallerror #21835 üzenetére
Teljesen logikus amit irsz.
Szabad kérdeznem,hogy milyen BD lejátszóban gondolkodsz? Én első körben egy Pioneer-re gondoltam. Állítólag nagyon jó az optikája.
-
Palapo
aktív tag
válasz
fatallerror #21824 üzenetére
Arra emlékszem,hogy te is ajánlottad a Dune+BD lejátszó komponenst.
Megnéztem a Prime és a Base között 23ezer a különbség. Kérdés,hogy mennyiért van olyan Bd lejátszó ami jobb,mint a Prime BD lejátszója...
Oké.
Akkor várunk BBécire. -
Palapo
aktív tag
válasz
fatallerror #21412 üzenetére
Próbálni...
Hát ja...
-
Palapo
aktív tag
válasz
fatallerror #21401 üzenetére
Elgondolkodtató...
De még körbe járnám a témát...
-
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #21304 üzenetére
Oké.
Akkor majd audio teszt lesz majd belőle...Na,lépek. Feleségem szeretne játszani a gépen,éttermeset.
-
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #21301 üzenetére
-
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #21295 üzenetére
Teljesen igazad van!
Csak még a berögzött tudás van nálam. Tegnap annyi DVD filmet írtam ki.... -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #21292 üzenetére
Hát eléggé jó... már vagy 20éve a "haverom".
A feleségemtől meg kamerát kaptam... ezért is kell a Dune lejátszó,mert a kamera Full HD-s és a boltban azt mondták,hogy a felvett anyagot ki tudom irni DVD lemezre,de csak a Blu-Ray lejátszó fogja tudni csak lejátszani...
Egy kérdés...
Lassan mélynyomót kellene vennem,így el kezdem a szemezgetést. Mivel POLK hangfal szettem van (tudom nem törvényszerű ugyanolyan márkát venni) ilyen mélynyomót szeretnék. Egyenlőre a Polk Audio PSW 110 illetve a 111 néztem ki...
A szoba nem egészen 17nm. Melyik a jobb illetve az ár-érték arány melyik esetében jobb. -
Palapo
aktív tag
válasz
Dictator^ #19807 üzenetére
Érthető voltál...
Egyenlőre megoldottam úgy,hogy a DVD lejátszó van összekötve SCART-tal a TV-hez és az Onkio meg HDMI-n keresztül a TV-vel. Remélem a jövő héten összejön a Dune... Fizú utén a feleségemmel összeülünk költségvetést készíteni és meglássuk,hogy kijön-e belőle... -
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Éppen most kötöm össze az Onkyo 508 a POLK hangfal szettel és a DVD lejátszómmal. A DVD lejátszón csak SCART és RCA van. Így gondoltam összekötöm az erősítővel RCA kábellel. A tv-vel HDMI-vel van összekötve az erősítő. Hang van,kép nincs. Mit csinálok rosszul?
-
Palapo
aktív tag
Kérek egy kis helpet,hogy ha a hátsó két hangfal a hallgatósági ponttal egy vonalban van,akkor hogyan és milyen szögben érdemes állítani a hangfalat?
-
Palapo
aktív tag
válasz
Vidala #19297 üzenetére
Találtam is 650ft/m-ért a streamaudionál. [link] [link] Ezek közül melyik a jobb? Van köztük valami különbség?
Akkor a banándugó majd januárban lesz aktuális. Saját kezüleg is meglehet csinálni a hangfal kábel összeszerelését a banándugóval?
A "legolcsóbb" dipól. Hát,igen. Ez is felejtős egy darabig.
Nálad hogy van,akkor elhelyezve a két hátsó hangfal? 45fokban? Inkább feléd van irányulva vagy a tv felé?
Köszi a sok infót! -
Palapo
aktív tag
válasz
Vidala #19197 üzenetére
Oké,majd irok.
Most mindenesetre az Onkyo 508-at sikerült megvenni a Mammut Saturnban cirka 80ropiért.
Most a hangfal kábeleken filózok,de nagyon...
A banándugó mennyire "szükséges"?
A streamaudiotól azt az ajánlatot kaptam,hogy a 2,5mm2 sodrott kábel 750ft/m és aranyozott banándugó 500 vagy 550ft/db.
Mivel 5 hangfal van,összesen 20db banándugóra lenne szükség és ez alsó hangon min.10ropi.
Az nem jó,ha csak a kábelt veszem meg és úgy rákötöm? A banánnal nagy minőségi ugrást érek el? -
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #19175 üzenetére
Uhhh!
Akkor ez nálam felejtős...
-
Palapo
aktív tag
Kérdés.
A két hátsó hangfalnak milyen magasan kell,hogy legyen?
Úgy tudom,hogy az ideális magassága 160-170cm. Ha ilyen magasra helyezem,akkor érdemes a hangfalat kicsit lefelé dönteni? A hallgatási ponthoz képest egy vonalban fog elhelyezkedni,így a hangfal milyen szögben álljon? 45fok? -
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #19167 üzenetére
Hűha.
Ez igen.A 190ezres árban benne van a Dune lejátszó is?
Valszeg az lesz,hogy januárban a lejátszót fogom megvenni és majd akkor meglátom,hogy milyen(gondolom még így is magasan veri a DVD lejátszókat). Bár a feleségem biztos nem fog örülni,ha "kitalálom",hogy még egy tápegység is kell 190ezerért. Eleve a házimozi is egy költséges mulatság és folyton azon problémázot,hogy hol lesznek a hangfalak és az erősítő. Most már némi túlzással átvette tőlem a karmesteri pálcát a hangfalak elhelyezésével kapcsolatban.
Majd linkelek képet... -
Palapo
aktív tag
válasz
xtremetuning #19160 üzenetére
Hogy érted,hogy jó tápkábellel és az upgradelt tápegységgel?
Nem vagyok oly otthon a témában...
-
Palapo
aktív tag
Pénteken voltunk a Streamaudioban.
Már itt az elején ajánlom mindenkinek.
Nagy élmény volt,nagyon figyelmesek és segitőkészek voltak.
A POLK TSI 300 és a KEF C7 frontokat hallgattuk meg. Most már értem a hangzásvilágbeli különbséget...
A POLK mellett döntöttem,de nem a TSI 300 szett lett a befutó,hanem a CS10,TSI100,TSI400 együttes,fekete szinben.
Az erősítő ügyben az Onkyo 308 és 507 helyett az 508-as lett a nyerő,holnap megyek és akkor veszem meg,mert pénteken nem volt nálam annyi.
A lejátszó ügyben meg meggyőztek,hogy a Pioneer BDP 120 helyett a HDi Dune Prime 3.0 vegyem meg,de majd csak januárban. Addig marad a DVD lejátszó...
Szintén januári vásárlás lesz a POLK PSW 110 mélynyomó.Már várom a holnapot. De nagyon!!!
-
Palapo
aktív tag
válasz
nyurga82 #18867 üzenetére
Más a hangzásvilága? Hm... Nem vágom milyen lehet...
Na majd talán holnap kiderül a streamaudio-ban...Ma sokat gondolkodtam bent a melóhelyen a házimozi rendszeren,hogy mi legyen...
Úgy döntöttem,hogy mivel panelben lakom,maradok az eredeti variáció mellett és nem költök túl sok pénz arra,hogy a szomszédok "5percenként" átcsöngessenek,átdörömböljenek.
Szóval Onkyo 308,507 vagy 508(itt talán az ár fog dönteni,mert a szoba 16,5m2 és úgy gondolom talán elég a 308,nem?) illetve POLK TSI 300 5.0 vagy KEF C7 5.0 valamint egy PIONEER BDP 120.A terveim szerint 2016-ban költözünk családi házba,akkor veszek majd egy teljesen új komplett házimozit(ki tudja mik lesznek akkor
),addig meg fogják szolgálni az árukat ez a komplett szett,nem?!
Mégegy kérdés.
A Polknál a frontsugárzó tüskelábakon áll,míg a kef c7 frontja lemezen áll. E tekintetben számit ez? -
Palapo
aktív tag
Felhivtam ma a streamaudio-t. Elolvasták a levelem...
Ezt válaszolták:ONKYO 308 felejtsem el...
ONKYO 507 felejtsem el,inkább az 508...
PIONEER 520 felejtsem el...
DENON 1311 felejtsem el...POLK AUDIO TSI 300 5.0 nem rossz...
KEF C7 5.0 nem rossz...
WHARFEDALE DIAMOND 10.4 felejtsem el...PIONEER BDP-120 nem rossz,de inkább HDi Dune Prime 3.0
Ha igy folytatom,akkor minimum 350ezer lesz(és ebben még nincs benne a mélynyomó
)...
Mindenesetre pénteken 16órára megyek és meglássuk mi lesz.
Voltam ma a Corvin sétányon és betértem egy házimozis boltba. Meghallgattam egy Pioneer 2020 erősítőt egy Bose hangfal szettel(baromira kicsik voltak a hangszórók),hát elég barón szólt. Akciós. Csak 400ezer csak a 5.1-es hangfal szett(ajándék Pioneer 820). Érdekes,hogy műanyag a hangszórók doboza...
Lesz viszonyitási alap pénteken a streamaudioban. Kiváncsi vagyok mi lesz a különbség a POLK TSI 300 és a KEF C7 között.
Érdemesebb venni egy Onkyo 508-as,mint egy 507-est? Tudom,az egyik 5.1 a másik 7.1,de én csak 5.1-es hangfal szettet szeretnék. Ettől függetlenül hagzásban van különbség? -
Palapo
aktív tag
válasz
Dictator^ #18795 üzenetére
Azért gondoltam álló hangfalra,mert a kicsi hangfalat nem nagyon tudom elhelyezni,max. ha gyártatnék hozzá valamilyen állványt. Majd csinálok egy képet a szobáról és kérem ki-ki véleményét.
BBéci!
A streamaudio szokott válaszolni az e-mail-okra? Irtam neki még a hétvégén és kértem tőlük egy ajánlatot és időpontot,de azóta síri csend... lehet inkább telefonálnom kellene... -
Palapo
aktív tag
Srácok!
Lenne egy kérdésem.
Jelenleg egy Onkyo 507 és POLK TSI 300 szett a győztes. Viszont. A hátsó hangfalak "kicsik",azaz jó lenne ha a hátsó hangfalak is állók lennének. Tudnátok ebben segíteni,hogy hasonló árfekvésben (kb.150ezer) mely hangfal szett lenne jó,amiben a hátsó hangfal is álló és passzolna a fent nevezett erősítőhöz? -
Palapo
aktív tag
Kérdés,hogy befolyásolja a házimozi hangot,ha a szobából egy 1,6m széles átjáró van az étkezőhöz? A tv-vel szemközti oldalon van az átjáró.
-
Palapo
aktív tag
Tegnap voltam a MM Megaparkban és ott megkérdeztem egy eladót a Blu-Ray lejátszók lemez beolvasási sebességével kapcsolatban... Az eladó azt állítja,hogy az a lényeg,hogy minél frissebb konstrukció,annál gyorsabb. Elvileg. Valaki? Vélemény?
-
Palapo
aktív tag
Megmondom miről van szó...
Azon filózom most,hogy megvegyem az Onkyo 507 és POLK TSI 300 és ennyi vagy pedig most egy Onkyo 608 vegyek plusz egy Blu-Ray lejátszót és majd januárban egy hozzá psszoló hangfal szettet...
Kérdés,hogy a 17m2-es szobába érdemes-e nagyobb házimozi rendszer venni,mint a fent említett együttes? -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18626 üzenetére
Ha van egy pl.70ezres erősitő hozzá egy 150ezres hangfal szett. Ez jó. Viszont ha ehhez egy pl.250ezres hangfal szettet adunk hozzá,akkor jobban kijön a hang? Vagy egy 70ezres erősítő teljes ereje kijön egy 150ezres hangfal szetten?
Sorry,ha kissé aprólékos vagyok,de szeretnék minél tisztábban látni... -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18603 üzenetére
Ma jártam a MM Megaparkban...
Meglestem a H/K szettet(HK-TS 16 BQ)... hááát... elég gyenge volt,bár lehet azért,mert nem a studióban volt kirakva a szett,hanem elötte a nagy térben...Láttam egy JBL BALBOA szettet(Balboa 10 BK, Balboa 30BK, Balboa CEN BK) 115ezerért. Erről valami vélemény?
Mi a különbség az Onkyo 308-as és az Onkyo 507-es erősítő között?Még egy kérdés...
Az Onkyo 507-es tudja a HD hangot,ugye?! Ebben az esetben akkor hangfal függvénye,hogy mennyire jön ki a Blu-Ray HD hangja? Csakis 5.1-ben gondolkodom.Extra kérdés...
Az gáz,ha erősítőt veszek meg Blu-Ray lejátszót és a 10 éves hi-fim két hangfalát kötöm rá az erősítőre(azért,mert esetleg januárban vennék hangfal szettet). -
Palapo
aktív tag
A KEF márkában csak az IQ sorozat a jó?
Mert találtam ilyet: KEF C 5 5.0 szett
Vélemény? -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18376 üzenetére
Így teszek!
A POLK TSI300 akkor tuti!
Az erősítő meg...
Valószinüleg a netdepo-ról fogom megrendelni a cuccokat.
Valakinek van valamilyen tapasztalata róluk? Megbízhatóak? Gondolom kábeleket is llehet venni.
Jut eszembe! Kábelek!
Milyen kábeleket vegyek ezekhez?
Hangfalakhoz?
Mélynyomót és Blu-Ray lejátszót(Dune) valszeg csak januárban veszek. Addig van nekem DVD lejátszó,aminek ilyen a hátulja...Milyen csatlakozási lehetőségeim vannak?
(#18370) Thuglife
Ámen -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18347 üzenetére
Nekem már az is hatalmas minőségi ugrás lesz,hiszen eddig csak egy 10éves Sony hifi-n keresztül hallgattam a filmet...
Még mindig vacilálok az Onkyo és Pioneer között...
A POLK TSI 300 szett mindenképpen jobb,mint a Wharfedale 10.4 szett?
Egy-két kollegám érdekesen néz rám,hogy nem a Wharfedale szett mellett döntök,bár azt is mondták,hogy nem hallottak a POLK-ról... -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18335 üzenetére
Mégegy gyors kérdés.
A 17m2-es szobában kijön úgyahogy a HD hang a fent emlitett onkyo vagy pioneer és POLK szett együttes esetében? Decemberben valószinüleg csak erősítő-hangfal szett fog összejönni. Majd januárban jön a mélynyomó és a Blu-Ray lejátszó(esetleg Dune lejátszó).
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Adobe Photoshop
- AliExpress tapasztalatok
- Robogó, kismotor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
- További aktív témák...
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest