- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aram01 #87738 üzenetére
A Tv ből akkor marad az HDMI ARC , hangvisszacsatolás,ami DD+ ban korlátozza le a maximális hangminőségedet.
Ez konzol szempontjából nem számít, ott nincs ennél jobb minőségű hang.
Online streaming szempontjából szintén nem korlátoz, ott sincs ennél jobb minőség.
Plex vagy Kodi által lejátszott anyagoknál viszont már belefuthatsz gondokba, mert True HD hangoktól el kell így búcsúznod.
megoldások:
- így hagysz mindent és kompomisszumot kötsz hangok terén , DD+ lesz és azzal megelégszel.
- lecseréled az erősítődet eARC képesre.
- veszel egy dedikált lejátszót amit közvetlenül az erősítőbe kötsz. Itt minden hangtípust és HDR, Dolby Vision meglesz.
- megpróbálkozhatsz audio extractorral, ami leválasztja a hangot a Tv eARc portjáról, de mostanában sok probléma van vele, pl C2 OLED nálam kapott egy frissítést pár hete és azóta nem megy vele az extractor, Philipsen tökéletes még. -
válasz
aram01 #87731 üzenetére
A Ps5-öt használod online streamelni?Ha igen , akkor sem kell elengedned, az online stream szolgáltatók DD+ formátumot alkalmaznak ami átfér a sima HDMI ARC sávszélességén.
Ha otthoni streamre használsz eszközt ott már lehet gond mert a True-Hd vagy a DTS -HD
eARC( HDMi 2.0b vagy HDMi 2.1) vagy pedig közvetlen HDMi csatlakozást igényel.
sajnos nehéz kompromisszum metesen összehozni a Dolby Vision/ HDr és a fullos audio szolgáltatásokat ha nincs modernebb erősítőd vagy direkt médiára dedikált lejátszód. -
válasz
aram01 #87720 üzenetére
Ps5 mindenképpen a Tv-be kell hogy menjen a HDMi 2.1 csatlakozás miatt, mert az erősítőd nem támogatja a HDMI 2.1 funkciókat a Tv igen, onnan elég az ARC-on a DD+ hang vissza az erősítőbe.
A laptop az csak media player vagy játékra is használod? Én azt az erősítőbe kötném , hogy megkapd a teljes hangtámogatást filmeknél , persze ha nem játszol vele. -
BBéci
legenda
válasz
aram01 #86511 üzenetére
Alvásommal nincs probléma, egy halom "Alvás bajnoka" kitűzőt kaptam a Garmintól.
Korcsosodik a nyelvünk, ezt nálam okosabbak állapították meg. Próbálok tenni ellene, de szélmalomharc. Sajnos egyesek felfogóképességével is baj van, nem értik, hogy mi a bajom a márkával. Az, amikor nem a jelentésének (kettővel előttem olvashatóak) megfelelően, hanem; cég, gyártó, vállalat, típus, gyártmány helyett használják. -
válasz
aram01 #86508 üzenetére
Majd mutasd be, milyen, hogy szól.
A márka szó használatáról ne mondj azért le, sokkal kényelmesebb és szájraállóbb, mint a szinonimaszótárban található társai: cégjelzés, árujegy, címke, áruvédjegy. Sajnálom azokat az életeket, amikben a szavakon való rugózás maradt csak meg szórakozásként. Ilyen sorsot senki sem érdemel.
-
Gino20
őstag
-
-
Nemir Ombe
addikt
Ha már így "megugrott" a keret, akkor én már inkább ezek közül választanék:
Igaz "nem hazai", de már "valami" minőséget is képvisel és 20€ környékén házhoz is viszik és árban kb. ott vagy, mintha a mostani "drágábbik" szettet kiegészítenéd egy sub-bal.
Persze megint csak szerintem .....
(#9061) Norbi 72:
Hidd el nem "hasraütésre" szoktam írni, hogy "amelyik jobban tetszik", hangminőségben zéró, "karakterben" szokott/van (és szolgáltatásokban) különbség, az meg teljesen ízlés kérdése. (szoktam járni "házimoziboltba", ahol néha ezek is előkerülnek, hogy esetleg, hátha, valami .... de általában semmi .... sőt ....)
-
Zanik
addikt
Nem akarsz az apukám lenni?
Semmi irigység, de én a földhöz vertem a seggem mire "sikeresen?" összelegóztam magamnak egy szerintem vállalható rendszert új, de inkább használt komponensekből, a te fiad meg olyan szerencsés, hogy az apukája gondol rá, hogy ne tejfölösdobozokon nevelkedjen, hanem már gyerekként megtanulja a házimozis alapokat.
Tisztelet! -
Nemir Ombe
addikt
Viszont így nincs sub-od, amit nem pótolnak a "nagy" frontok. Az erősítő itt is belépő kategória (nem jobb mint a korábbiak, csak más) a dobozok egy kicsit jobbak az eddigieknél.
Ha a gyerkőcnek akarod, szvsz maradj valamelyik HK szettnél (pl. 151+hkts5 vagy 161 + hkts9) semmit nem "nyersz" egy ugyanúgy belépő avr-el, de nagyobb dobozokkal, csak cserébe nem lesz sub-od ..... és még többet is fizetsz.
(#9059) Norbi 72:
Az az Onkyo pont annyira jó mozira, mint az 520-as Denon.
(mellesleg az Onkyo "kiadott" egy 2-es (252) számú avr-t is, így az lett az 520 "kategóriája", (belépő modell) így a 343 "egyel feljebb csúszott" a ranglistán, így is lehet "egyre jobb" egy modell, mit az elődje)
-
tylerddd
veterán
Már lassan 5 éves lesz a Z906 és szeretnék váltani, azt pedig felfelé érdemes.
Erősítő ~200k, sub ~70k, PolkAudio hangfalak (5.0) ~160k. Kábelből nem extrát néztem, de annak is 700Ft/m az ára + szeretném banándugósra megcsinálni őket, az is attól függ, h milyet sikerül majd vennem. Illetve kelleni fog 4db állvány is, ami talán a legszívszaggatóbb számomra, mert rohadt drágák. Találtam embert, aki profi állványt csinál, de pár ezerrel olcsóbb, mint a bolti. Most vettem két Taga állványt 37k-ért, drága, de valóban jó minőségű cucc és állat jól mutat rajtuk a két, már meglévő hangfal
Erősítőből mindenképp újat akarok, garival, hangfalakat szoktam vadászni, hátha találok valahol használtan. Pl. 65k egy pár TSx110b újan, használtan tudtam venni 40k-ért makulátlan állapotban. Tehát ezen a részén tudok talán faragni lefelé, de úgy 500k körül lesz a végén. Mondom, majd szép lassan összepakolgatom, nem hajt a tatár. A vicc viszont az, h ez még mindig egy alsó-közép kategória lesz, legalábbis ahogy nézegetem a komolyabb cuccok árait. Van aki ennyiért csak erősítőt vesz
@ Nemir Ombe Olcsóbb hangfalaknál is (ezekkel volt dolgom eddig, akár egy PC-s hangfalpárnál is) hallható egy műanyag és egy fadobozos rendszer között a különbség utóbbi javára. Én nem vagyok vájt fülű, de még én is érzem. Persze nem vitatkozom azokkal, akik jobban benne vannak a témában, de én így hallottam.
-
fehér_ember
addikt
Oops; most figyelem csak, hogy ez valami Győri üzlet nyitási kedvezményében ennyi
AZ AKCIÓBAN RÉSZVEVŐ TERMÉKEK ÉS KEDVEZMÉNYEK CSAK A GYŐRI ÜZLETBEN, SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL MEGVÁSÁROLT TERMÉKEKRE ÉRVÉNYESEK!
Tehát rendelés előtt, kérdezz utána, hogy nem-e lehetne ...(#8957) aram01
Egy hívást azért megér, hátha mégis engedik a netes vásárlást is annyiért. -
Nemir Ombe
addikt
Amit “egyel feljebb” ajánlottak,én is azt szoktam ajánlani “ilyen esetekben”. Viszonylag normális aktiv sub + 5 hsz tartozik a szetthez az erősitő meg “átlag belépő”,ennyi/ez a minimum amire már mondható,a “használható” jelző.
(kis alkuval 120e-ért oda szokták adni ezt a szettet,kereskedője válogatja
)
-
fehér_ember
addikt
Egyik legolcsóbb új: Harman Kardon AVR-151S + HKTS 5
De fogalmam sincs hogy viszonyul a Z906-hoz -
BBéci
legenda
Gyorsan felejtsd el, az egy ipari hulladék!
100000 forintért semmiféle házimozi rendszert nem tudok ajánlani. Ami annyiért kapható, az durván kompromisszumos. Gondolj bele: erősítő, 5 hangdoboz, szubláda, kábelek! Lehetetlen elfogadható minőséget adni/kapni annyiért.
(#8945) kojak007
Ez egyáltalán nem egyértelmű. -
lajthabalazs
senior tag
Nálam pihen most öt ilyen hangsugárzó (nyolc van, de háromnak benyomkodták a dómját). Jövő héten tudom csak kipróbálni, ha elfogadhatóan szólnak baráti áron fel tudom ajánlani. Specifikáció szerint 8ohm-osak, vehetsz hozzá egy jó erősítőt, aztán ha van keret, lecserélheted a hangsugárzókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Házimozi belépő szinten
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest