- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz Fred23 #188238 üzenetére
Erről volt valami kutatás, hogy az egészséges / fehérjedús táplálkozású emberek arcát vonzóbbnak találja a másik nem.
A jobb forma pedig több önbizalmat ad és azt látja mindenki.
Szóval szerintem csak simán a több önbizalom és jobb egészség a vonzó.
Hogyha pusztán a fizikalitásra korlátozódunk. -
FrankMonzano
őstag
Periodizáció és progresszív túlterhelés témában tud valaki segíteni? Ez számomra nem teljesen világos, hogy hogyan működik és hogyan alkalmazzam hekyesen. Elkezdem növelni a súlyokat mondjuk hétről hétre vagy kéthetente. Mondjuk elérem.a platót ott mit csinálok? Visszaveszek a súlyból és elölről kezdem? Mennyit veszek vissza? Új gyakorlatokat iktatok be és ha ismét platón leszek, akkor újabb és újabb gyakorlatok ugyanezen metódus alapján? Nyilván feljegyezve minden edzésen az adott gyakorlatokat, ismétléseket, súlyokat.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz FrankMonzano #188354 üzenetére
Keress meg privátban, vállalok online edzésterv készítést.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Qtya123
őstag
válasz aelod #188311 üzenetére
Nekem így néz ki egy hetem:
Bemelegítés minden testrészre 3 széria első rúddal, utána lévő 2 széria kicsi súlyokkal és ezt követően jön az első munkasorozat. A munkasorozatokat nagyrészt piramisban csinálom. 3 munkasorozat van és 10-8-6 ismétléssel. Persze nem minden izomnál, de alább látható is. Ahol nem 10-8-6 van, hanem mondjuk 10-8-8, ott a két 8-as ismétlés ugyanazzal a súllyal megy, nem emelem a második 8-ast. Mikor jön a következő gyakorlat ugyanarra a testrészre, akkor nem rögtön a munkasúlyra megyek, hiába vagyok már bemelegedve, csinálok egyetlen sorozatot kisebb súllyal, rávezetésként. Nem tudom ebben mennyi a junk volume, ez így elég/sok, vagy kevés:Mell-bicepsz:
Fekvenyomás: 3x8 bemelegítő sorozat, majd 3 munkasorozat 10-8-6 ismétlés
30 fokos padon kézi súlyzókkal nyomás: 1x12 bemelegítés, majd 3 munkasorozat 10-8-6
Tárogatás kézi súlyzókkal: 1 bemelegítés, majd 3 munkasorozat 14-12-10
Állva francia rúddal karhajlítás: 3x10 bemelegítő, majd 10-8-8
Gépi scott pad: 1 bemelegítő, majd 10-8-8
Döntött padon kézi súlyzókkal karhajlítás: 10-8-8Hát-tricepsz:
Húzódzkodás (segít a gép a térdemnél): 3 bemelegítő, majd 10-8-8-6
Döntött törzsű evezés fordított fogással: 1 bemelegítő, majd 12-10-8
Evezés szűken csigás gépen: 1 bemelegítő, majd 10-8-6
Letolás: 3 bemelegítő, majd 12-10-8-8
Kézi súlyzóval nyak mögül tricepsz: 1 bemelegítő, majd 10-10-10
Kötéllel tricepsz: 1 bemelegítő, majd 10-8-8Láb-váll:
Combhajlító: 3 bemelegítő, majd 12-10-8
Combfeszítő: 3 bemelegítő, majd 12-10-8
Guggolás: 3 bemelegítő, majd 10-8-8
Vádli: 1 bemelegítő, majd 15-15-15-15
Vállból nyomás kézi súlyzóval: 3 bemelegítő, majd 10-8-6
Oldalemelés kézi súlyzóval: 1 bemelegítő, majd 14-12-8
Döntött törzsű oldalemelés kézi súlyzóval: 1 bemelegítő, majd 14-10-10Has az minden edzés végén van.
Ez így rendben van? Fejlődni fejlődök erőben, egyedül mellben lassú a fejlődés, pl a vállam sokkal jobban fejlődik erőben, de a mell nem. Ott tartok, hogy majdnem annyival megy a vállból nyomás, mint a 30 fokos padon nyomás (jó az tény, hogy a vállra az az első gyakorlatom, míg mellben már túl vagyok előtte egy fekvenyomáson).
-
Peaceliker
addikt
válasz Fred23 #188349 üzenetére
Nem voltam egyértelmű. Az edzés volt 1400kcal. Tegnap épp ezért 2200 on volt a bevitel, picit elengedtem nap végére
Amúgy múlt hét szinte végig 1600 volt, most a hét inkább 1900-2000. De ez gyanúsan azért (is) mert hétvégén beteg voltam és 700 kalóriat is úgy kellett magamba erőltetni
Amúgy 180 magas vagyok és 80kg. De 75 kilóig "hardcore" tolom a diétát tervek szerint, utána vagyok hajlandó enyhíteni. Közben heti 3 edzés legalább a terv + legalább 2x séta. Ez 5km szokott lenni 8'30" tempóval.[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Woodslave
félisten
válasz Peaceliker #188358 üzenetére
1400 kcal edzés mit csináltál? Ahogy nézem kb 3.5-4 óra futás lehet
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Peaceliker
addikt
válasz Woodslave #188359 üzenetére
Ja igen, azt tegyük hozzá, hogy egy huawei band 7 szerint.
Próbáltam utána olvasni mennyire pontos, állítják, hogy az. De nem tudom.
Ez 2,5 óra súlyzós edzés, több olyan gyakorlat van amit egyben csinálok másikkal (tehát lemegy 2-3 egyben és utána pihenő), pulzusom sokszor volt 150 körül. 2-3p pihenők. Sok gyakorlat 4-6x 8-12 ismétlés."Oh my Goa'uld!"
-
Woodslave
félisten
válasz Peaceliker #188360 üzenetére
Közel sincs ahhoz . Tényleg jó szándékból ágálok hogy ne álltassátok magatok ilyen számokkal
A kalória bevitelt meg nem szoktunk aktivitáshoz igazítani. A súlyzós edzést meg nem használjuk kalória,,égetesre. Mondjuk arra a kardió hatásossága is kérdéses. Mondjuk 80kgsan nem sok zsír lehet rajtad.
Én reggel 75kg voltam -10 január óta de már egy qrva etiópnak látom magam.
Nekem 2000 alatti kalória napi kb 1-1.5 óra séta és párszor 25 perc kardió edzés után 45 -60perc súlyzós utan a májusi súlyom
A heti átlag tempója jó inkább lassú de ez a napi már nem annyira tetszik
-
Peaceliker
addikt
válasz Woodslave #188361 üzenetére
Ja nem is számolok vele, inkább pulzusra voltam kíváncsi.
Azt én sem hiszem hogy annyi kalória lemehet valójában.
Hát hason még van, azt elkezdtem észrevenni, hogy mellemről megy le, vagyis egyre közelebb van az izom a bőrömhöz
Ennek most örülök. De úszógumit lejjebb akarom vinni. Voltam 78 kiló is, sok difi nem volt, így gondolom hogy 75 kilóval tetszene jobban a dolog.
Minden esetre most bevitel ide, kalória égetés oda, most szépen megy le a súlyom, látom hogy fogy a zsír, még pár kilót ez az irány amit tartani akarok. Aztán fene tudja mit találok éppen ki.
Sokat olvasok itt és okoskodok, nagyon sokat változtattam azok alapján amiket írtatok (gyakorlatok, éves, stb).
És hát köszi is ezért mindenkinek"Oh my Goa'uld!"
-
Vitee
aktív tag
Kb 4-600 kcal korul lehet a valosagban. Javitsatok ki ha hulyeseg, de kb ez a valos.
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
addikt
Nekem a cirka egy óra az apple watch szerint olyan 300 magassága szokott lenni 104 átlag pulzus 138 volt a max. /ez egy mell tricepsz nap/
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Woodslave
félisten
válasz Peaceliker #188362 üzenetére
Ami működik nem kell akkor megjavítani
-
Peaceliker
addikt
válasz Tyler Durden #188364 üzenetére
Nekem 128 az átlag, max 160
Woodslave
Na ez jogos
"Oh my Goa'uld!"
-
python1
veterán
Hej!
Kicsit megrekedtem én is fejlődésben, kaja, pia(na) minden ok edzésre tippelek.
Heti 4-5 nap edzés, minden izomcsoportot 2-3X edzek 1 héten, minden izocsoportra 4 gyakorlat (4x12) 30mp pihenőkkel.
Szerintetek növeljem a súlyokat és elég a 3x12 és izomcsoportonként, így is mindig van izomláz, nekem kell a fájás.
Szóval kicsit vegyek vissza a sorozatokból, több pihenőidő beiktatása, nagyobb súlyok?
Jelenlegi magasság/súlyom 182cm /92kg.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz python1 #188367 üzenetére
ez reeengeteg. ha 3x edzel egy izomcsoportot, akkor az 4x4x3, heti 48 sorozat. brutal sok. inkabb epitgesd a moziszobat
ez mind junk volumen, harminc masodperc pihenoidok ilyen volumennel mashogy nem megy. ez nem fog elore vinni sztem, talan full kezdokent vmeddig mukodik...
erdemes max 3 ismetlest hagyni egy sorozatban. ha ezt csinalod kontrollalt tempo mellett, jo technikaval akkor nem fogsz tudni 30 masodperc mulva megint edzeni, mert a pulzusod is magasan lesz. par sorozat utan meg az izmaid is nagyon durvan le lesznek faradva.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
python1
veterán
Köszi Srácok!
Valami ilyesmire gondoltam én is, hogy kicsit visszább kell vennem, szerencsére 1-éve már sikerült a súlyomat 92kg-on tartani, mondjuk soha nem voltam nagyon túlsúlyos.
A korábbi évekhez képest elhagytam a nyári napi 1,5L jégkrémet, 8 kávét (napi4-re) csökkentve, kaját is be tudtam állítani, találtam minőségi fehérjét olcsón, tápkiegeket, vízet még mindig a filózófiám szerint fogyasztok.
Mindent összevetve csak egyelőre ez az egy helyben toporgás zavart. -
tchriss
tag
válasz python1 #188367 üzenetére
Akkor látom nem vagyok egyedül a volumennel
Ma átálltam a 3perces pihenőkre és összesen 3x8 3x8 2x8 2x8 akat csináltam 4 fajta mellgyakorlatból. 2x10 , 2x10 széleshátra. Biztos kell jó pár hét mire kitapasztalom mik a határok ilyen sorozatszám és pihenési idő mellett. -
Dorian
félisten
Heti max 3 edzésre van időm.
Mi a véleményetek, izomépítés szempontjából mi a célravezetőbb?Heti 2 kettlebell (~viszonylag kis súlyokkal végzett, nagyobb részt dinamikus jellegű mozgás, amolyan "súlyzós kardió") + 1 konditermi klasszikus, edzővel
vagy
Heti 2 konditermi klasszikus, edzővel + 1 klasszikus kardió (evezőgép, futógép, bicaj)Előzményeket (kettlebelles múlt, konditermi zéró ismeret) ismeritek, most anyagi oldalról közelítem, első verzió havi 50, a második 60, ez még max beleférne. Vajon elég heti 2 súlyzós edzés?
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
válasz Dorian #188373 üzenetére
Én is a heti 2 teljes testes edzést mondanám.
thriss
Ma én is igy nyomtam végig ahogyan te, 2 perces pihenők beiktatásával csak én emeltem is a súlyokon 10-20%-ot, el is fáradtam mint egy igásló, le is mentünk a partra kis visszatöltésre, de le is sétáltuk közben.
Majd valahogyan ki kell találnom, hogyan állok rá kevesebb sorozatra, gondolom sokkal nagyobb súlyokkal menni fog. -
Dorian
félisten
válasz aelod #188374 üzenetére
Illető erőemelő (de mondtam neki, h az izomméret lenne szamomra a fontos, nem a max erő), azt mondta fekvenyomás, guggolás, felhúzás mindig lesz, emellett meg egy valami mindig más.
10 perc evezéssel kezdtünk, aztan gumiszalagokkal minden iranyban váll bemelegítés, majd a guggolás, felhúzás, fekvenyomás, és a vegén egy csigás géppel nyak mögé húzás, és ugyanazzal az evezéshez hasonló de kicsit más köldökhöz húzás.
Tetszik h olyan izmaimban van izomláz, ami a kettlebellel sosincs.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
-
Orlin
addikt
Most MYPROTEINEN van akció 40 % off mindenre, plusz egyéb kód kedvezménnyel összevonva jóval olcsóbb ,mint szokott lenni.
Én is rendelek mert a Pure Gold megjött,de nagyon nem adja ízre még mindig.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
parazstaposo
újonc
Bitang erős srác.
-
Louro
őstag
válasz Orlin #188380 üzenetére
Pedig a Pure Gold citromos sajttortája... először nem mertem venni nagyot, csak egy próbaadagot. De brutálisan jó. Bár inkább Pure Gold fehérjét preferálom, mert vízzel is elég édes és baromi jól oldódik. A Myproteinhez kell tej és borzasztóan oldódik. 3x annyi ideig rázom és még azután is a szűrőn ott vannak a csomók.
Pár éve pont ilyen akcióban gondoltuk azt asszonnyal, hogy minden ízből rendelünk egy-egy próbacsomagot és pontoztuk és írtuk 1-1 mondatot hozzájuk. Így tudjuk melyik milyen ízű. Ha kicsit másra vágynánk, akkor így nem kell már kísérletezni.
Mess with the best / Die like the rest
-
python1
veterán
MHN-t próbáltátok?
Én 1.éve a pro-t nyomom az82%-os bevizgált cucc, szerintem minden tekintetben verhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz python1 #188385 üzenetére
Köszi az ajánlást. Most van még 2 kg cucc, majd lehet utána adok egy esélyt neki.
Orlin: Myprotein nekem csak vízzel nagyon híg. (1dl tej+1dl víz kombóval iszom.) Az ízt pedig először kicsiben próbáld ki, nehogy aztán elátkozz, hogy neked nem jött be
Mess with the best / Die like the rest
-
marked one94
őstag
válasz parazstaposo #188382 üzenetére
Ettől azért annyira nem kell elajulni, súlyához képest erős, de nem olyan hihetetlen és elképesztő amit mozgat.
You'll Never Walk Alone
-
basaharc502
aktív tag
válasz parazstaposo #188382 üzenetére
Egyébként ennek - az erős ember vagyok, el tudok emelni a földtől 5 cm-re 192 kg súlyt - van bármi értelme is?
-
addikt
válasz basaharc502 #188390 üzenetére
Miért, úgy en bloc annak, hogy jársz egy terembe vasakat felemelni aztán lerakni, annak van bármi értelme?
-
S e t h
nagyúr
válasz basaharc502 #188390 üzenetére
Kőgolyókat pakolni?
Traktorkereket forgatni?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest